‘Regeringsleden geven zelf geen goed voorbeeld van naleven coronaregels’

22
'Regeringsleden geven zelf geen goed voorbeeld van naleven coronaregels'

Sommige leden van de Surinaamse regering hebben zelf niet het goede voorbeeld gegeven van het naleven van de coronaregels, toen ze vorige week in Nickerie waren. Dat blijkt uit foto’s van een bijeenkomst, die zondag via social media werden verspreid.

Op de foto’s, die ook hieronder terug te zien zijn, is te zien dat de afstand van 1,5 meter tussen mensen ontbreekt en dat een aantal regeringslieden geen mondkapje op heeft. Dit heeft tot heel veel boze reacties en kritiek geleid op social media in Suriname.

En die kritiek is meteen doorgedrongen tot de top, want president Santokhi bood zondag namens de regering excuses aan de samenleving, voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

“We weten dat het moeilijk is. Ook wij van de regering hebben de afgelopen periode momenten ervaren waar het niet helemaal naar wens is verlopen met betrekking tot de COVID-19-protocollen. Wij bieden daarom ook onze welgemeende verontschuldigingen aan en beloven beter” zei de president tegen de Ware Tijd.

https://www.facebook.com/bryan.boerleider/posts/3459419294081226


22 REACTIES

 1. Wanneer heeft Bouterse ooit excuses aangeboden aan het volk. Oa voor:

  1) coupe
  2) dec. moorden
  3) telefooncoupe
  4) beginnen van een binnenlandse oorlog
  5) slachting moiwana
  6) falen regering Bouterse I en II

  Bouterse gaat nooit tippen aan volkspresident Santhoki. Hij is nu al een veel grotere staatsman dan Bouterse ooit ia geweest.


  Maak melding

 2. Ik denk niet dat deze mensen beseffen wat voor voorbeeld Funtie ze bekleden, en erger nog in wat voor situatie ons Land verkeerd.
  Ik herhaal het nog een keer. Het gehele Assemblee en de regering zyn niet integer genoeg om ons land uit deze malaise te verlossen.
  Het is raadzaam om deze parlement en regering te ontbinden en een Nationaal regering in testellen dat zal dan wel het verschil maken ,komop als je van ons bevolking houdt en de situatie wil veranderen, want dit zal het niet worden.


  Maak melding

 3. een nationaal regering… lol en wat had je dan verwacht????
  voorheen was het assemblee ne regering opzeker al niet integer… bewijzen ten over…
  maar toen hield je stug je bek dicht… doe dat nu dan ook met je domme opmerkingen


  Maak melding

 4. Deze regering is zo naïef in alles wat de klok slaat
  deze regerings leiders zijn niet capabel genoeg om dit land op grotere hoogte te brengen. Kijk maar naar de start het was niets anders dan Hoefdraad en corruptie en ze krijgen het gros van het volk ook mee, janken om het hoofd van
  van bouterse. Het zijn merendeels vrouwen in de zorg die hun geld dat maanden lang niet is uitbetaald (az ziekenhuis) naar mogen fluiten mensen wordt wakker.En kijk maar welk ras ze zijn ik wil geen racistische uitspattingen doen,maar het zijn die mensen die juist worden uitgesloten of worden onthouden over hun geld te beschikken,tewijl die fck kullie gedachten de poppenkast doet uithangen(in het regeren) en hun geld maandelijks wordt uikgekotst.
  Bouterse betaalde hun maandelijks.En jullie kullies”stop dat geld maar diep in dat gat dat ergens in jullie lichaam zit.kom op vrouwen van het az ziekenhuis no joke met deze rotte vissen,wi sa fity fu rity.soso.lobi


  Maak melding

 5. Jeetje Mina, na lange tijd ben ik weer op de reactie gedeelte en niks is verandert. Een aantal leven nog steeds in het heden om vinger te wijzen naar DDB.

  Ik heb tedoen met jullie partners en kids!!!!!


  Maak melding

 6. Koos , naar aanleiding van uw reactie trek ik conclusie dat u heel heel weinig weet van onze volkspres. Bouterse. Dank u. Ga meer op onderzoek en dan doe uw uitspraak


  Maak melding

 7. Tsja, je geeft ze te vreten en te drinken, poseert voor de foto;”zeg cheese” en binnen een dag sta je op de fb v boerleider.
  Het is niet eens een persfotograaf. Geen enkele ndp is te vertrouwen, weer een bewijs.

  Zelfde gedoe met het covid-team, zit een paarse slm’er in, die dacht snel een njang te maken. Effe de paarse kvk’er bellen, deal. Het zit erin gebakken, verloren soort.

  Boerleider, durf je foto’s te publiceren vd antondragtenweg v morgen. Tuurlijk niet angsthaas.

  De president moet geen enkele ndp op een cruciale plek plaatsen. De fotograaf is er één van.


  Maak melding

 8. Koos, wordt eens wakker, en als je eenmaal wakker bent maak de rest ook wakker.
  Uit jullie reacties op waterkant blijkt weer eens, de heersende misvatting alsof Suriname eigendom is van Bouterse en nu van Santokhi. Suriname is geen eigendom van geen enkel politieke partij.
  Het volk mag toch kritiek leveren op hun leiders als zij zich misdragen, of niet soms.
  Waarom gelijk reageren alsof het de ene partij is tegen de andere partij , de NDP v Coalitie.
  Voor jouw informatie, er wonen heel veel mensen in suriname die niks te maken willen hebben met de politiek, mogen deze mensen dan niet klagen, zij kunnen toch ook Corona krijgen, zij moeten zich toch ook aan de regels houden. Jip en Janneke.

  Btw, waarom gaan jullie niet bij Rutte klagen, bang voor de “grote” witte man!!!!!!


  Maak melding

 9. Deze regering doet eigenlijk hetzelfde als de vorige bedriegers.
  Deze regering geeft ook niet het goede voorbeeld.

  De DNA moet hierover ingrijpen, in vergadering een motie in dienen.

  Regering houdt de eer aan jezelf, zo hoort het niet in een democratie.

  Wanneer zal Suriname veranderen: Nooit!


  Maak melding

 10. Ja, dit is fout. En had zeker niet moeten gebeuren.
  De regering moet beseffen dat behalve dat zij een voorbeeldfunctie hebben zij ook met Argusogen gevolgd worden. Dit soort fouten mogen niet meer gemaakt worden !

  De organisatoren / gastheren -vrouwen die voor de regering bijeenkomsten organiseren moeten hun verantwoording ook nemen en mogen best hun gasten op hun verantwoording wijzen ook al is het de president.

  Ja, het is fout en slordig. Maar het is geen punt de regering te wantrouwen. Er is terecht excuses aangeboden. Blijf de regering kritisch volgen, zo blijven we allemaal scherp.

  En nu weer aan het werk.
  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 11. @KOOS: Dit is nou net het typische gedrag van de vaste veestapel hier op het net aangevoerd door de mediacommissie van de VHP. Heb je deze gasten weer eens betrapt op incompetentie, dan roepen jullie in koor “Bouterse en/of de vorige regering dit en dat” Alweer blijkt dat de huidige regering totaal niet weet waar ze mee bezig zijn. Ze hebben alles isn de strijd gegooid, van leugen en bedrog tot kapitale geldbedragen, om maar aan de macht te komen. En nu moeten ze regeren en blijkt dat ze geen raad weten met ons land, totaal geen economisch inzicht hebben en geen visie op regeren hebben. In het wilde weg worden er populistische zaken geroepen en gedaan, maar deskundigheid tonen…..ho maar! Dat zit niet in hun genen. Al die gasten met titulatuur die ons jaren hebben bedrogen en hun papiertje in de praktijk totaal niet waard zijn, vallen nu een voor een door de mand! Ik zeg het elke keer weer en het blijkt elke keer weer, het zijn incompetente bedriegers en rovers die nu aan de macht zijn en ze zijn niet meer in staat dat enigszins te maskeren omdat alle ogen op hun gericht zijn!! Vreselijk deze gasten! en nu maar modereren Waterkant, want de meeste reacyties van mij worden toch weg gefilterd!


  Maak melding

 12. @Koos; Laat ze maar lu…llen. Inhoudelijk zijn ze niet instaat om in te gaan op de door jou aangegeven feiten. Zo gaat het altijd met ndp-ers. Of ze komen met een heleboel poeterwals waar je niks mee kan, of ze worden persoonlijk en gaan je beledigen.
  Een ding hebben ze ook allemaal gemeen, deng ede boro, soso zaagsel e kmoto…..:)


  Maak melding

 13. En ja hoor, de Bouta-lovers hebben eindelijk weer iets om voor storm in een glaasje water te zorgen. Allemaal kruipen ze weer uit hun schulp om kritiek te leveren. Bouta-lovers moeten nu ook niet terug kijken, het is verleden tijd zo kom je nergens.


  Maak melding

 14. @Losers ParaExpress, Esmerald, Boesskowtoe en alle andere 1-hersencellige VHPers hier: Ik had niet anders verwacht dat jullie nog met de stront uit Chan zijn gat, hier zaken zouden komen verdedigen cq goedpraten. Nog jullie nog deze regeerders hebben enig besef van de hedendaagse Corona-realiteit en dat blijkt eens temeer uit jullie reacties en dat flutexcuus van de President. Het is duidelijk dat het intellectueel vermogen van deze gasten ontoereikend is om de consequenties van hun handelen te bevatten en vormen daarmee een dodelijk gevaar voor onze samenleving. En jullie ezels hier zijn duidelijk nog dommer dan jullie leiders! Bah!! Weg met deze gasten!! Plaats integere en vooral capabele mensen in het kabinet en niet die samenraapsel van idioten!!


  Maak melding

 15. Was je maar zo kritisch de afgelopen 10jr, dan zat suri vandaag niet zo in de shit @ lucien karwo-whatever.
  Ndp komt nooit never meer terug, hoe hard en lang je ook scheld, ndp komt nooit meer terug.

  Als zelfs de machtigste man en de meest beveiligde man op aarde besmet is geraakt, kan het een ieder overkomen.
  De regering Santokhi-Bravo blijft lekker nog 5 jr zitten. En jij kan er helemaal niets aan doen, hoe voelt dat ouwe revo-rakker.

  Zoooo nu mag je een potje gaan grienen, boehoehoe 🤧😅😷


  Maak melding

 16. hé dolf , paki rat igri , luci en , glenn , pony , rbrowny met y , zijn duidelijk afwezig hier op Waterkant , dus mensen eindelijk rust

  sampa en ram zijn jullie eeneiige tweeling gekweekt in de kliniek van bouta in leonsberg , , dat heeft bouta afgekeken van hitler die deed dat ook en zo ontstond de hitler jugend , , als je de foto’s ziet lijken al deze jongens allemaal op elkaar , , dus ook gekweekt , , maar het kan ook zijn dat bouta jullie sampa en ram uit de goot gevist heeft , tijdens het vissen , dat zal wel want bouta heeft geen kaas gegeten van ……….


  Maak melding

 17. Is moeilijk hoor om iemand van je af te slaan. Ik merk dat ook in de winkel. Sta je voor de kassa in de rij komt er iemand achter je staan op zo’n 30 cm achter je. Wat doe je dan? Wat ik doe is een beetje iets buiten de rij gaan staan om de afstand te vergroten. Als je iets zegt, dan loop je de kans op bekvechten (of erger). Daar heb ik geen zin in. Maar meestal werkt dit wel en de persoon snapt de boodschap.


  Maak melding

 18. Het gaat hier niet om personen of partyen en ook niet om vergelykingen maar om onze vryheidt onze toekomst en onze (democratie) we zien een oude film in een nieuw jasje
  en dat hebben wy door .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.