maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLoopbrug Abdoelrahmanweg binnen 1 dag gebouwd

Loopbrug Abdoelrahmanweg binnen 1 dag gebouwd

-

Does Travel - naar Suriname

Na een melding vanuit de samenleving over een situatie in de Abdoelrahmanweg, waarbij boomstammen een brug moesten voorstellen voor schoolkinderen, greep minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW) onmiddellijk in. De scholieren waren noodgedwongen gebruik hiervan te maken om het kanaal over te steken. Het ministerie slaagde erin samen met lokale ondernemers binnen 1 dag een loopbrug te bouwen, die op vrijdag 9 oktober is opgeleverd.

Nurmohamed geeft aan meteen contact te hebben gemaakt met districtscommissaris (DC) Sherin Bansi-Durga van Saramacca. Hij deed een dringend verzoek aan de DC om uit te kijken naar lokale ondernemers, die bereid waren samen met het ministerie een loopbrug neer te zetten op de locatie.

Het ministerie zorgde vervolgens voor materiaal en manschappen, maar ook zijn enkele ondernemers op verzoek van de DC met middelen ingekomen. Afdeling Bruggen van OW heeft door haar kennis een belangrijke bijdrage geleverd door een loopbrug neer te zetten die veilig is. De oriëntaties door ondernemers gaan verder voor de bouw van een leuning.

Ondertussen is ook de constructie van de brugleuning van start gegaan. De minister is bijzonder ingenomen met dit initiatief, derhalve wordt de medewerking van de ondernemers uit de omliggende gebieden zeer op prijs gesteld. De bewindsman doet een beroep op de ondernemers om door te gaan met dit soort projecten in Suriname en niet te blijven wachten op de overheid; de officiële procedure zou minimaal 6 maanden duren.

“Dit is wat wij noemen werken in Public Private Partnerschip (PPP) verband. Het resultaat is door uw medewerking binnen no time neergezet. De kinderen kunnen de loopbrug nu veilig oversteken”, aldus de OW-minister.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Minister Riad Nurmohamed is een daadkrachtige bestuurder die beste heeft met Suriname. Ook hier laat hij zien wat aanpakken is. De brug is gebouwd door Surinaamse ondernemers daar waar voorheen de chinezen het werk deden. Hulde !


  Maak melding
 2. Bedankt Riad jij en Bronto zijn tot heden de beste van het team. Waarom heeft de ondernemer een brug gekozen zonder leuning???? Veiligheid komt op de eerste plaats.


  Maak melding
 3. Hopelijk is de walkant met beton verstevigd zodat de
  brug niet wegspoelt.
  Want het gaat niet om een snelle brug maar om een degelijke brug.
  (Er ligt daar nog volop grint).


  Maak melding
 4. Dit will zeggen dat 10 jaar lang het de NDP met haar moordpresident niet gelukt is om dit werkje van een cent voor elkaar te krijgen. De criminele paarse organisatie moet zich schamen.


  Maak melding
 5. De paarse boeven hebben nooit gehoord van public private partnership. Wel van money see money grab. Wat hiet gebeurt lijkt op hotong rojong.

  De ondernemers gaan leuningen aan de brug zetten zodat het veiliger is voor de overstekende kinderen.


  Maak melding
 6. @ wendy……..waarom heeft de vorige regering niet die veilige en perfecte brug waar jij nu over oppert niet gebouwd.??..voor de kinderen. Zij hadden toch geld en middelen genoeg??!!


  Maak melding
 7. Als ze dit gammel ding niet in een dag kon bouwen konden ze meteen oproten en dan vrage andere zich waarom heeft de vorige regering dit niet gedaan in 10 jaar kan je niet alles doen maar de tijd zal het leren hoeveel deze regering gaat doen ja als ze onze olieputten gaan verpanden dan moeten ze wel heelveel doen en dan die soms van we gaan niet verpanden we wellen een voorschot op nemen is dat niet verpanden als je het niet kan betalen ben je het kwijt deze regering heeft twee kleine houwtebruggen gebouwd en een ba bari wat moet de vorige regering dan zeggen met al die mooie brugen die ze hebben gebouwd


  Maak melding
 8. Hallo, ze bedoelen met ‘een dag’ dat het administratief binnen 1 dag was geregeld. Misschien dat het bouwen zelf slechts 2 uur heeft geduurd.

  Deze minister Noermohammed kan de varkentjes goed wassen.


  Maak melding
 9. hé ric en wendy en maar weer alles afkraken , , jonge jonge WAT zijn jullie twee toch een stel debielen , , in plaats dat jullie je handen uit je mouwen steken om te helpen , maar dat zal wel niet gebeuren , , want tijdens de vorige regering werd er niets onder nomen en zo hoefden jullie niet te helpen , lekker lui liggen hangen stelletje luiwammes


  Maak melding
 10. ha ha ric WAT heeft de vorige regering gebouwd mooie bruggen , dat zal wel , , weet je dat er al mankementen zijn aan die bruggen ( gebouwd door de chineese vrienden van bouta ) en dat er nu al inspecties moeten gedaan worden en het ziet er naar uit dat deze bruggen worden gesloten en alleen als loopbrug gebruikt kan worden en zeker geen zwaar transport en , , ric deze bruggen zijn niet betaald en moet nu weer door de Surinaamse bevolking betaald worden , , want je baasje heeft het geld WAT voor die bruggen bedoelt was opgemaakt aan feesten en verrijking


  Maak melding
 11. Weet je wat ik zo fijn vind, des te meer goeds deze regering doet, hoe heter diversen jaloers worden. WAAROM!!!???? Volgens mij gaat het niet meer om ons kondre bij die genen, maar wie het doet, JALOEZIE zo zou wendy moeten heten.


  Maak melding
 12. Is dit een kant en klaar brug? Ik hoop niet dat er veel mensen overheen gaat lopen.die te veel PARBO BIER, DAROE enz hebben genuttigd. Ze krijgen allemaal een gratis modderbad.

  Sorry hoor mensen , maar met dit kunnen wij niet in het buitenland aankomen dat wij dit in 1 dag hebben klaar gespeeld.


  Maak melding
 13. Men, moet roeien met de riemen die men heeft.
  De beste riemen, zijn door de vorige regering, gestolen.
  Beter een kind, over de brug dan u in de sloot.


  Maak melding
 14. Wie in de sloot of goot beland heeft het zelf gezocht dan moest je niet zoveel zuipen.
  Dit soort bruggen zijn er sinds vroeger. Het is natuurlijk wel handiger als er een leuning is, vooral als een aboma of labaria in die gotro schuilt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES