Belangrijke Amerikaanse delegatie naar Suriname om te praten over investeringen

53
Amerikaanse vlag

Dinsdag aanstaande komt er een belangrijke Amerikaanse delegatie bestaande uit 10 personen naar Suriname, om te praten over verdere uitwerking van het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo. Dat heeft de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin bevestigd tegenover Starnieuws.

Pompeo was vorige maand in Suriname en tijdens zijn bezoek is vooral gesproken over economische samenwerking. De minister gaf aan dat Amerikaanse bedrijven staan te springen om zaken te doen en te investeren in Suriname en ze alleen vragen om een gelijk speelveld en duidelijke regels. 

De Amerikanen hebben belangstelling voor financiële ondersteuning bij uitvoering van grote projecten, de bancaire en de agrarische sector en komen naar Suriname om te praten over investeringen aldus de nieuwssite. Het gaat om een kort bezoek waarbij gesprekken gevoerd worden door de ministers van BuZa, Financiën en Openbare Werken.

Ramdin zegt tegen Starnieuws dat ook gesprekken met het Surinaamse bedrijfsleven op de agenda staan.

Niet alleen op economisch vlak is er goed contact met de Amerikanen; minister Kennth Amoksi van Justitie en Politie zei deze week dat de banden me de Amerikaanse Drugsbestrijdingsorganisatie DEA, versterkt moet worden. Er zijn in dat kader contacten met Amerika gelegd om drugsbestrijding te bespreken, meldt ABC Online Nieuws.


53 REACTIES

 1. De regeringscoalitie onder leiding van Zijne Excellentie president Chan Santokhi kan alle grote plannen uit de kast halen en floppystick uitgewerkt aanbieden aan deze belangrijke Amerikaanse delegatie bestaande dat uit 10 personen bestaat en naar Suriname dinsdag 13 oktober 2020.

  Wat goed onder ogen gezien, gehouden en tot in de puntjes uitgewerkt moet zijn, zijn de plannen/uitdagingen die aangeboden moeten worden, oa:
  – moderne diepzeehaven voor Guyana en Suriname voor de zee, faciliteiten voor aardolie in deze haven,
  – brug over de Corantijnrivier,
  – vliegveld te Nickerie gericht op de export met alle faciliteiten, opslag,
  – investeringen in moderne landbouw, rijstbouw, moderne grote groenten ondernemingen, Cocosolieonderneming – moderne grote zeevisserij ( Nickerie, Coronie, Saramacca, ,
  – de weg van Apoera – Zanderij ( zes baansweg),
  – eco-toerisme
  – militaire basis, luchtmacht, zeemacht, landmacht, militaire kazerne, militaire stad voor de USA)
  – houtverwerking onderneming zo als Buynzeelhoutmaatschappij was, gebaseerd op export van huizen en voor de huizenbouw in Suriname,
  – studiebeurzen voor studenten van Suriname, landbouw, gezondheid, bosbouw, mijnbouw, visserij, techniek, enz.
  – veiligheid: douane, OM, justitie en politie; leger,
  – ecotoerisme
  – Treinverbinding van West naar Oost Suriname ( Nieuw Nickerie – Albina)
  – Treinverbinding van Paramaribo – het Stuwmeer in Brokopondo,
  – Onderwijs en wetenschappen moet in Suriname op een hoger niveau, Gezondheidszorg ook op een hoger niveau.
  -Internationale Luchthaven Zanderij (JAP) aangelegd door de USA tijdens de IIWO als militaire luchthaven, dit om een HUB te maken om vandaar overal naar toe te kunnen vliegen.

  Alles moet worden aangeboden.

  USA is een sterke economie, hebben kennis, geld, militaire kracht en daarom moet men een programma aanbieden voor investeringen op alle terreinen waaruit onze grondstoffen of middel van bestaan mogelijk is. Zelf een stad voor de Amerikanen willen bouwen in Suriname. Suriname heeft grond zat en plaats zat voor Amerikaanse investeerders.

  Een land van diversiteit van mensen die samen met elkaar elkaar en naast elkaar leven, een goede band hebben met Nederland, grenst aan Frans-Guyana (Frankrijk/NAVO, Kourou, Brazilië, Guyana ( vrede met deze buurlanden. Ook een band heeft met de “Antillen”/Nederland.

  Suriname heeft de USA veel te bieden en wil een goede band met de USA in de regio hebben.

  Deze kans moet de regeringscoalitie onder leiding van Chan Santokhi – Ronny Brunswijk niet voorbij laten gaan.

  Vergeet alle betrekkingen met alle andere landen en praat u met deze delegatie alsof alles uit dit land moet komen. Wees slim en doe niet dom.

  Ik wens ze veel succes toe.


  Maak melding

 2. En nu wordt het oppassen geblazen. Nu wil ik zien of de transparantie waar zoveel over gezegd en geschreven is bewaarheid wordt.
  Nu wil ik zien wie in de nieuwe commissies komen te zitten
  VES, NDP, MEDIA doe je werk vanaf dag 1, ga niet wachten totdat het onoverzichtelijk wordt. Eis voortdurend inzage
  Dit is een echt testmoment.


  Maak melding

 3. @ Passant.
  Toen de ndp het voor het zeggen had werd vaak geroepen dat het gezamenlijk moest gebeuren; de oppositie betrekken bij zaken die in het belang van het land waren.
  Nu ben ik benieuwd of ’s lands belang nog steeds voorop staat, of de oppositie erbij betrokken zal worden.
  Gebeurt dit dan ben je op de goede weg
  gebeurt dit niet dan komen je verwijten uit het verleden in een heel ander daglicht te staan en ben je dus met een wraakoefening bezig
  Fout!


  Maak melding

 4. Pico nu kan de nieuwe regering laten zien WAT ze in hun mars hebben en er moet geen ndp leden in die nieuwe commisies komen , weet je waarom omdat ze alles proberen te blokkeren en zeker te vertragen , , je weet toch WAT de laatste 10 jaar het heeft voort gebracht


  Maak melding

 5. Eerst zien dan geloven ze komen voor die olie en dan maak het niet uit welke regering aan de macht is dus chan hoef niet op z,n borst te slaan dat het om hem gaat olie is net honing daar komen de vliegen van zelf op af


  Maak melding

 6. Suriname? What’s that, never heard of it. They have huge amounts of natural resources? Oh really… Don’t worry, we’ll find a way to take control of that money. We ALWAYS do…😈😈😈🇺🇸🇺🇸🇺🇸


  Maak melding

 7. Beste Famiri, het gaat warm worden binnenkort voor een paar anti-Surinamers. Druga baas krijgt binnenkort kans om zijn te gaan bezoeken.

  Happy ending.

  Gadi de wi fesi mang.


  Maak melding

 8. De Amerikaanse Joodse maffia probeert in elke land de bankzaken (Centrale Bank) over te nemen. Dit gaat dus nu ook in Suriname gebeuren!

  Iets om over na te denken.
  De mens leeft van de landbouw en de natuur.
  Dan komt er opeens een ongelooflijke technologische ontwikkeling (door Aliens?).
  Vervolgens laat die zelfde technologie allerlei rampen en oorlogen ontstaan en worden landen totaal verwoest en keert men gedwongen terug naar het leven van en met de natuur (van wat er nog over is).
  Dus: waarom dan technologische ontwikkeling nastreven wanneer je uiteindelijk toch op hetzelfde punt terugkeert?
  Leven van en met de natuur is relaxter dan leven in een maatschappij met hoge technologie, waarin je volstrekt nutteloos wordt als je niet een bepaalde IQ haalt.
  Vandaar het streven van een kleine groep allesbepalers om de mens te vervangen door robots. Want zelfs de mens met een zeer hoge IQ kan slechte dagen hebben, zwakke momenten kennen, aan stress gaan lijden, iets wat niet het geval zal zijn bij een robot en zo ja, dan is deze binnen een uur gekloond.

  Helaas, helaas de mens dendert maar voort met de technologie zonder even stil te staan en na te denken hoe en wat men precies wil, om de grenzen aan te geven. Jammer, erg jammer.

  Suriname kan ook aan de Amerikanen aangeven dat investeringen welkom zijn, maar dat de natuur niet geplunderd gaat worden. In geen geval.


  Maak melding

 9. Waarom heeft de regering een adviesbureau ingehuurd? Je kan Koos, Passant enz om advies vragen. Het kost helemasl niks.

  Wacht meer af wat de Amerikanen willen alvorens te juichen..


  Maak melding

 10. De regering hoeft niemand iets te bewijzen. Ze doet gewoon haar werk. Gedoe hier om elke actie te monitoren. Ze weten heus wel wat ze doen.

  Aanpakken vd drugstransporten zou al heel wat schelen.

  Toepasselijke of toevallige datum; nemen ze iets mee, of brengen ze iets weg!


  Maak melding

 11. Pico

  Ik weet niet if de ndp bij de relatie Suriname – USA betrokken moet worden.

  ddb, ndp, ddb-kliek is extreem communistisch, monddood maken van het volk, straatarm maken enz en dat familie ddb, gezin ddb, adviseurs schatrijk zijn.

  Samen Werken kan alleen gebeuren als alle neuzen dezelfde kan op wijzen. Het is dus duidelijk dat de koers van deze regering de goede, juiste koers omhoog is met Suriname voor de Surinamers.

  Laat de oppositie maar zo ver als het kan van deze regering CS – BR blijven.

  Voor de duidelijkheid,
  zie:
  – vanaf 25 feb 1980 – heden wat ze Suriname gebracht heeft,
  – 25 mei 2010 – 25 mei 2020.

  Er waait nu een andere wind door Suriname en die hebben mijn vertrouwen in tegenstelling tot extreem Communisme van ddb, ndp.

  Dit is het de tijd waarop alle Surinamers gewacht hebben, Surinamers zijn meer westers gericht met hun etnische achtergrond randje dan extreem communistisch.

  Surinamers, media, houden jullie Albert Ramdin goed in de gaten wat
  die allemaal zal verklaren.

  Deze man zal weer zijn instructies van ddb hebben gehad, maar maken jullie hem af als hij niet zaken brengt of vertelt die goed zijn voor land en volk.


  Maak melding

 12. Waarom heeft de regering een adviesbureau ingehuurd? Het kost een hoop geld terwijl ze om advies kunnen vragen bij Koos, Passant enz voor helemaal niks.

  Chantal en Brunsie wordt eens wakker… Er zijn heel wat adviseurs bij Waterkant en ze kosten geen trol.

  Wacht jullie maar eerst af wat deze Amerikanen willen alvorens te juichen .


  Maak melding

 13. @ Wat
  niet iedereen binnen de NDP is slecht (geweest) volgens mij. Hun inbreng was te gering of zelf nihil, maar lag het altijd aan hen?

  @ HongKngFree en vele anderen die zo denken over
  buitenlandse presidenten/regeringen/investeerders
  Je hebt de optie
  samen doen met hen of helemaal alleen. Het laatste kan je niet. Gebrek aan kennis en kapitaal. Dus je moet het wel samen doen
  Ok, we gaan verder.
  Buitenlandse regeringen hebben primair de taak zorg te dragen voor de inwoners van het land door wie ze zijn gekozen en niet voor de Surinaamse bevolking
  Jullie zorgen ook meer voor je eigen gezien dan het gezin van een ander
  Buitenlandse beleggers hebben primair de taak te zorgen voor goede beleggingsrendementen en niet voor de Surinaamse bevolking

  Welnu, de Surinaamse regering met hiermee dealen en zorgen dat ze de belangen van het eigen volk goed vertegenwoordigen, desnoods met ingehuurde kennis. Ik heb vaak het idee dat deze onvoldoende aanwezig is op heel veel fronten. Ook en vooral binnen de regering
  Ik heb 1 keer op Youtube een vergadering gezien.
  Help help, man o man, wat een zitting was dit. Veel zinloos gelul, vragen die al gesteld waren werden weer gesteld, Bouva (meestal vergeet ik namen) die Rusland de kans gaf te schitteren in plaats van hem klem te zetten. Een of andere vrouw die zelf bleef uwehoeren en de draad kwijt raakte.
  Toen
  Toen begreep ik Bouterse.
  Toen begreep ik waarom hij (vaak) niet kwam. Mie gado wat een tijdverlies


  Maak melding

 14. Het wordt steeds duidelijker, er was dus wel degelijk een plan ! En daar wordt sinds dag 1 uitvoering aangegeven. Indien er geen plan zou zijn zou er in minder dan 3 maanden niet zoveel bereikt zijn.
  Achteraf bleek de ravage groter dan was verwacht, maar de regering Santo./B. is redelijk goed voorbereid vandaar ook dat achtereensluitend stappen kunnen worden ondernomen.
  Het is goed dat de regering Santo. / B. bepaalt wanneer en hoeveel informatie er wordt gegeven. Teveel informatie in een keer kan door velen niet begrepen en verdragen worden.

  De regering is goed op weg en heeft duidelijke plannen. Binnen 4 maanden de crisis onder controle ? Zou best weleens kunnen. Het gevaar schuilt in de kleine lettertjes en woordjes zoals “mits”.
  En een van die zeer belangrijke voorwaarden is dat de beruchte criminele bende, Dagoebert Dilip and the Bouta boyz, opgerold moet zijn. Zodat investeren in Suriname veilig is.

  Ik wens de regering Santo. / B. veel wijsheid en succes. En onze landgenoten veel sterkte !
  Together we will make it.
  Yess, we will !
  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 15. Laat in ieder geval de opgedane ervaringen met Amerikaanse multinationals meespreken in de afspraken welke onherroepelijk wel zullen volgen.
  Precies zoals Pico dat aangeeft “of de transparantie waar zoveel over gezegd en geschreven is bewaarheid wordt. En of ’s lands belang nog steeds voorop staat, of de oppositie erbij betrokken zal worden. ” in werkelijkheid zal blijken.
  Time will tell us.
  1 ding is zeker, ondanks dat de wereld probeert fossiele brandstaf in de ban te doen zal dit als stroop werken voor de kapitaalkrachtige vliegen.
  Was er geen olie dan kon je als land achter in de rij plaats nemen


  Maak melding

 16. De leden van deze delegatie zijn van een Trump organisatie met als doel China te dwarsbomen in derdewereld landen. Waarom zegt Ramdhin dat niet meteen.


  Maak melding

 17. De USA is de grootste olieverbruiker van de wereld met bijna 20 miljoen barrels per dag…
  Op de 2e plek staat China met bijna 14 miljoen barrels per dag
  Plek 3 India met 4,3 miljoen barrels per dag en als 4e Japan met bijna 4 miljoen barrels per dag.
  Dus rara wie zal dan de grootste belangen hebben binnen die business…

  Suriname zal heus wel een beetje meevaren maar de grootste hap gaat naar de multinationals en aandeelhouders. Staatsolie heeft wel wat expertise maar zo groot zijn ze ook alweer niet.
  Al die natuurlijke rijkdommen zijn een vloek en een zegen want het brengt welvaart en ontwikkeling maar ook vernietiging en vervuiling van de natuur en hebzucht onder mensen. Bovendien maken producten afkomstig uit de petrochemische industrie je ook doodziek, denk maar aan (micro)plastics, kunstmatige rommel in voeding, cosmetica en kleding etc.

  Dus over 10 of 20 jaren moet men ook niet klagen als er weer nieuwe ziektes en rampen opduiken.
  Want geld is belangrijk toch…


  Maak melding

 18. Als ruil voor investeringen moet Suriname ervoor zorgen dat de Amerikanen een permanente millitaire basis mogen openen. Dat is waar het de Amerikanen om gaat. Niet meer niet minder. Invloed van China moet afgebouwd worden. Daarnaast blijft Venezuela een hoofdpijn dossier.


  Maak melding

 19. En toch heeft nog chino nog Russia olie geleverd aan Venezuela. Ondanks dat ze matties zijn. Wel Iran voor 3 weken. Het spel wordt anders gespeeld dan je denkt.
  Wie weet gaat suri mee met duurzame energie. Alles is mogelijk @ HK free.

  Voorlopig is het geld verzamelen om die ambtenaren te kunnen betalen en de mofina v voedsel te voorzien.
  De bodem is bereikt, kan alleen maar stijgen.


  Maak melding

 20. De cowboys gaan eerst kijken wat zit er voor mij in.

  De zee is al overbevist. Zee garnalen concessies geven?Tonijnen concessies? Nieuwe Wetgeving met de concessies!

  Landbouwers hebben het al moeilijk met de kleine markt. Ze moeten exporteren als ze hun bedrijven vergroten. Gaan de cowboys hier produceren en naar de USA exporteren of gaan ze de boeren eerst op zij buldozeren?

  Er zouden nog plaats zijn voor enkele grote goudmijnen. De lands inkomsten ervan zijn nog niet bezwaard. Concessies geven?


  Maak melding

 21. Het belang van de yankees is niet alleen de olie en de verdediging tegen de communisten. Ik denk dat de hele regio last heeft van de criminele bende die Suriname als drugshub en als witwasmanager gebruikt. De hele regio is er dus bij gebaat wanneer deze criminele bende wordt opgerold. Als mijn vermoeden klopt dan gaan Suriname en de regering Santo. / B. internationaal geschiedenis schrijven. En zullen zij alle nodige en gewenste steun krijgen.

  De komende maanden zullen de paarse herrieschoppers voor nog meer onrust zorgen. Dit is het bewijs dat de huidige regering goed opweg is. Naarmate de regering dichterbij de stabilisatie komt zullen de weerstanden groter worden. U bent gewaarschuwd !

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 22. Aln witte mannen kunnen sur nog redden n natuurlijk gaan ze hun deel opeisen.SO WHAT.
  DIE ZWARTEN HEBBEN HET VERNIETIGD , GEEF DE WITTEN EEN KANS OM ZICH TE BEWIJZEN MET CHAN AAN HET STUUR.

  NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 23. Okee Pico , de weinige goede ndp-ers nagelaten , je kan ze op een hand tellen , en je zegt lag het altijd aan hen , , de vorige regering had 26 zetels van de ndp en 2 zetels van bep , , en ja zag toch Pico dat bij besluiten in de DNA alle 28 leden ja knikkers waren op de meeste wet besluiten , , dus zij bepaalden de koers en het gevolg weet iedereen , zou niet weten of ligt aan iemand anders


  Maak melding

 24. domme wendy spreekt ook weer beste mensen , ze is ontzettend bang dat de Amerikanen haar baasje bouta en trawanten meenemen naar Amerika en daar in het gevang zet , en wendy heeft geen geld om hen daar op te zoeken , het is toch een arm wezen die wendy , maar niemand zal wat om haar geven , en ze sterft een eenzame dood zonder iemand om zich heen , , want haar vrienden zitten in het gevang in Amerika


  Maak melding

 25. America first. Make America great again zijn gevleugelde uitspraken van Trump.
  Amerikanen zijn hyena’s die afstormen op een gewonde prooi. Suriname is in de ogen van de Amerikanen een gewonde prooi, een kwetsbare land die te lijden heegt van de economische crisis en covid-19. De Amerikanen kennen de economische potentie van het land. Zij weten dat Santokhi Suriname tegen elke geldprijs wil verkopen om zijn hoofd te redden. Formeel exporteert Suriname volgens gegevens van de overheid ruim 12500 kg goud per jaar. Dit is maar een schijntje. Er wordt veel meer goud illegaal geëxporteerd. Suriname heeft veel te bieden dat in geld omgezet kan worden. Dat weten de Amerikanen.


  Maak melding

 26. Met intensievere samenwerking tussen DEA en Suriname gaan veel rijstmagnaten en andere “hardwerkende” ondernemers wel massaal pampers moeten aanschaffen. USA don’t play…


  Maak melding

 27. Beste RobG
  Trump is een dinosaurus en geen representant voor Amerika.
  Natuurlijk komt men om minst te maken. U was altijd voor de markt en nu duidelijk niet meer.
  Als deze partijen iets brengen wat Suriname niet heeft is dat toch niet erg.
  U kunt er vergif op in nemen dat de huidige ministers van Financiën, planning en die van Buitenlandse zaken niet zo oenig zijn als de vorige.
  Zij hebben oog voor het belang van Suriname.

  Uw feiten qua goud kloppen niet . U geeft slechts het aandeel dat in de formele mijnen gemijnd wordt. De informele sector doet 2 maal meer en dat wordt ook formeel geëxporteerd of via Kaloti Mint house naar Dubai of via de CbvS naar Zwitserland.

  Dat er een illegale goudsector is, komt grotendeels door uw afgod die heeft 10 jaar de tijd gehad om te reguleren en dat niet gedaan omdat 8 van de 10 grootste belangen NDP loyalisten zijn. Zielig dat die zo meteen aan de beurt zijn om afte gaan dragen.

  U reactie geeft aan dat u bang bent dat deze regering stappen gaat maken:

  1>> Schuld sanering.
  2>> EBS subsidie (gedifferentieerd tarief).
  Zodra de subsidies afgebouwd worden ontstaat er ruimte voor staatsolie en kan zij de waarde van Affobaka op haar balans plaatsen.
  3>> Vergroten staatsinkomsten uit het informele Goud.
  4>> Afbouw spookambtenaren.
  5>> Resultaat fraude bestrijding.
  6>> Versterken verhoudingen met de VS en Europa. (meer hulp)
  7>> Verbetering verhouding met IMF en Wereldbank
  8>> Start van bedrijvigheid.
  9>> Vertrouwen in eigen kunnen.
  10> Binnenhalen van illegale winsten en gestolen goederen etc. zoals de auto’s van Adhin, Ingrid Bouterse etc.


  Maak melding

 28. Mensen houden jullie je mond, geeft de nieuwe regering de kans su weer op de rechte pad te brengen, je moet dit onthouden dat het geen tovenaars zijn, want suriname is door de vorige regering voor 5% leer geld verkocht ( spiegels en kraaltjes). Dus iedereen moet geduld hebben, de afgelopen 10 jaar heeft niemand zijn bek geopend.
  Zelf de kruiers op J.A.Pengel airport zijn corrupt.
  Begin daar te reorganiseren, allemaal onbeschofte ambtenaren , trouwens binnen de hele ambtelijke organisatie zijn de medewerkers onbeschoft en hebben geen respect voor de normale burgers .
  Daar moet ook wat aangedaan worden en ze hoeven niet ontslagen te worden maar cursus krijgen dat zij daar zijn om de Surinaamse burger te dienen en niet anders.
  Zodra mensen bij de overheid in dienst treden denken ze dat ze oppermachtig zijn.


  Maak melding

 29. Een paar hier kletsen maar wat, hebben geen benul van zaken maar hebben het hoogste woord. Het is nooit goed. Gelukkig is dit een forum waar iedereen die denkt iets te weten vrij mag kletsen, zonder dat beleidsmakers er iets mee doen.

  Anderen beginnen over olie halen. Blijf dan zitten met je olie, gas, giftige vissen en hout. Dat zal je maag vullen. Of ga de boel zelf exploiteren dan mag je meepraten met de grote jongens op deze aardkloot. Vooralsnog moet Suriname zijn plek kennen.

  Contracten moeten worden opgesteld met wederzijds respect, daar gaat het om.
  Dat is altijd het probleem geweest en gaat nu misschien beter. Wacht af en houd oppervlakkig gelul voor jezelf. En als het weer hetzelfde liedje wordt, doe dan je mond open. Dan heb je recht van spreken en echt de kans, want 10 jaar hadden jullie het lef niet.

  Op dit moment wordt jullie goud geroofd door jullie eigen mensen en niet door de buitenlandse mogendheden die zo gehaat worden! Jullie zien er niets van terug in je levensstandaard. En maar klagen en afkeuren. Pak eerst de primaire problemen aan.


  Maak melding

 30. wendy jij wenst ook zeker deze delegatie uit Amerika dat ze hier in Suriname besmet worden met het covid virus , , net zoals je de politici van Suriname die geen rekening hebben gehouden met de covid regels , , jou soort moeten ze op de brandstapel vastbinden en dan is een lucifer genoeg om een mooie vuur schouwspel te zien , , hier in Suriname zullen mensen oorspronkelijk uit India dit gratis doen en dit heeft niets met racisme te maken


  Maak melding

 31. Waarom zou de overheid sws de NDP clan nog moeten betrekken bij zaken die het landsbelang dienen??
  Deze criminele organisatie heeft een geschiedenis van moord en verderf in Suriname.
  Een ieder die de massa moordenaar en drugbaron geeft aangehangen is mede verantwoordelijk voor de shit waar het land nu in verkeerd.
  Hoe kun je als nuchter denkend mens zeggen dat er ook goede mensen in de NDP zitten terwijl je deze figuren het land heb zien vernietigen?.
  Deze NDP moet bij wet tot verboden criminele organisatie worden verklaard en ze mogen nooit meer enige zeggenschap krijgen in ons land.
  In veel andere landen zouden deze figuren allang voor heel lange tijd achter slot en grendel zitten voor de misdaden die zij achter hun naam hebben staan.
  Deze regering is zo fatsoenlijk om dat aan de rechter over te laten.
  Maar hopelijk nestelen de amerikanen zich spoedig in ons land zodat dit gespuis beter in de gaten gehouden gaat worden.


  Maak melding

 32. rob g robje g , , je hebt natuurlijk weer alle kranten en nieuws berichten en sociale media door genomen en , , allemaal bulshit dat je schrijft , , denk je werkelijk dat je indruk zal maken op deze Amerikaanse delegatie , , die zeggen do not think so ,en ze zeggen erbij rob g is a joker en this guy is not an economist but a cheater en als laats zeggen de Amerikanen yes rob g you are a failing person , , ja ja robje g hier in Suriname op de Amerikaanse Ambassade weten ze alles van jou , , dus let op wat je schrijft vandaag of morgen kom je voor een verrassing te staan , en voor dat je het weet ben je een cel genoot van dino in Amerika , , en wij zijn mooi verlost van jou


  Maak melding

 33. AHE , jij kunt mooi praten , maar je woont niet in Suriname , en waar je woont interesseert mij niet , maar wij hier in Suriname zitten wel met de gebakken peren , vooral 10 jaar klote zooi en de nieuwe regering moet onpopulaire maat regelingen invoeren en dat doet vele mensen pijn , de welgestelde mensen zoals de paarse elite en ook iedere andere welgestelde personen kunnen dit makkelijk dragen , , maar de middenklasse en de gewone arbeider die hebben het nu zeer moeilijk , gelukkig worden de laagst bedeelden enigszins ontzien van deze maatregelingen , AHE het zal zeker een hele tijd duren voordat de onderste rangen in de maatschappij kan zeggen dat ze vooruit gaan , , maar wij houden moed hoor ,en hebben best wel vertrouwen in deze regering , , zij zullen het beter doen dan die vorige regering


  Maak melding

 34. @jojo / @Wat, ik ben altijd voorstander van marktprincipes, maar dan wel gereguleerd. Landen als Suriname zijn geen stap vooruit gekomen in hun economische ontwikkeling door de marktprincipes die door het westen worden gedicteerd. Men zegt dat Afrika een verloren werelddeel is terwijl dat Werelddeel de grootste voorraden goud, diamanten en andere zeer kostbare (edel)metalen van de wereld herbergt en produceert.Wie worden er rijk van, waar komt de meeste rijkdom terecht? De Amerikanen komen op bezoek in Suriname om China een stap voor te zijn. Als twee olifanten met elkaar vechten wordt het gras vertrapt. De grote massa zal er niet beter van worden. Slechts enkelen gaan profiteren. Dit zijn wetmatigheden.

  Volgens formele cijfers van de Surinaamse overheid exporteert Suriname op jaarbasis ruim 12500 kg goud. Deze hoeveelheid vertegenwoordigd een waarde van € 430 miljoen op de wereldmarkt. Suriname krijgt van dit bedrag nog geen 10 miljoen Euro aan inkomsten. De informele goudsector is nog groter. Brunswijk zijn activiteiten in de goud-en houtsector zijn goed voor enkele tientallen miljoenen Euro’s op jaarbasis. Deze regeringsleider zal zijn activiteiten niet door de overheid laten reguleren. De corruptie van deze regering is openlijk. Je kan er een vinger opleggen.

  Jojo, u hebt nog hoop dat deze regering het beter zal doen dan de vorige. De vorige regering nam het roer over van de regering voor hen. Het blijft allemaal hetzelfde. Dat kan ik je nu op een dienblad presenteren.Santokhi en Brunswijk weten als geen ander dat een sanering van de economie, op zijn Russisch uitgedrukt, politieke lijken van hen maakt. De strenge maatregelen die anderen hen opdringen om uit te voeren zullen een ontlading in de gemeenschap tot gevolg hebben. Het worden politieke verschoppelingen. Ook de diaspora gaat haar geld niet investeren in een nieuwe regering die nu al corrupt blijkt te zijn. Alleen door cliëntisme van de huidige politieke leiders zullen enkelen uit de diaspora in de waan verkeren dat hun geld veilig is belegd. Zo werkt het eenmaal in de Surinaamse gemeenschap. Het vertrouwen is ver te zoeken.

  Santokhi en Brunswijk willen natuurlijk ook aan de olie zitten en zullen proberen om lang aan de macht te blijven. Zij zullen die riante positie niet zomaar prijsgeven. Zij zullen geen maatregelen treffen die hun positie in gevaar brengt. De NDP is voor hen gevaarlijk. De hete adem van de NDP maakt hen nerveus.


  Maak melding

 35. @RobG

  Ik vind u metafoor “Als twee olifanten met elkaar vechten wordt het gras vertrapt.” fantastisch.

  Natuurlijk probeert Amerika China in haar achtertuin de pas af te snijden. China is momenteel de grootste roofridder ter wereld die net als de VOC maar dan extremer de staat ten dienste stelt van kapitalistische en machtsdoelen.
  Of Amerika succesvol zal zijn is maar de vraag want deze regering heeft een open blik op de wereld en haar eigen heel kleine rol. Echter in tegenstelling tot Boefdraad gaat zij niet op haar rug liggen voor een kredietlijn of lening van een paar miljoen zij wil een integrale sanering van de schulden. De waan van de dag is er niet maar een heel elementair doel.
  1>> Overleven.
  2>> Saneren schulden. (hiervoor acteert men op top niveau en niet alleen in Washington)
  3>> Saneren subsidies.
  4>> Saneren roverheid.
  5>> Benutten kansen in de natuurlijke hulpbronnen.
  6>> Creëren productie.

  Suriname creëert nu concurrentie tussen VS/Europa/China/India.

  U geeft een verkeerd beeld van de goud waarde. Dagkoersen geven aan dat het formele goud meer dan $ 800.000.000 waard is. Met dank aan Bouterse is nu ongeveer 25% van die waarde van Suriname ( hij betaalde er echter te veel voor). Met dank aan Venetiaan valt voor IAM Gold 37% winst belasting te innen. Volgens mij heeft Bouterse die kans bij Newmont laten lopen het is immers een LLC in Delaware. Naast het voorgaande worden er pakweg 6% royalties afgerekend.
  Dat er nu heel weinig bij de staat binnen komt, komt helaas door Bouterse en Boefdraad die Staatsolie etc. volg gestopt hebben met leningen waardoor nu veel van de goud resultaten naar buitenlandse banken gaat omdat ze verpand zijn.

  Het kleine goud is 2 maal groter dus formeel exporteert Suriname nu pakweg $ 2.400.000.000 aan goud alleen over 2/3 wordt / werd nagenoeg geen royalties nog belasting etc geheven.
  Dat Brunswijk in dat deel heel groot is, is geen geheim. U negeert echter dat Safrina holding (Bouterse), Peneux, en de broertjes Narendorp (NaNa rescources ? Benzdorp) heel grote spelers zijn. Narendorp stelde jegens Jeroen van Trommelen dat in de vorige hoogtij dagen hun WINST op $ 500.000/week uitkwam en dat alleen omdat zij de concessies bezaten en die verhuurden (verhuur van concessies is verboden).

  Deze regering gaat aan de slag en heeft de royalties op de kleine goudsector met een factor 3 verhoogd en zal als laag hangend fruit ongetwijfeld de belastingen gaan innen.

  Ik hoop niet dat deze regering het beter gaat doen. Het kan niet slechter als de voorgaande regering.
  De vorige regering heeft slechts kunnen bestaan omdat er een goed fundament lag in 2010. Zonder dat Fundament en de piek in grondstoffen prijzen en de leen capaciteit die daar uit ontstond heeft zij de verkiezingen in 2015 kunnen kopen.

  Net als Trump en Bouterse (het zouden broers kunnen zijn) plakt u het slechte zelf beeld op iedere andere behalve op de NDP regering.

  Nepotisme en corruptie hoort bij de wereld en vooral ontwikkelende landen. Echter het zal nooit kunnen blijven bestaan. Denk aan de dynastieen in China en Egypte denk aan Alexander de Grote en zijn opvolgingm denk aan Rome denk aan het Empire en Napoleon, Denk aan Bismarcke. Denk aan Soeharto en zijn vrouw Tien%.

  Het wordt steeds moeilijker gezien de sociale media om corruptie te faciliteren.


  Maak melding

 36. Oppassen met die Amerikanen, ze zijn “bevrijdings”oorlogen begonnen, om dat ze dachten daarna dat land te kunnen leegroven. Ze komen alleen maar om zo goedkoop mogelijk de rijkdommen van Suriname te stelen en verder zal de “hulp” niet reiken. Zuid en Centraal-Amerika is voor hen een wingewest.


  Maak melding

 37. @ AHE en WAT
  Volgens mij zitten jullie grotendeels op een lijn. Wellicht nog eens nalezen, misschien te snel gelezen

  @ WAT en Passant
  Ik heb me verkeerd uitgedrukt, of je hebt mij niet begrepen of beide
  Met het betrekken van de NDP in de plannen bedoel ik niet NDP ministers als gelijken. Dit zou tegen de uitslag van de verkiezingen ingaan, ondanks de 16 zetels, waar hier al meer over is geschreven. Ik heb zelf het idee, maar dit is dus subjectief, dat men niet op de NDP als partij stemde, maar op een persoon. Dit denk ik als ik zie hoeveel stemmen de andere leden hebben gekregen
  Wat ik wel bedoelde is –
  1. ndp leden die kennis van zaken hebben gerust betrekken in de wederopbouw.
  Welke taken zij krijgen en bevoegdheden daar moet goed naar worden gekeken. Het kan zijn dat ze zich met overgave storten op hun taak, maar het verraad is natuurlijk ook mogelijk, maar om kennis, die in Suriname volgens mij schaars, niet te gebruiken is zonde.
  Een voorbeeld; de governor is niet de laan uitgestuurd. Zelf niet nadat hij tegenstemde tegen aanpassing van de Bankwet. Keurig. Wat ik overigens wel mis, is de eis waaraan de governor moet voldoen. Nu is het te vrijblijvend.
  2.Wat de ex-ministers betreft; ze mogen en moeten op de hoogte gehouden worden van alles wat er speelt, ze moeten hun zegje kunnen doen. Debatteren en goede zaken overnemen. Dat gebeurt overal. Het feit dat dit de afgelopen tien jaar niet gebeurde wil niet zeggen dat deze regering ook zo moet handelen
  Het lijkt mij niet dat het allemaal oelewappers zijn
  Niet achteraf geconfronteerd worden met allerlei zaken en voor voldongen feiten worden geplaatst. Denk eens terug aan abdoelwetjes. Dat is geen parlementaire democratie

  Aan een ieder die de Amerikanen niet vertrouwen. Een gezond wantrouwen is niet slecht, maar hebben jullie gezien wat er de afgelopen tien jaren van de bezittingen van het volk van Suriname ten goede gekomen is aan het volk. Misschien dat 5% tot 10% er in welvaart op vooruit is gegaan. De rest leeft in armoede. De valuta is enkele malen gedevalueerd. Als men een beter beleid had gevoerd, niet gericht op meer voor steeds minder mensen dan was dit niet gebeurd en zouden prijzen in winkels niet voortdurend zijn gestegen. Doelbewuste diefstal van je eigen volk
  Natuurlijk willen buitenlandse bedrijven winst behalen, dat is het hoofddoel, Logisch.
  Zaak is om mee te profiteren, door goede afspraken te maken. maar daar is kennis voor nodig

  AHE
  Onderhandelingen zoals deze worden inderdaad op nationaal niveau afgesloten, zoals in de tekst staat een gelijk speelveld en duidelijke regels. Wetgeving
  De discussie over opbrengsten van goud en concurrentie tussen landen is een ander verhaal.
  Conclusie ik ben het met je eens.


  Maak melding

 38. Een aantal paarse drugsdealers uit ocer beginnen zenuwachtig te worden: DEA komt eraan. Evenals de paarse rovershoofdman op leonsberg, die morgen 75 jaar wordt. Laat hij tomaten gaan planten of postzegels gaan verzamelen zoals hij aan papa lach zei.
  Btw VS is een betere zakenpartner gebleken dan de nieuwe kolonisator uit Azië.


  Maak melding

 39. Pico

  Ik heb je goed begrepen en ik blijf erbij hoe capabel of ervaringen deze ndp-ers hebben, ik zie ze liever ver weg blijven van deze regering. De wijze waarop ze met hun eigen criminele belangen bezig waren is voor mij meer dan voldoende om luitjes met zo’n instelling niets te maken te willen hebben. Het zijn grote/zware criminelen waar proces-verbalen van gemaakt moeten worden en voor de rechtbank veroordeeld moeten worden. Het kan zijn dat het voor jouw niet veel uitmaakt, maar zie wat Stef Blok zegt oa, van VP Ronny Brunswijk. Hetzelfde zeg ik ook over alle ndp-ers.

  Ze moeten allemaal stuk voor stuk worden vervolgd voor hun criminele daden en zie op grond daarvan al dat ze al ongeschikt zijn om in een kabinet te hebben of hun diensten of van hun kennis en ervaring gebruik van te willen maken voor land en volk. Een zeer slechte voorbeeld voor een democratische rechtsstaat, de jeugd, Internationaal, enz.

  Suriname heeft geen (zware) criminelen nodig en vooral in een coalitieregering.


  Maak melding

 40. Dinsdag aanstaande komt er een belangrijke Amerikaanse delegatie bestaande uit 10 personen naar Suriname, om te praten over verdere uitwerking van het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo. Dat heeft de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin bevestigd tegenover Starnieuws.

  Dit is toch dorp nieuws.
  Welke kwalificaties heeft deze delegatie, laag, hoog??????

  Ik lees hier van alles over dit bezoek, wat het ons kan opleveren en kosten.
  Ik lees hier zgn geweldige economisch-en politieke verhandelingen van mensen die denken het beter te weten voor een landje diep in de rimboe verborgen voor de grote wereld.
  Ik lees hier hoe geweldig dit landje het doet of gaat doen in de grote wereld.
  Ik lees elke keer weer hoe rijk dit landje is met een armoedige bevolking.
  Ik lees hier hoe onderontwikkeld dit landje is.
  Ik lees hier hoe dit landje wordt leeggeroofd door bedrijfjes uit de grote wereld.
  Ik lees hier dat dit landje aanleiding geeft tot grote ruzie tussen de groten der groten in de de grote wereld.
  Verder lees ik hoeveel geld we met z’n allen mislopen door de ontginning van een beetje goud uit onze bodem.
  Ik lees verder dat onze bossen leeg geroofd worden door de Chinese bedrijfjes, dat onze wateren wordt vervuild met kwik.
  Ik lees dat de Amerikanen gaan komen om Bouterse mee te nemen, dan lees ik weer dat Hoefdraad niet meer onder ons is.
  Ik ben nog niet klaar, verder lees ik dat president Santokhi steeds zegt dat alles onder controle is.
  Dan lees ik verder hoe forumleden hier elkaar de loef proberen af te snoepen.
  Ik lees verder dat de NDP nooit meer mag regeren, dat zij bij wet verboden moet worden, dat in landsbelang de Coalitie ook moet samenwerken met de oppositie.
  Verder lees ik dat er economen zijn die voorstander zijn voor dollarisering van onze nationale munt, zonder erbij te vermelden hoe duur het kan uitpakken, dat wij straks economisch niet meer baas in eigen land zijn.
  Verder lees ik dat onze regering de vele verschillende subsidies moet afschaffen, dus het volk moet de volle mep gaan betalen.
  Verder lees ik hoe hardvochtig mensen kunnen zijn door te pleiten dat alle recent aangenomen personen op de ministeries door de vorige daartoe bevoegde bewindslieden linea recta zonder pardon naar huis te sturen door de nieuwe regering.

  Ik besefte net op tijd dat al deze lieden niet woonachtig zijn in Sranan, hé hé wat een grote opluchting.
  Ik eindig met goed nieuws, dat hebben wij gelukkig ook in onze switi Sranan.
  Dit stond in Starmiruws:

  landsdienaren
  12 Oct, 06:38

  President Chan Santokhi heeft de ministers in een brief richtlijnen gegeven voor afhandeling van beschikkingen, resoluties en missives. Hij constateert dat er onduidelijkheid is ontstaan over de wijze waarop door diverse ministers uitvoering wordt gegeven aan personeelsgerelateerde aangelegenheden. De president heeft de richtlijnen gegeven ter waarborging van de rechtspositie en zekerheid van landsdienaren.

  Resoluties en beschikkingen die reeds getekend zijn door de (voormalige) president respectievelijk de minister van Binnenlandse Zaken (Biza) en waarvan de landsdienaar een afschrift heeft ontvangen, dienen conform de regels te worden uitgevoerd.

  Conceptbeschikkingen en -resoluties dienen door Biza geretourneerd te worden naar de respectieve ministeries. De huidige ministers dienen deze alsnog van hun paraaf te voorzien en weer op te sturen naar Biza voor verdere afhandeling.

  Indien het in de conceptbeschikking of -resolutie echter om een buitensporige benoeming gaat, dient dit aan een nader onderzoek onderworpen te worden op het betreffende ministerie. Overplaatsingsbeschikkingen moeten volgens de procedure plaatsvinden met wederzijdse goedkeuring van de ministeries. Raadsvoorstellen die niet in behandeling zijn genomen, dienen teruggestuurd te worden naar de ministeries. Onvolledige ingevulde missives worden niet uitgevoerd


  Maak melding

 41. Pico 11 oktober 2020 At 15:23
  @ Passant.
  Toen de ndp het voor het zeggen had werd vaak geroepen dat het gezamenlijk moest gebeuren; de oppositie betrekken bij zaken die in het belang van het land waren.
  Nu ben ik benieuwd of ’s lands belang nog steeds voorop staat, of de oppositie erbij betrokken zal worden.
  Gebeurt dit dan ben je op de goede weg
  gebeurt dit niet dan komen je verwijten uit het verleden in een heel ander daglicht te staan en ben je dus met een wraakoefening bezig
  Fout!
  ================================================

  Ik ben een hele grote voorstander van het opruimen van deze shit die al 40 jaar duurt.
  Linksom of rechtsom hebben DDB en kornuiten het land kapot gemaakt en een heel volk naar de verdoemenis geholpen. Er is naar mijn oprechte mening geen enkele middenweg mogelijk dan af te reken met dit zooitje. Suriname moet er echt vanaf. Als je het nu leuk vind of niet, de man Desiré Delano Bouterse heeft samen met zijn kornuiten een heel land vernietigd en complete generaties naar de verdoemenis geholpen. What the F heeft de jeugd nog voor perspectieven?


  Maak melding

 42. Trouwens die Pony is een trol van het hoogste niveau. Die vieze vuile rioolratten nemen elke keer een andere identiteit aan om zo de rest hier te misleiden. Ik zal op korte termijn een lijst met IP-adressen en eventuele namen posten, zodat het voor een ieder helder is wie hier de held zit uit te hangen, het is om uit te kotsen.


  Maak melding

 43. Sabakuuuuuu, ik ben geen trol, ik misleid niemand, ik oordeel niet, geloof mij maar, ik registreer alleen wat ik hier lees aan reacties. Soms vind ik het zo bijzonder, dat personen hier uit het niets zo serieus hun reacties geven alsof het de waarheid is, terwijl ik veronderstel dat bijna niemand goed geïnformeerd is over de thema’s die hier langs komen. Ook op andere media krijg je zulke reacties. Wonderlijk!!!!!!!
  Komt ervan als je alleen lees om te reageren ipv om te begrijpen.
  Sabaku, graag ook je eigen IP adres en naam vermelden.


  Maak melding

 44. Eindstand: niemand kan iets doen want de regering en Staatsolie maken de deals met de delegaties en multinationals. Grof geld gaat worden verdiend en meer milieuvervuiling is op komst de komende 10 tot 20 jaren.

  Dan is het niet hoe duur was de suiker maar hoe duur was de olie, gas, goud en het hout.

  Tegen die tijd zijn de meeste profiteurs toch al onder de groene zoden en zullen hun kinderen en kleinkinderen met de consequenties te maken hebben. Geld verdienen is leuk, maar weet wel wat je achterlaat voor je nageslacht. Geld heeft geen ziel en het leeft niet. De natuur leeft wel en wordt omwille van snel geld vervuild en vernietigd. Die handelingen zijn onomkeerbaar…


  Maak melding

 45. Kenneth Amoksi is een goede jurist en rechter, ik hoop echt dat hij slim genoeg is om zich niet door de Amerikanen omver te laten praten. Hij gaat hopelijk ook Achaibersing, aan tafel uitnodigen, die man weet echt waarover hij praat.
  Succes mannen, laten jullie Suriname a.u.b. niet verder opeten.👍👊


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.