zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Suriname moet 26 miljoen US dollar aflossen maar het geld is er...

‘Suriname moet 26 miljoen US dollar aflossen maar het geld is er nog niet’

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname moet deze maand maar liefst 26 miljoen US dollar aflossen op de obligatielening van 550 miljoen US dollar die in 2016 via Oppenheimer was uitgezet. Het geld in harde valuta is er echter nog niet zei de Surinaamse minister van financiën Armand Achaibersing gisteren tijdens een persconferentie van de regering.

Volgens de minister vormt dit de grootse uitdaging voor de regering aan het eind van deze maand. Hij zei dat er voor de rente aflossing van 26 miljoen US-dollar een oplossing wordt gezocht. “Ik word er bijna zenuwachtig van, want de deadline nadert” aldus Achaibersing.

Zijn collega Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat Suriname gaat keihard moeten onderhandelen wanneer het gaat om het herschikken van haar schulden bij internationale schuldeisers.

Om goed te onderhandelen is het nodig dat er buitenlandse deskundigheid wordt aangetrokken. Die buitenlandse deskundigheid denkt de regering te krijgen via het internationaal Frans adviesbureau Lazard dat is ingehuurd om Suriname bij te staan:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

52 REACTIES
 1. Nou daar staan we dan. Dit is precies wat Boefdraad en Bouterse Adhin ed wilden.
  De huidige regering met de rug tegen de muur, niet in staat tot het afbetalen van schulden. Het geld dat zij wel hebben. Zij hebben het geld geleend, gestolen en wachten totdat ze weer in beeld zijn om tot aflossing over te gaan.
  Dan ja, dan komt de schurk boefdraad te voorschijn. wat een walgelijke schurftige teringhonden. Dit alles om de rooie demente fossiel ut Boma te houden.
  Ze houden van het volk hor,
  Ze houden van het land hor,
  me mars.
  Hopelijk treft de ergste ziekte ze, evenals hun sekteleden, al zitten die nat en hoog in Holland
  Karma zal langskomen. je kan haar niet ontlopen.


  Maak melding
 2. Probeer een geld te halen bij de grote dieven van de NDP. Die hebben het land met grote schulden achtergelaten en het land leeggeroofd.
  Begin de gasten als Abrahams, Bouta en meer van deze soort geboefte aan te pakken. Alle auto’s die voor een prikkie zijn opgekocht of gestolen terugvorderen en een strafrechtelijk traject inzetten. Begin bij die vieze taxateurs. Gebruik het strafrecht om ze aan te pakken.
  Het mag niet zo zijn dat het arme volk moet bloeden voor al het roof en de eigen verrijking van de NDP geboefte. Als regering Chan dit niet met ferme hand aanpakt dan zal het volk gaan muiten, waardoor het draagvlak van regering Chan zal eroderen. Laten we niet richting erosie gaan van het draagvlak en tot een explosie van de volkswoede die al de bezuinigen gaat oproepen.


  Maak melding
 3. Suriname kan ook gewoon niet betalen want simpelweg a moni no de. Dan nieuwe onderhandelingen want is een andere regering. Ook een beetje bluffen in plaats van angstig zweten.


  Maak melding
 4. HongKongFree 10 oktober 2020 At 16:31
  Ze willen nu wel Fransen inhuren maar die zijn ook niet echt te vertrouwen.
  =====================

  Dat zal wel loslopen. Lazard is ook aan het werk met Argentinië met het IMF op de achtergrond. Probleem is wel dat als het IMF de boel gaat redden dat het volk de eerste 5 jaar geen eten heeft. Daarom heeft naar mijn mening de vorige regering die samenwerking nooit doorgezet. Maar dat is een aanname. Ik was daar natuurlijk nooit bij. We zullen zien wanneer de huidige regering aan de eisen van het IMF gaat voldoen hoeveel draagvlak ze overhouden onder de bevolking. Het gemopper neemt nu al toe namelijk.

  MARCH 1, 20209:23 PMUPDATED 7 MONTHS AGO
  Argentina government hires Lazard, HSBC and Bank of America to broker debt restructuring
  By Reuters Staff
  1 MIN READ

  SANTIAGO (Reuters) – Argentina’s government said on Sunday it had hired Lazard as financial advisor and Bank of America and HSBC as debt placement agents for the debt restructuring process it hopes to close by the end of March.

  In a brief statement the Finance Ministry limited itself to disclosing the names of the financial institutions that will be intermediaries for the restructuring of close to $100 billion in public debt.

  The operation is backed by the International Monetary Fund (IMF) and the talks are expected to continue from Monday in Buenos Aires.


  Maak melding
 5. Chan wilde land over nem au siting con dan moet je dit ook nemen en niet klagen wie de rozen wil plukken moet de dorens verdragen je had al beleid liggen doe het dan nu loop je te schruwen


  Maak melding
 6. Waar is het geld dat de NDP criminele hebben geroofd, alles terug pakken van de criminele partij. In het buitenland hebben criminele npd meer dan 26 miljoen. Ik vind dat de regering harder naar geld moet gaan zoeken bij NDP criminelen


  Maak melding
 7. Rustig maar jochies rustig maar
  alles komt goed rustig maar
  ook dit varkentje wordt gewassen hoor al hpen jullie van niet.
  Maar we komen straks ok bij jullie aan de deur hoor. Niet met mitrailleurs, niet om jullie te vermoorden hoor, maar om jullie volledig uit te kleden, en daarna op te bergen in Boma. Kunnen jullie door gaan met likken van de schijt van de demente rooie fossiel
  He je weet toch, je weet toch he he he


  Maak melding
 8. Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santokhi had tijdens de vorige regering van ddb-adhin waar hij DNA-lid was Opperheimer een brief geschreven om boefie niet de grote lening 500 US-dollar met een zeer hoge rente te lenen.

  Ondanks deze brief van toen DNA-lid in de vorige regering ddb-adhin heeft Opperheimer het toch gedaan.

  Suriname kan bij het internationaal hof een zaak maken tegen Opperheimer dat hij een brief geschreven had en gewaarschuwd had dat de grote lening met hoge rente dat Suriname niet in staat was dit af te lossen gelet op de financieel economische situatie van het land toen en nu.

  Deze optie moet worden gedaan, bovendien als iemand je geld leent cq Opperheimer met een hoge rente en je kan het niet betalen of je betaalt niet is dat niet zijn probleem maar die dan hem/haar. Opperheimer was gewaarschuwd met de brief van CS aan hem.
  Van een kale kip kan je geen veren plukken.

  Suriname moet zich daarom niet druk maken met deze grote lening en hoge rente, ook niet van al die andere leningen.

  Suriname is nu opzoek bij IMF, wereldbank andere internationale mogelijkheden waar geld te lenen is geld te krijgen of landen die hier ons hierin willen helpen met een zachte lening of soepele voorwaarden. Met het geld dan de totale schuld van Suriname met hoge renten af te lossen en dan de met soepele voorwaarden, lage renten deze totale schuld op een langere termijn af te lossen.

  De gelden van staatsolie, royalties van IAMGOLD, Newmont weer vrij komen en ten goede komen voor de Surinaamse economie. In 2024 kunnen dan ook al de eerste inkomsten van de olievoorraden voor de kust van Suriname ( totale opbrengst uit deze 3 voorlopige bronnen in 20 jaar 50 miljard US-dolar voor Suriname zijn), ook gebruik worden voor de aflossing van de huidige schulden.

  Suriname moet gewoon de schulden met hoge renten gewoon weg niet betalen. Suriname heeft het geld niet. Van een kale kip kan je geen veren plukken.


  Maak melding
 9. Gezien de reacties sommige forummers is het overduidelijk dat zij liever Suriname ten gronden zien gaan. 10 jaar hebben ze de incompetente regering Bouterse te vuur en te zwaard verdedigend. Nu probeert een nw regering te schade herstellen en worden ze van alle kanten tegengewerkt. Je kunt je afvragen inhoeverre zij het menen met Suriname. Ik noem ze redimusus. Sorry iets anders kan ik er niet van maken.


  Maak melding
 10. =Dit alles heeft te maken met Boefdraad, Bouterse en co. Ze hebben NOOIT aan hun aflossingen gedaan en hebben een grote puinhoop achtergelaten.
  Die co van Bouterse was altijd voor het lenen, maar achteraf zie je nu wat naar buiten komt.

  Een grote smerige bende die echt op water en brood moet gaan leven in de gevangenis.


  Maak melding
 11. Is ook krimineel van oppenheimer fie bliksems goed wist dat boefdraad aan het overlenen was. De vhp en als ik me niet vergis DA 91 hadden zelf een brief geschreven aan oppenheimer. Amzad abdoel vond dat ze A Nationaal bezig waren. En nu?? Nu zitten we met de gebakken peren. PE ALLA MONIE GO???


  Maak melding
 12. Dat bedoel ik dus, de veroorzakers en de medeplichtigen moeten opgepakt worden ! Zij hebben bewust Suriname leeggeroofd. En hier zijn o.a. Bouterse en Adhin ook schuldig aan.
  De problemen zijn bekend en de oorzaken ook. Dus geen tijd te verliezen. Zodra de veroorzakers zijn opgepakt zal niet alleen het vertrouwen in deze regering toenemen maar ook het geduld.
  De regering Santo./B. zal ook internationaal beter gewaardeerd worden en zal sterker kunnen onderhandelen. De criminele organisatie die Suriname teistert is dan immers opgerold dus meer zekerheid.

  Het volk wilt z.s.m. gerechtigheid. Krakti !


  Maak melding
 13. haha,
  het appje komt uit de mouw:De vorige regering heeft ook 10 jaar kritiek gehad
  dus niet om het beleid, maar omdat je me vroeger ook gepest hebt

  Waar zit het verschil in?
  De oude hap letterlijk en figuurlijk heeft bewezen dat ze iets kunnen vernietigen.
  Een heel land naar de tering geholpen. JUNKSTATUS. MILJARDEN schuld aan het buitenland.
  Ze hebben bewezen dat ze miljarden hebben verspild
  Ze hebben bewezen dat er miljarden zijn verduisterd
  Ze hebben bewezen incompetent te zijn: reshuffle en nog eens reshuffle. Bovendien moest iedere minister tig adviseurs hebben. Dan heb je nog het gore lef om deze schurftige honden te vergelijken met deze groep. Over vijf of tien jaar kunnen we zien en oordelen of ze net zo zijn. Maar vooralsnog
  stil zijn, in de hoek gaan liggen en je ballen likken.


  Maak melding
 14. Correctie

  Deze optie moet worden bekeken. Bovendien als iemand je geld leent cq Opperheimer met een hoge rente en je kan het niet betalen of je betaalt niet is dat niet jouw probleem maar die dan hem/haar die je het geld geleend had. Opperheimer was gewaarschuwd met de brief van CS aan hem, dat Suriname niet in staat was af te lossen voor de grote lening met de zeer hoge rente.

  Van een kale kip kan je geen veren plukken.


  Maak melding
 15. De meestw forumleden wonen in Nederland. Lekker veilig en gemakkelijk. Dus stom geklets en gescheld via het internet. Ze moeten dit, ze moeten dat!
  Allemaal torie mangs. Dom gelul!! 🙈🙈🙈🙈


  Maak melding
 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Suriname moet 26 miljoen US dollar aflossen maar het geld is er nog niet’

  Dan wordt het een probleem.

  Maar ik had reeds eerder een artikel gelezen over een Afrikaans land Nigeria.
  Waarom wacht de nieuwe regering in Suriname om niet het zelfde te ondernemen als b.v. Nigeria?

  Nigeria traceert 9,1 miljard dollar aan gestolen eigendommen.

  De Nigeriaanse overheid heeft een bedrag van 9,1 miljard Amerikaanse dollar aan gestolen geld en staatseigendommen weten te traceren in het laatste jaar.
  Wat voor bedrag de regering van het Afrikaanse land nog in totaal zoekt, is niet bekend, meldt Reuters op basis van het Nigeriaanse ministerie van Informatie.

  Wel gaf de overheid aan een bedrag van nog in totaal 321 miljoen dollar te zoeken van Nigerianen die wonen in Zwitserland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten of die daar hun geld hebben gestald.

  Het teruggehaalde geld was onder andere in handen van voormalige ambtenaren en particulieren. Precieze namen gaf het ministerie niet.

  De vorig jaar gekozen president Muhammadu Buhari heeft van het bestrijden van corruptie één van zijn belangrijkste doelen gemaakt.

  Toen hij aan de macht kwam beloofde hij de enorme bedragen die zijn gestolen van de overheid terug te vinden.

  President Muhammadu Buhari van Nigeria drong bij de Wereldbank aan om een snelle teruggave van geld dat door ex-dictator Sani Abacha was gestolen en nu wordt vastgehouden door Zwitserse autoriteiten.
  Nigeria kan de gestolen 320 miljoen dollars nu bijzonder goed gebruiken, zei Buhari tegen een vertegenwoordiger…

  Nigeria kan de gestolen 320 miljoen dollars nu bijzonder goed gebruiken, zei Buhari tegen een vertegenwoordiger van de Wereldbank.
  Tussen 2002 en 2005 gaf Zwitserland al een half miljard euro terug die Abacha op Zwitserse bankrekeningen had geparkeerd.

  Dus er is nu EXTRA WERK aan de winkel voor de regering van president Chandrika Santokhi.


  Maak melding
 17. Suriname heeft de 26 miljoen US dollar nog niet om deze maand de reguliere aflossing te plegen voor de obligatielening van 550 miljoen US dollar die in 2016 via Oppenheimer was uitgezet

  bron: de Ware Tijd, d.d., 10-10-2020

  Zie:
  – Nog geen geld voor aflossing Oppenheimer-lening, de Ware Tijd


  Maak melding
 18. Oppenheimer wist bliksemsgoed dat de huidige regering in diepe finaniele problemen zou terechtkomen en heeft desondanks de leningen verstrekt aan de NDP….waarvan toen ook al bekend was dat deze partij geleid werd door zeer duistere randdebielen.
  Oppenheimer geeft dus willens en wetens de huidige overheid in deze crisis laten belanden.
  Ik weet niet welke onderpanden deze leningen ondersteunden maar als Su deze aflossingen niet kan verrichten moet een neutrale internationaal tribunaal maar zich buigen over de legitimiteit van deze leningen want Oppenheimer wist bliksemsgoed waar ze aan begon en was van verschillende kanten hierop geattendeerd.


  Maak melding
 19. hé luci en k….. , , Roy zal het net zo vaak zeggen tot dat het zwart wordt voor je ogen , , stomme paarse lul , , en als je alles zwart ziet ben je blind , maar dat was je al , , je zag alleen maar paars
  Roy veel mensen hier op Waterkant zijn het met je eens , deze gasten moeten eindelijk eens aanvaarden dat ze weg gestemd zijn , , dus luci en k…. ,en alle andere paarse ratten oprotten, laat de nieuwe regering hun dingen doen en bemoei jullie er niet mee


  Maak melding
 20. Pieter 10 oktober 2020 At 18:54
  haha,
  het appje komt uit de mouw:De vorige regering heeft ook 10 jaar kritiek gehad
  dus niet om het beleid, maar omdat je me vroeger ook gepest hebt
  =========================

  Weet je wat gap. Je kan wel een grote mond hebben maar jij bent of een Nederlander die misschien gewoon even niks moet zeggen en als je wel in Suriname woont ben je maar voetvolk. Denk je werkelijk dat de NDP weg is? Blijf dat maar denken. Als je niet snapt dat op het hoogste niveau alle toppers ongeacht hun partij gewoon samen whiskey drinken en de boel verdelen ben je het meest naïeve schreeuwertje van dit forum. De kaarten worden niet hier geschud tussen een stel analfabeten die de hele dag hun frustraties eruit schreeuwen en denken flink te zijn. Je bent voor de politieke top hier helemaal niet interessant. Niemand zit op jouw meninkje te wachten of de meninkjes van al jouw hysterische vriendjes hier. Dus ga lekker door met met domme gedrag. Ondertussen is werkelijk niemand in jouw geïnteresseerd. Ook niet jouw bewierookte leider.

  Dat gezegd hebbende. Ik ga lekker wat anders doen. Heb genoeg gezien van dit schoolplein. Veel plezier met jullie illusies dat de VHP het land gaat redden.


  Maak melding
 21. Waar zijn de buitenlandse investeerders ,de diaspora gelden waar chan tijdens de verkiezing over had.
  Dacht hij dat de diaspora,gemeenschap en dan m.n. de hindustanen klaar stonden om hun geld in su te investeren.
  Dat groepje dat altijd op de voorgrond als zijnde de spreekbuis van de diaspora, willen echt iets doen maar tegen een hogere vergoeding. En miljarden hebben ze niet en ook geen miljoenen.
  Dus
  wat chan allemaal zei tijdens de verkiezing was maar een luchtbel.
  De z.g.n spreekbuis van de diaspora zijn een stelletje oplichters en steuntrekkers ,overwegend in den haag


  Maak melding
 22. Mango dat had vhp gedaan en niet da 91,
  Meneer passant je heb volkomen gelijk, ik mis sommige ndprs hier op dit site, Wendy damsco pakira go, Rob gay en tal van andere ndp golikkers om hun comment, laat het duidelijk zijn surinamers ndp mag nooit meer aan de macht komen, bouta en co heeft zichzelf verrijkt, president santhoki zoek waar dat geld is gebleven, die kan je beslag laten leggen, zo kan de miljarden terug naar Suriname om van de schulden die door ndp is gemaakt, om het in 1 keer af te lossen, ik vind bouta boefdraad adhin abdoel misikaba die horen allemaal in boma, ndp zijn misdadigers die hebben surinaamse bevolking voor de gek gehouden, weg met ndp nooit meer ndp bouta zijn criminelen


  Maak melding
 23. Roepia die komen dinsdag from the america so have patience, het gaat niet 123 maar langzaam komt het goed met de economie, bovendien als surinaamse bevolking nogmaals voor venetian en sardjoe had gekozen, waren zij 100 km verder, en toen het goed ging, meldt een crimineel bouta, en kijk, het ging goed, maar is terug bij af, dit hebben de surinamers zelf op hun hals gehaald, maar goed geduld matie het komt goed met Suriname


  Maak melding
 24. Nou mensen mensen hebben jullie niet door wie zijn de geld verstrekkers, duidelijk zijn dat criminelen organisatie, zij weten bliksem goed dat het land veel rijkdom heeft, afgrond te storten hebben zij ook samen gewerkt met ndp maar om het land in een, ga lezen over wereld banken kom je erachter dat het criminele organisatie zijn, uit rijke landen, dit is een soort moderne slavernij,


  Maak melding
 25. Als 2 landen in oorlog zijn komen de rijke landen om te praten over vrede, maar die zelfde landen zijn bezig om wapens te verkopen aan de strijdende landen, no briebi wit boeba, en dit is een voorbeeld om te laten weten hoe westerse landen om gaat met jullie allemaal in dit wereld


  Maak melding
 26. Chan weet dat hij niet terecht kan bij het IMF. Die stelt uiteraard als voorwaarde dat 75 procent van de ambtenaren moet vertrekken. Maar ja waar laat je het “stemvee”. Chan wil 2,5 miljard lenen, maar hij vergeet de 1,5 miljard die nog door Staatsolie moet worden opgebracht voor de olievelden. Voor de verkiezingen werd er door de VHP geroepen dat ze al een plan hadden klaarliggen om Suriname te redden. Waar is dat plan. Diaspora??? Wie dan? 75 procent in Nederland heeft een uitkering en de rest wil niet. Logisch toch. Suriname heeft geen investeringsklimaat. Kink alleen maar hoe bedrijven hier met klanten omgaan dan weet je genoeg. Zal de overheid maar niet noemen.


  Maak melding
 27. Hebben jullie 26 mil, NEE!!! Da noh lull dja noh!

  @Luciën Karwafodi 10 oktober 2020 At 17:43

  Beter gekwetst door de waarheid dan getroost door een leugen.


  Maak melding
 28. ALS ELKE SURINAMER DIE IN NEDERLAND WOONT EN WERKT 100 EURO STORT OP EEN BANKREKENING IS HET PROBLEEM OPGELOST.
  WORDT 300.000 X 100 = 30.000.000 OF 30 MILJOEN EURO.

  DIT KRIJG JE TERUG ALS KORTING OP JE SLM TICKET NAAR SURINAME.

  OF 5 DAGEN VRIJ ACCOMODATIE NAAR HET MOOIE BINNENLAND.

  OF BIJ BINNENKOMST KRIJG JE 1400 SRD DIRECT IN HANDEN.

  OMDAT WE WETEN DAT DE BLAKA BAKRAS IN HOLLAND GIERIG NO KA ZIJN. DUS ZE KRIJGEN ER DE TEGENWAARDE VOOR TERUG. WAT DOET DE MINISTER VAN TOERISME?????


  Maak melding
 29. HEB AL EEN KEER GEZEGD:
  MAAK 100.000 MOOIE KAVELS LANGS DE AFOBAKA WEG OFZO.
  VERKOOP DEZE VOOR 10.000 US DOLLAR PER STUK.
  OPBRENGST IS 1 MILJARD US DOLLAR.

  ER IS GEEN ANDERE MANIER OM SNELLER AAN GELD TE KOMEN.


  Maak melding
 30. @Ali: Ook melkkoeien moet je kunnen melken. Die 100€ zal voor velen niet echt veel moeite kosten maar het innen van de omzetting wel.
  Velen zijn ook niet echt happig omdat ze vaak als lamzakken en landverraders worden gezien door de Surinamers in Suriname ondanks het totale kapitaal dat ze jaarlijks door overschrijving naar familie en clubjes overmaken hetwelk in de Surinaamse economie meetelt. Dan heb ik het niet over de pakketpost.
  De Diaspora is niet gelijk aan een bodemloze put.
  Denk je bv ook ff in dat een deel van het gestolen geld ook geld van mensen in de Diaspora was. Die benadeelden moet je wel aftrekken in je rekensom.
  Gisteren zei 1tje: Mi swet mi bal pot wan ptjieng gebroke ini Sranang foe teh Mr Hardtime schijn mi mi kan opo knapoe. Now mi las kapasi mi las lanser. A tranga jere dus no kon weri mi ede.
  Ja die mensen zijn er ook.


  Maak melding
 31. Roland Faith 11 oktober 2020 At 08:31
  Chan weet dat hij niet terecht kan bij het IMF. Die stelt uiteraard als voorwaarde dat 75 procent van de ambtenaren moet vertrekken.

  Twee opmerkingen
  1. Beluister het interview van de heer Telgt? emt de heer Adney, zoals Bigi Sma heeft aangegeven. Het is te vinden op Apintie
  2. Uiteraard? Nee uiteraard niet zomaar
  Natuurlijk zal er binnen de overheidshuishouding iets moeten plaats vinden
  en wel minder uitgaven, meer inkomsten
  Om met het laatste te beginnen
  Meer inkomsten oa door een betere controle en inning. (men is al begonnen met een solidariteitsheffing. TOP)
  Minder uitgaven oa door vermindering subsidies, minder ambtenaren. minder verspilling
  Je schrijft ook en vooral minder ambtenaren
  Maar denk je dan dat het IMF bewust zal kiezen voor een forse toename van de werkloosheid (en daarmee op langere termijn meer criminaliteit?)
  Nee, voor de ontslagen ambtenaren zullen en moeten banen worden gecreëerd in de marktsector. Daartoe is het noodzakelijk dat de marktsector/bedrijvensector/productiesector wordt gestimuleerd.
  Ik kan onmogelijk een rapport van pagina’s samenvatten in korte posting hier.
  Ik voeg nog een ding toe
  Een deel van het bedrag dat bespaard wordt door ambtenaren te ontslaan kan worden gebruikt om de lasten voor het bedrijfsleven te verminderen


  Maak melding
 32. 11 oktober 2020. 18.14
  Goed geschreven Robles , de lamzakken hier op waterkant die weten het altijd beter. Hulde voor deze gasten, laag-en hoogopgeleiden.
  Santokhi blij natuurlijk, zoveel respons van diaspora NL (uitgewekenen).

  Robles, is NL diaspora soms een nieuwe bevolkingsgroep in NL. Waar komen zij vandaan, NL heeft toch 12 provincies en toch geen 13.
  Wie zijn deze mensen die het “goed” voor hebben met Sranan, die elke dag weer, Sranan een warm hart toedragen.

  Hier enkele vreemd aandoende zaken: een kleine overpeinzing:

  Santokhi zegt dat zijn regering concreet twee zaken heeft uitgevoerd tw. de unificatie van SRD munt koersen en het verhogen van de government take. De NL diaspora zegt nee hoor, de regering heeft heel veel gedaan in de afgelopen 14 weken, wat dan, huh……

  Santokhi zegt wij moeten het met z’n allen doen, elke Surinamer van welke politieke kleur dan ook hebben wij hard nodig. Nee zeg de NL diaspora , de NDPers moeten uitgeroeid worden die mogen nooit meer terug komen.

  Regering Santokhi zegt problemen te hebben om het geld bij elkaar te krijgen om de rente van 26 mln af te lossen. NL diaspora schreeuwt moord en brand, het is de schuld van de regering Bouterse enz. zonder met bruikbare oplossingen te komen voor de regering.

  Minister van OW bouwt bruggetje en hengelt openlijk naar complimenten alsof hij een wereld prestatie heeft geleverd, terwijl het gewoon zijn werk is. De NL diaspora reageert verheugt op dit wapenfeit , immers een kinderhand is gauw gevuld.

  De VHP organiseert op Marron dag een rondrit langs de buurten waar veel ABOP mensen wonen. De NL diaspora reageert, kijk mensen dit is nauw wat je noemt echte verbroedering, even vergeten wat men de afgelopen 14 weken hier op waterkant over de marrons hebben gezegd.

  NL diaspora wilt naar Suriname maar wordt verrast door de ondoordachte Covid maatregelen van de Surinaamse overheid. NL diaspora furieus in haar reactie, wij worden, opgelicht, gedwongen voor onze Covid faciliteiten 5000 SRD te betalen bij een bedrijf die niet eens bestaat.

  NL diaspora, wij mogen meepraten want wij sturen meer dan 200 mln euro’s aan o.a. voedselpakketten en ruim 200 mln cash naar Suriname, denkend dat een druppeltje op een hete plaat soelaas biedt.

  En zo kwakkelt onze switi Sranan voort op zoek naar verlichting voor onze arme broeders en zusters. Jip en Janneke


  Maak melding
 33. Misgien een meedeweker fan Oppo Hijmer na Surinaam lokke en dang kit neppe. Dang praat tok anders.
  Wie haalt in sein hoov om 13% rente te betaale? Die foorige regeering was ekt kriemneel.
  Ma se hadde al so feel geleen, datie een folgende leening, die rente sauw worde 20%.
  Die NDP regeering wis dat se konde nie meer leene in buitenlan, dang se hebbe geen werk gemaak om ferkiesing te winne. Ma se hebbe nog alles gestoole wat se nog konde steele. Selvs printer en kompjoeter. Is eg heel laag mang.


  Maak melding
 34. waarom gaan de meeste er vanuit dat de surineds cq diaspora in nl allemaal werken??
  ik weet uit ervaring dat er genoeg zijn die gewoon van een uitkering leven.
  En hebben de gedachte om op die manier van nl te profiteren voor wat hun vroeger is aangedaan.

  tevens lees ik hier als reactie dat de regering verplicht is de overtollige bezetting van ambtenaren van ander werk te voorzien?
  waarom? ze hadden er al die tijd geen moeite mee om totaal niets te doen, en toch salaris te ontvangen.
  Iemand die voor een bedrijf werkt en klaar is met zijn werk voordat het tijd is om naar huis te gaan? die gaat wat anders doen voor het bedrijf en niet met zijn luie reet naar huis omdat HIJ klaar is….. een bedrijf is nooit klaar. door meer in minder tijd te doen maak je je eigen productiever en het bedrijf waar je voor werkt winstgevender…
  maar dat zijn economische instellingen die ver boven de hoofden van surinamers gaan.
  kijk alleen maar naar het belachelijke aantal vrije cq feestdagen wat het land telt.
  er wordt al te weinig gewerkt… en dan ook nog zoveel extra vrije dagen?
  het is niet iets externs wat suriname kapot maakt….. dat is suriname zelf met haar inwoners.
  de gratis niets doen mentaliteit en nooit ergens verantwoordelijk voor zijn behoren eens afgeleerd te worden. zonder een verandering in mentaliteit? zal suriname blijven waar het is…. op het randje van de goot…. wachtende om doorgespoeld te worden.

  kijk maar naar de huidige regering die op een lakse manier bezig is om gelden terug te krijgen van bewijsbare criminelen?
  waarom zijn deze nog niet opgepakt cq aangeklaagd?
  en dan zitten diverse van deze criminelen nog steeds op top posities??
  oh switi sranang…. wat maak je je eigen toch belachelijk


  Maak melding
 35. Allereerst het is geen $26,000.000 aflossing maar rente voor Oppenheimer I

  Ik denk dat het eerste wat Lazard zal doen is een briefje schrijven aan Oppenheimer wij gaan niet betalen, Wij gaan Oppenheimer niets meer betalen. Helaas voor u zijn de leningen onder niet rechtmatige condities afgesloten oid. etc. etc.
  U heeft de obligatiehouders iets uit te leggen.
  Graag treden wij met u in overleg en zien uw voorstel ten aanzien van een minnelijke afkoop/ overname van de obligaties tegemoet.
  U kunt hoog en laag springen echter u heeft elke vorm van governance genegeerd en zaken gedaan met een regime waarvan u kon weten dat zij niet in staat zou zijn te kunnen betalen.

  De prospectus van Oppenheimer II is duidelijk misleidend en vals.


  Maak melding
 36. Voor eens en voor altijd: GELIJK ALLE GESTOLEN STAATSEIGENDOMMEN…ROEREND EN ONROEREND CONFISQEREN ZONDER AANZIENS DES PERSOONS…VOORAL VAN DE PAARSE MAFFIA UIT OCER…..los daarmee de staatsschuld af en verlicht de noden van het verarmd surinaams volk volk….in beslagnemen en laat de boeven met BEWIJZEN komen dat ze EERLIJK eraan zijn gekomen en dan gaat het volk zien WIE het zg met hen heeft gemeend….


  Maak melding
 37. Het siert de zwakzinnigen hier op WKN niet om zo denigrerend over de diaspora te praten. Door te generaliseren doe je een heel groot deel van de SuriNeds veel te kort. Zij zijn niet schuldig aan het debacle NDP, waar menigeen van die paarse rioolratten hier op WKN juist mede debet aan zijn. In tegendeel pompen de Surinaamse Nederlanders door geldzendingen, postpakketten e.d. elk jaar tientallen miljoenen in de Surinaamse economie.
  De waarheid is hard en zelf hebben jullie geen enkele moer oplossing voor de problemen die de vorige regering heeft veroorzaakt. Anderen voor betweterig uitmaken terwijl je zelf die balk in je eigen ogen niet ziet. Wat verwachten jullie eigenlijk van deze huidige regering, stoppen ermee en terug naar die criminele rotzooi? Wat heb jezelf voor je land gedaan?
  Stelletje losers.


  Maak melding
 38. Sabaku, wij worden in Sranan niet graag uitgemaakt voor van alles wat niet goed is door buitenlanders. Dus Sabaku aub niet boos worden, richt je pijlen maar op Holland.
  En hou eens op met steeds de stomme vraag te stellen “wat heb je voor je land gedaan”, dat snap je tog zelf of niet.


  Maak melding
 39. Pony, je voelt je blijkbaar aangesproken. Goed zo,
  Wij weten allemaal dat je een onderkruipsel bent, je hoeft het niet te verbergen.
  Je hebt geen ene moer gepresteerd, alleen maar het land ten koste van het volk leeggezogen, op z’n minst je ouders. heb ik dat verkeerd?
  Waarheden zijn altijd moeilijk te verteren.
  Stom of niet, wat the f heb je voor je land gedaan?
  Honderd procent dat ik als emigrant 1000% meer heb gedaan en kunnen bereiken dat jij ooit in een Surinaams mensen leven heb kunnen doen. Ik heb het in dit geval niet over het bestelen van land en volk, maar support naar de familie elke maand in de vorm van dozen en valuta, F you.


  Maak melding
 40. Sabakuuuu, nu ben je echt boos, wat geweldig dat je geld en pakket stuurt naar behoeftige familie, elke maand weer, bung sani, maar geeft dit je het recht je zo ongegeneerd/ onbeschoft te gedragen ten op zichtte van andermans mening. Ik dacht al die tijd van doen te hebben met iemand die een beetje politieke herrie wilt schoppen, maar zo te zien heb ik mij lelijk vergist, gezien jouw creatie van een slechte familie en dan tegenaan schoppen, wat een idioterie. Emigrant in NL , ik heb geen benul waar je het over hebt.
  Nogmaals Sabaku, ik voel mij altijd aangesproken door wie dan ook als ik iets van iemand leest en als ik wil reageren laat ik vaak over aan mijn gemoedstoestand op dat moment.
  No hard feelings!!!!! Bro blijven lachen!!!


  Maak melding
 41. Ik hoop echt dat het Achaibersing en Chan gaat lukken, om het geld op te hoesten.
  Ze kunnen altijd Bouta nog als onderpand geven bij het IMF, hij is degenen die samen met schoonzoon Hoefdraad, dit veroorzaakt heeft. We zitten er echt niet op te wachten dat ons landje straks wereldwijd de failliete, mislukte status krijgt. We kunnen ons als land dan nergens meer fatsoenlijk vertonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES