woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse overheid schrapt mogelijkheid tot thuisquarantaine

Surinaamse overheid schrapt mogelijkheid tot thuisquarantaine

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams overheid heeft de mogelijkheid voor reizigers om in thuisquarantaine te gaan voorlopig geschrapt. Alleen quarantaine in een hotelaccommodatie is nog mogelijk en deze moet vooraf geboekt worden. Reizigers die dit niet hebben geregeld, mogen niet naar Suriname vervoerd worden door de luchtvaartmaatschappijen.

Dat heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, donderdagavond laten weten. Over de thuisquarantaine optie, die feitelijk voor de reiziger een beter alternatief kan zijn, was dinsdag ophef op Schiphol ontstaan toen bekend werd dat er SRD 5067,- aan beveiligingsbedrijf Blitzz moest worden betaald voor bewaking thuis.

Blitzz bleek niet ingeschreven te zijn als bedrijf in het bedrijvenregister van de KKF. Het bedrijf werd achteraf ingeschreven, maar op een adres dat niet bleek te kloppen. Via social media werd dit breed uitgemeten en werd de indruk gewekt dat mensen een snelle slag wilden maken, waarna de overheid ingreep.

Minister Ramadhin gaf verder aan dat Blitzz niet met toestemming van Volksgezondheid en/of TCT is aangetrokken. Tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd zegt hij dat er de komende dagen gesprekken worden gevoerd met de securitybranche op basis waarvan een lijst zal worden opgesteld van beveiligingsbedrijven met hun tarieven die aan passagiers zullen worden aangeboden.

Zo lang dat geen feit is wordt thuisquarantaine niet meer toegestaan, aldus de minister tegen de krant

Overigens zijn op dit moment vanuit Nederland alleen noodzakelijk reizen naar Suriname toegestaan:


opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Je geeft mensen de mogelijkheid om zelfstandig een onderneming te starten, maar helaas zijn ze niet in staat dit te doen. Een gemiste kans, hoe meer concurrentie, hoe lager de prijs.
  Nu moet de overheid dit op zich nemen. Zo’n kleine bevolking, zoveel drama.

  De kvk regels graag aanscherpen.


  Maak melding
 2. De overheid mag mijn part, alle vluchten schrappen.
  Covid is een virus dat nooit zal verdwijnen. We moeten ermee leren leven. Vaccinatie is een tijdelijke garantie. Mensen, wij moeten veranderen en het onverantwoord gedrag achterwege laten. We zullen ons moeten aanpassen in het dagelijks leven.
  Dus mensen zet he schrap, als land in hoge nood zal het bijten worden op een houtje.
  Meer uitgaven, geen inkomen voor bepaalde branches in onze switi Sranang.
  De regering kan ze niet financieel bijstaan, althans nu niet en is het aanpassen en hopen op beter.


  Maak melding
 3. @esmerald,
  Men kan mensen de mogelijkheid geven en ze kunnen het nemen en dan?
  Tav bepaalde branches is het water naar zee dragen. Investeren en met een strop om je nek zitten is zelfmoord neigingen hebben.
  Wij hebben alles te veel voor de kippen die wij tellen.
  Een overdaad aan winkels, hotels, pensions, automarkten enz enz.
  Puur gericht op binnenlandse consumptie en illegale praktijken.
  De rijken zitten op hun geld te broeden en beginnende ondernemers moeten zien hun investering terug te verdienen. Er is eenzijdig van alles te veel in het land.
  De wereld ligt nu op z,n gat en is het een ieder voor zich en dan nog zullen wij het hier nijpend hebben.
  Alles hier is gericht om zo snel mogelijk veel geld binnen te halen.


  Maak melding
 4. Goed zo meneer Ramdin.
  Uitstekend, u bood de mogelijkheid, maar Surinamers kennende weten ze het beter, hebben ze een grote smoel, behalve als de bakra voor ze staat.
  Als je perse in Suriname moet zijn, dan gelden er regels waaraan je je met houden, zoals quarantaine. wat mij betreft blijven jullie voorlopig daar,we hebben geen behoefte aan corona hier
  Tja , vroeger deed je maar waar je zin in had. Anarchie ten top. Het doet lamzakken, die alles gratis willen, die willen doen waar ze zin in hebben pijn. Pijn dat er een overheid is die werkt en niet alleen denkt aan stelen stelen en nog eens stelen.
  Bah, bah en nog eens bah


  Maak melding
 5. Ik zet g3en mening meer want waterkant pleegt censuur ik heb nooit gescholden nooit iemand beledigd alleen maar haarscherp de waarheid gezegd maar dat is tegen het zere been van waterkant


  Maak melding
 6. Als dit zo door gaat, dan zijn de noden in een koud en welvarend land
  met veel bevolking groter dan in een warm en arm land met weinig bevolking.

  Zijn er passagiers accommodaties per vrachtschip ?


  Maak melding
 7. Don don dia don don dia tik wang beslissing zondro foe denki ai boi. Ding mang bereken ding bo mik wang tiki njang snel mik mi kong gudu fing maar jammer a volk di alert


  Maak melding
 8. Minister als u geen toestemming heb gegeven,wat was het dan? U wou weten als we alert waren?
  Wel ik groet u vanuit Denemarken en gaat verder naar Zweden en ben woensdagavond terug. Even een rondje van 4000km . Ik geloof geen bal van deze regering. Vriendjes politiek.


  Maak melding
 9. Alweer een negatieve beoordeling van één der ministers van de regering Santokhi & Brunswijk Negatief omdat ieder goed doordenkend mens op zulks een positie behoort toch te weten en aan te voelen dat alles op een weegschaal wordt gelegd. Dit wetende dient een minister en een gezondheid coördinator toch voorzichtigheid betrachten en zorgvuldigheid dient de boventoon aan te geven samen met eerlijkheid en betrouwbaarheid.
  De vraag is waarom de overheid in deze moeilijke tijd niet de coördinatie op zich neemt en of een instantie, die betrouwbaar is en controleerbaar is, aanwijst om de hotel accommodatie in goede banen te leiden


  Maak melding
 10. Eens met @Olivia.
  “Tja , vroeger deed je maar waar je zin in had. Anarchie ten top. Pijn dat er een overheid is die werkt en niet alleen denkt aan stelen stelen en nog eens stelen”

  De bevolking is nu alert/wakker. Nu nog volwassen worden, hup op eigen beentjes staan. Niet voor elk @wisje wasje” naar de overheid stappen.


  Maak melding
 11. @Ram,
  “Men kan mensen de mogelijkheid geven en ze kunnen het nemen en dan?”

  Nu moet je gebruik maken van je creativiteit, “anders” ondernemen. De wereld is verandert, voorlopig heb je geen nieuw overhemd of schoenen nodig, maar wel voedsel. Dus opvoeren voedselvoorziening eigen volk. Wat niet geïmporteerd hoeft te worden, lokaal produceren. Teveel import v rommel.

  De investering hoeft niet veel te zijn; mondkapjes, vitaminen, kruiden. Kan wel groter; Telecom, betrouwbaar internet of cyber. Bezorgdiensten draaien hier overuren. Niet vergelijkbaar, wel een optie voor districten misschien.
  Wat is nu hard nodig in suri, daar zitten de opties. Focus ook op de newkomers. Kortom de ondernemers weten dit zelf het best.

  Ondernemen is een werkwoord.


  Maak melding
 12. De ziekelijke hersenspinsels van bepaalde personen hier. Dat er lieden rondlopen met een gestudeerd brein die al dit soort negatieve scenario’s ten laste van de VHP, Santokhi en zijn regeerteam kunnen bedenken spreekt boekdelen.


  Maak melding
 13. Sabaku 9 oktober 2020 At 15:55
  De ziekelijke hersenspinsels van bepaalde personen hier. Dat er lieden rondlopen met een gestudeerd brein die al dit soort negatieve scenario’s ten laste van de VHP, Santokhi en zijn regeerteam kunnen bedenken spreekt boekdelen.
  ===========================

  Dat doet deze regering toch echt zelf hoor. Inmiddels ontstaat er een waslijst aan blunders waardoor je jezelf gaat afvragen of er wel capabele mensen in deze regering zitten. De oppositie hoeft niet eens te zoeken. Ze krijgen het gewoon kado.


  Maak melding
 14. De Surinaamse regering denkt dat ze vakantiegangers iets unieks te bieden heeft dat men eisen kan stellen aan deze groep. Niks is minder waar, uit mijn informatiebronnen blijkt dat mensen massaal omboeken en boeken voor vakantie naar andere landen die niet zulke draconische maatregelen heeft genomen als Suriname. Thuis Quarantaine is niet meer mogelijk maar wat schiet de vakantieganger met deze mededeling op? Ze moeten nog steeds 800 euro betalen voor een verblijf in een hotel door de regering aangewezen. Dat is maar voor 10 dagen, dus komt nog bovenop de werkelijke kosten voor het verblijf op de locatie die de vakantieganger heeft gehuurd, de covid test en ook ontbijt en logies voor de resterende dagen als je uit de quarantaine komt. Ruw geschat wordt een vakantieganger opgezadeld met een extra schadepost van circa 1000 euro. Geen wonder dat de mensen massaal hun vakantie annuleren.

  Dan komt ook nog bij de sfeer die men onder de Surinamers heeft gecreëerd waar je Surinamers hoort roepen dat de overheid geen Nederlanders moet toelaten want ze brengen Covid naar Suriname. Dus worden mensen tegen elkaar opgezet. Mensen zeggen duidelijk blijf daar en kom niet naar Suriname want we willen geen covid, alsof iedereen die in het vliegtuig stapt covid heeft.


  Maak melding
 15. Man oh man, wat een gedoe als je op vakantie wil. Quarantaine en quarantainekosten. Ik wordt al moe als ik eraan denk, ben meteen toe aan vakantie(bij wijze van). Thuis blijven is echt een stuk relaxer.


  Maak melding
 16. Nu dat ze door de mand zijn gevallen gaan ze iets anders verzinnen wedden dat die hotels van de vhpers zijn goed zo lekker transparant mm nu komt er opeens een diaspora commissie ik dacht dat chan al alles in kannen en kruiken had soso bedrog het oranje bedrog


  Maak melding
 17. Ai boi… soso lei din man dies e verterie. Blitz was een paar dagen terug een bedrijf waarmee de regering werkt. Vandaar dat ze uitverkoren waren om dit grote geld te gaan innen. Nu blijkt heel iets anders. Het zal wel …. ik geloof deze mensen ook niet meer. Uitbesteden blijft iets waar een dubbele agenda bij betrokken is. Nu iedereen er kennis van heeft genomen. Gaan ze de zaak terug draaien. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Bah


  Maak melding
 18. Moffo_Korantie 9 oktober 2020 At 16:35

  Ik snap het probleem niet. De IC’s in Nederland lopen inmiddels weer vol. Nederland staat nu in Europa op nummer 2 als het gaat om Covid en heeft zelfs Spanje ingehaald. Alleen Tsjechië doet het slechter. Volgende week komen er vrijwel zeker weer strakke maatregelen. Vanwaar toch de drang om willens en wetens naar Suriname te komen. We hebben niet eens genoeg middelen om te dialyseren. Blijf toch in godsnaam weg.


  Maak melding
 19. Soso lei din man dies e verterie. Blittz kan zomaar door de Slm worden ingehuurd om snel rijk te worden?? De minister van volksgezondheid die zo ontzettend streng lijkt te zijn. Weet hier niets van, terwijl hij insinueert zeer alert te zijn op misstanden binnen de pandemie. De diaspora zoveel kosten opdringen op zulks lage wijze is onbegrijpelijk. Hier slaat men de plank volledig mis. We hebben integere mensen nodig op cruciale posten. Niet mensen die denken dat ze het allemaal beter weten. Dat is een van de zaken die me opvalt aan deze nieuwe regering. Mogelijkheden tot overleg of luisteren naar de burgers word mijn inziens niet getolereerd. Beslissingen worden genomen en doorgedrukt. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.


  Maak melding
 20. 1000 euro betalen om opgesloten te zitten.
  Dan kan je liever een klein vergrijpje plegen en krijg je nog 10 srd zakgeld per dag.
  Zo niet, dan moet je een pathetische brief schrijven naar de VP. Dan maak je een kans dat hij jouw borg betaalt.


  Maak melding
 21. Moffo_Korantie
  Ruw geschat wordt een vakantieganger opgezadeld met een extra schadepost van circa 1000 euro. Geen wonder dat de mensen massaal hun vakantie annuleren.

  Moffo Korantie
  De vakantieganger wordt niet opgezadeld met. De vakantieganger heeft er zelf voor gekozen om deze extra schadepost.
  Wilde vakantieganger die niet dan was hij in Nederland gebleven en dan had dit een besparing moeten en een verschuiving van zijn vakantie naar een ander tijdstip.

  Terecht dat de overheid haar regels die ze heeft aangegeven ook probeert naleving te eisen.
  Niets mis mee.

  Wat mis is dat de overheid je dwingt tegen een bepaalde prijs bij bepaalde hotels in quarantaine te gaan


  Maak melding
 22. Bigi Sma 9 oktober 2020 At 18:10
  Wat mis is dat de overheid je dwingt tegen een bepaalde prijs bij bepaalde hotels in quarantaine te gaan
  ==========================

  Ik snap dat wel. Thuisquarantaine houden mensen zich niet aan. Dat is gebleken. Verder heeft de overheid geen geld om quarantaineplekken te organiseren. Dan hou je over een aantal locaties met alle voorzieningen reeds op orde en waar je middels protocollen kunt werken. Hotels dus. T’is niet anders. We zullen wereldwijd moeten dealen met deze verschrikkelijke pandemie. Hopelijk is er volgend jaar een oplossing.


  Maak melding
 23. De slm en blitz senario lijkt wel op een paarse sweeftekie. Als de klm direktie er mee betrokken i dan moet het onmiddelijk overvsngen worden. Korupte boel.

  Een leuke trip naar Su zou zijn op een gecharterde kleine cruise boot.Zelfde voorwaarden.Zo iedereen is covid-19 vrij. De tien dagen op de boot is dan quarantaine dagen. Alleen gerepatrieerden beide richtingen mogen op de boot.


  Maak melding
 24. Ik woon zelf in NL en werk in de zorg. Laten jullie je AUB niet misleidem door die valse nieuwsberichten. Ja er worden ook mensen positief getest maar de testen zijn niet betrouwbaar en zoveel mensen sterven er ook niet aan Corona. Ze liegen en bedriegen!! Het is echt niet zi dat er met bakken mensen neervallen ofzo hier


  Maak melding
 25. Janice 9 oktober 2020 At 18:39

  U werkt overduidelijk niet in de zorg. Als u in de zorg had gewerkt dan zou u weten dat het grootste probleem de zorgcapaciteit is. Niet het aantal doden. Ik vind het schokkend dat iemand die zich uitgeeft als zorgmedewerker zulke onzin uitkraamt. Nog gevaarlijk ook. Of brengt u de koffie rond in het bejaardenhuis ofzo.


  Maak melding
 26. Gewoon dit jaar overslaan. Ik heb mijn ticketgeld mooi terug gestort gekregen. Nl is nu een broeinest van Corona, ik hou genoeg van Suriname om te supporten dat ze de grens gesloten houden!


  Maak melding
 27. Ja hier begin de oranje boeven bende al pas 3 maanden dan ey biging kebah dan laatstan 5jaar mama mia hoor k krijg hfdpijn van al die bs hier in su


  Maak melding
 28. Typisch roversgedrag van de VHP! Nu ze van de diaspora een dikke middelvinger hebben gehad, proberen hun oip deze lafhartige manier toch nog wat geld af te troggelen. Rest nog te zien wie achter BLITZ zit en welke politiek gelieerde security bedrijven de kans zullen krijgen. Ik kan je nu al voorspellen dat het hun eigen maatjes en bedrijven zullen zijn. Corruptie zit de VHP in het bloed en ze gaan over lijken voor geld (culturu tori)


  Maak melding
 29. He jongens het is inderdaad zo dat de hotels van de vhp zijn of vrienden van chan .De cambios zijn ook van de vhp .Ze hebben veel geinvesteerd in de vhp met de verkiezing dus ze hebben het op een accoordje gegooid van de koers te verhogen wanneer zei het willen en chan moet zijn bek houden want zo kunnen ze hun geinvesteerde gelden terug vinden .Chan is een gluiperd houden jullie er rekkening mee .Ik ben geen voorstander van DDB maar die is nooit in het volk salaris gegaan om.mee te betalen .Maar wat doet deze regering het volk moet het gelak betalen .DDB heeft op een gedekt mannier het geld opgevreten maar deze regering met open ogen buiten ze het volk uit.Sranan pipel if oen i sribi oen wiki now want chan ogo kir oenoe .Sterkte .


  Maak melding
 30. Denki 9 oktober 2020 At 13:57
  Als dit zo door gaat, dan zijn de noden in een koud en welvarend land
  met veel bevolking groter dan in een warm en arm land met weinig bevolking.

  Zijn er passagiers accommodaties per vrachtschip ?
  _____________________________________________
  ________________________________________________
  vwb je laatste vraag: Ja die zijn er zeker. Ga googelen naar een reder die op Zuid Amerika vaart en stel de vraag. Ik weet dat 1tje in Vlissingen die vracht uit Suriname haalt plek heeft voor een handje vol. Maar denk a tori now ff als er corona op het schip uitbreekt mag niemand de schuit verlaten dus jij ook niet


  Maak melding
 31. @Ram,
  De Surinamers in Nederland hebben geen vertrouwen in de Surinaamse regering om aan hen hun geld toe te vertrouwen. Je wordt als Surinaamse Nederlander van alle kanten belazerd als het om geld gaat. Er zijn geen garanties dat men het geïnvesteerde geld terug zal krijgen. Zelfs je eigen familie kan je jouw geld hard verdiende geld niet toe vertrouwen. Men ziet de Surinamers als melkkoeien die gemelkt moeten worden.


  Maak melding
 32. hé robje g je avontuur als melkveehouder was toch mislukt , , maar je moet de melk halen bij je zus wendy , want die moet gemolken worden ( niet gemelkt ) (vieze ric ) , , maar deze zure melk zal wel niets opbrengen dus robje g weer mislukt , , mislukkeling
  robje g waarom zit je nog steeds in Nederland , , ja natuurlijk ik ben zo dom , ja echt zo dom dat ik een uitkering krijg ,en zal zeker niet naar Suriname komen want daar krijg ik niets , , natuurlijk niet en ze do… je


  Maak melding
 33. Waarom zou je nu perse naar Suriname moeten gaan, overal ter wereld hebben ze nu strikte reisregels, blijf gewoon thuis waar dat ook mag zijn. Het virus verspreid zich door al die figuren die zo een hekel aan hun huis hebben, en er zo voor zorgen dat dit virus nog steeds niet onder controle is. Ze roepen dat iedereen voor zichzelf verantwoordelijk is, maar laten we het nu anders stellen, wees een beetje verantwoordelijk voor je medemens, blijf thuis, draag een mondkapje, was je handen, en blijf thuis als je zelfs maar een kuchje hebt, hoe moeilijk is dat!😏 Suriname is niet berekend op zoveel ziekte gevallen , de bevolking is zwaar gedupeerd door alle Nederlanders die hier hun bedden komen bezetten, en met hun Eurootjes, voorrang op de medische zorg krijgen ten kostte van de Surinaamse bevolking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES