zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeerkrachten Loka Loka vragen aandacht voor veiligheid in dorp

Leerkrachten Loka Loka vragen aandacht voor veiligheid in dorp

-

Does Travel - naar Suriname

Op woensdag 6 oktober hebben leerkrachten van de basisschool O.S Loka Loka in het Boven-Marowijne gebied een petitie ingediend bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De leerkrachten hebben via de vp aandacht van de overheid gevraagd voor enkele brandende vraagstukken.

In de petitie vragen de leerkrachten onder andere assistentie van de vp bij het waarborgen van hun veiligheid in het dorp waar ze werkzaam zijn. Al geruime tijd zijn deze leerkrachten slachtoffers van vernielingen of inbraken in hun woningen, die vaak genoeg tijdens de schooluren plaatsvinden.

De vicepresident hoorde de leerkrachten aan en gaf aan begrip te hebben voor hun situatie.
Hij zei dat er reeds met de plaatselijke kapitein is gesproken over de situatie van de leerkrachten. Brunswijk beloofde dit probleem te bespreken in de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers en in het bijzonder onder de aandacht van minister Marie Levens van Onderwijs te brengen.

De leerkrachten hebben elk van de vp een bedrag van SRD 500 ontvangen, als bijdrage voor de start van het nieuw schooljaar in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Heb dit dorp in 2001 bezocht. Er was slechts 1 onderwijzer over (zijn collega was wegens ziekte naar Paramaribo vertrokken). De man moest toen aan 3 klassen les geven. Hij stond doodangsten uit vanwege de situatie in het dorp.
    Kennelijk is er sindsdien niet veel veranderd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES