Internationale opsporing Hoefdraad naar Interpol gestuurd

49
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De Surinaamse autoriteiten hebben zoals aangekondigd, onlangs een zogenoemde Red Notice naar Interpol gestuurd om de voortvluchtige Surinaamse ex-minister van financiën, Gillmore Hoefdraad, op te sporen en op te pakken. Dat zegt de minister van justitie in Suriname, Kenneth Amoksi, tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Hoefdraad, van wie er al een nationaal opsporingsbericht was verschenen, wordt in het schandaal bij de Centrale Bank van Suriname onder meer verdacht van overtreding van het wetboek van Strafrecht en de Anti-corruptiewet. Tegen hem loopt een gerechtelijk vooronderzoek.

Een Red Notice is een verzoek aan wetshandhavers over de hele wereld om een ​​persoon te lokaliseren en voorlopig te arresteren in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen.

Tegen Hoefdraad was eerder een uitreisverbod uitgevaardigd. Dat hij ook internationaal gezocht wordt komt vanwege zijn internationale contacten, netwerk en financiële capaciteit om het land te ontvluchten zegt de minister tegen de krant.

Vorige maand beweerde commentator Ludwich van Mulier in het radioprogramma ABC-Actueel dat ex-president Desi Bouterse de hand boven ’t hoofd zou houden van de voortvluchtige ex-minister:

49 REACTIES

 1. Hij is onschuldig aldus de drie r’s ; rob, rbro en rob less. De laatste vond en vind het zelf zeer verstandig van hem om onder te duiken. Moeten we dit soort schorem nog serieus nemen?
  Met pek en veren meten we ze wegjagen.
  Deze man boefdraad maakt Suriname nog verder te schande. De gehele wereld weet dat hij voortvluchtig is, dat hij ex minister van financiën was, kopstuk van een politieke partij die toch nog 16 zetels heeft behaald, al dan niet met fromoe, dat hij de schoonzoon is van bouterse (al lijkt hij meer op zijn schoonvader), een bij verstek veroordeelde drugshandelaar, een vermeend verdachte massa moord.
  Daarom betaalt Suriname zoveel rente, daarom blijven investeerders voorlopig weg.
  Als deze man zich aangeeft dan kan misschien de rust langzaam terug keren en daarmee wat meer vertrouwen in het land Suriname.
  NDP jullie hebben 10 jaar lang het lang vernietigt, lijken komen nog steeds uit de kast, de stank van jullie overheerst. Als jullie ook maar eenduizendste procent om Suriname geven dan zorg je dat deze dief wordt gearresteerd. Ik roep dan ook iedereen op die hem beschermt, dit is trouwens strafbaar, en iedereen die informatie kan verschaffen over de verblijfplaats van deze schurk om dit te melden.


  Maak melding

 2. beste famiri, druga baas weet als boefie gesnapt wordt hij de volgende wordt, dus hij gaat boefie echt niet laten gaan.

  Het gaat Su goed, maar ik ben bang dat er heel wat rotte papaya’s nog rondlopen.


  Maak melding

 3. Een ieder die weet waar ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is moet dit melden aan de politie telefoonnummer 115 en Interpol ( zie interpol website)

  Als u hem ziet, gaat u niet op hem af, maar meldt u dit direct aan de politie, justitie, OM of de PG.

  Redt U Suriname, Suriname heeft geld nodig en deze man weet er veel over en moet hierover een verklaring afleggen. Het geld is van u het volk van Suriname.

  Samen Werken, Samen Sterker.


  Maak melding

 4. Waar blijf de opsporing van kirpalani die is weg gemoffel door chan wand hij is een vhp in su met twee maten su is nu in tweeën verdeeld men trek een bepaalde bevolking groep voor


  Maak melding

 5. Is Hoefdraad nog wel op te sporen / vinden? Want ergens in het oerwoud dumpen of voeren aan piranha’s en de sporen van Hoefdraad en de fraude en andere schuldigen zijn dan voorgoed uitgewist.

  De opsporingsdiensten wisten dat Hoefdraad vluchtgevaarlijk was en is dus waarom hem niet onder huisarrest te hebben geplaatst is een vraag welke Justitie alleen kan beantwoorden


  Maak melding

 6. @ Ric.
  Terecht Kirpalani zullen ze als regeringscommissaris bij de CBvS ook in een verhoorkamertje moeten laten wachten. Hij is niet geheel Kosher zeker niet als ik het Docksen club verhaal volg.

  @ Bigi Sma
  Ik vind het vreemd dat men van uit de VHP geen volg groep op Boefdraad geplaatst heeft vanaf het moment dat hij voor de overdracht getekend heeft.
  Van Juspol mocht men niet verwachten dat deze meer zou doen dan een uitreis verbod. Juspol had en heeft immers boter op haar hoofd en dan moet je niet in de zon gaan staan.

  Het lijkt er veel op dat de regering Boefdraad liever laat bungelen als een soort sfinx waarvan niemand kan vermoeden wat hij allemaal zal kunnen verklaren als hij gevonden wordt en waarvan waarschijnlijk alleen Bouterse weet hoe gezond hij is en waar hij is.

  Of Boefdraad nog onder ons is zal, volgens mij, blijken bij zijn kortgeding want ik kan mij slecht voorstellen dat zijn advocaten met niet verifieerbare afstemming en instructies de rechtszaal in gaan. Als er geen verifieerbare afstemming is zullen zijn advocaten slecht onzin kunnen uitkrammen en hopen dat Bouterse ze betaalt.


  Maak melding

 7. Tja, deze man heeft zichzelf vreselijk te schande gezet door zijn gedrag en handelingen als Minister van Financiën en nu nog heel veel meer door te vluchten.

  Nog even en hij moet zijn leven vrezen m.b.t. zijn beschermheer de grote Landverrader van Suriname want die zal het juist goed uitkomen dat Hoefdraad geen getuigenissen gaat afleggen.

  Heb het al in het begin aangegeven, de eerste die zal wegvluchten bij verlies zal Hoefdraad zijn … hopelijk leeft de man nog want hij bevindt zich in een zeer zorgelijke situatie, maar ja dat krijg je vanzelf wanneer jij je dienstbaar maakt aan criminelen.


  Maak melding

 8. Boefdraad arresteren en straffen met een gevangenis straf in santo boma!!
  Dat is 1 crimineel minder die nog vrij zal bewegen met een opgelegde gevangenisstraf aan zijn mars.
  Nu schoonpa bouta arresteren voor de moord op 15 burgers en laat hem alvast de 20 jaren slijten in santo boma.De resterende straffen die nog zullen volgen gewoon bijvoegen zodat hij niet meer levend uit de gevangenis komt!


  Maak melding

 9. Ric

  9 oktober 2020 At 14:27

  Waar blijf de opsporing van kirpalani die is weg gemoffel door chan wand hij is een vhp in su met twee maten su is nu in tweeën verdeeld men trek een bepaalde bevolking groep voor

  ===================================================

  Is de PG op de hoogte dan ? Zo nee dan is het boek gesloten.


  Maak melding

 10. Ric 9 oktober 2020 At 14:27

  Waar blijf de opsporing van kirpalani die is weg gemoffel door chan wand hij is een vhp in su met twee maten su is nu in tweeën verdeeld men trek een bepaalde bevolking groep voor
  =====================
  Dus m.a.w. je keurt het goed wat Boefie het land en volk aangedaan heeft, het gaat hier niet om politieke kleur, maar om ex mini ster Boefie. Buitendien je klinkt zo wel een racist mang, nah deh mang lekh joe ai broko kondre.


  Maak melding

 11. Hij heeft te veel op z’n kerfstok, een gevaar voor opa bout, dus opruimen die handel toch. No Boefie no proof en als die aan het schuilen is, dan zal die vroeg of laat als scheid boven water komen, en anders heeft die zo geen vrije leven meer toch. Ai ij ka f tekeng!


  Maak melding

 12. @Harm, zou kunnen;
  “ik ben bang dat er heel wat rotte papaya’s nog rondlopen.”

  Indien zo, kunnen ze mss volgende week dinsdag de weg afsluiten met een groot net om het terrein. In één klap veel grote vissen te vangen, want opa wordt 75. Boefdraad is ere gast.

  @wendy ga je


  Maak melding

 13. John 9 oktober 2020 At 13:26
  Hij is onschuldig aldus de drie r’s ; rob, rbro en rob less.
  =====================

  Waar zeg ik dat? Ik wil alleen dat hij een eerlijk proces krijgt.


  Maak melding

 14. misschien helpt een prijs op zijn hoofd te zetten 1Miljoen SRD
  En dan kijken of die niet snel gevonden wordt.

  Geld kan je ophalen met crowdfunding. Is zo binnen.

  Dan is die in een week gevonden en opgepakt


  Maak melding

 15. Jojo
  Ik vrees dat Hoefdraad het niet kan navertellen als gevolg van een acute hartstilstand en of herseninfarct en begraven is in het oerwoud.
  De plek kunnen ze aanwijzen maar hij is opgevreten door pakira’s en of pingo’s of andere vleesetende dieren.
  Weg bewijs waaraan en hoe hij is heengegaan want zelfs de patholoog kan dan niets meer achterhalen.


  Maak melding

 16. Boefi niet opsluiten.in ruil daarvoor moet hij meewerken om alle gestolen middelen terug te halen tot de laatste cent n beslag leggen op al zijn bezittingen en hem daarna loslaten als n bedelaar in de gemeenschap. Natuurlij moet hij al de namen vn zijn kornuiten aangeven want die moeten ook tot de laatste cent inleveren.


  Maak melding

 17. Men was allang op de hoogte van de criminele praktijken in politiek Suriname. De regering Santo. / B. had vanaf hun aantreden al een uitreisverbod kunnen uitvaardigen en de criminelen onder toezicht kunnen plaatsen. In de afgelopen 10 weken hadden ook meerdere personen van de beruchte criminele organisatie gearresteerd kunnen worden. En inderdaad Kirpalani heeft ook een zekere betrokkenheid en is ook een verdachte, maar ook bijvoorbeeld Abrahams, Adhin en Bouterse als eindverantwoordelijke.

  Ik vraag me af hoe serieus Amoksie is, want JusPol is van ABOP, Brunswijk wilt fuseren met NDP, de boeven zijn van de NDP.
  Dus hoe serieus is ABOP bij aanpak van criminaliteit en corruptie ?

  Wat heeft Min v JusPol tot nu toe gedaan om criminaliteit aan te pakken ?
  Behalve de criminelen in politiek Suriname moet ook ander criminaliteit keihard worden aangepakt.

  Bouta-lovers zullen nu vast heel blij zijn dat JusPol onder ABOP valt, want ABOP pakt corruptie en criminaliteit niet aan.

  Justitie Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. Haha, die rob less ben je vergeten wanneer je dit geschreven hebt?
  Je was toch van mening dat hij beter ondergedoken kon blijven, want hij zou geen eerlijk proces krijgen
  En in een ander posting schreef je dat hij geen zin had om zo lang opgesloten te zitten zonder proces. je verwees naar Trikt.
  Tja jongen, dat krijg je als je zomaar iets schrijft.
  Wanneer dat precies was weet ik niet. Wellicht dat John je opmerking leest en het nog weet. Ik denk het niet te lang geleden waarschijnlijk


  Maak melding

 19. SCHIPPER 9 oktober 2020 At 19:37

  ..GILLMORE..HOEFDRAAD..DE..MACHTIGSTE..MAN..
  VAN..SURINAME..BEZORGD..DEZE..REGERING..EEN..HERSEN..WOND..(TRAUMA)..
  ===================
  Vindt je!!?? Ik vind hem meer een lafaard en landverrader samen met desi etc. die het volk in zulk situatie achterlaat. Het is meer trauma aan het volk dan huidige regering. Dank zei die pikin ingi boi, als hij al het geroofd geld aan de indianen zou geven, had ik er vrede mee, zelfs dat heeft die GELDWOLF niet gedaan.


  Maak melding

 20. @Koos

  Kirpalani is onderdeel van het onderzoek mbt de CBvS hij was regeringscommissaris. Hij zat tussen Boefdraad en van Trikt in.

  1>> Hij heeft of zijn werk niet goed dan.
  2>> of hij heeft zijn ogen gesloten en toegestaan/goedgekeurd wat er gebeurde.

  Hoe je het ook bekijkt Kirpalany zit fout.
  of hij echt gestraft gaat worden is echter een vraag want hij zit wel dicht bij het vuur,


  Maak melding

 21. Laat mij jullie vertellen hoe het werkt bij deze aartsbedriegers. Hoefdraad was een van de kroonjuwelen van de vorige regering. Hij wist door zijn verstand van financiële en economische zaken Suriname draaiend te houden zonder steun van Nederland of IMFbeknotting. De huidige regering loopt op dat door incompetentie stuk vast en kiest de makkelijke weg en verpandt dus de olieputten. Dit kan zelfs een kleuter bedenken. Natuurlijk moet er voorkomen worden dat Hoefdraad ooit weer de zaken gaat draaien, waardoor deze bedriegers ontmaskerd worden. Daarom wordt hij gecriminaliseerd. Hij moet uitgeschakeld worden, precies zoals de kopstukken van de vorige regering gecriminaliseerd worden, ze zijn bezig deze mensen te beschadigen en zullen aansturen op een strafblad om te voorkomen dat zij in de toekomst politieke tegenstanders kunnen worden. De VHP is trouwens thans bezig met het uitrollen van een gevaarlijk etnisch plan, dat als het ontspoord ons land in diepe ellende zal storten!!


  Maak melding

 22. @Boskopoeman: Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten! Jij bent in staat racisme te zien in een terechte opmerking over dhr Kirpalani. Hij heeft frauduleuse handelingen gepleegd bij de CBVS en is hem toen er koppen gingen rollen vandoor gegaan, hij hoort naast van Trikt op het bankje, maar er zijn andere politieke en etnische krachten bezig, die hem de hand boven het hoofd houden en jij en jou maatjes hier weten dat bliksems goed. Het moet niet gekker worden!!


  Maak melding

 23. Aparte schrijfstijl van luisi, maar herkenbaar hahaha. Deze jochies verraden zichzelf iedere keer weer. Love them haha
  Los daarvan : je verdient een prijs. De man die 1000keer beter is dan Roue Verveer en dan moet je steengoed zijn
  Ze schijten, wanneer komen ze bij mij, mie gado wat moet ik doen.? gewoon beginnen te schoppen want zij kunnen advocaten betalen maar jij niet.
  Je weet tooch hehehe, aldus de rooie fossiel boeterse


  Maak melding

 24. Nee hij wordt liever op een Internationaal Opsporings apparaat gezet. The fugitive
  Maar z’n schoothondjes hier dekken hem nog. Is dit niet wat honden altijd doen?
  Snuffelen aan boefdraar ’s kont en hem daarna dekken.
  He he he je weet toch, he he je weet toch
  simpele zielen


  Maak melding

 25. Naasten van Hoefdraad hebben “goede zaken” gedaan met hem. Hoefdraad heeft hun “bedrijven” buiten Suriname goed gespekt.

  De regering Santo. / B. ontkomt er niet aan om een internationaal diepgaand onderzoek in te stellen, met name richting familie van Hoefdraad in Amerika.
  Het is een zeer uitdagende probleem om het netwerk van Hoefdraad te ontmantelen en het gestolen kapitaal terug te vinden.

  Brunswijk moet nu ballen tonen en Juspol meedogenloos aan het werk zetten. Brunswijk heeft nu de kans om zich te bewijzen door corruptie en criminaliteit keihard aan te pakken.
  Zoniet, dan meent hij het niet met land en volk.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 26. Branco 9 oktober 2020 At 18:56
  Waar zou hij zich schuil kunnen houden?
  Waar niemand hem zou zoeken.
  Dus….
  Bij Somo.

  +++++++++++++++++++++++++++++++
  Ik moet aan al die verbrandingsovens denken. Maar at doe je je dochter toch niet aan om haar op de 1 of andere manier weduwe te maken?


  Maak melding

 27. Pieter 9 oktober 2020 At 19:04
  Haha, die rob less ben je vergeten wanneer je dit geschreven hebt?
  Je was toch van mening dat hij beter ondergedoken kon blijven, want hij zou geen eerlijk proces krijgen
  ========================

  Ik twijfel daar nog steeds aan ja. Mag dat niet? En inderdaad vind ik dat van Trikt wel erg lang vastzit zonder proces. U hoeft dat niet op te zoeken hoor. Dat schrijf ik dan nog een keer voor u uit. Nu tevreden?


  Maak melding

 28. Lucien Karwafodi 9 oktober 2020 At 20:58
  die hem de hand boven het hoofd houden en jij en jou maatjes hier weten dat bliksems goed. Het moet niet gekker worden!!
  ====================

  Dus dat..


  Maak melding

 29. Para Express 9 oktober 2020 At 23:36
  Brunswijk moet nu ballen tonen en Juspol meedogenloos aan het werk zetten. Brunswijk heeft nu de kans om zich te bewijzen door corruptie en criminaliteit keihard aan te pakken.
  ===================

  Ja ik denk dat Brunswijk dat wel gaat doen ja.. Hahaha…


  Maak melding

 30. robje les , ricje , ratje wendy , robje g , rbrowny met y , , luci en k….. , schippertje , jullie zijn juddassen of gezegd verraders anders begrijp wendy het niet , , morgen gaan jullie de straat op en als de haan drie maal kraait zingen jullie samen : boefie , boefie ,boefie , , kom uit je holletje wij hebben je nodig om ?? , , en dat 1000 keer , , zou boefie te voorschijn komen , , als hij er is , , ontvangen jullie 100.000 dukaten en ga het mooi verdelen die hap , , en weten jullie wie langs de zijlijn zit te lachen jullie soort genoot de enige echte judas


  Maak melding

 31. ” …
  Robles10 oktober 2020 At 00:03

  Ja ik denk dat Brunswijk dat wel gaat doen ja.. Hahaha…
  …”

  Het is zeker een lachertje. Ik heb Amoksie nog niet gehoord hoe hij criminaliteit wilt aanpakken. Dit is in de afgelopen 10 jaar ook sterk toegenomen en agressiever geworden.
  Het enige wat Brunswijk heeft gezegd is dat “den boys sa ben du ogri no mus du ogri moro”. En dit alleen naar zijn eigen achterban toe.

  Het is nog maar de vraag hoe willig en daadkrachtig zijn de ABOP regeringslieden in het bestrijden van corruptie en criminaliteit ? Hebben zij ook een zero tolerance beleid ?
  Tot nu toe nog weinig van gemerkt.
  Vele ministeries zijn voortvarend en op hoge snelheid aan het werk. Behalve Min v JusPol Amoksie, hij leunt nog achterover.

  Is Amoksie bang om criminaliteit aan te pakken ?


  Maak melding

 32. Robles 10 oktober 2020 At 00:01

  Lucien Karwafodi 9 oktober 2020 At 20:58
  die hem de hand boven het hoofd houden en jij en jou maatjes hier weten dat bliksems goed. Het moet niet gekker worden!!
  ====================

  Dus dat..
  ====================
  No spang, gekker zal het niet worden, het is zelfs over gek geweest met die maties van je.
  Bye the way, is die kakkerlak rob les ook nog een matie van je!? Pffffffffffffffff.


  Maak melding

 33. Jullie kijken teveel naar crime films. Zoek voor jezelf uit, hoe lang het duurt om een crimineel v dit formaat op te sluiten. Kijk bijv naar Brazilië; da Silva en Dilma.
  Dit was trouwens een 2e verzoek, het 1e was afgekeurd door Interpol. Kleine lettertjes zijn belangrijk.
  Ook Buysse en Putter staan nu op de lijst.

  Het is geen Netflix film.
  De korpschef moet een rapport aan de minister inleveren mbt de inspanningen om boefdraad op te sporen. Dit rapport gaat vervolgens naar de PG.

  Trouwens Lazard’s adviseurs zijn meesters in het internationaal opsporen v financiële en frauduleuze handelingen.


  Maak melding

 34. Waarom pakken ABOP ministers Saskia Walden en Amoksie Chotelaar en Dagoebert Dilip Sardjoe niet aan ?
  Zij zijn in ieder geval schuldig en medeplichtig aan corruptie, valsheid in geschrifte, belastingontduiking en witwassen.
  Door laksheid van Amoksi en Walden kunnen zij ook hun straffen ontlopen. Het lijkt er op dat de grote jongens, de vermogende criminelen, ruimte krijgen.

  Wij willen gerechtigheid. Krakti !


  Maak melding

 35. Minister Walden is VHP, van economische zaken, ondernemerschap en technologische ontwikkeling. Geen bevoegdheid.

  Heb je een aanklacht ingediend tegen Chote of Sardjoe? Zonder aanklacht geen vervolging.

  Zolang het volk spullen koopt bij chote en sardjoe zak er niets veranderen. Veranderen kan ook vanaf de onderkant.


  Maak melding

 36. Correctie:
  “ABOP” hoort niet in deze zin

  “…Para Express10 oktober 2020 At 12:57

  Waarom pakken ABOP ministers Saskia Walden en Amoksie
  …”

  Moet dus zijn: “waarom pakken ministers …”

  Maar het blijft hun taak om corruptie, (financiele) criminaliteit, fraude, witwassen, etc aan te pakken. De veroorzakers moeten veroordeeld en gestraft worden. Dit is wat het volk wilt en waar het volk voor heeft gekozen.


  Maak melding

 37. ric ie , ric ie , ric ie , , je bent nog een duimzuiger hé , , je kunt het zien aan het schrijven van jou , , telkens als je iets wil schrijven zegt je duim zuig mij , en je doet het en weer lijkt de tekst nergens op , , maar ricje bij elke reactie die je geeft bij een onderwerp kan iedereen zien dat alles uit je duim zuigt


  Maak melding

 38. Wij Surinamers houden ervan om appels met peren te vergelijken. Wij nemen heel snel een stelling waarom de ene boef wel wordt opgepakt en berecht en de ander niet. Ik ben van mening dat de gene die onschuldig is niet hoeft te vluchten en of te onderduiken. Wegvluchten betekent dat deze personen schuld bekennen. Daarom terecht dat zij dan op het lijst van Interpol komen te staan.
  Harry


  Maak melding

 39. Zo daar zijn mooi op tijd mee, haf dus zeeen van tijd om zijn hielen te lichten, bewuste vertragingsaktie om trammelant te voorkomen? of gewoon surimaams waar alles wat langer duurt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.