Via jeugd versterking bilaterale samenwerking Suriname en China

5
Via jeugd versterking bilaterale samenwerking Suriname en China

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken heeft ambassadeur Liu Quan van de Volksrepubliek China op dinsdag 6 oktober voor een beleefdheidsbezoek ontvangen. Zowel de minister als ambassadeur is voornemens handen en voeten te geven aan de bilaterale samenwerking op het vlak van arbeid en met name jeugdbetrokkenheid.

Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om een sterke maatschappelijke basis te creëren voor de jeugd door met elkaar te gaan samenwerken en netwerken, waarbij kansen voor betrokkenheid zowel nationaal als internationaal benut kunnen worden. De ambassadeur zegt dat zijn land hiertoe reeds een aanzet heeft gegeven, door Surinaamse jeugdvertegenwoordigers het afgelopen jaar in staat te stellen om een bezoek te brengen aan China. Bij deze gelegenheid konden ze met hun counterpart van gedachten wisselen over ontwikkelingsvraagstukken. Ook hebben ze van dichtbij kennis gemaakt met de Chinese cultuur, gewoonten en gebruiken.

Beide hoogwaardigheidsbekleders vinden dat de jongeren van beide landen de gecreëerde mogelijkheden moeten aangrijpen om samenwerkingsverbanden met elkaar te smeden met de bedoeling van elkaar te leren. Genoemd werd als voorbeeld de vele uitdagingen als gevolg van de Covid-19 pandemie en hoe China zich sterk daartegen heeft gemaakt. Dit land waar covid-19 bijna een jaar geleden begon, heeft de verspreiding van het virus uiteindelijk in toom weten te houden. Door uitwisseling van kennis en ervaring hieromtrent kan Suriname voordeel opleveren.

De jeugd die een sterke invloed heeft op volwassenen kan hierbij van onschatbare waarde zijn in de Surinaamse strijd tegen Covid-19.


5 REACTIES

 1. IN DIE 10JAREN HAD REGERING NDP OOK AAN cHINA KUNNEN EISEN, OM DE JEUGD IN SURINAME OP TE LEIDEN TOT VAKLIEDEN, MIDDENKADERS ENZ. ENZ. MAAR HELAAS, HET WAS MIN OF MEER YANG. DRINGI NANGA DANSI, WO SIE LATER.


  Maak melding

 2. Elke steun is in de huidige situatie welkom, maar misschien kan de Surinaamse jeugd beter met echte democratische zeden kennis maken. Kan me niet voorstelen, dat gesprekken met Chinese jeugd veel daaraan zulen bijdragen.


  Maak melding

 3. China kan aan de marrons vragen hoe veel kinderen te maken. Die 1-kind-beleid heeft verwende kinderen voortgebracht.
  Misschien dat de Chinese meisjes kindertjes kunnen maken met de zwarte Surinaamse jongens onder het motto BLM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.