zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSchoonmaak van zwerfvuil aan de Waterkant

Schoonmaak van zwerfvuil aan de Waterkant

-

Does Travel - naar Suriname

Zwerfvuil blijft een groot probleem in Suriname. Zo ook in Paramaribo waar het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost deze week heeft geconstateerd dat er zwerfafval door onbekenden gedumpt wordt in de Surinamerivier .

Door een goede samenwerking met het Surinaamse directoraat Openbaar Groen, zijn de schoonmaakwerkzaamheden onmiddelijk gestart. Dat geschiedde aan de waterkant, dichtbij het oude veer.

Op de foto hierboven is te zien dat het voornamelijk gaat om plastic en flessen. Bekijk meer foto’s hieronder:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1072130716555055&id=301995390235262

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Dit is een grote natuur ramp die al tyden gaande is en temaken heefd met onze mentaliteit
  wy gaan slecht om met onze leefgebiedt en dat vormt een gevaar voor onze gezondheidt.
  Ons landt kend een plastic probleem die men niet goedt onderkend, wy moeten wat met aldat plastic maar niemandt durfd in te investeren, statie geldt op de limonade flessen,zou kunnen maar zelfs dat is niet genoeg. ik heb nog een idee om het teverwerken tot lantarenpalen of straat bordt paaljes enz…


  Maak melding
 2. Gaat men het nog afleren om niet over afval maar te dumpen. Surinamers, als vakantieganger schaam ik mij diep voor jullie. De binnenstad stinkt en is smerig. Wanneer zullen jullie eraan meewerken de binnenstad schoon te houden.? Jullie plassen ook overal. Bah, shame on you


  Maak melding
 3. Iedere goed bedoelde opruimingsactie is toe te juichen. Maar meer noch zou toe te juichen zijn indien men tracht een mind shift teweeg te brengen bij de mensen hun afval niet waar ze staan / lopen naast zich op straat te gooien.
  Ik weet en snap wel dat dit een moeilijk karwei zal zijn mede omdat ik ooit eens mensen heb aangesproken om hun afval niet op straat te gooien.
  Iets dat ik niet meer zo makkelijk zal doen omdat de keren dat ik dat deed ik verschillende meest uiteenlopende antwoorden naar mijn hoofd geslingerd kreeg.
  Deze waren o.a.
  – opo ing yu srefi if a s san e hinder yu
  – nang sma ka en doe mi wan sani
  – a no yu zaak sang yu e lul
  – libi sma nanga ka yongu
  – sang yu e taki i wan kies mankeri

  De Sranang mang anders opvoeden is zoiets als met een schelpje proberen een meer aan te leggen.
  Wat wel misschien zou helpen, kijk maar naar Singapore en delen in Amerika, om boetes op te leggen wegens het weggooien van vuil op de niet daarvoor bestemde plaatsen.
  Boetes in Singapore liegen er niet om zoals peukje op straat geeft een boete van 250 Singaporese dollars. Kauwgum daar staat 410 Singaporese dollars op
  Maar ook de overheid zal meer afvalbakken moeten plaatsen en die ook veel eerder op moeten ruimen.


  Maak melding
 4. Grote delen vd Surinaamse bevolking zijn smerige mensen. Het zijn vaak ongeschoolden, armen, waardoor ze de basis zaken van ( je zelf) schoon zijn, omgaan met afval, je omgeving schoon houden, milieu en natuur schoon houden, vuil in vuilniszakken of afvalbakken deponeren, enz. niet weten.

  Suriname heeft heel veel arme en ongeschoolde/ongeletterde mensen ,waardoor dit beeld overal in Suriname voorkomt.

  Zie Albina idem, Brokopondo, enz,

  Het gedeelte Waterkant, Watermolenstraat – Saramaccastraat- hoek Zwartenhovenbrugstraat Gemenelandsweg, Drambrandersgracht, Limesgracht.
  Ramgoelanweg, Abra Broki, zijstraten van Pad van Wanica/ Indra Ghandiweg, enz

  zie arme mensen, ongeletterde mensen uit het oerwoud, uit Haiti,
  enz., Maar ook op Meerzorg en vele plaatsen in Suriname.

  Wat ook gezegd moet worden dat vuilverwerking ook niet top is in Suriname


  Maak melding
 5. Straffen à la Singapore.
  En taakstraffen vooral, vb. 70 uur zwerfafval opruimen in de binnenstad.

  Maar er is een maar,
  Overheid waar moeten de mensen heen met al dat plastic en glas.
  Statiegeld is een optie, maar ook plastic recycling moet bekeken worden.
  BOG, kalaka skowtoe, moet weer het veld in.
  Educatie op scholen.
  Buurten mobiliseren om hun buurt schoon te houden.

  In sommige buurten zijn alle afvoerwegen verstopt met ROMMEL.
  Hier moet een einde aan komen.
  Geen wonder dat bij elk regen buitje alles onder loopt.


  Maak melding
 6. Strafbaar stellen net als Bangkok waar je zelf geen peuk op straat mag gooien. De wet aanpassen en mensen boete opleggen. Stads Toezicht oprichten voor werkgelegenheid en toezicht op vervuiling etc. Zet de spook ambtenaren hiervoor in. Je krijgt een schone stad en dat bevordert weer het Toerisme. Geld in het laatje. Als Bronto niet weet wat hij met de spook ambtenaren aan moet is dit dus een oplossing. Laat de mensen werken voor hun geld. Stel de in beslag genomen pick up’s ter beschikking.


  Maak melding
 7. Sinds 1974 ken ik het zo.en waarom?Geen beleid.Na ie pa abing en zo langa annof joe pa ie mag trowing,broking.zo(de meeste)denken wij.maar de overheid moet er zelfs meer aandoen. Niet vandaag schoonmaken en met de verkiezing weer. En de mensen niet graag vervuilen moeten ook graag mee betalen.


  Maak melding
 8. Rbro werk aan de winkel. Geen schrijfwerk, geen leeswerk. Je bent te moe noh
  Het is warm noh? of
  – opo ing yu srefi if a s san e hinder yu
  – nang sma ka en doe mi wan sani
  – a no yu zaak sang yu e lul
  – libi sma nanga ka yongu
  – sang yu e taki i wan kies mankeri
  Mars, ga werken
  wat je loopt de hele dag al.
  he je weet toch klaploper zijn iets anders betekent?


  Maak melding
 9. Omringende landen, bv. Brazilie, hebben kennis bij de aanleg van vuilverbrandingsovens waarbij opgewekte energie tijdens de verbranding ook gebruikt kan worden voor andere doeleinden. Ga samenwerkingsverbanden met deze landen aan en genereer vermogen voor de aanleg. Het motto op korte termijn moet zijn, hebben we de kennis zelf niet, dan halen we die in huis. Op langere termijn, financier de studie van veelbelovende Surinaamse studenten om een dergelijke studie in het buitenland te volgen en na beeindiging daarvan opgebouwde kennis inzetten bij de ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding
 10. =Sommige mensen op deze wereld zijn gewoon vies en smerig. Dit doe je thuis ook niet. OPVOEDING!!!!

  Het zijn vaak deze mensen die klagen dat hun omgeving niet wordt schoongemaakt, dit terwijl zij zich ook niet aan de regels houden.


  Maak melding
 11. Het gebruik van plasticverpakkingsmateriaal in combinatie met de Surinaamse mentaliteit maakt dit probleem onoplosbaar. Rwanda een arm ontwikkelingsland in oost Afrika is het schoonste land op aarde, als zij het kunnen, moeten wij het ook kunnen. Wij zouden bij hen moeten afkijken hoe zij dat voor elkaar gekregen hebben.


  Maak melding
 12. Wat er niet is kan geleerd worden door middel van een wet, aan deze regering een advies, laat heel Surinaamse bevolking voortaan alle zwerfvuil opruimen en moet opgehaald worden,
  Dan zal Suriname heel netjes uitzien, als de tourisme op gang komt, maar aub mensen ruim alles netjes op, ik dat ook dus jullie kunnen ook meehelpen om het land netjes uit te laten zien aub, want Suriname is en kan een mooi land van maken,


  Maak melding
 13. Alweer de betweters die het surinaamse volk beschuldigen en de meesten wonen niet eens hier .Men moet vooral de chinese winkeliers uit de omgeving in de gaten houden.de flessen en andere rommel worden netjes in de zak bij de winkel gegooid.Maar s.avonds betalen de chinesen een paar jongens om de zakken op te ruimen die nemen het geld en dumpen het vuil vervolgens in de rivier .Die plek was al een keer schoongemaakt door vrijwilligers’en toch wordt er weer gedumpt


  Maak melding
 14. Mensen geven geen moer om hun omgeving!! Zelfs varkens zijn zindelijker. Verborgen cameras plaatsen, name and shame en giga hoge boetes. Laten ze daarna zelf rotzooi gaan opruimen. Triest gewoon. Kijk maar naar de Highway en de weg naar Brokopndo. Overal rotzooi en rommel. Suriname is echt geen hotspot op toeristisch gebied. Dan heb ik het niet over de mega kwik verspillingen in het binnenland. De inheemsen zijn doorgangs stil, ook als hoeders van de natuur.


  Maak melding
 15. Je zou eens naar het binnenland moeten om waar te nemen hoeveel rotzooi er word achtergelaten.
  Wat nog erger is, is dat zelfs jagers en vissers hun rotzooi achterlaten in het oerwoud. Ja zelfs op hengelplekken laat de visser zijn rotzooi achter.

  Een schrale troost, indien je het zo ma betitelen, is dat de binnenland bewoners even zo rotzooi achterlaten. Het zijn niet alleen de stadsmensen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES