Regering Suriname huurt internationaal adviesbureau Lazard in

17
Kredietwaardigheid van Suriname door Standard & Poor's verlaagd

De regering van Suriname heeft zojuist tijdens haar reguliere persconferentie bekendgemaakt dat ze het internationale bureau Lazard in de arm heeft genomen om haar bij te staan. Het bureau dat meer dan 40 kantoren over de hele wereld heeft, is ingehuurd om Suriname te begeleiden bij diverse belangrijk financiële trajecten.

Zo zal Lazard assistentie verlenen om internationale leningen te helpen herschikken. Ook zal het bureau bijstand verlenen bij de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en andere multilaterale instellingen.

De regering gaat na gesprekken met zeven organisaties in zee met Lazard. Dit op basis van een goede beoordeling en de internationale succes die geboekt zijn in onder andere Ecuador en Argentinië meldt Starnieuws zojuist.

17 REACTIES

 1. Inhuren van expertise om Suriname te begeleiden bij diverse belangrijk financiële trajecten is één ding welke heel belangrijk is.
  Maar laten wij niet vergeten dat nog belangrijker is dat de wil en het personeel aanwezig is om hetgeen wat zal worden voorgesteld ook zal worden uitgevoerd.
  Want het zal niet aan de experts liggen maar uiteindelijk bij de uitvoering die een zekere kwaliteit en expertise vereist en vraagt van de uitvoerders en alle neuzen één richting op wijzen


  Maak melding

 2. Dit is een verstandige stap van de regering. De regering had dit niet zelf kunnen doen. Voor Lazard gaan de deuren open. Nu maar hopen dat de kredietverstrekkers tegen fatsoenlijke condities leningen willen verstrekken.


  Maak melding

 3. Die medewerker van Lazard zal er snel achter komen dat Surinamers geen kennis van zaken hebben en zelf de boel flessen. Ik adviseer de regering tevens de concurrent van Lazard in te huren om de genomen stappen van Lazard te controleren op logica en op juistheid.


  Maak melding

 4. Ric
  8 oktober 2020 At 21:12

  Dit is het zuiverste water om geld te maken deze regering denk slim te zijn allemaal cambio houders lekker transparant mi mars

  ============================

  Heb het vermoeden dat je de materie niet begrijpt. Dit gaat over herfinancieren van lopende leningen tegen voordeligere rentes en voorwaarden. De oude regering heeft dure leningen afgesloten en diverse zaken in onderpand gegeven waardoor de huidige regering inkomsten misloopt. Cambio’s hebben hier niks mee te maken. De overheid heeft Lazard ingehuurd om hun te begeleiden in het traject.


  Maak melding

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Regering Suriname huurt internationaal adviesbureau Lazard in.

  Dus wij zullen in deze maar het resultaat voor Suriname maar afwachten.
  Maar wie is Int. Lazard eigenlijk?
  Even meer achtergrond informatie over Int. Lazard verder opzoeken.

  Lazard International Strategic Equity Portfolio:
  De Lazard International Strategic Equity Portfolio belegt actief over het gehele marktkapitalisatiespectrum, niet beperkt door een benchmark.
  De portefeuille streeft naar kapitaalgroei op lange termijn over een volledige marktcyclus, door middel van bottom-up effectenselectie.

  Google zelf verder naar Int. Lazard voor meer en recente informatie.


  Maak melding

 6. Wendy Wendy Wendy,
  Je bent niet meer mijn vriendin mang, je geeft me schande, nooit snap je iets. Liever blijf je gewoon tussen je benen nemen hor.


  Maak melding

 7. ratje wendy ga toch slapen , , en er zal nooit een knappe man iets met jou willen doen , alleen maar paarse ratten , , het buitenland is te hoog voor jou gegrepen weet je wel WAT buitenland is of denk je aan binnenland , zelfs dat weet je niet , , maar ik denk dat je een Nederlandse stoephoer bent , , want dat is in je straatje


  Maak melding

 8. De broertjes Jethru zullen hier zeker een hand in gehad hebben.
  Ik denk dat iedereen even naar het recente track record van Lazard kan kijken. Ze hebben eind augustus en begin september de een forse sanering van de schulden van Argentinië en Equator weten te saneren.

  Stel je voor dat de regering met Lazard in de eerste 9 maanden de $ 4.000.000.000 schuld terug weten te brengen naar $ 2.000.000.000 schuld en daar dan nog een gereduceerde rente op plus 2 jaar uitstel. Dan is het te kort op de begroting als met een toverstokje weg.

  Zie dan wat er met Staatsolie en EBS kan gebeuren aangezien dan Brokopondo echt ten gunste van de economie gaat komen. Staatsolie wordt per omgaande $ 500.000.000 meer waard omdat zij de waarde van Brokopondo in haar boeken kan verwerken.
  Stel je voor wat er gebeurd met de middelen die nu direct naar Oppenheimer etc verdwijnen weer in de staatskas komen.


  Maak melding

 9. Bigi Sma
  Helemaal gelijk er zullen wel mensen op moeten staan die het overheids-gehossel tot staan brengen.
  Er zal opgetreden moeten worden tegen alle overheidsmanagers met boter op hun hoofd. Geen excuses maar wel boven aan de trap beginnen met schoonmaken. te beginnen met Adhin en hem $ 300.000.000 plus boete laten betalen voor de gepantserde Toyota’s. Geen excuses voor alle 150 auto’s de echte waarde in USD resp. tegen de koers van nu afrekenen.

  De uitvoerende ambtenaren als deze geen u verlaat de gevangenis zonder te betalen kaartje hebben straf ontslag aan zeggen en direct naar de rechter.

  Er ligt allicht nog een belasting saneringsplan van prof. Vermeend/BMC uit 2012 op de plank. Volgens de opstellers is het niet uitgevoerd omdat er bij implementatie te veel lijken uit de kast zouden komen.


  Maak melding

 10. Deze regering gaat niet over een nachtijs en laat het weer eens zien. Ik heb al eerder aangegeven dat als het in Suriname aan specifieke kennis ontbreekt, deze maar in huis gehaald moet worden. Gezien de internationale expertise van Lazard, kunnen Suriname zeker helpen in het herschikken van de leningen die door boefdraad en consorten zijn afgesloten. Ben het ook helemaal eens met jojo dat het gunstig kan uitpakken voor Suriname. So Let’s keep our fingers crossed 4 a better Suriname.


  Maak melding

 11. Precies Suriname heeft te weinig kennis in huis op heel heel veel fronten.
  Hoeveel governors zijn er wel niet versleten
  Hoeveel ministers werden gereshuffeld
  Hoeveel ministers hebben hoeveel adviseurs nodig
  Hoeveel adviseurs had boefdraad wel niet in dienst
  BTW hoe zit het met die bakra die ‘em gesmeerd was.
  Weg met die bakra’s toch bouters, we haaden ze niet nodig toch en het volk slikte het allemaal, ondertussen huurden jij en boeffie ze volop in.
  Bah, walgelijke schurken


  Maak melding

 12. Dit is niet wat de voormalige en afgeschreven oude hap Bouters, Adhin Boefdraad willen
  Ze willen slechts 1 ding Bouters uit de cel houden.
  Deze man redeneert als ik Suriname niet kan krijgen zal niemand haar krijgen. Ik vernietig het.
  Ik leen en leen en schenk aan vrienden auto’s miljoenen dollars zodat het land kapt gaat dan komen ze wel weer bij mij
  Hopelijk kan Lazard meer dan herstructureren. Hopelijk komen ze er ook achter waar al het geld van het land is en halen ze het terug.
  dan ja dan komt Dubai weer in zicht
  Tien jaar lang moral hazard nu Lazard.
  he he he je weet toch


  Maak melding

 13. Heel goede actie, maar Suriname heeft ook knappe afgestudeerden rondlopen, die moeten aan het buitenlandse team worden toegevoegd, zodat zij het straks onder begeleiding zelfstandig verder kunnen overnemen. Deze buitenlandse expertise kost handen vol geld, en zal niet eeuwig aangehouden kunnen worden. Dus plaats onze eigen jonge bedrijfskundigen en accountants ernaast, zodat zij het kunnen overnemen.
  ☝ is een tip!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.