woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeerdere aangiften tegen 73-jarige docent

Meerdere aangiften tegen 73-jarige docent

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft vandaag bekend gemaakt dat er meerdere aangiften zijn gedaan tegen de 73-jarige docent Bert Schreuders. Hij werd op woensdag 30 september aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten en is enkele dagen daarna weer vrijgelaten.

Schreuders is docent geweest op zeker twee particuliere hogescholen in Suriname. Volgens de politie deed de leidinggevende van de eerste Hogeschool aangifte tegen Bert nadat zij erachter kwam dat hij handelingen pleegde die niet door de beugel konden. Nadat deze leidinggevende de samenwerking met Schreuders had opgezegd begon hij haar via de sociale media te bekladden. Deze mevrouw deed vervolgens aangifte tegen hem van smaad en laster.

Ook de leidinggevende van de tweede hogeschool deed volgens de politie aangifte tegen hem, maar dan voor verduistering. Bert moet onder andere studiegeld verduisterd hebben. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Schreuders studiegeld heeft laten storten op een andere bankrekening dan die van de hogeschool.

Sommige studenten hebben betaald ter afronding van hun studie waarna zij een diploma zouden moeten krijgen. Dit kan echter niet omdat Bert bepaalde laakbare handelingen heeft gepleegd met als gevolg dat die studenten geen diploma’s kunnen ontvangen meldt het Korps Politie Suriname.

De Surinaamse politie roept studenten of andere belanghebbenden, die benadeeld zijn door de docent, om contact te maken met de politie van het bureau Munder op de telefoonnummers: 4444543/443777.

De 73-jarige docent is niet te spreken over de aantijgingen. Op vrijdagmiddag 9 oktober 2020, om 15.00 uur zal hij tijdens een persconferentie zelf een verklaring afleggen in deze onverkwikkelijke zaak:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Sammy the Queen 8 oktober 2020 At 17:12
  Mag hij hangende het onderzoek intussen wel reizen?
  ==========================

  Hou rekening met de kraboe mentaliteit hier in Suriname. Hij zal wel op een verkeerde teen hebben gestaan en nu proberen ze hem te naaien. Dat de politie hem vooralsnog laat lopen laat al zien dat de zaak waarschijnlijk nauwelijks bodem heeft. Maar we zien wel.


  Maak melding
 2. ik snap niet waarom hij is vrijgelaten terwijl er verklaringen tegen hem zijn ingediend. Hangende het onderzoek zou hij in de cel moeten zitten. Die gaat binnenkort de benen nemen!


  Maak melding
 3. Ach, al die zogenaamde particuliere hogescholen, wat moet je ervan zeggen? Ze leveren een concurrentiestrijd met de opleidingsinstituten in Suriname. Snoepen daarmee veel geld weg die bijvoorbeeld de ADEK universiteit kon verzilveren. Alsof dat niet genoeg is, leveren ze ook nog geslaagden af met titulatuur en competenties van een lik me vestje kwaliteit! Kijk maar naar de VP. Al die bedriegers vallen vroeg of laat door de mand, vooral als ze proberen in het buitenland hun opleiding en titel te doen gelden, dan blijkt het allemaal prul!! Vraag het maar aan deze docent en meneer Gajadien! Ik denk zelfs dat de VHP mensen als de VP heeft geholpen aan hun opleidingstitel en ze daardoor chantabel zijn. Kijk maar naar Ronnie. De VHP doet maar wat ze willen en Ronnie no man sekie, anders gaan ze vertellen dat hij echt geen Master is,……o ja, dat wisten we met z’n allen al.


  Maak melding
 4. wendy 8 oktober 2020 At 17:49
  Breng zn mars naar de bossen en snij zn trot open.
  =======

  Ja goed idee. We gaan iedereen die verdacht maar nog niet veroordeeld is afslachten in het bos.


  Maak melding
 5. Een docent die toegang heeft tot de financiële administratie van een hoge school is raar. Hoe heeft hij het reknr aangepast op een officiële nota?

  Aantijgingen smaad en laster, bewijs?


  Maak melding
 6. Wat een oerdomme reactie om zijn strot open te snijden. Als men dat bij iedere verdachte zou doen, heb je geen rechterlijke macht meer nodig.
  Begrijp niet waar ze het vandaan haalt.


  Maak melding
 7. Ik wil maar 1 ding weten. Waaruit blijkt dat deze man bevoegd is zich docent te noemen?
  Volgens mij heeft hij nooit 1 bewijs daarvan laten zien. Het heel makkelijk na te gaan in Nederland.


  Maak melding
 8. hé ratje wendy , en robje les , en luci en k…. , je kunt wel zien aan jullie reacties dat jullie een stelletje zwarte apen zijn , , zo uit het oerwoud ontsnapt en als koppensneller in Paramaribo te werk gaan , jullie zullen ook wel kannibalen zijn , , eet smakelijk , , alleen hebben jullie pech , die man heeft veel onderliggende ziektes en jullie nemen dit dan over , , bijv. covid , diabetes , nier aandoeningen , hart kwalen en een rode neus , , zoek dat maar op WAT dat betekend , , maar wees snel want het einde van jullie is nabij


  Maak melding
 9. “wendy 8 oktober 2020 At 17:49
  Breng zn mars naar de bossen en snij zn trot open.”

  Wat een prachtige mentaliteit.

  En dat wil ontwikkeling in Suriname.

  Normen en waarden mi boi, normen en waarden.
  yepe no de moro, dit is ongedierte die Suriname zo snel mogelijk moet zien op te ruimen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES