Vicepresident ondersteunt Stichting 1 voor 12 met SRD 20.000

17
Vicepresident ondersteunt Stichting 1 voor 12 met SRD 20.000

Stichting 1 voor 12 heeft dinsdag 6 oktober een bezoek gebracht aan de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Het doel van dit bezoek was om de vp te informeren over de plannen voor het opzetten van een resocialisatie opvang centrum “Yepi de Ete”

Met dit centrum wil de stichting jongeren en daklozen in Suriname een onderdak bieden. Door resocialisatie zal Stichting 1 voor 12 proberen hun zelfredzaamheid te vergroten, zodat ze daarna gezond en wel terug kunnen keren in de maatschappij.

Brunswijk is zeer ingenomen met dit project en heeft een ondersteuning toegezegd, van SRD 20.000 uit zijn eigen middelen voor de sociale projecten. Lloyd Dalfour die namens de stichting de vp bedankte voor deze toezegging gaf aan dat het centrum zal worden gebouwd achter Zanderij op het terrein die de stichting eerder van de overheid had ontvangen.

Het plan voor de bouw van het centrum is reeds uitgewerkt en is ook aan Brunswijk overhandigd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vp.

17 REACTIES

 1. Is op zich een goed gebaar, maar het cashgeld vind ik een slecht voorbeeld.
  De overheid moet (elektronisch) geld overmaken juist promoten.


  Maak melding

 2. Leuk gebaar.

  Brunsi lijkt veel te doen voor individuelen. Zo maak je mensen afhankelijk. Hoe zit het met zelfredzaamheid. Ik vind dit een politieke stunt.

  Waarschijnlijk effe vergeten dat de NPS meer kiezers heeft en dat jou overwinning in principe een schijnwerkelijkheid is.
  Neptunes is moving, einde droomfase.
  Wat wordt je legacy, srd uitdelen of iets concreets.


  Maak melding

 3. DE SCHENKINGEN DIE BRUNSWIJK DOET KOMEN ALLEMAAL IN DE PUBLICITEIT. Hij kan toch geld weggeven zonder er ruchtbaarheid aan te geven.

  IK VRAAG MIJ AF OF HIJ UIT DE GROND VAN ZIJN HART DIT DOET.


  Maak melding

 4. Brunswijk is een zeer vermogend man. Met zijn goudbedrijf, het onderverhuren van goudmijnen aan derden en het illegaal mijnen naar goud is hij in staat om een omzet van minimaal op jaarbasis 250 kg goud binnen te halen. De actuele goudprijs is op dit moment €51750 per kg goud. Tel uit zijn omzet; 250 x €51750 = €12.937.500,– Ruim €13 miljoen. De vraag blijft, hoeveel belasting betaalt Brunswijk over dit fictieve bedrag aan de staat Suriname?

  Ik stond er ook versteld van toen ik las dat Suriname minimaal 12500 kg goud per jaar exporteert naar Het buitenland. Dus op jaarbasis wordt aan goud geëxporteerd 12500 x € 51750,- ,= €646.875.000 Dus Suriname exporteert voor ruim €647 miljoen aan goud per jaar. De overheid krijgt maar een paar miljoenen van dit bedrag. Het grootste deel van dit geld komt in Canada en Amerika terecht. Wie deze ongelijkheid wil rechtzetten wacht hetzelfde lot als Venezuela.


  Maak melding

 5. Ashiana kon het geld goed gebruiken Ronnie .Vele lege kamers met lange wachtlijsten omdat de regering te weinig geld geef.

  Ronnie meld gelukkig openlijk hoeveel geld hij doneert 20,000 srd zo hoort het.
  Geen dichte enveloppe gedoe.


  Maak melding

 6. Meneer Brunswijk. Ben je nou dom, achterlijk of gewoon onwetend? De NL regering heeft jou op een criminele, disrespectvolle manier bejegend, zonder dat jou partner, de president er wat van zegt en je gaat over tot de orde van de dag? Het is duidelijk dat de HP en met name dhr Santhoki in hun slaafse houding naar Nederland geen drup respect voor jou heeft. Jullie zijn een schande voor het land!!


  Maak melding

 7. Lucien Karwafodi,
  dus vind het acceptabel dat drugs baronnen moordenaars en corruptelingen het land besturen en hun zakken vullen ,dat noem ik nou echt karakter en ontwikkeling ,ze zijn hem liever kwijt dat rijk , in zijn functie kan hij nergens heen wat kan hij dan voor het land betekenen, of is hij op deze manier onschendbaar net als bouta


  Maak melding

 8. De Ronnie Brunswijk show in volle gang. Laat hij maar eens duidelijk maken waar al dat geld vandaan komt.
  Absoluut niet van hard en eerlijk werken.

  Wanneer gaat de president ingrijpen en een eind maken aan het “ Robinhood “gedrag van Brunswijk .


  Maak melding

 9. hé luci-en- k…… , , zit je weer de President te beledigen jij stront aap , , vandaag of morgen wordt je toch opgepakt en dan zal je lachen vergaan , , paarse rolmops


  Maak melding

 10. robje-g , is ook weer aan het goochelen met cijfers , , zou hij die uit een hoed getoverd hebben , , ja robje-g je bent toch econoom en als titel drs , nou de mensen staan verstomd te kijken naar al die trucjes die jij uit haalt , , maar niemand applaudisseert , en u gaat niet naar de volgende ronde , , bedankt voor u komst daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag


  Maak melding

 11. Ai brunswijk ie laai monie yere, maar je help ook mensen, en daar zijn velen dankbaar voor
  Ndp zal zeker jaloers zijn, want ndprs of ndp zijn foefoermang,


  Maak melding

 12. Wat kijk laten we eerlijk zijn hoe hij aan dat geld komt, doet me niks 1 ding staat vast wat hij help veel mensen uit eigen zak, dan doe hij tenminste iets voor zijn medemens, van ndp die waren allemaal stuk voor stuk dieven bende


  Maak melding

 13. Hoe komt brunsie legaal aan zoveel geld? Gaar de Sur Fiod dat even uitzoeken want dit is niet normaal dat brunsie met geld strooit? OK zelfs uit een helicopter.


  Maak melding

 14. Beste landgenoten,
  Terwijl team Santokhi keihard bezig is met het aanpakken van de crises, lijkt het er op dat Brunswijk propaganda aan het maken is. Alsof hij binnenkort, op korte termijn dus, nieuwe verkiezingen verwacht.
  Vele Bouta-lovers riepen voor de verkiezingen dat ABOP voor het karretje gespannen zou worden om het vuile werk op te knappen. Maar nu blijkt dat de VHP alle verantwoording draagt en dus ook de impopulaire maatregelen moet treffen om het land weer op koers te brengen, terwijl Brunswijk (ABOP) populair doet om stemmen te winnen.
  Het lijkt erop dat ABOP en NDP aan het samen spannen zijn en zodra team Santokhi weer “ademruimte” heeft gecreerd zij de macht zullen proberen over te nemen.

  Beste volk van Suriname,
  Laten wij eerlijk en oprecht zijn. En laten wij als volk van Suriname betrokken blijven bij de ontwikkeling van ons land, zodat wij een oprecht oordeel kunnen vellen.

  Misschien zie ik het verkeerd, maar laten wij eerlijk zijn; Suriname heeft grote problemen en die moeten deskundig worden aangepakt. Waar zijn de wijzen van Suriname verenigd ?

  Opweg naar 2021 en verder kunnen wij Surinamers niet meer dezelfde fout maken als de afgelopen 40 jaren.
  Opweg naar 2021 en verder wordt het tijd dat wij kiezen voor ontwikkeling van land en volk.
  Opweg naar 2021 moeten wij Surinamers beseffen dat met “tjing moni” strooien ons land niet wordt ontwikkeld.

  Het is vast goed bedoeld van VP Brunswijk, maar beste landgenoten laten wij eerlijk zijn Brunswijk heeft innige banden met de familie Bouterse,
  Weet Brunswijk echt niet waar Hoefdraad is ?

  Eerlijk gezegd gun ik Ronny Brunswijk om zijn fouten te herstellen maar als hij een “double-cross game” speelt moet hij en de ABOP keihard worden afgestraft.
  Mi kondre brada anga sisa un denki bun, no mek den lauw unu nanga moni. A no moni sa tjar un moro fara, na koni anga lobi sa tjar un moro fara. Sranan na wan kondre fu un ala !

  Beste landgenoten,
  Wij hebben een regering gekozen en wij zullen t.z.t. weer een regering moeten kiezen.
  Ons doel is een beter Suriname voor ons allemaal. Wij hebben al 40 jaar ervaring met populisme, laten wij nu eindelijk kiezen voor verstand en wijsheid.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. @ Wat
  Zijne excellentie, de jonge en sterke de heer R. Brunswijk heeft hard gewerkt in het binnenland. Vergelijk het met die ouwe dwaas,
  Hij heeft veel goud gevonden en daar heeft hij zijn rijkdom aan verdient. Nu schenkt hij een deel aan het volk. Je kan discussiëren of dit de juiste weg is, maar hij doet het wel. Anderen worden maar rijker en rijker en geven geen moer om ons.
  Dit doet hij allemaal uit eigen zak.
  Geef hem als VP de kans en je al zien wat hij voor het totale volk zal gaan doen, dat zal niet uit zijn eigen zak komen natuurlijk, maar nu nu de nood hoog is doet hij het zo
  LEVE ZIJNE EXCELLENTIE DE HEER R. BRUNSWIJK


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.