Vertrekkende SLM passagiers zelf ook debet aan beroering op Schiphol

57
Drukte op Schiphol treft ook reizigers naar Suriname

Passagiers die gisteren met de SLM naar Suriname zijn vertrokken, zijn zelf ook debet aan de beroering die ontstond bij vertrek. Een groot deel van de reizigers had namelijk geen verplichte quarantaine faciliteit geregeld bij aankomst in Suriname. Om hen te helpen heeft de SLM daarom snel een oplossing bedacht namelijk thuisquarantaine, maar daar moet dan wel SRD 5.067 aan beveiligingskosten betaald worden.

Het document dat de maatschappij voor dit alternatief had opgesteld (zie onder) bleek echter heel onduidelijk te zijn. Vandaar dat velen weigerden te tekenen voor de beveiligingskosten. Die beveiliging is overigens verplicht gesteld omdat de afgelopen week weer gebleken is dat mensen in thuisquarantaine toch de straat op gaan.

“De beveiliging is om ervoor te zorgen dat de mensen niet uit hun huis gaan en daar is een kostenplaatje aan verbonden” zei minister Amar Ramadin van Volksgezondheid tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT). Passagiers die in thuisquarantaine gaan hebben wel een kwitantie gekregen dat wanneer er thuiscontrole plaatsvindt, het bedrag alsnog betaald moet worden voor de kosten die gemaakt worden om de controle uit te voeren meldt Starnieuws.

Mensen die momenteel naar Suriname willen, moeten rekening houden met strikte voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat zij bij aankomst in Suriname verplicht in quarantaine moeten. Via de Shata heeft de SLM een formulier aan de passagiers verstrekt met daarin tarieven voor quarantaine faciliteiten in hotels en appartement variërend tussen de USD 45 en USD 140 per overnachting.

Op Schiphol bleek dinsdag echter dat bijna niemand had aangegeven wat hun quarantaineplek is. Als oplossing werd bedacht dat er ook voor gekozen kon worden om thuis in quarantaine te gaan, mits die plek voldoet aan bepaalde voorwaarden. In dat geval moest echter wel SRD 5.076 worden betaald voor de beveiliging die de mensen thuis zullen krijgen. Ze moesten op Schiphol een verklaring hiervoor tekenen.

Het was dus of kiezen voor een accommodatie, waarvan de tarieven variëren tussen de USD 45 en USD 140 per overnachting, of gaan voor de beveiliging thuis voor SRD 5.076. Omdat dit alternatief niet duidelijk was voor de passagiers hebben velen geweigerd om hiervoor te tekenen.

Rajesh Ori, waarnemend directeur van BOG, zegt tegen dWT dit een ‘snelle oplossing’ is die door de SLM is bedacht voor mensen die zich niet hadden geregistreerd bij één van de lokale hotels op de lijst van de SHATA. Hierdoor konden ze alsnog meevliegen. Volgens de directeur van de SLM is de brief en het initiatief verkeerd begrepen.

De onduidelijke brief van de SLM


57 REACTIES

 1. Suriname heeft het op dit moment financieel erg moeilijk en ik kan daarom best begrijpen dat ze niet zitten te wachten op extra onkosten i.v.m. Corona. het bedrag van 5067 SRD, dat ze moeten betalen voor de thuisquarantaine is echter aan de hoge kant.


  Maak melding

 2. Wanneer (sommige)de mensen in suriname de corona maatregelen en de lockdown respecteren,dan ben ik bereid te betalen.wat denken ze dat we aan het einde van de regenboog wonen,dus wij kunnen het wel. Ik zal het goede voorbeeld geven aangezien mi no mang pai,dam ne go. Mi sa go na Zweden Noorwegen.


  Maak melding

 3. @Debby, dat is inderdaad veel geld voor Surinaamse begrippen. Het komt neer op $14 per dag. Ik denk dat er buiten het beveiligingsbedrijf ook winst word gemaakt ergens.


  Maak melding

 4. Rob g en ric lage honden. Door de ndp regering denk men dat alles gratis is. En hoeveel winst moet men maken op deze mensen????1 srd?wat een dom gelul ndp aan de macht daardoor deze shit ontstaan. En iedereen heeft de regels goed gelezen alleen door het zelfbetalen gaat men springen.men had gewoon hun regels moeten nakomen en niks aan de hand. Kortom gelul om gratis wat te krijgen. 10 jaren uitgebuit en verkracht door de ndp en rob g heeft het over misbruik maken van de reiziger.


  Maak melding

 5. Ik weet niet wat passagiers in deze corona periode willen komen doen in Suriname. Als het ingezetenen zijn die terugkeren, kan ik me voorstellen dat ze willen terugkeren. Maar, we moeten geen buitenlanders uit hoog risico landen op bezoek krijgen. Willen ze ons weer komen besmetten? Nederland kan de situatie niet meer aan, dan staan ze toe dat mensen ongestoord hier kunnen komen. In feite moeten ze in quarantaine op Zanderij zelf. Zoals dat vroeger het geval was. Dan krijg je geen ziekte verwekkers in het land. Ondertussen zit KLM (en misschien ook SLM) geniepig tickets te verkopen, terwijl officieel onze luchtruim niet is opengesteld voor commerciele vluchten. Alleen cargo vluchten zijn toegestaan en repatrieringsvluchten. Bepaalde mensen zijn gewoon geil om te reizen.


  Maak melding

 6. RobG
  Ik kan mij vinden in je posting.
  Echter niet voor dit deel namelijk:
  De VHP/Abop drammers zullen uiteraard deze maatregel van de regering goedkeuren.

  RobG
  vanuit een visie van redelijkheid en billijkheid, iets wat velen denk ik wel zullen bezitten, zal er vast wel een deel van de VHP/ABOP aanhangers dit verdedigen zoals ook de aanhangers van de NDP de leugens van Bouterse en consorten tot en met vandaag nog te vuur en te zwaard verdedigen.

  RobG
  Zelf vind ik dit een geniepige achterbakse vorm van oplichting, indien je dit melken van koeien wilt noemen het zij zo, wat deze regering aan het doen is met zulke maatregelen.
  Dat er maatregelen nodig zijn daar daar kan ik mij volledig in vinden en inbeelden waarom.
  Maar om geld dwingend te vragen en hotels aan te wijzen waar in quarantaine moet worden gegaan riekt naar bevoordeling van de commercie (hotels).
  In Nederland moet je ook in quarantaine maar nergens is er bewaking dat je in huis verblijft dit gaat in goed vertrouwen.
  De regering toont met deze maatregel dat zij een ieder over één kam scheren dat zij zich niet zullen houden aan de quarantaine regel.
  Ik zeg Foei regering Santokhi / Brunswijk, schaam je voor de vorm van financiële oplichting want dit mag je en kan je niet beogen.


  Maak melding

 7. Hiervoor kan men een andere vorm van controle toepassen d.m.v. van een applicatie op je smartphone.
  Of een gps tracker die de mensen continu bij zich moeten hebben tijdens hun quarantaine.

  Er zijn tal van goedkopere en efficiëntere mogelijkheden.


  Maak melding

 8. Veiligheid is troef en dat is belangrijk.

  Er is een COVID-19 virus pandemie en alle landen in de wereld treffen maatregelen om hun bevolking hiertegen te beschermen. Het luchtruim van alle landen in de wereld is gesloten voor vliegtuigmaatschappijen om passagiers landen te transporteren of zeer beperkt mogelijk.

  Als men in Suriname de maatregelen verscherpt is er niets aan de hand om de veiligheid of passagiers die bewust of onbewust met het COVID-19 virus besmet zijn tegen te gaan of alle passagiers tegen te houden, in quarantaine te houden voor een bepaalde periode. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee en als door een extra maatregel hiervoor ook betaald moet worden, zullen alle passagiers hieraan moeten voldoen.

  Het zou te gek zijn dat Surinamers COVID-19 besmette mensen het land onbelemmert laat binnen komen, bewoners massaal komen besmetten en al de kosten op zich neemt of uitroeiing van de Surinamers hierdoor komt.

  De regering heeft het volste recht dit te doen om besmetting tegen te gaan en om de veiligheid in/of de gezondheid (van) Surinamers te waarborgen in Suriname.

  In Australië zijn de maatregelen vreselijk streng om het land binnen te komen oa via de luchthaven, ook buiten het COVID-19 virus uit.

  Wo Set In

  Niets mis mee deze extra maatregel van de regering CS – RB. Chapeau!


  Maak melding

 9. Ik dacht dat het luchtruim gesloten was, dus wie zijn deze passagiers. Wat ga je daar doen, suri heeft haar handen vol aan de locals. Alles is gesloten behalve de casino’s, ken je net zo goed hier doen.
  De overheid is niet verplicht om te betalen voor je quarantaine, dat zijn de hotelprijzen en/of beveilingsprijzen.
  Al ga je naar abu dhabi, Stockholm of wit-rusland same shit.

  Domme actie vd SLM, zeer vage brief, staat geen locatie op en verplichte bewaking v blitzz, wie zijn deze mensen.
  Ik zou zeker weten ook niet tekenen.


  Maak melding

 10. @Dolf,

  Je hebt zeker moeite met Kulli’s noh? Ik zal jouw effe vertellen dat de ras waar jij uitgekropen bent, nog erger is dan een gemiddelde Kulli. Bij jou soort (ja soort ja) is het de gewoonte om alles gratis te krijgen. En alles dat niet lukt dan maar stelen en beroven toch??.

  Als jij je achterlijke hersenen (die je blijkbaar niet heb) had gebruikt, had je niet zo een klote reactie gepost. Een ieder weet dat er quarantaine maatregelen van kracht zijn indien je terug reist. Maar nee Surinamers zijn hardleers. En ja, Suriname gaat geen India worden maar ook geen Afrika. Beter gezegd is het gedrag van een gemiddelde Afrikaan beter dan jou soort die zich als dolle honden gedragen. Jullie zijn erger dan een Rattenplaag!!!!


  Maak melding

 11. Het blijft lastig voor mensen om zich te houden aan regels. Ook in Holland,
  Ze moeten worden gedwongen, maar zelf dan proberen walgelijke figuren eronder te komen.
  De regering moet harde en steeds hardere maatregelen nemen. Jammer, bijzonder jammer.
  Toch zijn er nog dombo’s ook hier!!! die hun persoonlijk belang boven het algemeen belang, het belang van het volk Suriname, de volksgezondheid, willen stellen. Die risico’s willen nemen. Het is vijf voor twaalf.
  Hoe ziek moet je dan wel niet zijn. Bah en nog eens bah.

  Bijzonder attent van de SLM dat ze heeft willen meedenken met haar passagiers. Hulde
  De SLM zou anders ook verantwoordelijk kunnen worden gesteld. Ze moet de formulieren controleren, zijn deze niet in orde en laat ze dit voor wat het is dan is zij verantwoordelijk.
  Complimenten aan de SLM

  @ Debby
  Het land Suriname is arm, (forse schulden, geen afzetmogelijkheden, een onderontwikkeld arbeidspotentieel als gevolg van onvoldoende investeringen in het onderwijs enz ) heeft het zwaar, vele inwoners hebben het zwaar. Zij lijden onder tien jaar wanbeleid. Vergelijk met een zieke die niets doet aan bestrijding van zijn of haar ziekte, slechts een paracetamol neemt ter verlichting op het moment van pijn(geld lenen), op een gegeven moment is het zover dan krijg je de rekening gepresenteerd.
  De rekening mag worden aangeboden door de huidige regering, maar don’t judge the messenger is een oude wijsheid
  In het oude Griekse en Romeinse Rijk werd de boodschapper onthoofd.
  Hij bracht slechts de boodschap over. Gelukkig hebben we ons, althans velen van ons, dusdanig ontwikkeld dat we degene die de boodschap overbrengt niet veroordelen, maar de afzender. Hij die het kwaad heeft veroorzaakt.
  Je kan zelf invullen wie de boodschap aan het volk mag overbrengen
  Je kan zelf invullen wie de ellende heeft veroorzaakt. Een exponent is op de vlucht, een voortvluchtige ex -governor van de centrale bank, ex minister van financiën. Toch wordt hem de hand boven het hoofd gehouden, wordt hij verdedigd.
  Hoe slecht moet je dan wel niet zijn!!. Bah en nog eens bah !!!
  Dit wat de rol van de overheid betreft.
  Wie moet voor de kosten opdraaien. Niet de bevolking, die heeft het al zwaar heeft. Aangezien in dit geval de kosten zijn te verbijzonderen, dus toe te wijzen aan de veroorzaker, is het niet meer dan logisch dat hij of zij zelf voor de kosten opdraait.
  Het bedrag, daar kan je over discussiëren, maar er zijn veel kosten, die je vaak niet direct kan aanwijzen, zoals administratiekosten, kosten van voorbereiding. Zo zijn er veel kosten die je niet ziet, maar er wel zijn en dus niet alleen de kosten van handhaving


  Maak melding

 12. Passant
  Natuurlijk is er niets mis met maatregelen treffen ter verspreiding van Covid-19, maar dit moet wel redelijk blijken en niet trachten het uiterste uit de kan te halen.
  Surinamers vraag je toch ook geen SRD 5. 067 om de bewaking te bekostigen / hotel te betalen om in quarantaine te gaan.
  Het is bizar dat niet ingezetenen dus de vakantieganger wel de SRD 5.067 moeten neerleggen zodat ze de quarantaine niet overtreden terwijl de inwoners van Suriname die zich voor een deel nauwelijks iets aantrekken van deze maatregelen en dus mogelijk de verspreiders zijn dit bedrag niet hoeven neer te leggen.
  Zie hier het meten van 2 maten en het voeren van discriminatie in optima forma.


  Maak melding

 13. Als je niet wil betalen dan kom je toch niet? Niemant, niemant!!!! verplicht je om te komen
  er staat nergens dat het voor toeristen is en niet voor onze mensen. trouwens alleen Surinamers die hier wonen kunnen nu terug komen. de rest mag en moet daar blijven. gelukkig, kom ons niet besmetten. Nederland is koploper met besmettingen nu, dan willen jullie ons ziek komen maken. Ech niet


  Maak melding

 14. De Surinamer( de goede niet te na gesproken) is een soort hebi op deze aardbol. Ze willen zich nergens aan houden, zijn niet realistisch, klagen de hele dag en willen vervolgens met het vliegtuig(SLM) vetrekken uit Nederland, waar zij zich fucking ook aan de regels moeten houden. Vervolgens denken ze dat is Su waar het toch al een bananenwinkel is, zich niet aan de regels hoeven te houden. Sluit het hele ruim voor Nederland dan is het klaar. Blijven jullie lekker in Nederland, hier woon je, je hebt in Su niets te zoeken als je wil klagen en je niet aan de regels wil houden, strontzakken


  Maak melding

 15. Als je uit ned vertrek naar Suriname moet je een gezondheid verklaring hebben en dat is 100procent save kosten 150 euro. Waarom moet ik mij weer laten testen op zanderij. Wat qarentaine betreft vindt ik Oke maar thuis qarentaine als je eigen woning heb en alleen ben.wie zich niet houdt aan de regels van thuis qarentaine houdt moet een hoge boetes worden opgelegd dan is er niets aan de hand .


  Maak melding

 16. Ben wie moet dat controleren? De politie? Die kost niets? die hebben niets beters te doen?
  Het volk heeft het zelf zover laten komen, men hield zich niet aan lockdown, kijk hoe ze rijden in het verkeer, men houdt zich niet aan de regels. Dit is te gevaalrijk om te zeggen ik vertrouw dat je thuis blijft. no way.
  wat de verklaring betreft niets 100procent safe. 100procent zeef ook niet.
  Gisteren of eergisteren las ik hier een verhaal van een mevrouw over hoe safe de testen zijn, maar niet heus

  Aj konjo ie no wan pai noh, da soema moes pai? lanti? wel ik heb geen geld om voor je te betalen, altijd maar gratis gratis gratis.


  Maak melding

 17. Ik loop op te scheppen hoe gebroederlijk wij Surinamers zijn en mensen aanraden om eens in hun leven naar suriname te gaan. Als ik bepaalde reacties lees van mensen dan denk van zijn het wel volwassenen? In plaats oe brokken a discriminatie dan trawang e tang hooring stand. Kom op mensen respecteer elkaar en elkaars mening. Als je het niet eens met elkaar ben, no kaar a trawang dagoe of kos a ras foe wang trawang of hou je mond. Wie de persoon bouterse wil aanbidden of chan of wie dan ook is toch zijn zaak? De persoon weet wat hij zij aan die persoon heeft. In mijn geval.ik heb nooit van bouta gehouden maar me familie en matties wel,da oem kar oe srefie dagoe gedraag je als een volwassen en stop a rassenhaat, suriname is van ons allemaal, waar je ook ben en welke politieke kleur je ook heb. Dank u


  Maak melding

 18. Voor zover ik weet, zijn het repatrianten, die terugkeren en dringende gevallen. Er worden geen visa verstrekt aan mensen die met vakantie naar Suriname willen komen.
  De mensen moeten tussen de 40 en 150 dollar$ betalen voor hotel en of appartement en indien wonend in sme 5067 SRD voor bewaking.
  Voor een toerist is het kennelijk geen probleem. Voor een ingezetene die geen biet verdiend is dat een mega bedrag.
  Ik zou kiezen voor bewaking, goedkoper dan 45$ per dag x 10 is minimaal 450$.
  Het is voor iemand die niet weet of hij eind van de maand zijn loon krijgt belachelijk hoog.
  Ma goed Chan o set ing.
  Wij zullen moeten leren leven met dit gegeven en als men bekrompen is dat covid gaat verdwijnen is het je reinste onzin.
  De regering bepaald onder welke voorwaarden wie dan ook het land binnen komt. Voor ingezetenen is het kennelijk niet op te hoesten.
  Wij zijn niet achterlijk.
  We hebben genoeg SRD bij de cbvsuriname en hebben geen toeristen nodig. We hebben olie zat maar Al les ligt op zn gat.
  Dus is het pappen en nathouden en elkaar voor rotte vis uitmaken.
  Suriname schiet hiermee ook geen bal op.
  Komt tijd, komt raad.


  Maak melding

 19. De prijs daar zal iets aan gedaan kunnen worden. Er moeten mogelijkheden zijn om dit veel lager te laten uitvallen. Het moet kunnen.

  Maar ik blijf erbij dat net wat John zegt er zijn mensen die er onder uit willen komen. Zie dan wat de gevolgen zijn voor de algemene gezondheid van de Surinamers.

  Ik vind dat Surinamer nu niet moeten gaan reizen. Gewoon rustig blijven waar je op dit moment bent, tenzij men terug moet naar zijn/haar thuisland.


  Maak melding

 20. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vertrekkende SLM passagiers zelf ook debet aan beroering op Schiphol in Nederland.

  Wat een Covid-19 Pandemie teweeg kan brengen op deze AARDKLOOT.
  Ik ben het ook eens met @StevieR 7 oktober 2020 At 11:34 en @Denki 7 oktober 2020 At 12:52

  Maar volgens minister Amar Ramadin van Volksgezondheid is Blitzz Beveiliging aangetrokken door de SLM.

  Vragen die ook gesteld zouden moeten worden door de SLAPPE journalisten.

  Maar wie is de eigenaar van Blitzz Beveiliging in Suriname?
  Hoeveel goed opgeleide medewerkers heeft dit bedrijf in dienst?
  Wanneer werd dit bedrijf opgericht en staan ze ook ingeschreven bij het KKF?

  Voldoen deze medewerkers ook aan de VOORSCHRIFTEN van het ministerie van Volksgezondheid en BOG, om de reislustige passagiers bij aankomst in Suriname op hun
  quarantaineplekken goed te controleren?
  Ik hoop niet dat deze medewerkers ook BESMET zijn met het Coronavirus en werkzaamheden als controleur gaan uitvoeren op de Quarantaineplekken.

  Nogmaals: @StevieR en @Denki Jullie hebben in deze groot gelijk.


  Maak melding

 21. Dus dat @Fer, de hele dag zijn ze aan het appen, maar googelen op blizz is teveel moeite.

  Beste @Oof, een bewaker permanent voor uw poort is een uitnodiging voor boeven. Na de afgesproken 10 dgn, weten ze exact waar die Euro’s verblijven. Doe maar niet.

  Misschien is een enkelband een oplossing, ik probeer mee te denken hoor.


  Maak melding

 22. Wat een kouwe drukte wordt er hier gemaakt over de COVID maatregelen getroffen door Sranan tov buitenlandse toeristen. De voorwaarden zijn bekend.
  Je gaat 10 dagen in quarantaine voor eigen rekening. Kun je dit bij het instappen niet overleggen, dan mag je meevliegen,( de SLM is coulance), maar dan wordt een quarantaine adres voor jouw uitgezocht tegen betaling van SRD 5000.

  Discussie over deze voorwaarden heeft geen enkele zin, dit zijn de regels die gelden voor buitenlandse toeristen. De regels vergelijken met je thuisland heeft ook geen zin, ieder land treft zijn eigen soort maatregelen. Valt het je tegen dan joe né kong tog, dan joe é tang Pé joe dé. Als brada COVID weg is dan ben je weer welkom.

  België, Nederland e a kiezen hun maatregelen, doen of zijn niet gek, waarom Sranan wel ????
  Trouwens jullie vergeten één ding en dat is , deze maatregelen treffen alleen buitenlanders en niet Surinaamse repatrianten

  Stoppen jullie maar met alle misplaatste verdachtmakingen richting de Surinaamse overheid en particuliere instanties.


  Maak melding

 23. Kan mij niet voorstellen dat regering Chan/Bruns met dit besluit komen en ook nog de kostprijs p. p., die men bij aankomst in Suriname zal moeten betalen. Regering zal eerste criminaliteit moeten aanpakken, want dat is thans de hoogste prioriteit in het land. Denk dat NL ook wel zelfde maatregelen zal moeten toepassen aan reizigers uit Suriname. Dan is het equal game, dan jou eigen landgenoten op zo’n manier financiël uitkleden. Waarom gewoon de luchtruim niet afsluiten, dan weet je dat het land veilig zal zijn. Think about it Suriname!!!!


  Maak melding

 24. Terwijl iedereen gefocust is op Nederland, gaat het personenverkeer tussen suri en Frans Guyana, Guyana en Brazilië gewoon door alsof er niets aan de hand is. Is er onlangs niet een Braziliaan in een hotel overleden aan covid.
  De suri’s hebben geen idee wat voor wild west taferelen zich afspelen in het achterland.


  Maak melding

 25. Jk, hoe weet je dat Dolf van Afrikaanse afkomst is.

  Bigi sma,
  Meten met twee maten door de Surinaamse overheid

  Ik ben het niet met je eens, inwoners van Sranan staan niet op gelijke voet met buitenlanders, juridisch zijn het twee verschillende grootheden.
  Je kunt misschien in alle “redelijkheid” verwachten van een overheid dat zij rekening houdt met buitenlanders, maar het hoeft niet perse.


  Maak melding

 26. @Pony en Mango: Ik snap wel dat jullie als leden van het media-fake0team van de VHP deze stellingen poneren. Aangezien Chan de beloftes nietb waar kan maken betreffend het diasporakapitaal, moet het maar op dez slinkse manier. Het zou beter zijn om Melissa Santhoki en andere VHPers en de familieleden van Brunswijk te verwijderen uit de vele raden van commissarissen en andere geregelde posten in directies, in parastatale bedrijven, als adviseurs en noem maar op, terug te roepen. Scheelt het land veel meer. Maar ja, de gasten moeten beloond worden voor verrichte arbeid tijdens de verkiezingen!!


  Maak melding

 27. Ik kan me best voorstellen, dat Su mensen uit Nederland met iedere dag duizenden covid besmettingen …al dan niet repatrianten….buiten de grenzen wil houden. En Su gaat ook niet voor je quarantaine betalen. Als het goed was, waren alle repatrianten al retour gevlogen naar Su. Natuurlijk heb je een paar, die hun verblijf in Nederland hebben verlengd en nu schreeuwen.
  Als je niet wil betalen…kom dan niet of zoek je eigen beveiliging zoals die van Melvin L.(Mozart)


  Maak melding

 28. Als men niet voor dringende zaken na su moet komen blijft thuis of kies een andere vakantie bestemming maar het kan lastig uitpakken voor de slm ze hebben geld hardt nodig


  Maak melding

 29. Pony
  Ik ben het niet met je eens, inwoners van Sranan staan niet op gelijke voet met buitenlanders, juridisch zijn het twee verschillende grootheden.

  Dus als een koppige inwoner van Suriname de Covid verspreid door zijn gedrag is hij niet hetzelfde te typeren als een buitenlander die de Covid verspreid.
  Pony waar gaat het om, het gaat toch om degenen die de Covid-19 verspreiden door hun gedrag? Dus als een inwoner van Suriname dat doet is het acceptabel en dus minder erg dan als een buitenlander dat doet?
  Wow dit moet even bij mij bezinken van verbazing.

  Kijk Pony
  Indien dit een opmerking was van RobG dan kan ik daar begrip voor opbrengen maar dat jij zoiets aangeeft neen dat had ik niet verwacht. Echt niet.

  Pony
  T.a.v. de maatregelen daar ben ik het mee eens. Ieder land heeft zijn eigen aanpak.
  Maar waar ik het niet mee eens ben is dat de SLM / Overheid willens en wetens reizigers aan het afzetten is.
  Noem het net geen winkelnering (reizigers zijn niet in dienst van) maar de overheid kan jou toch niet verplichten bewakers in te huren voor zulk een tarief terwijl je bewakers kunt inhuren die veel minder vragen?
  De Hotels varen wel bij met zulks een maatregel het is dus kassa voor de hotels en in het verlengde de fiscus zijn aandeel veilig stellen.


  Maak melding

 30. De president kan heel snel de beloften aan de kiezers waar maken, binnen 1 maand. Trouwens wat is er beloofd aan de ndp, heb ik iets gemist of zo?

  Terug, yep binnen 1 maand, 30 dgn zónder toverstaf;
  – de ndp levert boefdraad en zijn bezit uit.
  – de rekeningen en bezittingen v bouta wordt beslag opgelegd.
  – salaris de 10 adviseurs bouta per direct stopgezet.
  – stopzetting salaris omgekochte ambtenaren.
  – teruggave gestolen kantoormeubilair en wagenpark, geen nieuwe nodig.
  – boete Chinees baggerbedrijf verhaald op degene die heeft getekend.
  – alle slinkse contracten per direct stopgezet.
  – belastinginning met twk vd casino’s, auto, rijst, bouw en consumentenproducten bedrijven.
  -belastinginning met twk vd scallian, hout en goud eigenaren.
  -etc etc
  Phoehoe wat is de stand? Een paar miljard srd in oktober.

  Ja, dan is er geen economische malaise meer. Dan kan er eindelijk gestart worden met de opbouw vd economie.

  Van de verschroeiende aarde tactiek naar een fris en fruitig grasveld voor het paard. (Max 5jr).


  Maak melding

 31. hé robje g , , ben je buiten om econoom met drs , ook melkveehouder , , ik denk dat die koeien van schrik geen melk geven als ze jou zien , , je bent iemand van 12 ambachten en 13 ongelukken , , vind je je zelf wel goed of moet je nadenken of opzoeken in een van de duizenden boeken en tijdschriften die je niet hebt , ha ha ha


  Maak melding

 32. Blijft in Nederland, wat gaan jullie in Suriname en omgekeerd ook, het nergens voor nodig om in Suriname te komen, tenzij het echt niet anders kan, mensen wacht tot dit hele epidemie voorbij is, dat een advies. mensen neem een verstandige besluit veel succes sranang mang


  Maak melding

 33. Rob g en ric twee koullo boeler op dit site nooit mie ne lesie ding, pe Wendy de, alleen door anderen hoe die over deze 2 schrijven dat lees ik wel, koullo stront


  Maak melding

 34. Welke stelling van VHP.
  Mijn reactie heeft enkel met dit artikel te maken en niks met de stelling van de VHP. Elk land mag op zijn eigen wijze omgaan met COVID, ik ben het ook niet altijd eens met de maatregelen, maar eenmaal genomen dan moet je verder niet zeuren.

  Trouwens, covid heeft niks te maken met politiek. Als je geen onderscheid kunt maken tussen politiek en covid bestrijden, dan kan ik enigszins begrijpen waarom jij mij link aan de VHP

  Ik ben voor ndper versleten, jij bent de eerste die mij linkt aan de VHP, ik zelf vind het een gotspe, maar je heb je schijn primeur binnen.


  Maak melding

 35. Als je nu naar Suriname afreist aanvaard je de risico’s en moet je niet zeuren dat je in quarantaine moet en voor jou beveiliging moet betalen. Blijf THUIS en zeur niet.
  Weet je wat…. DOE IT……..en sta in voor de consequenties.


  Maak melding

 36. IEDERE NEDERLANDERS IS STANDAARD VERPLICHT VERZEKERD VOOR ZIEKTEKOSTEN ETC IN NEDERLAND.
  DEZE VERZEKERING DEKT OOK MEDISCHE KOSTEN BIJ VAKANTIE EN OVERTOCHT BIJ OVERLIJDEN.
  MENSEN HEBBEN STANDAARD OOK EEN REISVERZEKERING BIJ AANKOOP TICKET. VOOR EXTRA DEKKING.

  DIT ZOU RAMADIN EN SLM OF DE SURINAAMSE OVERHEID MOETEN WETEN.

  EERLIJK GEZEGD VIND IK DEZE 5000 VOOR 10 DAGEN BEWAKING OPLICHTERIJ.
  OOK WORDEN ALLEEN CRIMINELEN BEWAAKT EN GEEN TOERISTEN.

  DUS SLM EN RAMDIN DOE IETS AAN UW NEDERLANDSE TAAL.

  AAN DE SURINAMERS: NATUURLIJK WILLEN JULLIE GEEN NEDERLANDERS. DE MEESTEN VAN JULLIE WONEN IN HUN HUIZEN EN BETALEN GEEN HUUR. DUS KUNNEN JULLIE UITSPOKEN WAT JULLIE WILLEN. SURINAMERS KENNENDE MAKEN MISBRUIK VAN CORONA ONDER HET MOM VAN WE WILLEN GEEN NEDERLANDERS. ZEG MAAR WE KUNNEN GEEN HUUR BETALEN ETC ETC.

  AAN DE MENSEN DIE NAAR SURINAME WILLEN: GA VOORLOPIG NIET. EN LAAT U NIET KLEINEREN OP SCHIPHOL OF ZANDERIJ.

  DENK DAT SOMMIGE FIGUREN GEWOON KAW KA IN HUN HOOFD HEBBEN IN SURINAME.


  Maak melding

 37. @Ali,

  Wat er allemaal door de Nederlandse Zorgverzekering wordt gedekt, hangt af van welke Aanvullende Verzekering je hebt of wat voor reisverzekering je hebt. De Basisverzekering alleen dekt heel veel niet in het buitenland.
  De Zorgverzekeraar zal altijd proberen zoveel mogelijk door de reisverzekering te laten uitbetalen, indien de reisverzekering het geclaimde dekt.


  Maak melding

 38. Een klein rekensommetje leert dat als je als toerist kiest voor thuis quarantaine je goedkoper uit bent dan de toerist die minimaal 45 euro per dag moet betalen voor Overheids quarantaine.

  Ik snap die hele commotie dan ook helemaal niet dat men weigert om die 5100 srd afgerond te betalen.


  Maak melding

 39. Bigi sma, 7 oktober 2020 At 12.37
  Het verbaast mij niet dat wij van mening verschillen.
  Het artikel gaat niet over het verspreiden van Covid, het gaat over de maatregelen die genomen zijn door de overheid. Jij bent het daarmee niet eens, en ik weer niet met jouw. Jij vindt dat de Surinaamse overheid met twee maten meet door voor buitenlanders te bepalen waar en voor hoeveel zij in quarantaine moeten gaan.
  Ik vind dat elke overheid die haar bevolking in bescherming neemt door maatregelen te nemen in principe geen rekening hoeft te houden met wat buitenlanders zullen gaan vinden van deze maatregelen.
  Jij legt mijn reactie verkeert uit zie onder:
  Jij loopt vooruit op iets dat kan gaan gebeuren, het verspreiden van Covid en dan……

  “Dus als een koppige inwoner van Suriname de Covid verspreid door zijn gedrag is hij niet hetzelfde te typeren als een buitenlander die de Covid verspreid”.
  Dit heb ik niet beweert dat maak jij ervan. Ik heb het nog steeds over de genomen maatregelen van de overheid niet over het verspreiden door wie dan ook.

  “Pony waar gaat het om, het gaat toch om degene die de Covid verspreidt door gedrag?” Nee Bigi sma mijn reactie gaat niet om de degene die Covid verspreidt, maar nog steeds over de maatregelen genomen door de overheid.

  Dus als een inwoner van Suriname dat doet is het acceptabel en dus minder erg dan als een buitenlander dat doet?
  Bigi sma, als je het zo stelt dan kan ik niks anders doen dan het helemaal met jouw te eens te zijn, er mag geen onderscheidt gemaakt worden tussen de daders, maar Bigi sma, ik heb het nog steeds over de maatregelen genomen door de overheid nergens over verspreiden.

  Dat je mij gaat vergelijken met RobG, alsof Robg een “ziekte“ is, dat ik misschien ook onder de lenden hebt, dat snap ik dan weer niet. Komt dit voort uit een arrogante houding: “mijn mening is heilig, ik heb altijd gelijk” , want dit heeft niks te maken met kennis of kunde van doen, zo’n houding past alleen bij een grote idioot, en eerlijk gezegd zie ik jouw niet als een idioot.

  No hard feelings, we hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, het zijn maar meningen, en ach het leven is dan weer niet saai, tog.


  Maak melding

 40. Alle meningen wel of niet teveel betalen, de overheidt is overal naar inkomsten opzoek dus het verbaast my niet. Het feit dat men niet naar betere beschermings modellen zoekt in plaast van geldt verbaast my wel,opvallend is dat men toch het luchtruim openhoudt voor vluchten uit Nederland is allerminst vreemdt, tewyl men weet dat daar code roodt is.


  Maak melding

 41. Surinamers zijn lastige mensen, het is altijd de schuld van een ander. Ze zijn gewoon debet aan de chaos die is ontstaan. Als je vooraf niet weet wat de regels zijn om naar Suriname te gaan moet je gewoon op de blaren gaan zitten. Daarnaast worden door allerhande randdebielen hier allerlei niet ter zake doende argumenten aangehaald om zo hun zegje te doen en de huidige regering zoveel mogelijk te desavoueren. Neem weer zo’n stelling als die van Pony, totaal geen toegevoegde waarde en helemaal niet ter zake doende. Wanneer gaan jullie eens een eenheid vormen om het land daadwerkelijk naar grotere hoogten te brengen?


  Maak melding

 42. hé rbrowny met y , hoe code rood , je leest teveel sex boekjes en door al het rode licht van de hoerententen ziet je alles zwart , en je bent de weg kwijt oelewapper

  ratje wendy, je zegt het zelf al , ik ratje wendy ben een ongeschoolde debiel , , maar dat wisten wij al


  Maak melding

 43. Joh de goede moeten altijd onder de slecht lijden, we hadden thuis quarantaine , kosten vrij, maar nee mensen moesten weer schijt aan de regels hebben en nu is dit dus..

  🙁

  Het bedrag is killing te HOOG.. en komt als en verrassing en het beveiligingsbedrijf heeft geen hart voor Suriname om zo HOOG te vragen 🙁 IN DEZE TIJD !

  De één zijn dood is de ander zijn brood heh


  Maak melding

 44. @Cinny G,

  Ik heb het over de Sur-Neds die met vakantie naar Suriname gaan. Natuurlijk is 5076 SRD heel veel geld voor iemand die in Suriname woont en werk en 1500 SRD per maand verdient.


  Maak melding

 45. Pony
  Alles wat je neerpent kan ik mij in vinden doch net geheel met de benadering en de uitleg wat je geeft aan mijn reactie.
  Dat er maatregelen worden genomen ja zeker weten dat ieder land dat zelf mag bepalen zoals je in je eigen huis bepaald wie je uitnodigt en hoe die zich moet gedragen gedragen.
  Maar waar het om gaat is dat de Overheid en de SLM bepalen hoeveel je moet neertellen voor bewaking en of het hotel waar je moet verblijven.
  Daar gaat het om niet de maatregel.
  Stel je voor dat je iemand uitnodigt om een biertje thuis met je te drinken en daar stel je tegenover een maar en deze is “je mag komen maar als je komt moet je een outfit aan hebben wat minstens SRD 5.076 kosten.
  Ha Pony ik zou dan graag je reactie willen weten en niet de tjoeri 😁 willen horen.
  Daar gaat het om het bedrag dat geld voor de buitenlander welke niet geld voor de inwoner.


  Maak melding

 46. Sorry Pony dacht teveel aan geld
  zin moet zijn
  Daar gaat het om het bedrag dat geldt voor de buitenlander welke niet geldt voor de inwoner van Suriname


  Maak melding

 47. Aha rbro je hebt gereageerdtdt zie ik, maar niet op de gestelde vraag nav je reactie

  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug

  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?

  Pieter 7 oktober 2020 At 18:37
  @ Olivia
  Rbro alias robg alias rob less zal geen antwoord geven
  Deze lulhannes kletst maar wat in de ruimte. Iemand die niet eens twee woorden goed kan spellen kan toch onmogelijk serieus worden genomen. Zal zo iemand ooit een boek in handen hebben gekregen? Neeeh

  kom op boy waar blijft je antwoordtddt, zo ga je op iemandtd anders leike


  Maak melding

 48. “Passagiers die gisteren met de SLM naar Suriname zijn vertrokken, zijn zelf ook debet aan de beroering die ontstond bij vertrek. Een groot deel van de reizigers had namelijk geen verplichte quarantaine faciliteit geregeld bij aankomst in Suriname”.
  “Het was dus of kiezen voor een accommodatie, waarvan de tarieven variëren tussen de USD 45 en USD 140 per overnachting, of gaan voor de beveiliging thuis voor SRD 5.076.”. “ Omdat dit alternatief niet duidelijk was voor de passagiers hebben velen geweigerd om hiervoor te tekenen”.

  “De beveiliging is om ervoor te zorgen dat de mensen niet uit hun huis gaan en daar is een kostenplaatje aan verbonden” zei minister Amar Ramadin van Volksgezondheid tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT)”. “Passagiers die in thuisquarantaine gaan hebben wel een kwitantie gekregen dat wanneer er thuiscontrole plaatsvindt, het bedrag alsnog betaald moet worden voor de kosten die gemaakt worden om de controle uit te voeren”.

  Bigi sma,
  Je wilt van mij een reactie op een door jouw gegeven voorbeeld mbt de hoogte van het bedrag.
  “Stel je voor dat je iemand uitnodigt om een biertje thuis met je te drinken en daar stel je tegenover een maar en deze is “je mag komen maar als je komt moet je een outfit aan hebben wat minstens SRD 5.076 kosten”.
  Het is een beetje kort door de bocht, het sluit niet aan bij het geen nu speelt, niemand is namelijk uitgenodigd door de Surinaamse regering.
  Het zijn mensen die uit vrije wil naar Suriname willen afreizen en niet willen voldoen aan de strenge Covid voorwaarden gesteld aan iedereen die Suriname wilt bezoeken. In het artikel, zie enkele citaten boven, heb ik nergens kunnen lezen van iets dat op een uitnodiging lijkt, jij maakt er een uitnodiging van.
  Bigi sma, om op jouw voorbeeld terug te komen, als iemand mij zou uitnodigen waarbij ik alleen welkom ben met een outfit van SRD 5.076 zonder uitleg, dan zou ik het een hele rare uitnodiging vinden en weigeren dat biertje te gaan drinken.

  Het genoemde bedrag geldt alleen voor buitenlanders, dat het ook voor ingezetenen geldt dat weet ik niet, ik heb ze niet horen klagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.