maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSuriname mag vanaf nu jaarlijks een film indienen bij de Oscars

Suriname mag vanaf nu jaarlijks een film indienen bij de Oscars

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname mag vanaf heden jaarlijks een film indienen bij de Oscars, officieel de Academy Awards. Deze film kan dan meedingen om genomineerd te worden in de categorie Best International Feature Film. Dat is mogelijk na hard werken en het doorlopen van een strenge selectie procedure.

In augustus 2019 werd het traject voor het indienen van een Surinaamse speelfilm bij de Oscars opgestart door acteur, regisseur en producent Ivan Tai-Apin. Tai-Apin wilde weten hoe dit mogelijk te maken voor Suriname en informeerde bij de Oscars welk traject hiervoor gevolgd moest worden. De onderlinge communicatie verliep heel vlot en de regels en richtlijnen voor het indienen van een Surinaamse feature film werden hem kenbaar gemaakt.

Het traject hield in dat als eerst een Suriname Selection Committee moest worden gevormd van internationale Surinaamse professionals die werken of gewerkt hebben in de entertainment, film en/of cultuur sector. Conchita Leeflang (zangeres, model & actrice), Milton Kam (director of photography), Eddy Wijngaarde (film producent), Pim de La Parra (director), Hellen Rijkaard (film curator & producer) en Elviera Sandie (Former Director of Culture of the Ministry of Education Science and Culture) werden bereid gevonden en konden hierna met de Academy of Motion Picture Arts and Sciences verder in contact treden.

Na een strenge selectie doorlopen te hebben werd de Suriname Selection Committee in september 2020 officieel goedgekeurd door de Academy of Motion Picture, Arts and Sciences. Dit betekent dus dat Suriname jaarlijks een film mag indienen.

De Suriname Selection Committee zal werken volgens de richtlijnen die door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences zijn opgesteld. Surinaamse filmmakers die in Suriname wonen krijgen jaarlijks de kans hun film bij de Suriname Selection Committee in te dienen om kans te maken op submission bij de Oscars. De goedkeuring van de Suriname Selection Committee door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences biedt nieuwe perspectieven voor de opkomende filmindustrie in Suriname.
Proficiat Suriname!

De Oscar, officieel de Academy Award, is de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten, uitgereikt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). Jaarlijks in het voorjaar worden de prijzen in 24 categorieën uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. Sinds 2004 vindt de ceremonie eind februari of begin maart plaats.

Voor vragen kunt u mailen naar [email protected]

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Koos 7 oktober 2020 At 00:13
  Surinaamse regiseurs kunnen makkelijk een film maken over de puinhopen van 10 jaar paars. Zeker een oscar waard.
  ============

  Moet de brandstofprijs omhoog om zo’n film te financieren.


  Maak melding
 2. hé robje-les , , de brandstofprijs hoeft niet omhoog , , je paarse baas bouta gaat het financieren , , want hij denkt dat hij misschien toch nog een held wordt genoemd , in plaats van moordenaar , , WAT dacht je robje-les dat je ook mee mag spelen in die film ,misschien als schoothondje van je paarse baas bouta , , ha ha ha


  Maak melding
 3. Ohh ik ken er ook een aantal.

  “Suri; het land waar verschillende geloven en rassen in één bed slapen.”

  “Revo, maakt meer kapot dan je lief is.”

  “De rattenplaag in Pari-Marie-boo.”.

  “De suri sjamaan en ayucasa; op weg naar Nirvana.”


  Maak melding
 4. OH, eindelijk een verworvenheid van deze regering. Aplaus, aplaus!! Suriname gaat nu steenrijk worden. Dit is net wat we nodig hebben om uit de economische malaise te geraken. Knap van dit kabinet vol bedriegers hoor!!


  Maak melding
 5. Een primeur! Het onderzoek van Mevr Goncalves om de koloniale kunstukken terug te geven is fantastisch. Hiermee erkennen de kolonisten de onterecht verkregen kunst. Dit onderzoek met daaruit voortvloeiend het advies kan eventueel ook gebruikt worden door andere landen.
  Dit betekend bijvoorbeeld voor suri niet dat de kunststukken onmiddellijk terug moeten. Er is immers geen kwalitatief goed museum daar. Afspraken kunnen wel.
  Thumbs up mevr Goncalves. 👍☘️

  Bron: Alle Nederlandse kranten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES