zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Somohardjo motiveert leerlingen bij start schooljaar

Minister Somohardjo motiveert leerlingen bij start schooljaar

-

Does Travel - naar Suriname

De minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo heeft op vrijdag 2 oktober een bezoek gebracht aan de leerlingen van de I.P.J Berkenveldschool. Dit in het kader van het nieuwe schooljaar dat op 1 oktober van start is gegaan. De minister vond dit van belang, vanwege de nieuwe situatie op de scholen vanwege Covid-19 in Suriname. Hij sprak de leerlingen, de moed in om ondanks de nieuwe situatie zich in te zetten om het schooljaar succesvol af te ronden. De Biza-minister geeft aan dat zijn bezoek aan de school onderdeel is van de reeks van bezoeken van regeringsleden aan de verschillende scholen. 

“Ik ben blij dat ik I.PJ. Berkenveld mocht bezoeken met als boodschap aan de leerlingen dat ze vooral op hun zelf moeten letten, op elkaar en gelukkig zijn, nu we leven in een digitale wereld met veel neppigheden”, aldus de Biza-minister. Hij drukte de leerlingen op het hart om dankbaar te zijn dat zij onderwijs kunnen genieten, omdat niet een ieder naar school kan, vanwege de moeilijke situatie in het land. Hij spoorde de leerlingen ook aan om pesten achterwege te laten en vooral met respect met elkaar en de leerkrachten om te gaan.

Somohardjo hield de leerlingen voor dat onderwijs met Covid-19 nieuw is voor de gehele wereld en wees vooral op het naleven van de Covid-19 maatregelen, namelijk het opdoen van mond- en neusbedekking, optimaal wassen enof ontsmetten van de handen en het houden van afstand. De bewindsman heeft in dit kader ook een aantal mond- en neusbedekking en handsaniters overhandigd aan schooldirecteur Ruth Tolud. Zij is heel erg dankbaar voor de geste van de minister.

Jill Morsen en Argeo Warsosemito, leerlingen van de school vonden het een bijzondere eer dat de minister hun school heeft bezocht. Voor Warsosemito mogen hoogwaardigheidsbekleders dit vaker doen, omdat het de leerlingen een extra motivatie geeft. Voor hen was het even wennen aan de nieuwe situatie. Zij zijn vastberaden om het schooljaar met succes af te ronden. John Niamut van de afdeling Inspectie VOJ is ingenomen met het bezoek van de minister. Hij gaf aan dat de inspectie bijzonder blij is dat de Surinaamse minister, de leerlingen een riem onder het hart is komen steken. 

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
 1. @Franco
  Is het dan zo slecht leerlingen te motiveren om te blijven concentreren en je niet laten ontmoedigen door het coronavirus die thans aan het domineren is?Is het zo slecht de leerlingen er op te wijzen zich te blijven houden aan de coronamaatregelen?
  Wel @Franco.ga mars vreten..okay!


  Maak melding
 2. Geweldig van de regering Chan om alle scholen te bezoeken en de leerlingen een riem onder de hart te steken. Geweldig Bronto. Kracht naam voor een krachtig minister. Van deze minister zullen we nog veel van horen. Marks my words.
  Deze minister heeft meer intellect dan de collectieve intellect van kabinet Bouterse. Die rotzooi hebben het hele land naar de filistijnen geholpen, het land teruggeworpen naar de duistere middeleeuwen, hun zakken goed gevuld, land verkracht en leeggeplunderd, land waar criminaliteit een verdien model is. Hoop dat het nog goed komt met Suriname nadat de criminelen onder leiding van de grote hoofdman 10 jaar heeft huis gehouden.
  Hoop dat normen en waarden zijn intree weer doet in Suriname, en dat kinderen weten dat onderwijs het middel is om voor uit te komen en dat men met goed onderwijs zich kan verheffen uit de armoede.


  Maak melding
 3. hé franco , , je bent echt een laag geschoolde en begrijpt niet alles , , jij moet weer terug naar school , , denk je dat de minister van onderwijs op elke school kan gaan , , en je kan ook niet lezen of radio luisteren of tv kijken , , want elke minister gaat een school bezoeken en de leerlingen een hart onder de riem steken , , of voor jou gezegd een mooi woordje te doen aan de leerlingen , , o ja franco waarom moet deze minister aftreden , alleen omdat jij dat wil , , dus franco begin je alvast aan te melden bij de kleuter school


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES