Gerenoveerde loopbrug oud Veerplein Meerzorg opengesteld

19
Gerenoveerde loopbrug oud Veerplein Meerzorg opengesteld

De 30 jaar oude loopbrug bij het oud Veerplein te Meerzorg is gerenoveerd en opengesteld. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken geeft aan dat de rehabilitatie van de loopbrug van essentieel belang is geweest. Het initiatief kwam meteen nadat de bewindsman onlangs een bezoek bracht aan de locatie samen met de presidentiële commissie. Deze delegatie bestond naast de president en de vicepresident ook uit de districtscommissaris van Commewijne. De spoedige aanpak heeft zondermeer ook te maken gehad met de herstart van de scholen.

“Het gaat om honderden tot duizenden personen die dagelijks gebruikmaken van de loopbrug, zowel scholieren alsook de werkende klasse kiezen voor de brug om eerder en op tijd op de plaats van bestemming te zijn, na de oversteek per boot te hebben gemaakt” aldus de OW-minister. Hij is ook van plan om een beroep te doen op de regering om een wijziging te brengen in de begroting door de 2 scholen, waarbij 1 die in aanbouw is en de andere gebouwd moet worden, prioriteit te geven. Hierdoor kan de regering de scholieren tegemoet komen door de kosten te besparen.

De bewindsman laat optekenen dat de rehabilitatie van de brug een bijdrage is van verschillende partners. Naast het ministerie van Openbare Werken en het districtscommissariaat zijn de plaatselijke ondernemers met het nodige materiaal en mankracht ingekomen. Dit kleinschalige project is op deze bijzondere manier opgelost.

Elfes Karsono OW-coördinator in het district zei desgevraagd dat de 30 jaar oude loopbrug haar nut heeft bewezen aan de bevolking van Commewijne. De brug is belangrijk voor de boothouders in Suriname die dagelijks passagiers te water vervoeren, omdat het de kortste route is om Paramaribo te bereiken. Verder zorgt het ook voor een stukje werkgelegenheid voor onder andere de boothouders. Karsono geeft verder aan dat de samenwerking tussen de medewerkers van het ministerie van Openbare Werken en het districtscommissariaat tijdens de werkzaamheden goed te noemen is.

Ook de boothouders hielpen mee bij de renovatie, waaronder het fysiek ondersteunen bij het onder andere vervoeren en dragen van de nodige materialen die dienden voor het herstel van de loopbrug. De OW-coördinator doet ten slotte een dringend beroep op de bevolking om in deze crisistijd netjes en zuinig om te gaan met de infrastructurele werken zodat deze voor langere tijd mee kunnen. Bekijk hieronder meer foto’s.

https://www.facebook.com/711287982232618/posts/3900491389978912/


19 REACTIES

 1. En wat deed ndp soso foefoermang en de ene na de andere op posten plaatsen die niks van bakten, en jaren wacht geld opstrijken en niks gedaan voor het land en volk, volk Suriname ga eens verdiepen in het politiek en je komt erachter dat sommige poltikers juiste manier van politieke voering hebben zoals santhoki en brunswijk, is een goede combinatie, wordt bewust of politiek bewust zodat men een politieker niet snel moet vertrouwen, want die zijn geboren leugenaar zoals bouta boefdraad adhin abdoel misikaba,


  Maak melding

 2. De vorige regering was aldaar bezig met een betonnen brug die hebben ze links laten liggen uit rancune vooral die minister van OW niets van de vorige regering is goed die man is zo slecht dat je het van z,n gezicht kan af lezen de zwatenhovenbrug straat dat na 50 jaar is glad gestreken is heeft die man een goed word voor wat een idioot bai zet je haat om in liefde voor je mede mens


  Maak melding

 3. @Chandini
  verdiep je in andermans cultuur…..de oranje vlaggetjes hebben oa NIETS te maken met geen enkel politieke partij (als je dit bedoelt) …..


  Maak melding

 4. Beste mensen, ik ging ervan uit dat de vlagjes bedoeld waren als waarschuwing!!! “regering opgepast wat als je een puinhoop maakt komen de paarse ratten weer aan de macht”.


  Maak melding

 5. De vlaggen markeren de brug onder het wateroppervlak en betekent oppassen,obstakel,gevaar.hihihi en geeft exact aan waar de brug is, je kan het niet missen trots je die niet kan zien bij vloed.


  Maak melding

 6. Deze vlonder ( = loopbrug) geeft passagiers van Meerzorg de mogelijkheid om met de korjalen over de Surinamerivier naar platta brokie in Paramaribo te worden gebracht en terug.

  Dit geeft enige rust aan hun. Dit is de verlichting en hoeven ze geen zorgen meer te halen als alles wel veilig en goed verloopt als de korjaal van Meerzorg vertrekt of aanmeert aan de vlonder.

  De veiligheid is heel belangrijk, als de passagiers ook de reddingsvesten aan in de korjalen is de veiligheid belangrijk.

  Korjaalbootpassagiers let op als u medepassagiers zijn/haar reddingsvest op de juiste wijze aan heeft en spreekt u hem/haar hierop aan.

  De kleur Oranje is, Code Oranje. Oppassen geblazen!

  Veiligheid is belangrijk.

  Deze regeringscoalitie, VHP, ABOP, NPS, PL, zorgt voor de verlichting in de samenleving, ondanks de financiële omstandigheden waarin het land momenteel verkeert.

  Samen Werken, Samen Sterker.

  Hebt u vertrouwen in deze regeringscoalitie.

  Chan O Set In


  Maak melding

 7. voor mij is de brug nostalgie.
  mijn oma en opa stonden op de markt.
  als klein kind boodschapje halen,abraliba(MOENGO).
  werd gebracht met boot aan de overkant.
  was een indiaanse jongeheer toen.
  er was toen leven op de abraliba.


  Maak melding

 8. Of ze zijn die vlaggen vergeten (die staan voor werk in uitvoering) of die vlaggen staan voor de bestuurders van de boten die vanaf de plattebrug varen voor het mikken op de aanlegplek.
  Dat laatste lijkt me het meest waarschijnlijke. En deze keer geen paarse vlaggen. Ze zijn toevallig oranje en hebben niks te maken met welke partij dan ook.
  Ondertussen gaat Wendy de bermen wieden, want ze ziet door de wiet het bos niet meer 🙂


  Maak melding

 9. Mooie excuses hebben jullie hier voor die vlaggen die minister van OW zit vol wrok dij z,n aantreden heeft hij gelijk alle brugen over laten schilderen en zie daar oranje vlaggen en het is nu opeens ok sex ministers is laag auto afpakken van die dorpen terwijl die mensen het echt nodig hebben door fel protes moest hij het laten voor wat het is schande


  Maak melding

 10. @Wendy: is het je ook opgevallen dat je posting is verwijdert? Ben je zo gefrustreerd dat je niet begrijpt dat een dergelijke posting niet door de beugel kan? Als je zo doorgaat sturen we Lonny op je af om je te grazen te nemen. Die berm staat toch vol met wiet.


  Maak melding

 11. De oranje kleur van de vlaggen heeft niets te maken met een politieke partij in Suriname. Alleen de paarse partij heeft in Suriname de gewoonte om hun partij, de staat en hun criminele leider te vereenzelvigen


  Maak melding

 12. Mix Chick 6 oktober 2020 At 09:47
  Orange vlaggetjes!!!!
  Wie weet komen Willem en Maxima op staatsbezoek.
  —–
  Mix Chick zonder kop,

  Zelfde als wat het Oranje licht doet in een verkeerslicht, nl waarschuwen.
  Wat doen die rood-witte palen? Waarschuwen.
  Dat had je zelf kunnen bedenken.
  Toe kaun djaati ke moksi baate re, kafvrie aur hindoestani, ki kavfrie aur malaai, ki koetta aur bielaar, kaunchi?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.