woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameBiZa roept ambtenaren met onduidelijke status op zich te registreren

BiZa roept ambtenaren met onduidelijke status op zich te registreren

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in Suriname, heeft ambtenaren met een onduidelijke status vandaag opgeroepen, om zich te registreren op het hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat. De centrale registratie begint vanaf woensdag 7 oktober tot en met zondag 11 oktober van 7.00 tot 19.00 uur.

Biza-minister Bronto Somohardjo zegt dat de instructies van de president worden opgevolgd om de zaken met betrekking tot Personele Aangelegenheden af te ronden. “Wij willen de rechtspositie van de ambtenaren die vlak voor of na de verkiezingen zijn aangenomen, duidelijk maken” aldus Somohardjo.

Het Surinaamse ministerie heeft hierbij vier categorieen geconstateerd. De ambtenaren die zich kunnen aanmelden zijn zij die:

 • een beschikking/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar geen werkplek hebben;
 • een beschikking/resolutie hebben, geen salaris ontvangen, maar wel te werk zijn gesteld;
 • een beschikking/resolutie hebben, geen salaris ontvangen noch een werkplek hebben;
 • een beschikking/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar zich niet aanmelden op de werkplek.

Volgens de bewindsman drukt deze groep enorm op de staatsbegroting, welke circa SRD 70 miljoen extra per maand bedraagt. Hij wil hierdoor een beter beeld krijgen over de situatie van deze ambtenaren om na te gaan of de gegevens kloppen en of ze rechtmatig in dienst zijn genomen. Vervolgens zal het ministerie acties ondernemen en werken aan een oplossing zoeken voor deze groep.

De bewindsman geeft verder aan dat dit onderzoek eerst op het ministerie plaatsvindt. “Het ligt in de bedoeling dat alle ministeries dit overnemen, zodat zij alle gegevens hebben en met de directieven van de president kunnen werken”. Om drukte te voorkomen zal gewerkt worden op basis van de lettervolgorde van de familienamen. De indeling is als volgt:  

 • Woensdag 7 oktober 2020: de familienamen met de letter A tot en met F
 • Donderdag 8 oktober 2020: de familienamen met de letter G tot en met L
 • Vrijdag 9 oktober 2020: de familienamen met de letter M tot en met R
 • Zaterdag 10 oktober 2020: de familienamen met de letter S tot en met Z
 • Zondag 11 oktober 2020 en maandag 12 oktober 2020 de familienamen met de letter A tot en met Z

De ambtenaren moeten naast hun ID-kaart, hun aanstellingsbeschikking van het ministerie en het diploma van de hoogst genoten opleiding meenemen. Tijdens de registratie zullen de Covid-19 protocollen strict in acht worden genomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Ze zullen zich inschrijven maar na de tests zal blijken dat 98% niet gekwalificeerd is voor en job bij 1 van de ministeries. Veelal laagopgeleide mensen. Uitgerekend de vijver waarin de NDP graag in vist. Ga er maar vanuit dat na een afwijzing de HVB en NDP gelieerde vakbonden zich gaan roeren.


  Maak melding
 2. Heel vervelend maar het niet anders. Dit is het gevolg van wanbeleid van de vorige regering.
  Ik hoop wei dat dit netjes met de betrokkenen wordt afgewikkeld.


  Maak melding
 3. De overheid kan beter alle Surinamers in dienst nemen en een minimumloon geven. Tussen nu en 25 mei 2025 er naar streven dat velen zich zelf gaan helpen, eigen ondernemingen gaan starten en er ondernemingen ontstaan.

  Ook zou goed zijn vooral voor de hoger opgeleiden dat die hun eigen ondernemingen gaan opzetten, werknemers in dienst nemen. Veel hoger opgeleiden voor een bepaalde periode ( 3 jaar ) bij de overheid blijven werken. Deze mensen moeten met hun kennis toch instaat zijn om die uitdaging om eigen ondernemingen ( eenmansbedrijf, VOF, BV, NV, ) op te zetten en in staat zijn er een succes van te maken (inter)nationaal? Dit moet toch tot de verbeelding spreken voor jonge mensen. Ook al de successen hierdoor ontstaan het een voorbeeld is voor jongeren.

  Hierdoor houdt dat hele gedoe op dat iedereen bij de Overheid wil werken.


  Maak melding
 4. Er moet toch iemand zijn die het varkentje kan wassen? De bonden hebben Suriname kapot gemaakt. Het volk is te verwend, iedereen wil een kantoorbaantje en lekker belangrijk doen.
  Maar naar school gaan, ho maar.


  Maak melding
 5. Sabaku , het zijn nog steeds de paars gezinde vakbonden , dat zijn geen vakbonden maar baantjes weggevers en een salaris beloven , , deze weggevers dachten dat de ndp de verkiezingen dik zou winnen en zij door konden gaan met hun boelshit , zij kwamen van een koude kermis terug , en nu proberen zij de nieuwe regering in een kwaad licht te stellen en hun dit te verwijten , , maar de minister is goed bezig en let maar op dat vele ambtenaren ?? door de mand vallen , , en de zogenaamde vakbonden aanklagen bij de PG


  Maak melding
 6. Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.
  Met jullie wordt het nooit meer wat, de armoede neemt met de dag toe ,en jullie zyn allemaal debet aan.
  Laat een nieuwe groep jongeren de leiding nemen die niet geinfecteerd zyn met het fenomeen coruptie en partypolitiek, maar met liefde voor LAND en VOLK


  Maak melding
 7. Er lopen teveel spookambtenaren rond, waarvan niemand weet wat ze doen, waarvoor ze zijn aangesteld en welke opleiding ze hebben genoten. De 3600 zgn. ambtenaren die in de laatste maand door bouta en consorten aangenomen, heeft plaatsgevonden met de bedoeling om het beleid van de nieuwe regering te frustreren. Pure staatsondermijning! Ze hebben het volk gewoon als speelbal gebruikt door ze een baan te beloven in ruil voor hun stem.
  Naast deze groep zouden ook alle verantwoordelijke ministers moeten worden opgeroepen
  om duidelijk te maken waarom deze wervingscampagne nodig was.
  Wedden dat ze allemaal met een mond vol tanden zitten en geen duidelijk verklaring kunnen afgeven? Het Surinaamse volk heeft kunnen inzien dat de ndp is meest saka-saka partij in de geschiedenis van Suriname is. Zij moeten ervoor zorgen dat deze partij nooit meer aan de komt.


  Maak melding
 8. Allemaal geweten loze beesten.sur is een grote beestenboel.allemaal boeven.oplichters.opsluiten allemaal met familie erbij.opsluiten en de sleutel weggooien.opsluiten die boeven bende.zonder meelij te hebben.


  Maak melding
 9. Zijn de eerste van meeste jullie na 1975 geboren? Spook ambtenaren bestond al heel lang in Suriname.Het is altijd een Surinaamse probleem geweest en nog steeds. Ik zie wel of deze regering deze gezwel kan bedwingen.


  Maak melding
 10. Passant
  De BV vorm bestaat niet in Suriname 😁😁😁
  Tenzij dit de ondernemingsvorm is van een Boeven Vereniging welke ook notarieel zal moeten voldoen aan oprichting.
  Het doel van zo een onderneming zal wel heel duidelijk zijn.
  De RvC zal bestaan uit hoofdzakelijk personen uit de vorige regering en de directie zal worden gevoerd door bekende personen die ook bedrijven bezitten maar wel met politieke ervaring en contacten
  Bijvoorbeeld Adhin


  Maak melding
 11. Een ieder die geld heeft ontvangen en nooit heeft gewerkt moeten ze opsluiten.
  Ik heb 2 banen betaal belasting voor ze en ze voeren niets uit en krijgen geld. schandalig
  ze zijn strafbaar het is oplichting, niets anders. dan lachen ze ook nog saka saka
  Wat lang geleden is gebeurd kan me gestolen worden, het gaat me om wat er pas is gebeurd. die schoften moeten ze opsluiten en ook die schoften die ze daar hebben gezet.
  het gaat om miljoenen en dan lullen jullie over Brunsie en Bronto. hebben die gestolen hebben die ons zoveel ellenden gebracht? het enige wat ik hoor en lees is dat ze op die plek zitten dankzij die en die. wel dat maakt me geen moer uit, zolang ze hun werk maar goed doen en niet stelen van ons, onze kinderen hebben geen toekomst


  Maak melding
 12. Zeer merkwaardige mentaliteit ve deel vh volk. Je weet dat je ongeschikt bent voor de baan, en toch neem je zonder blikken of blozen de functie aan. En dan nog zonder géne toegeven dat je omgekocht bent. Geeft niet zand erover, de nieuwe regering lost dit wel op het is altijd zo geweest, sá wó sa doe!

  Het stopt nu, hier in 2020. Je gaat mee met de verandering of niet, kies maar.

  De mensen die denken dat deze coalitie vertrekt, lijden aan verstandsverbijstering.
  Scenario; In plaats ve droge boterham wordt het gras eten.
  Snap je nu waarom de bermen niet worden gesnoeid, in case off….


  Maak melding
 13. Minister Bronto, zo kan het dus ook.
  Zo hoort het toe te gaan wil je een Ministerie goed leiden, je personele administratie eerst op orde brengen en dan pas de noodzakelijke gewenste maatregelen treffen.

  Minister Bronto, in een rechtsstaat kun je niet willekeurig tekeer gaan, het riekt naar populisme en maakt je misschien bij je achterban populair, maar het blijft onrechtmatig.


  Maak melding
 14. @Pony: je posting slaat nergens op. Bronto gaat niet willekeurig te werk maar juist gericht. Als het het artikel goed leest, kom het gauw genoeg achter. Dat er. Groep van 3600 mensen een baan aangeboden krijgen, zonder te weten waar ze te werk worden gesteld of werkplek een hebben, dat is pas onrechtmatig! Deze groep is voor het klagen bij het verkeerde loket. Ze moeten bij Bouta zijn.


  Maak melding
 15. @ Olivia
  Rbro alias robg alias rob less zal geen antwoord geven
  Deze lulhannes kletst maar wat in de ruimte. Iemand die niet eens twee woorden goed kan spellen kan toch onmogelijk serieus worden genomen. Zal zo iemand ooit een boek in handen hebben gekregen? Neeeh

  kom op boy waar blijft je antwoordtddt


  Maak melding
 16. rbrowny met y , je zal net zo dom zijn zoals je er uit ziet , , je ziet spoken of zie je niets , , dat zou ook kunnen , , je kunt beter een donkere zonnebril kopen en als je ’s nachts buiten bent zie je al die spookambtenaren voorbij gaan , , en misschien ben je wel een van hen , blinde aap


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES