President belooft Coronie tal van ontwikkelingsprojecten

27
president santokhi en vicepresident brunswijk
Archieffoto - de president en de vice-president van Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi heeft de gemeenschap van Coronie belooft dat zijn regering zich zal inzetten voor de bevordering van steeds meer ontwikkelingsprojecten. De president is onder andere ingegaan op de uitbreiding van het markoesaproject in Coronie. Het ligt in de planning om ook de cocosteelt in het district aan te pakken.

Vervolgens heeft het staatshoofd mogelijkheden aangehaald voor het goedkoop betrekken van investeringskapitaal. Hij heeft daarbij Trust Bank Amanah en het SAMAP-project genoemd. In zijn toespraak heeft de president verwezen naar een overzicht van potentiele projecten die, op 4 oktober tijdens zijn bezoek met een regeringsdelegatie aan Coronie gepresenteerd zijn.

Ook de bouw van het politiebureau dat in 2010 is stopgezet, zal worden hervat verzekerde de president de gemeenschap. De president zei dat zijn regering niet alleen leiding geeft aan het land om slechts de financiële crisis op te lossen. “We zijn aan de macht gekomen om ontwikkeling te brengen, om werkgelegenheid te creëren, om verbetering te brengen in onderwijs en gezondheid, om ervoor zorg te dragen dat er investeerders komen en dat er bedrijven worden opgezet voor de export van Surinaamse producten.”

De president heeft verder aangegeven dat zijn regering over een plan beschikt, waarmee de vraagstukken in Suriname opgelost zullen worden. “Met dat plan beginnen we nu al vertrouwen te krijgen, want we onderhandelen met het IMF, de Wereldbank, IADB, internationale instituten en grote internationale bedrijven die goedkoop kapitaal kunnen betrekken. Ik hoop jullie deze week nog te kunnen informeren over het resultaat van onze gesprekken. Dan ga je zien hoeveel vertrouwen we hebben als regering om internationaal kapitaal aan te trekken voor de ontwikkeling van Suriname. Wij werken dag en nacht en gaan doorwerken totdat alle problemen van het land zijn opgelost.”


27 REACTIES

 1. @Wendy, wat schrijf je allemaal in gebrekkig Nederlands? Deze daggoe is een vloek en wat ben jij in vorm van vrouwelijke daggoe? Ook een vloek!! Hoe zeggen we ook vrouwelijke daggoe in het hindoestaans. Ga maar zoeken wat het woord betekent ipv commentaar op onze leider Chan. Hij is de man, hij gaat Suriname tot ontwikkeling brengen. Voor jou hebben we al een plek gereserveerd in het bos.


  Maak melding

 2. Individualiteit is onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Met uitzondering
  van mensen die niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, heeft ieder
  gezond en volwassen mens een individuele wil en scheppingsvermogens.

  Iemand die zich afhankelijk en machteloos opstelt is niet geestelijk ontwaakt
  en is geestelijk gezien als een foetus(ongeboren vrucht) in de aarde/baarmoeder.


  Maak melding

 3. Ik begrijp Wendy haar frustratie en ze heeft het recht te zeggen wat ze wil.is wat ze ziet . Ik heb voor dat velen bewust waren van deze man heel veel respect voor hem gehad,maar laten we ook eerlijk tegen elkaar zijn.vanaf deze man zit zijn het alleen maar beloftes.hoe gaat hij alles realiseren met weinig geld?leningen?de ene gat dempen met de andere gat. Lening is niet van jou. Ik zou het fijn vinden als hij echt de investeerders kon aantrekken en voor een betere socialeafspraken zorgen,waardoor de staat weet wie aan het werken zijn waar dan ook in het land.loonbelasting voor iedereen en geen cowboy torie Voorbeeld.mevrouw a neemt mevrouw b in dienst om te werken,maar er zijn geen arbeidovereenkomsten gemaakt.de staat weet niet eens dat mevrouw b 7 dagen,(wat niet mag) constant aan het werken is en haar eerste salaris na 70 dagen krijgt. Pak dat eerst aan ipv beloftes. Na torie fi omoe, Ano betre a hoor ing mofo.regel wang ontigong
  fosie. Soet a dia, dan wo jamming. Maar no kong warang mi Ede foe mi briebi fa ie vaarlijk dan na neks. Kortom zonder hervormingen blijven we op het niveau van bouta en dat wilde wij niet.


  Maak melding

 4. Geen woorden maar daden en niet lullen maar poetsen.

  Loze beloftes zijn er de afgelopen 10 jaar meer dan genoeg uitgebraakt door de corrupte, criminele paarse roversbende en dievengilde van de Bouta-maffia.


  Maak melding

 5. Nogmaals, de bermen opruimen mbv de spookambtenaren.

  Goede zaak om Coronie aan te pakken. Projecten door locals laten uitvoeren, zodat ze trots worden op hun eigen district en nooit meer trappen in loze beloften.


  Maak melding

 6. Geloof er niks van wat santhoki zegt, totdat er wetten zijn aangenomen om de export en bedrijvigheid te stimuleren. Hoe is het mogelijk dat je als Overheid export belast, terwijl je wilt dat er veel meer geëxporteerd moet worden, lijkt wel Argentinië.


  Maak melding

 7. Als er geld vrijkomt om projecten op te starten in Coronie, ben ik benieuwd naar de productiviteit van de Coriniaan. Uiteindelijk komt het ongeacht het district erop neer hoe hard je wilt werken om van het project een succes te maken. Dus Corionanen, kokosolie, kokoskoek, kokosmelk, kokosvruchtvlees, kokoszeep, kokosshampo, kokosbezem, kokosmat, kokoshoed, kokosonderbroek of slipje….
  Zomaar een paar voorbeelden wat je met kokos kan. Nu nog de uitvoering…


  Maak melding

 8. Delano,
  goed opgemerkt, helaas zul je merken hier op waterkant een roepende te zijn in de woestijn.
  Hier lopen de meesten met een Bouterse bord op hun voorhoofd rond, je komt er niet doorheen , lukt je alleen als je pro of anti Bouterse bent, dan heb je volledig hun aandacht.


  Maak melding

 9. @ Delano
  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
  Investeerders hebben het land verlaten. Voordat ze terug keren zal er veel moeten veranderen.
  Het feit dat de vorige minister van Financiën gevlucht is helpt niet mee
  dat de vorige minister van Financiën nog steeds voortvluchtig is evenmin
  Schoon schip maken, politieke stabiliteit, afspraken nakomen, terugdringing begrotingstekort, aflossen van schulden dat zijn zaken die tellen
  Het gaat bij investeringen niet om kleine bedragen. Ik begrijp dus best dat investeerders even afwachten.
  Het gaat om VERTROUWEN
  In de ogen van investeerders zijn zaken zoals wie wordt ontslagen en welk familielid komt hiervoor terug zal hun, let wel hun, een worst wezen
  Geldverslindende projecten zoals nog een brug lijken mij overbodig.


  Maak melding

 10. Je mag ook vrijwillig de bermen schoonmaken @wendy. Aangezien je goed in de slappe was zit en de overheid skeer is, zou dit een mooi projectje voor jou zijn tok.
  Ooh ja, mag ook namens de ndp.


  Maak melding

 11. Zijn ndp ratren nou echt zo dom en laag? Miet inzien wat ndp heeft kapot gemaakt en nu zeuren. Waar zijn alle ndp beloftes,slm ,staatsolie flyover,t trambaan??????wat is daarvan waargemaakt NDP ratten????


  Maak melding

 12. Niet alles kan tegelijk veel Surinamers, hebben de afgelopen jaren, geleerd niets te doen, nu moeten/ kunnen ze wat doen en hoor ze bambarie maken!
  Als ze hun mentaliteit niet veranderen en steeds achter de president, blijven scharen dan blijft het een zooitje.


  Maak melding

 13. @Wendy
  Sodemieter op met dat slap gelul uit je stront mond, je had 10 jaren de tijd om dat alles aan je paarse baas te vragen toch, jo kakkerlak met maskieta poten en een garnalen kop.


  Maak melding

 14. Santokhi weet dat hij nooit 5 jaar gaat volmaken. Kijk maar naar hoe boos hij was toen Ronnie Brunswijk niet op tijd arriveerde. Deze twee mannen hebben een verstandshuwelijk. Vroeg op laat gaat de bom barsten. VHP wilt groeien dus strooit Santokhi overal met beloften waar hij denkt zetels binnen te halen. Niet vergeten NDP heeft alle zetels in Coronie gewonnen.


  Maak melding

 15. Chan de alles kunner gaat brug bouwen en coronie heeeeeeeelveeeeeel beloven dat wil zeggen je heb geld waar voor ga je dan naar IMF denk je dat de bevolking domme mensen zijn als jij naar IMF gaat dat wil zeggen je bent failliet denk chan dat ze bij de imf zo dom is als de aanhang van hem dus het klop van geen kanten met jou lul verhaal deze man is de vloek van su hij is geboren om te liegen en bedriegen


  Maak melding

 16. Zijne excellentie heeft geen geld maar hij belooft links en rechts van alles en nog wat om zijn populariteit een boost te geven. Het is allemaal zo doorzichtig. Mensen moeten deze beloftes niet serieus nemen. Chan zit gewoon te wachten op de olievelden die naar hij hoopt in 2024 zullen binnenstromen.Maar als de gelden binnenstromen is de kans minimaal dat het volk er beter van gaat worden. De familie en vrienden van Chan en Bravo zullen hiervan beter worden. Zijn beginnen op alle cruciale posities echtgenotes, broers,zussen,kinderen neer te planten om alvast wortel te schieten.


  Maak melding

 17. President SANTOKIE zaait tweedracht in suriname In Coronie krijgen mensen die voor de verkiezing in dienst zijn getreden hun salaris door betaald, terwijl anderen in dezelfde situatie buiten Coronie zijn aangenomen niet zullen worden uitbetaald. De president spreekt met twee tongen en is niet de president voor alle SURINAMERS.Dat staat vast.


  Maak melding

 18. RobG
  Zou jij het interview met Tyrone Adney willen beluisteren?
  een gesprek met Wayne Telgt inzake oplossing voor de malaise waarin Suriname op zowel financieel als economisch en inkomen gebeuren.

  Wellicht zou de huidige regering ook naar zijn presentatie willen luisteren en eventueel in discussie gaan met de VES en Tyrone Adney.

  vergeet even geen geld en veel beloven


  Maak melding

 19. Bigi Sma 6 oktober 2020 At 20:17
  Zou jij het interview met Tyrone Adney willen beluisteren?
  een gesprek met Wayne Telgt
  =================

  Vind u het goed als ik even niet naar Wayne Telgt ga zitten luisteren? De man is op een haar na in de problemen gekomen door zijn pedofiele praktijken. Hij heeft geluk gehad omdat het een “grensgeval” betrof met dat 16-jarige meisje. Maar ben verder wel klaar met deze meneer.


  Maak melding

 20. robje-les en robje-g , zijn dat tweelingen maar ze zijn niet gesneden uit het zelfde hout , , de een is licht zwart en de andere is donker zwart , , dus als ze elkaar aankijken wordt het zwart voor hun ogen met een wazige schijn , , dus ga naar de opticien en koop een aangepaste zonnebril , , zodat jullie altijd in duisternis kunnen leven , , het klopt ratten leven ook in duisternis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.