maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameHanisha Jairam ontheven als Districts-administrateur Nickerie

Hanisha Jairam ontheven als Districts-administrateur Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

Hanisha Jairam, die in 2012 door de Districtsraad van Nickerie benoemd werd tot Districts-administrateur, is ontheven uit die functie. Dat melden bronnen uit het rijstdistrict zondag aan Waterkant.Net. Vernomen wordt dat afgelopen vrijdag haar laatste werkdag was.

Jairam was tijdens de verkiezingen in Suriname van mei 2020 lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hoewel de NDP 1 zetel won in Nickerie, ging die niet naar haar maar naar Ebu Jones die meer stemmen gehad zou hebben.

In augustus dit jaar sprak zij met Action Nieuws over het gerucht dat ze zich zou aansluiten bij de ABOP. Dat gesprek is hieronder te zien of hier. De ABOP heeft afgelopen weekend in Nickerie een Service Centrum in gebruik genomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Steeds weer het oude politiek liedje dat reeds decennia in de Surinaamse politiek wordt afgespeeld. Elke regering die aantreedt wilt op bijna elke plek mensen uit de eigen achterban. Zo komt een land nooit tot ontwikkeling.

  Ook al behoort de persoon in kwestie tot een ander politieke partij kan deze mijn inziens blijven functioneren zolang het beleid van de regering ondersteund wordt.


  Maak melding
 2. rbrowny , haar eigen schuld dikke bult , , sinds 2012 werd ze daar geplaatst door die paarse party ndp , en ze heeft niets kunnen bakken , , heb je goed geluisterd naar het interview met haar , daar trapt zij haar eigen val , dus kort gezegd doei paarse loser


  Maak melding
 3. Ndp weg ermee, the national desstucktion party
  Ndp moeten nergens deel aannemen het dieven en plunderaars die hebben het land compleet leeggeroofd geen goed woord over ndp, of zij slachtoffer is weg jagen die heks, ze is een ndprs kortom een heks, bovendien alles wat ndp is vervloekt


  Maak melding
 4. @ robg onder paars was alles nog redelijk betaalbaar….. alleen waren de winkels leeg.

  indien er enige goede beleidsmedewerkers waren onder paars…. werden ze wel gedwongen om mee te werken met de criminele activiteiten van paars.
  zelfs als bouta nu aan de macht was geweest had het land in de shit gezeten.
  Al was het alleen al om dat geld verspillende en verslindende domme gedoe met verkiezingen.
  geld wat veel beter voor de samenleving gebruikt had kunnen worden.
  Deze regering wordt wat tijd gegund om verandering te maken….. maar het blijft een feit…
  surinamers kunnen suriname niet runnen.


  Maak melding
 5. Deze vrouw heeft veel op haar kerfstok.
  Gesjoemel met gelden vd districtsraad, gerommel met de veerdienst naar Guyana en ophitsingspraktijken vh 8 dec proces. Nu slijmt ze met Abop. Abop wordt steeds meer een vergaarbak van dubieuze figuren, willen ze dit?
  Terecht besluit!


  Maak melding
 6. RobG 5 oktober 2020 At 11:30
  @Koos, de NDP komt zeker terug aan de macht. Veel van de beschuldigingen aan het adres van bewindslieden van deze partij is leugen en bedrog.

  RobG
  Even een vraag die een clear helder antwoord moet krijgen:
  – Is de beschuldiging op financieel gebied dat een leugen?
  – Is de beschuldiging van beloofde projecten uitgevoerd een leugen?
  – Is de beschuldiging van verpanding van inkomsten een leugen?
  Zullen we doorgaan?

  RobG
  Nu wordt deze regering de tijd gegund om meer schade aan te richten tot het moment dat de ballon knalt.
  Heeft de vorige regering haar 10 jaar optimaal gebruikt om te regeren, wat wil zeggen vooruitzien, en geen schade aan land en volk te berokkenen?
  Oja dit is inderdaad een leugen

  RobG
  Wederom loopt je koeterwals te vertellen. Stop ermee en neem de moeite om als een echte Sranang mang zaken te weergeven op een eerlijke duidelijk wijze.
  Dan pas ben je goed bezig


  Maak melding
 7. @ Wat
  rbro is denk ik, als ik naar zijn taalgebruik kijk en dan bedoel ik niet zijn taalfouten, een beetje achtergesteld. Ik schrijf niet dat een mongool, imbeciel of erger een idioot is, maar zwak begaafd.
  het is niet mijn bedoeling iemand te beledigen hoor, want je kan rustig met dit soort mensen praten. Je moet wel rekening houden met wat ze zeggen. Luisteren, af en toe knikken en een beetje lachen, met ze mee praten, maar ze niet corrigeren. Dat is niet zo leuk voor ze.
  Bedenk; ze kunnen er niets aan doen, soms gaat er al bij de geboorte iets mis

  Het artikel zegt niets over de reden van ontslag
  Is het omdat ze overbodig is? Dan lijkt ontslag me terecht. Dit scheelt weer in de kosten. Het is overigens niet zo dat ze jaren kan genieten van allerlei voordeeltjes. Sommige hier denken dat dit zo is namelijk


  Maak melding
 8. RobG:het zou je sieren als je meer begaan was met de ontwikkeling en welvaart van Suriname en wat minder gefixeerd was op de partij belangen van de ndp. Kijkend naar je didactische vaardigheden zou ik je willen vragen om 10 dingen te noemen die de ndp in10 jaar gedaan heeft die goed waren voor land en volk. Dat moet toch lukken beste RobG


  Maak melding
 9. In de nieuwe regering is er geen plaats voor geen enkel ndper !Ze moeten absoluut niet belast worden met leidingevende capaciteiten.
  Opruimen dus !!


  Maak melding
 10. Deze vrouw, is misschien getoest op haar bekwaamheid!!! Wie niet deugt, mag van mij vertrekken en zijn/haar geweten op orde zetten en op de voorhoofd slaan.


  Maak melding
 11. Ik lees niks anders dan café taal. Wakaman fantasie, nooit onderbouwd .in de ruimte kletsen. Ik vraag me af, door wie deze mensen worden betaald
  Nu al lees ik dat ik een Bauta man ben .Als je rijk wilt worden moet je in de politiek, want je wordt uitgelachen door de partij bonzen. Denk aan je familie zoals het nu aan toe gaat in de politiek. no spang Libië de.


  Maak melding
 12. Rob je weet toch wat Pony geschreven heeft? Je weet toch wat Robles geschreven heefdt.
  Jij telt niet mee. Waarom? je hebt het landt verlaten en bent daardoor van geen waarde.
  Wat betekent dit? Hou je smoel want het interesseert niemant wat jij vint

  Je bent er nu klaar mee.
  Dan ben je rijkelijk laat jong, de verkiezingen zijn al voorbij.


  Maak melding
 13. RobG 5 oktober 2020 At 19:06
  @Bigi Sma, kan jij projecten voor me opsommen die de vorige regering heeft aangekondigd en die zij niet hebben uitgevoerd?

  RobG
  1 groot voorbeeld en het opsommen zal ik maar niet doen want dan ben ik tot morgen bezig


  Goud, aardolie en water kunnen het een en ander opleveren. “Met de potentiële kracht van ons land en de vele bedrijven wereldwijd die deze potentie willen helpen ontwikkelen, zitten we met investeringen van drie en een half miljard dollar”, zei Bouterse. De regering verwacht van de opbrengsten minstens twintig procent te vangen. Ook is er nog altijd de mogelijkheid geld te lenen. Er is ruimte voor het opnemen van honderden miljoenen dollars.

  Daar zal weliswaar zuinig mee worden omgegaan. “De regering zal niet toestaan dat zonder meer gebruik wordt gemaakt van de leenruimte”, aldus Bouterse. Ook de shift van loon- naar consumptiebelasting moet aardig wat opbrengen. “Hoewel het bijna onmogelijk lijkt, zal de overheid meer verdienen uit de belastingsfeer. Met het principe ‘wie koopt, die betaalt’ zal de overheid meer verdienen en de druk op de lonen wegnemen.”

  RobG
  Beloven dat niet toegestaan zal worden zonder meer gebruik zal worden gemaakt van leenruimte etc.

  RobG
  Dit heeft de president niet kunnen nakomen. Veel eerder heeft hij zittend met een glas bleu label in zijn hobbelstoel goedkeuring gegeven om zoveel als mogelijk te lenen en ja zelfs inkomsten als onderpand te geven en wel 2 keer waardoor Suriname in de schulden zit die nagenoeg niet kan worden terugbetaald zonder het volk uit te knijpen


  Maak melding
 14. Wat een mongool is ze ,
  Eerst bij de ndp omdat dat de winnende partij was , en nu opeens springen naar abob zodat ze lekker in het systeem kan blijven en flink geld kan verdienen .
  Zulke achterbakse figuren moeten nooit en nooit meer welke functie dan ook bij de overheid krijgen .
  Ik hoop haar ooit bedelend op straat tegen te komen .


  Maak melding
 15. ricje waarom bemoei je je met alles , , je bent toch homo , , verwen je vriendje en blijf weg hier op Waterkant , , want aan stront hebben wij niets


  Maak melding
 16. ha ha robje g , , iedereen lacht je uit , , WAT een oekel ben je , , jij bent een wetenschapper ?? , , jij hebt de titel drs ?? , , weet je wel wat een ruggengraat is , , en en robje g , , als wetenschapper rookt jij toch geen marhuana , , maar spinazie en je denkt dan Popey de Sailerman te zijn , , ha ha dus robje g , iedereen kan jou typeren als ongeschoold , , weet je WAT jou titel is : hoofd riool schoonmaker en wel bij de bouta academie


  Maak melding
 17. RobG
  Wat ben je toch een armzielig ventje die niet tegen terechtwijzen kan.
  Als je praat over opleiding dan zou ik eerst de achtergrond uitzoeken van degene waartegen je aantijgingen inbrengt.
  Dat jij RobG het hebt over wetenschappelijke achtergrond wil ik aangeven dat een ander op deze site, een geduchte goed opgeleide en ontwikkelde getrainde en analyserende forum posters o.a. de Pico, jij RobG hebt aangeduid als zijnde een persoon die waarschijnlijk kopieën leest die vermeerderd zouden moeten worden op een repro afdeling.
  Ja en door weinig kennis van zaken en nog minder kijk op aspecten benodigd om goed onderbouwend in discussie gaan jij dit ontbeert.

  RobG
  Ik heb jou uitgemaakt voor pseudo econoom omdat je aangaf afgestudeerd econoom te zijn ja zelfs afgestudeerd IT’er.
  Deze zelfde Pico en Jojo en ik en nog enkelen hebben jou RobG enkel vragen gesteld welke je tot en met de dag van vandaag niet hebt beantwoordt (economische vragen).
  Dus blijf a.u.b.even rustig en stil zitten terwijl ik je aan het scheren ben en geef voorlopig geen commentaar.

  RobG
  over ruggengraat gesproken.
  Ik ben wel degene die heeft aangegeven dat de huidige regering het m.i. niet geheel doet wat ze heeft beloofd.
  Ja RobG ik blijf de huidige regering niet verdedigen maar geef juist aan wat ze niet moeten en vooral waarom.
  Ja RobG en dan beweer ik nu dat jij dat geenszins durft bij de vorige regering en dat de reden hiervan is dat je niets snapt en toch mee wilt zingen dus kies je voor het simplistische door alles goed te praten terwijl iedere onderbouwing, ondanks voortschrijdend verkregen informatie, waarom ontbreekt.
  RobG het zou je sieren indien je even op de rem trapt en vanaf nu alleen maar komt met onderbouwde welgemeende uitgezochte informatie welke bijdraagt aan een zinnige discussie

  Dus niet met “ik heb economie gestudeerd en ik ben docent economie”


  Maak melding
 18. @ Bigi Sma
  Ik denk dat deze snotneus verschrikkelijke klappen aan het ontvangen is. Zijn reactie zegt mij genoeg. Dat hij niets weet, maar graag wil meepraten is genoegzaam bekend. Ik richt mij niet meer tot hem. In eerste instantie dacht ik enkele jaren geleden dat hij vrienden had binnen de ndp en niet dom was.
  Ik kwam er al gauw achter dat het een grote mond was waarvan hij zich bediende, daarna dacht ik dat hij wel besefte wat er gebeurde in Suriname, maar coûte que coûte de regering wilde steunen, tegen beter weten in. Met de grootste onzin kwam hij aanzetten. Zoveel onzin dat ik de uitdrukking gebruikte: wie zulke vrienden heeft, heeft geen vijanden nodig. Hij maakte meer kapot voor de ndp aanhang dan hij besefte.
  Een paar maanden geleden ben ik weer geswitcht (afglijdende schaal) en dat heb ik in een eerder posting ook geschreven: ik denk dat hij ziek is, of gewoon altijd stoned (al heb ik hier nul, komma nul ervaring mee. Mensen zoals ik zijn er ook nog)
  Ik heb bewondering voor je dat je je nog tot hem richt. Ik vergelijk het met het volgende:
  Bigie Boi zit op een terras bijv bij het VAT en ik loop op hem af en daag hem uit voor een gevecht. Zijn vrienden kunnen een lach bijna niet onderdrukken, maar ze houden stoïcijns vol
  Bigie boi dan?
  Bigie boi schenkt totaal geen aandacht aan mij. Hij ziet mij niet staan
  De ober vraagt dringend doch beleefd of ik wil maken dat ik wegkom, Misschien dat ik naar Zanderij kan lopen of zoiets
  Deze jongen mag niet eens jou schoenveters vastmaken of schoenen poetsen en dan durft hij zich tot je te richten. Hij weet niet beter, maar omdat hij zo’n grote mond heeft en beledigend overkomt kan ik geen medelijden met hem hebben, hetgeen ik in het begin wel had.
  Jij was de eerste of een van de eerste die commentaar leverde op de handelswijze van de huidige regering. JoJo, Para Express en Sabaku dacht ik, reageerden hierop door je te wijzen op de korte termijn waarop deze regering werkzaam was. Jij wilde dat er meer vaart werd gemaakt.
  Ook ik heb wat bedenkingen, maar ik gun ze even wat meer tijd.

  Het klopt dat onder andere ik hem vele vragen heb gesteld, maar nooit antwoord heb gekregen. Dan drukt hij zijn snor. Zo slim is hij wel
  Hij volstaat met wat knip en plak werk, maar verbanden leggen, tja da’s different koek

  Ik eindig met een zinsnede die mij aanspreekt:
  om te liegen moet je weten wat de waarheid is. Wie onzin vertelt, hoeft de waarheid niet eens te kennen. (Filosoof Harry Frankfurt)
  harry zal wel Harduth. (grapje)


  Maak melding
 19. Het verbaast mij elke keer weer, dat zodra Robg iets te berde brengt, sommigen hier in de kramp schieten, terwijl het niet nodig is. Bij mij heerst de indruk dat men zijn Posts leest om te reageren in plaatst van te weerleggen met degelijke argumenten. Men speelt sterk op de man om zijn/haar gelijk te halen.
  Persoonlijke aanvallen, op de man spelen is één van de gemeenste drogredenen.

  Anderen meten zichzelf een misplaatste autoriteit aan op basis van aannames op genoten onderwijs of kunde. Men beroep zich op een bepaalde autoriteit binnen zijn vakgebied, zonder dat er kans is om dit te kunnen controleren, en door de ander weg te zetten als een “leugenaar”.
  De waarheid wordt geweld aangedaan wordt beweerd, maar wat is waarheid, wat is dé waarheid., wat is leugen.
  “Zolang er waarheid bestaat, zal er gelogen worden. En wil je van de leugen af dan zul je de waarheid moeten afschaffen”.

  Btw; wie herinnert zich deze nog: welkom op de uni… en veel succes met uw studie, maar ik begin meteen met het maken van excuses:“ alles wat u de komende jaren te horen krijgt, is voor de helft gelogen, alleen weten we nu nog niet welke helft”.


  Maak melding
 20. Pico
  Ik hoop dat RobG jou uiteenzetting, vooral dat van Bigie Boi, absorbeert en laat bezinken en daarna common sense laat zegevieren boven al hetgeen je hebt aangedragen v.w.b. zijn gedrag en drag tot antwoorden.

  Trouwens Pico
  Heb je het interview beluisterd tussen Tyrone Adney de econoom en Wayne telgt.
  Is een heel andere koek dan de benadering dan wat de VES nastreeft.
  Niet dat wat de VES aangeeft niet juist is maar dat is inderdaad korte termijn symptoom bestrijding.
  In vergelijking met Adney zijn oplossing, welke ik 2 keer heb beluisterd en ben dit gaan beredeneren en heel veel excell gebruikt, is deze m.i. een oplossing welke veel meer probleem gebieden zouden kunnen oplossen dit in tegenstelling van de voorstellen van de VES welke een andere oplossingsmodel van noden verlichten etc betekend.

  Adney heeft het m.i. niet goed kunnen uitleggen / brengen om te kunnen snappen voor de doorsnee burger in Suriname. Dat zij hem vergeven maar ik vind het een anders denkende richting om oplossingen te vinden voor diverse onderwerpen.
  Al en al vond ik het oplossingsmodel summier samengevat maar er zit wel een goede kern in
  Bijvoorbeeld (wat ik uit zijn betoog en oplossing kan bezien)
  – De valutakoers (Nieuwe munt met vaste valutakoers )
  – De vele SRD’s in omloop terug brengen
  – De fiscus inzicht te geven waar en bij wie de vele SRD’s worden aangehouden (tekort van biljetten)
  – De leverage methode indien dit één van de doelen is om voordeel te behalen
  – Gambio’s verbanning
  etc

  Maar wat Adney niet aangeeft zijn de vele (val)kuilen die op de route liggen die goed moeten worden ingeschat om deze te omzeilen en of op te heffen want deze zullen zeker de kop opsteken.
  En dan noem ik er eentje die heel belangrijk is namelijk legalisering van crimineel geld
  Adney zijn plan zal heel veel weerstand oproepen bij Politici en Rijken maar zeker ook Handelaren en de vele gelieerde personen die momenteel met volle teugen genieten van de troebele economische Babylonische financiële wereld die Suriname bestuurd en beheert,
  Ook de VES zal geen al te grote voorstander zijn.

  Ik denk dat Adney zijn oplossingsmodel kan werken indien dit als een gezamenlijk belang wordt bezien en benadert.
  Echter de vergelijking maken met hoe Estland en Bulgarije en Argentinië etc is van andere orde en niet te vergelijken met Suriname dat dit zal werken enigszins door:
  – Grootte en samenstelling bevolking
  – Bedrijvigheid van de economie ook qua schaalgrootte
  – Sociale verschillen
  etc

  Pico
  Nadat je het interview hebt aangehoord graag een reactie.
  Rekening houdend met jou eerdere uiteenzetting van de gevonden olie en de toekomst van fossiele brandstof


  Maak melding
 21. Pony
  Waarom geen reactie geven indien er je als persoon iets wordt gevraagd en daarna als persoon de aantijging maakt van “geen ruggengraat”?
  Daarom voelde ik mij geroepen iets terug te schrijven als terechtwijzing.
  Zolang RobG bij de point blijft zal er geen onvertogen woord vallen.
  Hij heeft meerdere keren zelfs een pluim van mij ontvangen op zijn posting.

  Ik heb niets met de man maar wel aanstoot neem op niet op waarheid gestoelde onderbouwing

  Pony
  Dit wilde ik als reactie geven op hetgeen je hebt aangegeven


  Maak melding
 22. @Bigi Sma, de man zonder ruggengraat, zonder een solide fundament denkt nog altijd alle wijsheid in pacht te hebben terwijl hij keer na keer door de maand valt. Jij vervalt tot goedkoop gewauwel, goedkope achterhaalde retoriek terwijl mijn vraag helder en concreet is. Bigi Sma met mij moet je niet wedijveren. Gedraag je als een doodnormale putjesschepper en niet als een omhooggevallen assistent van de tuinman.


  Maak melding
 23. RobG
  Daar gaan we weer.
  Ik kan bewijzen en nog sterker ik ben er 100% zeker van dat mijn wijsheid (opleiding en kennisniveau) en mijn werkervaring (fraude onderzoek en doorstart van bedrijven) jou wijsheid en ervaring niet eens in mijn schaduw zouden kunnen blijven omdat zelfs daar je verbrand in de leugens waarin jij je begeeft.
  RobG
  Lees nogmaals het epistel van Pico en gedraag je. Of lees de diverse posts van Jojo.
  Tracht eerst de vragen die het afgelopen jaar aan je zijn gesteld te beantwoorden.

  Ik wedijver niet met je maar wijs je terecht op je misplaatste postings die niet de waarheid reflecteren.


  Maak melding
 24. , hé robje g , jij bent een putjesschepper op zee , , en Bigi Sma vertaalt het telkens goed , , jij denkt dat je hoog geschoold bent , , maar minder is waar jij bent een …….. , vul zelf maar in , maar je weet niet WAT je moet invullen , je zou het weten als je hoogopgeleid was , , maar telkens ziet iedereen jou als de hark van de tuinman , , zelfs dat weet je niet WAT ze bedoelen met , de hark , zoek maar op in je ratten encyclopedie , , en als je de betekenis van , de hark , gevonden hebt zet het dan hier op Waterkant , , dat durf je niet want iedereen zal je weer uitlachen , , doei robje g


  Maak melding
 25. Bigi sma, ik zie dat de redactie van de waterkant mijn laatste Posts niet heeft geplaatst, helaas.
  Hier een samengetrokken versie:
  Ik zou de uitnodiging een biertje te komen drinken in een voorgeschreven outfit van SRD5000, niet hebben geaccepteerd.
  Overigens had de Surinaamse regering niemand uitgenodigd!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES