‘Vrouw ernstig ziek door coronavirus na gebruik geldautomaat’

29
geldautomaat in Suriname

In Suriname ligt een vrouw ernstig ziek op de Intensive Care afdeling van het ziekenhuis, nadat ze besmet is geraakt met het coronavirus door gebruik van een geldautomaat. Dat heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, vandaag gezegd tijdens een persconferentie in Nickerie.

De vrouw in kwestie zou volgens hem geen contact hebben gehad met andere personen en alleen naar een geldautomaat zijn geweest. Dat blijkt uit gesprekken met haar familieleden.

Vermoedelijk is zij via de knopjes op de automaat besmet geraakt, aldus de Surinaamse minister die vanmorgen zijn statement maakte.

Hij gaf daarbij ook aan dat er op diverse plaatsen in het land sprake is van verontrustende ontwikkelingen. Zo zijn in Saramacca 10 mensen van een familie besmet geraakt, vermoedelijk tijdens een uitvaart. Ook hebben 15 mensen de lockdown te Apoera genegeerd en zijn naar Nickerie vertrokken, alwaar zij zich schuil houden.

29 REACTIES

 1. Onmogelijk om na elke klant de atm schoon te maken. Men kan voor gebruikt de toetsen schoonvegen met een vochtig hygiëne doekje of na gebruik je hand reinigen met je eigen synthesizer.


  Maak melding

 2. ‘Vrouw ernstig ziek door coronavirus na gebruik geldautomaat’

  Wat kan men/Surinamers/SuriNeds hieruit/van leren?

  – Ontsmet uw handen met goede onstemmingsmiddel. Het beste is schoon water uit de kraan en met zeep en dit goed schoon spoelen.

  De besmetting kan overal plaats vinden, ao aan de handen en met uw handen aan uw gezicht neus zitten en zie hoe het COVID-19 virus in uw longen terecht komt.

  In Suriname maakt men veel gebruik van contact goederen kopen in winkels oa supermarkten van de Chinezen.

  Zie hoe u besmet kunt raken van het geld/muntgeld dat u van de winkelier/Chinees ontvangt.

  Zorg dat u een ontsmettingsmiddel altijd op zak heeft en of handschoenen aan hebt aan uw handen.

  U bent gewaarschuwd.

  Houdt u aan de maatregelen die de overheid u geeft en u aan te houden heeft om niet besmet te worden.


  Maak melding

 3. @percival 4 oktober 2020 At 22:32

  et is wel bewezen dat als iemand ergens op hoest de virussen daarop nog een tijd in leven blijven en als iemand dan die virussen aan zijn hand krijgt en bij zijn mond brengt kan hij zichzelf besmetten. Daaro regelmatig handen wassen.
  En als ik pin dan gebruik ik tegenwoordig altijd mijn linker ringvinger. De kans dat je zonder er bij na te denken jezelf besmet voordat je je handen kon reinigen is dan kleiner.


  Maak melding

 4. Ik denk dat die minister nu al probeert oorzaken te zoeken voor een eventuele opkomende tweede golf en zelf het risico dat er is bij politieke districts meetings niet durft aan te kaarten. Stay safe


  Maak melding

 5. Als dat allemaal klop wat die mvr aan geeft moeten er meer mensen ziek zijn geworden.
  ik ga er van uit dat er meerdere mensen van die automaat gebruik hebben gemaakt.

  men moet ook andere opties open houden


  Maak melding

 6. ik vind dat men te snel omschakelt/ men moet er rekening houden dat December een feest maand bij uitstek is in Suriname. In de DECEMBER maand gaat een ider los. nu al hou ik mijn hart vast wat er komen zal wat Corona betreft


  Maak melding

 7. Dit is echt onzin. Het besmet raken door dingen aan te raken komt nauwelijks voor. Dat dacht men in het begin maar dit is achterhaalt. Je moet echt in een supermarkt alle winkelwagens aflikken om eventueel ziek te worden. Van het drukken op een paar knoppen wordt je niet ziek. Bovendien is het echt onmogelijk om dit te bewijzen. Dus waarom roept een minister dit?


  Maak melding

 8. @Percival, precies!
  En volgens mij leeft dat virus niet op metaal.

  Ik ben trouwens wel huiverig voor ATM’s, liftknopjes enz enz. Er zijn altijd zieke geesten, die erop spugen.


  Maak melding

 9. @Percival, precies!

  Dan moet iemand voor je een dikke roggel erop spugen en dan moet jij gelijk erna erop drukken en met je vinger in je mond gaan. Dat is echt heel onwaarschijnlijk. Geen land op de wereld raden bewindslieden aan om te pinnen met wegwerphandschoenen aan. Alleen hier in Suriname doen ze zo achterlijk. Zeker willen ze de boel weer op lockdown hebben.


  Maak melding

 10. Onzin, niemand weet hoe en waar die vrouw besmet is. Het hoeft niet zo te zijn dat ze besmet werd tijdens het gebruik van het apparaat. Stel dat op één dag honderd mensen geld uit dat apparaat gepinned hebben, hoe verklaar je dan dat niet meer mensen, die gebruik hebben gemaakt van dat apparaat, besmet zijn geworden? Misschien had alleen zij de pech dat één van die biljetten die zij in hansen kreeg, net een uur geleden door Trump was aangeraakt,?


  Maak melding

 11. neen ratje wendy , sommige kinderen raken wel besmet maar worden niet ziek , maar jij paarse ratje wordt zo door een van die kinderen dadelijk besmet ( want kinderen kunnen het wel overbrengen vooral naar ratjes ) , , oh oh wat zal je piepen en naar lucht snakken , maar troost je niemand zal er wakker van liggen


  Maak melding

 12. @wat
  ze moeten weten dat je een racist ben , een of andere dombo die nog steeds met party politiek bezig is terwyl de verkiezing allang voorby is ,ben je nog steeds anderen met je lelyke racitische opvattingen te bekritie


  Maak melding

 13. De minister moet zich niet laten opjutten.
  Hoe is deze vrouw bij de ATM beland; tunnel, auto, bus, heli?
  Wat heeft ze met het geld gedaan; monopoly thuis, of boodschappen gehaald?
  Dit verhaal klopt niet.

  Belangrijker is de ondergedoken besmette mensen. Uitvaart aanpassen en opsporing mensen uit Apoera.


  Maak melding

 14. De politie kan in samenwerking met de bank die over de geldautomaat beschikt een onderzoek starten.

  Alle personen die bij de geldautomaat op die bewuste dag en of tijdstip geld hebben opgenomen zijn te achterhalen. Met Volksgezondheid die belast in met het COVID-virus kunnen al deze mensen dan getest worden of die verschijnselen hebben van het COVID-19 virus.

  Als het virus op de geldautomaat was, kan men zelf nagaan wie die persoon was die dat heeft gedaan. Hieruit zou met kunnen nagaan wie de drager was van het virus en het op de geldautomaat heeft achter gelaten.

  Werk voor de politie in samenwerking met de bank aan wie de geldautomaat behoort, en volksgezondheid.

  Wie hebben op die dag/tijdstip kort ervoor na dat deze mevrouw daar geld opnam en ziek werd daar uit de geldautomaat geld opgenomen.

  Al deze bankrekeningen en personen kan men achterhalen. Wie hebben het verschijnsel van COVID-19 virus. De tijden van opname, bankrekeningen, namen vd klanten.

  100 % zekerheid dat of er besmette personen bij zijn, dit niet bij de geldautomaat hoeft te hebben plaats gevonden. Men zal meer info over al de gangen en contacten van iedere persoon nader onder de loep moeten nemen. Ook als ze niet al ook besmet waren voordat ze bij de geldautomaat waren.

  Mocht blijken dat klanten vd bank die heel kort na deze zieke/besmette mevrouw niet besmet zijn. Als blijkt dat klanten vd bank die kort na deze mevrouw bij de geldautomaat niet besmet zijn, dan moet men de oorzaak van de besmetting van deze mevrouw elders zoeken.

  Let op! Het hangt ervan af hoe lang kan het Covid-19 virus leven op de toetsen van de geldautomaat?


  Maak melding

 15. rbro alias rob die niet reageert op anderen alleen op een artikel. lulhannes
  rbro alias rob die neutraal is. lulhannes
  Sodemieter op jij verrader. je verraad je eigen partij door te stellen dat je nieteen van hunbent
  bah wat een walgelijk gedrocht een vieze paarse worong


  Maak melding

 16. Komt ervan als ze haar tengels niet desinfecteert. De pinautomaat kan besmet zijn, jij moet je handen desinfecteren na gebruik. Lekker de schuld geven aan de pinautomaat.


  Maak melding

 17. Dit is wat ze haar man verteld. ik geloof er geen zak van
  Ik heb alleen aan die knoppen van die otomaat gezeten, die aotomaat heeft niet aan mijn knopen gezete
  Doet me denken aan het meisje dat naar parijs ging met haar vriendje
  Moeder vaarde vroeger vaak over de beroemde rivier in parijs en vroeg dan ook aan haar
  heb je aan de seine gezete, nee maar hij wel aan de meine
  Ik ben politiek neutraal, dus kom me niks zegge
  he he he , je weet toch he he he


  Maak melding

 18. hé rbrowny met y , , WAT je moet zelf in de spiegel kijken , , en WAT zie je dan ?? , , niet veel hé alleen een domme kop zonder uitstraling , , maar kijk eens achter de spiegel en WAT staat daar geschreven , , ik Rbrown ben de grootste racist , maar kan er niets aan doen , , rbrowny met y WAT zegt Pieter dat je alias rob bent en een lulhannes en een verrader , nou zeg dat is toch geen racisme of wel rob , , dus hou je snavel en ga slapen oen


  Maak melding

 19. Gisteren iets heel schrikbarends gehoord van een goede vriendin
  Vrijdag voelde haar moeder zich slap, verkouden, snotterig. Aangezien een collega van haar besmet was geraakt, heeft zij zich ook maar laten testen en van het werk naar huis gegaan.
  Moeder werkt op de administratie van het AMC in Amsterdam.
  (Toen covid amper bekend was in Nederland vertelde deze vrouw al dat er veel besmette personen werden opgenomen. AMC brandhaard)
  Gelukkig moeder was niet besmet
  Maandag weer naar het werk, slapjes verkouden, maar niet besmet, wees de test toch uit?!
  Nog een test gedaan en met haar meer collega’s.
  Ramp, vier personen besmet.
  Kan natuurlijk dat ze allemaal in het weekend besmet zijn geraakt.
  Kan ook zijn dat de test niet goed was. Of besmet, maar pas zichtbaar voor de test na een paar dagen.
  Een ding weten we en dat is dat niemand het weet.
  Dus, volg het advies van Rambo: “mensen voor nu, sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…”
  maak geen grapjes over covid-19 (Pieter!). Dit is hoogst ongepast
  Lever geen commentaar op zij die het beleid bepalen/verpleegkundigen. Iedereen doet zijn best en niemand is er op uit een ander ziek te laten worden. Toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.