Nederlandse zaakgelastigde brengt bezoek aan DNA-voorzitter

8
Nederlandse zaakgelastigde brengt bezoek aan DNA voorzitter

De zaakgelastigde van Nederland in Suriname, Henk van der Zwan, heeft afgelopen donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee. Tijdens dit bezoek heeft de voorzitter aangegeven dat de focus is om de relatie met de Tweede Kamer te herstellen, ondanks de politieke verschillen.

De historische banden en culturele erfenis willen beide landen behouden. Er is een nieuwe regering, dus ook veranderde beleidsinzichten. Op politiek niveau zijn er reeds gesprekken gevoerd. De zaakgelastigde heeft verder aangegeven, dat er een Nederlandse ambtelijke missie is samengesteld die technische assistentie wil verlenen aan Suriname. Als het fysiek niet mogelijk is, zal dat voorlopig virtueel moeten gebeuren.

De ambassade is nu bezig een nota samen te stellen, waarin de contouren worden uiteengezet voor een debat in de Tweede Kamer gezien de grote belangstelling voor herstel van de relatie tussen beide landen van niet alleen de Surinamers in Nederland maar de totale Nederlandse gemeenschap.


8 REACTIES

 1. Ik dacht dat Bee onze voorzitter van het parlement Nederlands goed begrijpt, maar helaas niet. Het is een probleem in Suriname een communicatie probleem. We lezen en luisteren niet om te begrijpen, maar om te reageren. Meneer je weet wat. de consequenties zou zijn voor Brunswijck, als VP. De minister van Buitenlandse zaken van Nederland. heeft geen enkel instituut uitgesloten, maar de persoon Brunswijck ook niet, tenzij het noodzakelijk is, dat zijn heldere talen. Pompeo wou hem ook niet ontmoeten. Blok wilt ook geen koffie met hem drinken is te verwachten. Nederlanders moet je niet vergelijken met Amerikanen. Nederlanders hebben een vrije mening. China Rusland, Venezuela en India zal wel een kopje thee met de VP drinken. Het zegt genoeg!!?


  Maak melding

 2. Duidelijk en begrijpend communiceren is helaas wel een probleem in ons land. Op bijna elk niveau en bijna elke organisatie kom je het tegen.


  Maak melding

 3. Wil je herstel van de relatie met Nederland dan moet je maar een ding doen. Brunswijk reshuffelen. Brunswijk is het probleem, niet de instituten. Overigens had Suriname breed vooraf reeds gewaarschuwd voor de politieke gevolgen als Brunswijk VP zou worden. Tranga jesie Brunsie wilde niet luisteren. ik geef Nederland op dit punt groot gelijk. Geen Gangsters in de regering van Suriname.Kijk maar naar de gevolgen van regering Bouterse. De Bonafide landen wilden geen moer te maken hebben met Su. Wat hebben wij met Bouta voor Suriname bereikt. nada.


  Maak melding

 4. Er zijn tal van mogelijkheden, om elkaar te begrijpen.
  In deze tijd hoeft het geen, blokkade te zijn!
  De onderlinge relaties, verbeteren, versterken en behouden, lijkt mij prima!


  Maak melding

 5. @Wat
  waarschynlyk door party gezindheidt gedreven ,wil jy my de les voorlezen , dankjewel maar ik weet de weg wel hoor. als je onze grondwet ken dan weet je zelf wat hier fout is
  dan hoefd geen enkel buitenlander ons uit teleggen wat niet deugd


  Maak melding

 6. Santoki heefd koste wat het kost de acht zetels van ABOP ingeplamt om PRESS teworden .
  men heefd zelfs de grondtwet niet gerespecteerdt om de ABOP op tewyzen dat RB niet de juiste man was op de juiste plaats,en door een soort gegoochel(eerste Maron parlement voorzitter) plan RB toch op de positie van VC teplaatsen.
  kwaalyk is het dat het assemblee daar ook gelegenheid heefd verleend
  Daarom vindt ik ze allemaal zakkenvullers


  Maak melding

 7. Suriname kan zich niet permitteren, om het weer te gaan opnemen voor een persoon die veroordeeld is. Bouterse heeft de vooruitgang van Suriname belemmerd, door zijn ego op de eerste plaats te zetten waardoor er geen samenwerking kon ontstaan met beschaafde landen.
  Als Brunswijk hetzelfde voorbeeld van Bouterse gaat volgen zullen wij nooit verder komen. Brunswijk heeft alle ruimte gehad om zich te verweren of zijn straf uit te zitten. Als Suriname van het buitenland gaat eisen dat ze Brunswijk moeten accepteren omdat het Surinaamse volk voor hem heeft gekozen maken wij ons zeer belachelijk. Suriname kan niet voor het buitenland gaan bepalen welke criteria ze moeten hanteren. Als Surinamers moordenaars en drugs veroordeelden als hun leider willen kiezen is het hun zaak.Nederland kan niet verplicht worden om het voorbeeld van Suriname te volgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.