dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederland: 'Geen contact met Brunswijk onderhouden behalve bij functionele noodzaak'

Nederland: ‘Geen contact met Brunswijk onderhouden behalve bij functionele noodzaak’

-

Does Travel - naar Suriname

“De Nederlandse regering zal geen contact met vicepresident Brunswijk onderhouden, behalve als hier een functionele noodzaak voor is.” Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, mede namens de minister van Handel en Ontwikkelingssamenwerking vrijdag 2 oktober in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

De brief van de minister die hier te downloaden is, gaat over de actuele ontwikkelingen in Suriname en de inzet van het Kabinet. Dit naar aanleiding van de recente verkiezingen in Suriname en het in juni aangevraagde overleg met de Kamer over Suriname.

Volgens minister Blok is de positie van vp Brunswijk een aandachtspunt in de relatie met de nieuwe regering. Ronnie Brunswijk is in 1999 door de rechtbank Haarlem bij verstek veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel.

In de brief staat verder dat ook voormalig president Bouterse, die in zijn hoedanigheid als president diplomatieke onschendbaarheid genoot, nog een straf in Nederland moet uitzitten. Hij werd in 2000 bij verstek veroordeeld door het Gerechtshof in Den Haag tot 11 jaar gevangenisstraf voor de handel in cocaïne.

Suriname levert geen onderdanen uit is ook in de brief te lezen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

70 REACTIES
 1. Suriname wordt wakker, de staat waar in wy leven wordt de regering niet als zodanig erkend als een rechtvaardig en democratisch instutuut, mede door een van onze regerings leiders.
  Daarom komt er geen ondersteuning van uit het buitenland en moet men een uitbuitings
  senario hanteren en het geldt door prysverhogingen van essenticiele behoeften van de bevolking te vergaren


  Maak melding
 2. ALLEEN BIJ FUNCTIONELE ZAKEN ZAL ER GESPROKEN OF VAN GEDACHTE GEWISSELD WORDEN MET BRUNSWIJK.

  BRUNSWIJK IS HIER TE LANDE TOT 8 JAAR VEROORDEELD.


  Maak melding
 3. Aha a dë k’ba vroeg of laat zou dit losbarsten. Hij wordt gewoon niet erkend als vp door andere landen omdat hij niet geschikt is bevonden.
  Nog er bij coca torie.gelukkig is hij de pres himself niet anders was sur weer in n isolement zijn terechtgekomen.
  Sur hft eerst gekozen voor een redi cocadealer als pres n nu n blakka cocadealer als vp.die nochtans als de surinaamse robinhood wordt vereerd.


  Maak melding
 4. Wel , het is terecht! Brunsi is een crimineel. Wat hij nu doet is voor mij zeer positief! En hij zal zijn best moeten om zijn eigen ik te bewijzen! Hij kan geen kant op want hij is de eerste marron die vp is geworden en dat in een land dat een failed state word genoemd. 1 misstape en hij kan het vergeten en zoals het er nu uit ziet is brunswijk toch wel serieus bezig. Ik houd hem in iedergeval in de gaten!!


  Maak melding
 5. Het is wat het is. Daarmee zul je het moeten doen.
  Dit zal de VP wel denkstof moeten geven van wat de consequenties zullen zijn bij het behalen van een eventueel presidentschap in de toekomst.


  Maak melding
 6. Suriname moet de wet veranderen dat er geen onderdanen worden uitgeleverd.
  Dan kunnen ze Bouta ophalen.
  Probleem opgelost.
  Brunswijk gaat niet lukken.
  Hij is op dit moment politiek beschermd.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 7. Sheriff weet dat VP veroordeeld is voor coca. Hij was zelf minister van justitie en daarvoor een politiechef.
  Chan wist als geen ander dat dit soort misdrijven internationaal niet worden weggepoetst.
  Waarom niet iemand anders van de partij van blavo als VP? Als press kom je toch ongeloofwaardig over voor met al je goede bedoelingen.
  Handelen in coca is geen misstap. Het is een misdrijf die en bedreiging is voor de volksgezondheid.
  Dus Chan fiks het probleem.
  Ieder rechtschapen persoon distanciert zich van mensen met dit soort smet.
  Dit kan blavo op geen enkel manier wegpoetsen.
  Bezint eer men begint.


  Maak melding
 8. Taurus

  =====================================================
  Sur hft eerst gekozen voor een redi cocadealer als pres
  =====================================================

  Kan je dat bewijzen???
  Hou anders je bek.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 9. Had een reactie geplaatst en deze is kennelijk zwevende????,.
  Onze president weet dan zijn VP blavo een veroordeelde is voor drugsmisdrijven.
  Onze president was een politiechef en minister van justitie. Drugsmisdrijven zijn een bedreiging voor de volksgezondheid.
  Dit zijn zaken die niemand terug kan draaien en zeker nooit goed praten
  De press kan zich nooit ja nooit met personen die dit soort misdrijven en veroordelingen achter hun naam hebben staan in zijn regering hebben.
  VP IS GEÏSOLEERD EN KAN GEEN KANT OP.
  Gestel dat CHAN naar het buitenland moet voor dringende zaken en hij niet kan, wie moet hem vertegenwoordigen, VP natuurlijk. Dit zal niet kunnen en waarom?
  Dus CHAN ruim je troep op. Als rechtschapen persoon, moet jij je distantiëren van personen met zo.n achtergrond.
  Je ogen sluiten en zand erover zegt meer dan genoeg.
  Bezint eer men begint.


  Maak melding
 10. Op die manier is er geen vooruitgang hij wilde zelf vp worden om te laten zien dat een vp van eindelijk een marron is, maar je hebt geen ervaring hierbij gaat het alleen om de macht?
  Het volgende is Wendy de hoer
  Begint al met modder gooien, brunswijk zaka geeft de vp post aan iemand die wel know how heeft??


  Maak melding
 11. Het is geen tijd voor sentimenteel geneuzel en getreuzel. Wij moeten zaken beoordelen op hun importantie.
  NEKS NO FOUT is geen optie voor weldenkenden.
  Immoreel gedrag en handelen is de oorzaak waarom wij vandaag in de shit zitten. Ik zal mij altijd distantiëren van deze mensen. Integriteit begint bij de beoordelaar. Veroordelen laat ik aan hen die daartoe gerechtigd en bevoegd zijn.
  Wij hebben het recht om te bepalen welke kant wij opgaan, maar de ander ook om te bepalen of zij dat accepteren. Wij moeten al les respecteren, maar accepteren????? Is afhankelijk van onze morele/amorele compa en dat is voor een ieder anders afgesteld.


  Maak melding
 12. Dit was te verwachten maar is nog geen drama.
  Misschien voor Brunswijk op persoonlijke basis maar niet voor de samenwerking met Nederland. Goed lezen! Er is t.a.t contact op functionele basis! Dat betekent doelmatig en zakelijk.


  Maak melding
 13. Meneer Brunswijk is zelfbewust, hij zit niet op een
  schouderklopje van wie dan ook te wachten.

  Een mens kan alleen overheerst en bezet worden als hij/zij
  innerlijk verdeeld is en vervreemd is van zijn individuele en
  universele wil/persoonlijkheid/ego/zelfbeeld.

  Leef je eigen leven en adem door je eigen neus.


  Maak melding
 14. @ Wendy

  Was je pilletje uitgewerkt?
  Je staat voor de spiegel tegen je eigen porum te praten.
  Niets dan shit komt er uit die koolraap van jou.

  Ave Sranan.


  Maak melding
 15. Djamoe 3 oktober 2020 At 09:34
  Taurus

  =====================================================
  Sur hft eerst gekozen voor een redi cocadealer als pres
  =====================================================

  Kan je dat bewijzen???
  Hou anders je bek.

  Hou zelf je gore stinkende bek als je te dom bent om zaken te begrijpen
  Taurus hoeft niets te bewijzen, de rode fossiel is veroordeeld in Nederland.
  Dus wat kom je lullen. als dat niet voldoende voor je is steek je kop nog dieper


  Maak melding
 16. Binnen de Afro gemeenschap in Suriname moet het besef gaan doordringen dat ze andere leiders moet gaan kiezen als hun belangbehartiger. Ik zie zoveel voorbeeldige personen in de Surinaamse gemeenschap en begrijp daarom niet dat steeds personen met een crimineel verleden zich opwerpen als leider van de gemeenschap.


  Maak melding
 17. Blakeboy

  De koning komt echt niet zolang Brunswijk een formele functie heeft.
  Rutte komt ook echt niet zolang Brunswijk een formele functie heeft.
  Indien Minster Blok of Kraag komen zal Brunswijk niet aanwezig zijn bij formele activiteiten.
  Was Brunswijk er toen Pompeo aan tafel was.

  Hoe wel Brunswijk een slimme mens is die je moet respecteren. Heeft hij maar 24.000 stemmen waarvan er pakweg 10.000 op Belfort die wel loyaal is maar wel tot een bepaald niveau. Van die stemmen zijn er ook nog PL stemmen die geleend zijn.
  Brunswijk heeft een grote invloed in de DNA maar in de regering is hij niet echt relevant. Die invloed zal gaan afnemen als het nieuwe er af is en hij gaat ervaren VP voor spek en bonen te zijn. Dat moment wordt interessant en vooral zijn verhoudening met de Somo’s.


  Maak melding
 18. Zelf ben ik ook niet gecharmeerd van de werkwijze in suriname vwb politiek en maatschappeliijk. Maar wat wel opvalt is dat tegenstanders van deze regering alles aangrijpen om hun gal te spugen. De drang om wraak te nemen is zo groot dat men vergeet goed te lezen, te verwerken en dan met een weloverwogen reactie te komen.
  Ook de conclusie trekken dat de regering (de president) dit al had ingecalculeerd en met Nederland heeft besproken komt niet in hen op.

  Deze handelswijze was zeker voorzien. Dat is politiek bedrijven want zo een statement van de “Nederlandse Meester” is ook gewoon politiek en vormt geen gevaar voor de samenwerking, ondanks het functioneel contact. In eerder stadium heeft Nederland officieel aangegeven de samenwerking met Suriname te willen hervatten.


  Maak melding
 19. Als president kun je niet met een veroordeelde drugsdealer in een regering gaan zitten. Mensen gaan aan je twijfelen. Het buitenland houdt de boot af, is Santokhi te vertrouwen. Net wat Ram zegt, als politie inspecteur wist hij van deze veroordeling.
  Maar ja, Santokhi wilde graag president worden dus……..
  Nu hebben ze alle soorten van smoesjes nodig om dit goed/recht te breien.
  De vraag is, hoe betrouwbaar is Santokhi ??????
  Kom AUB niet met politieke spelletjes aanzetten om het goed te praten, dat hij politiek niet anders kon enz., je hebt altijd een keuze. Maar ja deze president heeft geen moeite met het accommoderen van familie en vrienden, verandert alles naar zijn hand enz.
  Hij laat zien dat hij geen moeite heeft met immorele handelingen te plegen, hij wordt politiek in het zadel gehouden door een stelletje onnozelen in het parlement, hetzelfde toneelspel als toen met Bouterse.
  Dat Suriname zo te kijk wordt gezet is de schuld van Santokhi en niet van Brunswijk.
  Santokhi moet zich achter de oren gaan krabben.


  Maak melding
 20. haha, jullie zijn allemaal getrapt in deze brief.
  Er zijn twee brieven geschreven aan de Voorzitter van de Tweede Kamer
  1. door minister Kaag nav vragen van de heer Weverling over de handelsbetrekkingen
  2. door minister Blok nav vragen van de heer Sjoerdsma over de visumplicht

  Beide brieven komen in mijn handen nadat ze zijn verzonden. Ik heb geen enkele brief van minister Blok over handelsbetrekkingen nog gezien. Merkwaardig want de laatste brief die ik zag was van 2 oktober 2020. Wanneer is deze brief dan geschreven.
  Ik kan het onmogelijk gemist hebben.


  Maak melding
 21. Wel erg HYPOKRIET. In de jaren 80 tijdens de drugsoorlog met bouta was hij volgens de kaolo bakras een redder van Suriname. VENETIAAN vond hem toch zoooo geweldig??? Nu is hij een krimineel. AAAIIII BOOOI. wie nog believe in de stront bakras heeft….
  P.s. ik ben geen ndp.en geen bout it’s nooit geweest.


  Maak melding
 22. Als vice president in ruste kun je niet met een veroordeelde drugsdealer Bouterse in een regering gaan zitten. Mensen gaan aan je twijfelen. Het buitenland houdt de boot af, is Adhin te vertrouwen. Na 2 seconden te hebben nagedacht luidde de conclusie: hahaha


  Maak melding
 23. Deze aan grootheidswaanzin lijdende Brunswijk had kunnen weten dat door de positie van VP op te eisen , het onderhouden van internationale betrekkingen heel moeilijk zouden worden. Vooral met Nederland.

  Je gaat toch niet met de crimineel die je veroordeeld hebt aan tafel zitten omdat hij nu in een net pak rond loopt en zich Vice President mag noemen.

  Wanneer gaan de begrippen schone vingers en onbesproken gedrag doordringen bij Surinaamse politici??????


  Maak melding
 24. Hopelijk dat Ronny Brunswijk een goede diplomatieke antwoord op heeft en dat het niet tot meer discussie leidt, maar in zijn voordeel is en van Surinamers en de republiek Suriname.

  Dat zijn team hem hier goed tactisch en neutraal op laat reageren. Ronny is één persoon, maar er zijn nog andere grote belangen die spelen en dat moet goed voor ogen gehouden worden en duidelijk zijn.

  Team rond Ronny Brunswijk we hebben vertrouwen dat jullie het goed doen.

  Het valt mij op en velen dat Ronny het steeds beter doen en dat hij groeit in de rol van VP. Ga zo voort Ronny. We hebben vertrouwen in u.

  Petje af dat je het steeds beter aan het doen ben. Alles is te leren.

  Ik heb vertrouwen in jouw.
  Veel succes toegewenst.


  Maak melding
 25. @Wendy.
  Waarom heeft NL Staatsolie niet helpen opbouwen? Staatsolie is toch een Surinaams bedrijf? Een bedrijf die DB en zijn trawanten als een melkkoe ten eigen bate hebben gebruikt.Waarom heeft NL geen huizen gebouwd voor gehandicapten.Er zijn miljarden verdwenen onder de regering Bouterse-Adhin.De parastatale bedrijven zijn leeggeplunderd.Zelf de banken zijn geplunderd.Met al die verdwenen miljarden had men een heel eind ontwikkeling kunnen bewerkstelligen.Kijk daar eens goed naar.Luister wanneer Chan maar ook de PG openheid van zaken geeft.Ga je verdiepen in wat er die tien jaar of zeg maar de afgelopen 40 jr in Su is geschiedt.Of sliep je al die tijd als Doornroosje?


  Maak melding
 26. Suriname moet werken aan zijn grondwet, het is niet iets dat we trots moeten zijn. Iemand met een strafblad kan geen zitting nemen in het parlement en in de regering. Het maakt niet uit als je binnen of in het buitenland bent veroordeeld. Wat vpor voorbeeld straalt je naar buiten. Sommigen hebben geen zelfrespect,. het gaat merendeel om macht, anders zouden ze geen zitting nemen in de regering. Brunswijck met een strafblad wilt over 5 jaar president van mijn land en andere die niet kunnen of willen denken gebruikt het issue van Bouterse heeft ook een strafblad. Mijn vraag aan die mensen, als Bouterse springt gaat Brunswijck ook springen. Het gaat niet om Bouterse of Brunswijck maar het land Suriname naar buiten dragen. We zijn geen eiland!!?


  Maak melding
 27. Djamoe je bnt n professionele poepsnuiver jw hersenen zijn reeds aangetast.
  Sorry k kn ht niet anders verwoorden.
  Het is toch duidlijk vr alle surinamers dat bouta tot 11jr cel veroordeeld is n een vonnis hft op zijn nam als “THE GREAT MURDERER” met een eis vn 20jr cel.
  Brunsi veroordeeld tot 8jr cel wegens cokegedoe n niet te vergeten hij is n crimineel die de bank op moengo hft beroofd ,moorden hft gepleegd onder ht noemer vn ‘binnenlandse oorlog’ enz.
  Het woord ‘amnestie’ mkt zijn criminele daden niet ongedaan.
  BOUTA BRUNSIE & CO ZIJN ONUITWISBAAR BEVLEKT VOOR DE REST VAN HUN LEVEN.


  Maak melding
 28. Ondertussen wordt door Nederland al jaren driftig contact en handel gedreven met de grootste despoten in de wereld! Tigri sabi na soortu bong a de krasi ing gogo!! Het is een Gotspe dat deze aartsrovers tot de dag van vandaag geen respect kunnen opbrengen voor de Surinamers. Vooral nu hun slaafjes aan de macht zijn zullen ze laten zien hoe onbeschaafd zij zijn en dat zal gewoon gepikt worden door de huidige leiders vanwege hun gebrek aan moraal, trots en nationalisme!


  Maak melding
 29. Ik heb de hele brief van Blok gelezen. Hij staat op Starnieuws. Vind het weinig bemoedigend. De laatste 17 miljoen aan verdragsmiddelen komen vrij en Nederland gaat overleggen hoe die uitgegeven mogen worden. Brunswijk moeten ze niet. Handel opstarten willen ze wel maar het ondernemersklimaat is slecht. Het is een beleefde benadering van Blok maar niet echt enthousiast. Of de benoemingen van vrienden en familie er voor heeft gezorgd weet ik niet maar dat zou mij eerlijk gezegd niks verbazen.
  Chan zit met de Abop in het nauw. Hij kan geen kant op. Hij zal zich ook realiseren dat nu het volk weet welke maatregelen hij gaat nemen (belastingen omhoog, subsidies eraf) hij eventuele nieuwe verkiezingen niet gaat winnen. Hij moet dus schipperen tussen de grillen van de Abop en de gereserveerde houding van Nederland. Gaat dus niks worden.


  Maak melding
 30. Ja, he Bouta en Brunsie. In Suriname was en ben je wat. In het buitenland ben je ka. Zo komt Suriname niet vooruit. Er zijn genoeg capabele mensen met schone handen binnen de BOP , die VP konden zijn, maar jij met jouw hebzucht om de eerste marron VP te zijn schaadt Suriname. In de geschiedenisboeken zullen wij vermelden dat Marron Brunsie de eerste marron VP is geweest, maar verder geen moer voor het land heeft betekend.


  Maak melding
 31. Lucien….daar heb je gelijk in.Nederland doet idd zaken met allerlei discutabele figuren in de wereld. Er wordt wel 17 miljoen euro vrijgemaakt uit de verdragsmiddelen en er zal ambtshalve met de vp worden gesproken .
  Maar dit was bij aanvang van deze regering voorspeld door zowel voor- als tegenstanders. Brunswijk heeft hierdoor zijn eigen belang en ego voorop gesteld boven het surinaams belang. En dat schaadt land en volk.


  Maak melding
 32. kom op mensen, dit is toch meer dan logisch, je hebt het hier wel over een echte crimineel. En sterker nog, hij is in 2 landen veroordeeld. Hoeveel gekker wil je het hebben.
  De Nederlandse regering heeft keihard gelijk. Wie wil nou op het hoogst diplomatieke niveau om de tafel zitten met een veroordeelde crimineel en die de lagere school nog nooit van binnen heeft gezien. Hier in Nederland kan je nooit en te never VP worden als je vroeger bankrover ben geweest, kinderen hebt verkracht, mensen hebt vermoord enz enz. En je maakt jezelf nog belachelijker met een gekochte diploma!!!!!!!!!!!!!!
  Weg met deze niet integere lui, en lui die geen ballen verstand hebben van politiek. Op internationaal nivo telt zo’n flapdrol toch helemaal niet mee. Geen enkele hond neemt zoiets toch serieus!!!!!!!
  Maar gelukkig hebben we de VHP met intelligente mensen en mensen die echt verstand hebben van politiek. Lang leve de VHP!!


  Maak melding
 33. Opening zittingsjaar Hof van Justitie;
  toespraak Pg :

  Corruptie kan voorkomen worden, stelt de Pg.
  De RVC’s bij de overheid, maar vooral bij parastatale bedrijven, moeten hun toezichthoudende taken “veel meer en veel beter” vervullen dringt hij aan. Ook moet afgedwongen worden dat gecertificeerde jaarverslagen op tijd verschijnen “ook verstrengeling van belangen dient teruggedrongen te worden, want gebeurt zulks niet, dan wordt de deur opengezet voor oneigenlijke praktijken”.

  Zelfs de Pg maakt zich zorgen over het nepotisme van deze regering.
  Hoop de dat regering goed geluisterd heeft en lering hier uittrekt.


  Maak melding
 34. =Ik ben blij dat dit nu naar buiten komt. Ik hoop dat de ABOP “”mensen””” gaan beseffen dat Brunswijk NOOIT President van Suriname kan worden, anders valt Su in een diepere gat.


  Maak melding
 35. Passant, wat je nu doet heeft geen enkele zin, hoe goed Brunswijk zijn best ook doet, zijn tweede kans krijgt, maar voor een hoge ambt mag hij niet meer in aanmerking komen, het is ongrondwettelijk.
  De Pg had allang moeten optreden tegen deze benoeming.


  Maak melding
 36. Dre_1

  Je moet beter leren lezen. Ik laat het jou nog een keer zien wat hij schreef.
  =================================
  Sur hft eerst gekozen voor een redi cocadealer als pres
  ===================================

  Hij bedoelt de VP maar hij schrijft :pres.
  Hoe moet ik dat weten dat weten.

  Dus hou je bek zelf. Ga niet iemand blindelings dom verdedigen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 37. De rode fossiel heeft bewezen dat geen enkele wet ook geen grondwet de ndp in de weg heeft gestaan. Onze weledelgestrenge heer R.Brunswijk heeft geleerd en past hetzelfde straks toe.
  Alles wat we doen hebben we gleerd van bouterse
  ja, die bouterse heeft ons veel slechts geleerd
  Dank je wel hor. 😂😂😂


  Maak melding
 38. Taures
  =====================================================
  Sur hft eerst gekozen voor een redi cocadealer als pres
  ================================

  Als je de vp bedoelt moet je niet schrijven de pres.

  Je weet waarschijnlijk het verschil niet.
  Dong kaw.

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding
 39. Lulhannes
  jij schrijft wat hij bedoelt, nee dombo
  hij schrijft het duidelijk, dat jij het niet begrijpt ligt aan je bekrompenheid

  Sur hft eerst gekozen voor een redi cocadealer als pres

  Wie is redi
  wie was pres
  wie was eerst gekozen
  DRIE KEER de rode fossiel bouterse

  en jij maakt ervan hij bedoelt iets anders
  lul toch om man.


  Maak melding
 40. Man, man, man, wat een heisa hier op waterkant.net., nergens voor nodig. Stef Blok heeft op vragen van de kamer gewoon aangegeven dat het wat de Nederlandse regering betreft alleen strikt noodzakelijke functionele gesprekken onderhouden zullen worden met de vicepresident Ronnie Brunswijk van Suriname, die in 1999 door de rechtbank van Haarlem bij verstek tot 6 jaar is veroordeeld.
  Het had vele malen erger kunnen zijn. De ex-president van Suriname DDB was volgens de toenmalige vicepresident van Nederland Maxime Verhagen alleen welkom in Nederland om zijn straf uit te zitten.
  Maak het dus alsjeblief niet groter dan het is. Je kan ook alleen maar beren op de weg blijven zien voor Suriname.


  Maak melding
 41. Een van de voorwaarden voor een consequent beter Suriname zou moeten zijn dat alle leden van de regering van goed gedrag moeten zijn, dus geen enkel vorm van betrokkenheid bij een strafbaar feit.
  Voor functies binnen de overheid moeten integriteits voorwaarden en functie eisen bij wet geregeld worden.
  De gehele overheid moet clean zijn ! Zij hebben immers een voorbeeld functie. En bij overtreding na indienst treding volgt ontslag.

  En eerlijk gezegd had de regering Venetiaan die kans gehad maar hij heeft helaas niet goed naar de toekomst gekeken. Dat zij nu minder zetels hebben dan Abop is aan hun zelf te danken.

  Nu met ook nog een scheve kiesstelsel is de kans heel klein dat dat ingevoerd zal worden.

  En het is inderdaad een lachertje dat al 40 jaar een couppleger, moordenaar en drugshandelaar grote invloed heeft in politiek Suriname en al 3 keer president is geworden en nu anno 2020 is een andere veroordeelde vice president van Suriname.
  Dit zegt iets over de kwaliteit van het volk zelf.

  Voor Brunswijk is dit een gouden kans om zijn strafbare verleden, hier hoort ook de bankoverval van Moengo bij, minder te laten opwegen tegen zijn huidige en toekomstige daden. Brunswijk kan zich ontpoppen als crime fighter en kan een belangrijke getuige zijn. Als Brunswijk deze gouden kans pakt zal er vast mogelijkheden zijn om te onderhandelen.

  Mocht Brunswijk ervoor kiezen mee te werken om het beruchte Zuid Amerikaanse drugskartel op te rollen en om crime fighter te worden, dan wens ik hem veel succes en kwijtschelding van zijn strafblad.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 42. Hahaha, “zijne excellentie” vp van Suriname is een crimineel.

  Volgens Wikipedia bij verstek veroordeeld in NL en Frankrijk vanwege drugshandel.
  In Suriname wegens bankoverval.
  Verder het laten verdwijnen van landgenoten tijdens binnenlandse oorlog.
  Op sportief gebied is deze man ook geen held maar een geweldenaar.
  Maar ja, het volk krijgt de leider die het verdient.

  Mensen die deze man aanprijzen zijn waarschijnlijk van het zelfde soort!

  En ik ben niet van de ndp voor het geval men me wil gaan aanvallen.

  Ik was tegen onafhankelijkheid; was dus een beetje dom!


  Maak melding
 43. @lucien Karwafodie,
  De handel met foute regiems als die van Saoedie Arabië en China gaan lekker door. Ze blijven in ” dialoog ” met deze regiems in het belang van de mensenrechten. In feite gaat het Nederland om de handelet deze foute regiems. Aan deze landen verdient de Noordzee miljarden aan US dollars. Aan Suriname verdienen zij haast niets op dit moment. Hun toon zou anders klinken als zij honderden miljoenen Euro’s verdienden aan Suriname. In deze kwestie gedraagt Santokhi zich als een grote dubbele lafaard. Hij had op moeten komen voor Brunswijk en de Noordzee van repliek moeten dienen of hij had de samenwerking met Brunswijk moeten opzeggen.


  Maak melding
 44. Wat vind men ervan als hoefdraad over 10 jaar press wordt, als ik zo hier opvangt zou dat moeten toch, hij moet toch ook een kans krijgen?????

  NEKS NO FOUT mocht, Brunsie mag en geld dat ook voor Hoefdraad? Voor zover ik weet, heeft Hoevue geen bloed kleven aan zijn tengels, heeft alleen te lange.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding
 45. Para Express 3 oktober 2020 At 21:18
  Mocht Brunswijk ervoor kiezen mee te werken om het beruchte Zuid Amerikaanse drugskartel op te rollen en om crime fighter te worden, dan wens ik hem veel succes en kwijtschelding van zijn strafblad.
  ============

  Dus eigenlijk mag een ieder doen wat hij wil. Drugs vervoeren, moorden, corruptie, intimideren enzovoorts. Maar dat wordt buiten de rechter om geregeld omdat de persoon in een politiek gewenste coalitie zit. Dan is het mij duidelijk.


  Maak melding
 46. blok gaat voor het blok , wordt vervolgd , dit wordt echt lachen , let maar op al het beloofde steun gaat niet door , , dan wel ,dan niet , dan wel , maar blok is blok niet dat hij best Suriname gaat helpen hoor ,, dus de pepernoten komen op tijd wel aan ( niet door de zwarte pieten ) , maar door wie , , misschien komt blok zelf wel alles brengen , dus mensen dat wordt lachen , , niet voor de paarse ratten en de vp want die hebben al genoeg gejat van het volk , maar het echte volk zal het waarderen


  Maak melding
 47. robje g , en luci en k……… , , zijn echt een koppel geworden , , zie hun teksten of reacties is echt homo taal de ene lul lult tegen de andere lul , , dus het resultaat is alleen maar lul verhalen , nou dat was het , , zijn jullie allebei drs ???


  Maak melding
 48. Over her algemeen vind ik dat Nederland de laatste moet zijn om ons te komen vertellen wie wij moeten kiezen om Suriname te besturen, maar met betrekking tot het niet willen praten met Bravo en Bouta geef ik ze geen ongelijk.


  Maak melding
 49. WAT 4 oktober 2020 At 04:17
  blok gaat voor het blok , wordt vervolgd , dit wordt echt lachen , let maar op al het beloofde steun gaat niet door , , dan wel ,dan niet , dan wel , maar blok is blok niet dat hij best Suriname gaat helpen hoor ,, dus de pepernoten komen op tijd wel aan ( niet door de zwarte pieten ) , maar door wie , , misschien komt blok zelf wel alles brengen , dus mensen dat wordt lachen , , niet voor de paarse ratten en de vp want die hebben al genoeg gejat van het volk , maar het echte volk zal het waarderen
  ================

  Ik denk dat geen hond snapt wat u bedoelt.


  Maak melding
 50. @ Robles4 oktober 2020 At 02:42

  Dus dit gedeelte heb je niet begrepen ?
  … ”
  Een van de voorwaarden voor een consequent beter Suriname zou moeten zijn dat alle leden van de regering van goed gedrag moeten zijn, dus geen enkel vorm van betrokkenheid bij een strafbaar feit.
  Voor functies binnen de overheid moeten integriteits voorwaarden en functie eisen bij wet geregeld worden.
  De gehele overheid moet clean zijn ! Zij hebben immers een voorbeeld functie. En bij overtreding na indienst treding volgt ontslag.

  En eerlijk gezegd had de regering Venetiaan die kans gehad maar hij heeft helaas niet goed naar de toekomst gekeken. Dat zij nu minder zetels hebben dan Abop is aan hun zelf te danken.

  Nu met ook nog een scheve kiesstelsel is de kans heel klein dat dat ingevoerd zal worden.

  En het is inderdaad een lachertje dat al 40 jaar een couppleger, moordenaar en drugshandelaar grote invloed heeft in politiek Suriname en al 3 keer president is geworden en nu anno 2020 is een andere veroordeelde vice president van Suriname.
  Dit zegt iets over de kwaliteit van het volk zelf.
  … ”

  Wat ik probeer te zeggen is dat nu Brunswijk eenmaal door zijn volk gekozen is tot hun leider en door zijn volk in de regering is gekomen, is het voor hem een gouden kans. Met (ex-)criminelen, ook zonder politieke functie, die het goede pad willen kiezen worden wel vaker deals met strafvermindering of kwijtschelding afgesloten.

  Ik zeg nergens dat het buiten de rechter om moet gaan. Ik zeg ook nergens dat iedereen een misdrijf mag begaan en ongestraft mag blijven.

  Het is en blijft een lachertje en een schande voor land en volk dat het mogelijk is dat mensen met betrokkenheid bij een of zelfs meerdere misdrijven een functie binnen de overheid kunnen krijgen, sterker nog (vice) president kunnen worden.
  En nogmaals voor de duidelijkheid: het ligt aan de kwaliteit van het volk dat zijn leider kiest !

  Een volk met principes, een beschaving met waarden en normen kiest een regering met principes en waarden en normen.

  Recht en waarheid maken vrij !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 51. En inderdaad, dat was ik vergeten, de Surinaamse en Nederlandse politiek hebben Brunswijk ook gesteund. Helaas was hij ontspoord en verleid om de criminaliteit in te gaan. Het grote geld was voor hem toch belangrijker dan zijn eigen volk en zijn eigen waarden en normen waar hij ooit voor had gevochten.

  Brunswijk heeft nu de gouden kans om land en volk te dienen en om de reputatie van Suriname te helpen oppoetsen.
  Brunswijk moet beseffen dat de meeste mensen in de wereld nooit een kans krijgen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 52. Taurus,

  Je moet va het witte goud, paddestoelen en crack afblijven. Want je bent aan het zweven.
  En je bek begint dan te stikken met alleen maar vieze woorden.

  Dit was mijn laatste woord aan jou.
  Want je bent niet van mijn niveau.
  Loser.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 53. Taurus,

  Je moet van het witte goud, paddestoelen en crack afblijven. Want je bent aan het zweven.
  En je bek begint dan te stikken met alleen maar jou.

  Dit zijn mijn laatste woorden aan jou.

  Want je bent niet van mijn niveau.
  Loser.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 54. Para express,
  je keurt het niet goed dan weer toon je begrip. Een persoon die elke keer weer zijn teksten eindigt met “Recht en Waarheid maken vrij” en “Justitia Pietas Fides” ben je wel heel erg contrair.

  Je kunt in de politiek niet met een crimineel of moordenaar dealen ook al is hij de gekozen leider van zijn partij.
  Brunswijk had nooit en te nimmer gekozen moeten worden, hij had toch iemand anders naar voren kunnen schuiven voor deze post, Santokhi had zijn been stijf moeten houden, hoe dan ook.

  Als het nog niet in de Grondwet is opgenomen zo’n verbod dan zo snel mogelijk een grondwetswijziging indienen desnoods met hulp van de ndp fractie in het parlement.

  Zo omgaan met principes, waarden en normen werkt desastreus voor ons land, het brengt leiders voort die corruptie niet schuwen. Zie de realiteit, eerst was het Bouterse, nu Brunswijk en morgen misschien uw eigen zoon.

  Bovendien strooi je kwistig met teksten van anderen dat je niet kunt bevatten.
  Kijk maar naar deze tekst en zet het af tegen jouw eigen reacties.
  Zie jouw citaat hieronder:
  “Een volk met principes, een beschaving met waarden en normen kiest een regering met principes, waarden en normen”
  En nog toon je begrip.

  Ps, straks zeg je weer dat ik niet begrijpend kan lezen, hahaha.

  Nog een fijne zondag 🌞🌻


  Maak melding
 55. Waarom heeft de president zijn VP niet in bescherming genomen.
  ABOP wordt wakker!!!!
  Gebrek aan politieke ruggengraat!!!!!!!! Kijk wat “genade brood” kan uitrichten😂😂


  Maak melding
 56. @ Pony4 oktober 2020 At 11:52

  Weet je wat het bijzondere is aan een pony ?
  Het is niet geschikt als werkpaard, ook niet als sportpaard en zelfs niet als pakezel.
  Een pony, een nobel dier dat alleen lekker graast in een weiland of kinderen vermaakt in een circus of op de braderie.

  Een fijne zondag 😉


  Maak melding
 57. RB is ongeschikt voor de functie, maar de omstandigheden en het moment werken in zijn voordeel.

  Dat is de reden dat hij VP vd republiek Suriname is. CS had een keus tussen twee kwaden nl. Bouterse en Brunswijk.

  CS koos voor de minst kwade, nl RB.


  Maak melding
 58. Waar blijft de reactie van de Surinaamse Regering CQ de President? We mogen vinden van Brunswijk wat we willen, maar de man is VP van Suriname; volgens geldende wetten in die positie gekomen. Dan hoort de Regering en zeker de President van de Republiek achter de man te staan.
  Toen ze in Iran niet met de Nederlandse parlementarier Geert Wilders wilden praten, hebben ze de Nederlandse consul terug geroepen uit Iran.
  Wat we ook van Wilders vinden; de Nederlandse regering staat achter haar wettelijk gekozen leden en parlementariers. En laat niemand toe daar zo tegen op te treden.
  Santokhi, laat zien dat je een man bent, dat je iets meer kan dan ongewapende teenagers in de rug dood te schieten. Dat je als President staat achter je mensen, ook al lijken ze niet op jou!


  Maak melding
 59. @redacteur,

  Kennelijk is men niet gediend van keiharde feiten rondom de gerechtelijke uitspraken van de Nederlandse justitie (betreffende Bouterse en Brunswijk).

  Dus vond men het nodig om mij te censureren? Stoer hoor…


  Maak melding
 60. Wegwezen met de Hollanders.. Ze willen altijd andere de les voorlezen. Als Brunsie terug treedt, komen ze weer met iets anders. Snappen.jullie de Hollanders nog steeds niet. Ze willen geen geld geven.


  Maak melding
 61. Stemmingmakerij om niets, die “witte man” heeft jullie een diplomatieke uitweg gegeven, maar waar jullie nu nog te stom voor zijn. Ze willen wel met Brunswijk onderhandelen, alleen als het strikt noodzakelijk is en niet anders kan. Aan Suriname dus de keus om hardball te spelen en e.e.a. diplomatique hoog op te spelen. Hoe stom kan je zijn, stelletje onderkruipsels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES