VIDEO: Siebrano Pique wil vrijdag 2 oktober weer protesteren

38
VIDEO: Sibrano Pique gaat weer demonstreren

Activist Siebrano Pique, die vorige week slechts een handjevol mensen naar het plein wist te krijgen voor een protestactie, gaat het op vrijdag 2 oktober weer proberen. Pique heeft mensen deze week opgeroepen om zich vrijdag om 09.00u te verzamelen op het Kerkplein en van daaruit naar het gebouw van De Nationale Assemblée (DNA) te gaan.

Bij DNA wil de Surinaamse activist spreken met mensen van het gezag. De reden voor het protest zijn de verhoging van de benzine prijs en de stijging van de dollar koers. Volgens Pique kan de bevolking deze stijgingen niet aan want Suriname zit al in een crisis.

“Zoveel maatregelen na elkaar is dodelijk voor de Surinamers die het vanwege COVID-19 al moeilijk genoeg hadden” zegt hij op z’n Facebook pagina. Bekijk zijn video oproep hier:


38 REACTIES

 1. Deze meneer heeft een ernstige vorm van geldingsdrang. Hij wil beroemd worden geloof ik maar vooral wil hij Bouta en zn bende terug.

  Meneer ik wil ook kome vrijdag ma ik hep geen busgeld en ik kan geen olie betale.
  Kom je me hale met een bus? Dang kan ik kome want ik wil je wel steune. Krijk ik ook pakket meneer?


  Maak melding

 2. Weer zo’n Klaploper, zorg eerst dat je een bijdrage levert aan het land alvorens je voor gratis geld wilt gaan. Voor hoeveel ben jezelf gesponsord door de NDP?
  En voor degene die mij van repliek denkt te dienen, ja ik heb mijn bijdrage dubbel en dwars geleverd, dus a.u.b. houd je commentaar voor jezelf.


  Maak melding

 3. Deze PAARSE SMEERLAP GAAT MEER JUNKS IN PARAMARIBO EN OMGEVING MOETEN OPTROMMELEN. DEZE JUNKS MOETEN WORDEN VOORZIEN VAN EEN BROODJE ZOUTVLEES EN EEN SOFT.

  SUCCES IS DAN GEGARANDEERD.


  Maak melding

 4. Als men zo actief had gestaakt (of willen staken) de afgelopen 10 jaren, zag SU er misschien niet zo berooid uit. De toenmalige machthebbers zouden dan minder kans hebben om te rommelen. Maar nee, men was wel heel actief bezig op Facebook over hoe slecht het ging. SU is zelf in de top 3 beland voor wat betreft actieve Facebook bezoekers in de wereld.
  Sommige figuren zijn geboren om te staken, om de boel te frusteren, chaos creeren, enz. Waarschijnlijk hebben figuren als deze nooit een dag echt gewerkt voor hun geld.


  Maak melding

 5. Ga bij die paarse criminele boevenbende van ocer protesteren en eisen van hen,dat ze ALLE gestolen staatseigendommen teruggeven aan het verarmd surinaams volk. Begin bij de paarse rovershoofdman op leonsberg.


  Maak melding

 6. Als deze dagoe wist hoe en waarom het nu slecht gaat en hoe een economie werk dan gaat hij iets beters doen, was je aan het slapen met je basha alias bouta boefdraad, nou dat er niks valt te profiteren van zijn kant, dan wordt hij gefrustreerd en gaat protesteren, waar was je de laatste 10 jaar ooh in de jungle zeker, zodra de surinaamse dollar in waarde stijg, wordt alles vanzelf goedkoper, eerst moet er orde op zaken komen en dat is even de broekriem verstevigen, Suriname heeft een goede keuze gemaakt met dit regering, wij surinaamse bevolking gaan de voordelen van zien, doch even geduld mensen
  Destroy ndp destruction party nothing more


  Maak melding

 7. beluister wat ex-presidentRonald Venitiaan zei als er regering van ddb na 25 mei 2010 zou komen.

  you tube
  – Radio Stanvaste/ Talkschow Meester Siingh: De ndp regering heeft de staat Suriname benadeeld, 30 september 2020


  Maak melding

 8. —–“zodra de surinaamse dollar in waarde stijg wordt alles vanzelf goedkoper”—–

  Echt waar? Wanneer? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 9. Maak je niet druk , voor de zoveelste keer zal hij alleen staan. Deze paarse rat(stilletjes) wil ook een lintje verdienen, wel me booi geloofme, niemand zal jou steunen. Help deze regering en heb geduld!


  Maak melding

 10. Er zullen nog meer paarse protesten komen. Dat was al voorspeld.
  Waar de regering Santo. / B. serieus rekening mee moet houden is dat er nu hier en daar en met regelmaat kleine groepjes paarse demonstranten worden gemobiliseerd om te staken. Deze kleine groepjes paarse slangen kunnen op een gegeven moment samensmelten en het de regering Santo. / B. erg moeilijk gaan maken. De kans is aanwezig dat binnen 2 a 3 maanden een grote paarse protest actie wordt georkestreerd onder de noemer van de zogenaamde “poltiek anders denkenden”.

  Het lot van Suriname ligt nu in de handen van Slim-Suriname.
  Slim-Suriname heeft democratisch gekozen en zal in eenheid blijven doorstrijden voor een rechtvaardig en beter Suriname.

  Beste landgenoten,
  de startsein voor reorganisatie en hervorming is gegeven. De eindstreep is een rechtvaardig en beter Suriname. Daar hebben wij voor gekozen. Laten wij door strijden en laten wij ons blijven inzetten tot dat wij onze doelen hebben bereikt, zodat wij net als een topsporter bij zijn overwinning onze vlag boven onze hoofden kunnen verheffen !

  ” … den froktu switi.”

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding. Krakti !


  Maak melding

 11. Deze klootviool zegt dat je moet vechten om Suriname te redden. Dat had hij 10 jaar eerder moeten doen. Als je Suriname willen redden klootviool dan moet je offeren. Knoop dat maar in je oren


  Maak melding

 12. Sibrano Pique heeft de schijn tegen zich. De man heeft toegegeven een Boutist te zijn. 1 van zijn uitspraken is:

  “Ik zou nog steeds een kogel voor Bouterse vangen”

  De manier waarop hij zich manifesteerd is iemand die zijn gram wilt halen en dat bij een regering die niet eens 3 maanden werkzaam is. Dat hij fan is van Bouterse maakt het nog ongeloofwaardiger. Bouterse is de grondlegger van de huidige economische staat van het land. Waar was de heer Pique 5 jaar geleden ? Toen hoorden we hem ook niet.

  Stop aub met deze Don Quichot achtige toestanden. Protesteren is een democratisch recht. Ik gun dat iedereen maar wel met een beetje gezond verstand.


  Maak melding

 13. Somege mensen blijven kijken naar de vorige regering de vorige regering is een gepasserstaion nu moeten ons richten op deze regering en als je ontevreden ben dan mag het laten horen wand deze regering probeer de bevolking te hersenspoelen door steeds maar te roepen ja door de vorige regering zitten we nu dit maar de vraag is waar voor heeft chan het overgenomen om het beter te doen maar je doet het zelfde of erger dan de vorige regering dus lul niet en doe het beter en niet steeds vorige dat willen wij niet meer horen


  Maak melding

 14. Ah, meneer Pique,
  Als je om 9.00 uur gaat demonstreren, heb je natuurlijk geen tijd om te werken 🤷🏽‍♂️
  Ik heb een tip voor je in deze moeilijke tijd.
  Ik heb thuis nog een fiets met bagagedrager, kan je je kinderen naar school brengen (spaart benzine).
  Achter op mijn erf heb ik een groentetuintje aangelegd (scheelt weer een paar dollar per maand). Maar ja dan wordt je moe!
  Dus, gratis is afgelopen, ga wat doen!!


  Maak melding

 15. @RobG,
  Hoe zou het toch komen, dat Suriname in zo’n slechte economische toestand is terecht gekomen?
  Dat Suriname een slechte reputatie heeft/had in diverse landen?
  Dat Suriname geen positieve afdracht heeft van zijn grondstoffen?
  En nog veel meer negatieve opmerkingen!
  Je kan ook kiezen uit de minst slechte oplossing en er uiteindelijk ook zelf beter van worden. Maar dat zie je natuurlijk niet!
  Ja, bezuinigen doet pijn! Wen er maar vast aan!
  Je zegt, dat de pijn ondragelijk wordt voor het volk. Tja ergens is die pijn begonnen. Vergeten zeker?


  Maak melding

 16. ==Ik zou de Overheid aanraden om op alle scholen het vak economie te geven, maar wel op een manier hoe het nu aan toe gaat in Su.

  Voorbeelden geven hoe Venetiaan, Bijdenbosch en Bouterse het land hebben geleid.
  Zo zal men gelijk erachter komen wie de echte leiders en boeven zijn zijn en hoe het niet moet


  Maak melding

 17. Deze man wil politiek schoren en gebruikt de media zodat hij belangerijk voor ndp en straks opgenomen wordt als 1 van de leiders van bouta die kan praten want misingkeba is er niet meer. Deze pique volgt misschien. Ik zou hem zeggen, doe niet als een ezel en kijk 10 jaren terug hoe het land toen eruit zag, we konden toen sparen om een auto te kopen, nu kan je nieteens een fiets kopen en zelfs eten op tafel wordt moeilijk. En plots weet pique niet hoe dat komt, jongen dan ben je een ezel met kippenkop!!


  Maak melding

 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Sibrano Pique wil vrijdag 2 oktober weer protesteren.
  Maar komt jammer genoeg weer alleen te staan.

  Maar wie is deze Sibrano PIQUE eigenlijk?
  Hij heeft zich zelf thans als een NDP activist benoemd.
  Waarom gaat hij geen arbeid verrichten om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien?
  Wat heeft hij de afgelopen 10 jaren uitgespookt?
  Ik heb het gevoel dat deze Sibrano PIQUE een echte NDP HOSSELAAR is en altijd met zijn PAARSE shirt heeft lopen profiteren van een GRATIS PAKKET.

  Er is werk genoeg om echt arbeid te gaan verrichten in Suriname.
  Gewoon vroeg opstaan en de handen uit de mouwen steken.
  De tijd van Gratis Pakketen van de afgelopen 10 jaren als PAARSE NDP aanhanger is afgelopen.
  Gij Zult nu echt Arbeid moeten verrichten om in uw eigen levensonderhoud te voorzien.


  Maak melding

 19. Het is blijft de schuld van Bouterse en co waarom Su vandaag in deze rotzooi is beland.

  Waar is Boefdraad???

  Leningen zijn door Boefdraad genomen, maar is niet gebruikt waarvoor het bestend is geweest.
  Een lening is via een goudmaatschappij in ontvangst genomen, maar hiervoor is er nooit ondertekent. Ik hoop dat Bouterse en co dit terug gaan betalen en Santhoki deze lening niet gaat ondertekenen.

  Zie ook al die luxe auto’s die het volk moet blijven betalen voor die toppers die ze bijna gratis hebben gekocht.

  Su moet ook stoppen met subsidie, omdat dit een land ook niet voorruit brengt.
  Mensen moeten gaan leren dat niets gratis is en hard moeten gaan werken voor hun geld.

  10 jaar Bouterse was een allemaal ellenden.

  Santhoki heeft altijd gezegd dat een ieder offers gaat brengen en het moeilijk gaat zijn en worden in het begin.


  Maak melding

 20. Nog iets pique, ik wil straks graag zien hoeveel domme, stomme, ongeschoolde ezels achter jou zullen scharen. Ben benieuwd met je nodeloze strijd. Je denkt te schoren om opgenomen te worden binnen de ndp leiders? Goed gezien want alle jonge blaffers houden nu hun mond. Effe kijken hoeveel domme mensen jou straks zullen volgen.


  Maak melding

 21. Ric 2 oktober 2020 At 10:21
  Somege mensen blijven kijken naar de vorige regering de vorige regering is een gepasserstaion nu moeten ons richten op deze regering en als je ontevreden ben dan mag het laten horen wand deze regering probeer de bevolking te hersenspoelen door steeds maar te roepen ja door de vorige regering zitten we nu dit maar de vraag is waar voor heeft chan het overgenomen om het beter te doen maar je doet het zelfde of erger dan de vorige regering dus lul niet en doe het beter en niet steeds vorige dat willen wij niet meer horen.
  ==============================================
  Beste Ric,

  Wij moeten met z’n allen blijven kijken naar het verleden. Als jij je verleden niet kent, ben je gedoemd in je toekomst te mislukken door dezelfde handelingen te herhalen. En dat willen wij niet. En natuurlijk mogen mensen zich laten horen als ze ontevreden zijn. Alleen lijkt dit niets te maken te hebben met ontevredenheid. Het lijkt meer de angst van de NDPérs dat ze compleet uit het machtscentrum zijn verdwenen en niet meer kunnen graaien in de staatskas. De angst dat de NDP een gepasseerd station is en compleet afgelopen is met deze corrupte partij.
  Let maar op hoeveel mensen er daadwerkelijk zullen komen protesteren.
  Verder lijkt het gewoon één van de bekende scenario’s van de NDP als opmaat om hun eigen mensen te mobiliseren voor een massa protest. Maar vergis je niet, het overgrote deel van het volk heeft ze inmiddels door en zullen zich niet wederom laten misbruiken door de NDP.
  Zie maar de kranten staan er bol van. Heel veel ontevreden burgers, maar die bereidt zijn de lasten te dragen die de vorige regering op ze heeft gelegd..


  Maak melding

 22. Een hele enge man is hij want waarom protesteert hij alleen tegen de verhoging van de benzineprijs en de stijging van de dollarkoers. Waarom protesteert hij niet tegen de verlaging van de AOV en andere voorzieningen ?
  Deze man is een ordinaire hypocriet.


  Maak melding

 23. Ik heb sterk de indruk dat deze man gesponserd wordt om te demonstreren. Hij moet begrijpen dat niets vanzelf opgelost wordt. Als je je hoge kosten hebt dan zal de inkomsten moeten maximaliseren of moeten bezuinigen in je uitgaven. Het is links of rechtsom in dit geval. Mensen met weinig reserves zullen het harder voelen. Het zou goed zijn als de regering voor deze groep iets kan doen. Bijvoorbeeld een voedselbank organiseren om de kosten voor levensbehoefte te verzachten.


  Maak melding

 24. Wow 99,9% reageerders staan echter achter de huidige regering. EENDRACHT MAAKT MACHT.
  Wij moeten met zijn alleen hoe pijnlijk het is een bijdrage moeten leveren om onze economie beetje bij beetje op te krikken, en niet janken en achter deze junk hobbelen.
  Wij kunnen weer naar succes als wij met zijn alleen de schouders eronder zullen zetten. En de weg is lang en pijnlijk.

  tjee


  Maak melding

 25. mie mofo 2 oktober 2020 At 13:23
  Wow 99,9% reageerders staan echter achter de huidige regering.
  ===============

  Ja en die zitten allemaal in Nederland..


  Maak melding

 26. Het land (patient Suriname) heeft rust nodig, 40 jaren in quarantiane, deze man ia gestort bezig, obertreed de COVID-19 regels, oppakken deze boer.


  Maak melding

 27. Sommigen begrijpen niet dat hun problemen voor zeker 70%
  aan hun eigenschappen ligt. Want het is je wil die de wegen
  opent of begrensd.

  Alle verandering begint bij je zelf.
  LEES om je denken te verruimen.


  Maak melding

 28. We Gaan Liever Dood Van Honger Dan Bouterse Aan De Macht.

  Ocer Staat Te Koop. NDP Komt Nooit Meer Aan De Macht

  25 Feb Moet Gewoon Een Werk Dag Zijn

  Waar De Monument Van De Revolutie Nu Gevestigd Is (waterkant) Weer De Hoofd Buro Van Politie


  Maak melding

 29. Mie mofo, 🤡, het zijn Nederlanders en geen Surinamers, zij tellen niet mee.

  Eens weggelopen blijft weggelopen.

  Piqué heeft zijn punt gemaakt, ten overstaan van het publiek, anderen hebben een andere afweging gemaakt en zijn thuis gebleven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.