zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Brandweer Opleiding van start gegaan in Suriname

VIDEO: Brandweer Opleiding van start gegaan in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Donderdagmorgen is de Elementaire Brandweer Opleiding 2020 met een introductieperiode van start gegaan. Deze landelijke selectie bestaat uit ongeveer 160 rekruten, waarvan 16 vrouwen. De introductieperiode duurt van 1 oktober t/m 9 oktober, de eerste 2 dagen worden op het Willebrod Axwijk sportcomplex gehouden, terwijl de rest van de periode op het complex van het IMEOA 6 aan de Metaalstraat, in de middag zal worden afgewerkt.

De rekruten werden namens de korpsleiding toegesproken door de preparatie coördinator, Clifton Pahalwankhan. Tijdens deze opleiding zullen de Surinaamse rekruten kennis, vaardigheden en competenties worden bijgebracht om naar behoren te kunnen functioneren in de brandweerorganisatie en in het bijzonder een bluseenheid. De wervings- en selectieprocedure van deze opleiding werd vanaf oktober van het vorige jaar ingezet.

Het streven is op gericht om deze opleiding ‘under COVID-19 measures’ binnen een jaar af te ronden. Deze introductieperiode kent enkele intenties, die gericht zijn op saamhorigheid, samenwerking, collegialiteit, verdraagzaamheid, het ‘groepsleven’ en de disciplinaire verhoudingen binnen het Korps brandweer Suriname.

De verschillende domeinen en diensten van deze opleiding en de organisatie, zullen eveneens als kern worden gepresenteerd tijdens deze periode.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Surinaamse wegen moeten verbreed worden want een brandweer moet ook optijd op plaats van brand aankomen, desondanks veel succes dames en heren, Suriname heeft jullie nodig!!


    Maak melding
  2. Snap het niet dat het brandweren korps in Suriname wordt uitgebreid, in de meeste landen wordt er zoveel mogelijk met vrijwillige brandweer gewerkt , om de kosten te drukken, omdat het meest van de tijd de brandweermannen op kazerne zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES