Raden van Toezicht STVS en SRS geformaliseerd

7
Raden van Toezicht STVS en SRS geformaliseerd

De Raden van Toezicht bij de staatszenders STVS en de SRS zijn geformaliseerd. Bij de STVS is Kenrich Cairo de president-commissaris en bij SRS is dat Stanley Dijksteel. Beide heren als de overige raadsleden hebben hun beschikking op maandag 28 september ontvangen uit handen van de directeur van het directoraat Volkscommunicatie, Humphrey Dundas van het kabinet van de vicepresident.

Dundas wees op het belang van beide raden. Vooral de communicatie richting alle lagen van het volk moet volgens hem op een hoger niveau. Het is volgens hem niet de bedoeling dat de raden op de stoel van de directeur gaan zitten. “Er zal vooral controle uitgevoerd moeten worden op het beleid. Belangrijk is om te gaan voor volledige verzelfstandiging van deze bedrijven”, zei Dundas. Dijksteel is ook dezelfde mening toegedaan. Volgens hem zal dit geen makkelijke taak zijn. Hij bedankte de regering namens de raad voor het gestelde vertrouwen in hen.

Cairo dook in zijn dankwoord de geschiedenis van het bedrijf in. Vooral de opvoedkundige rol welke het bedrijf had moet volgens hem geherintroduceerd worden. Programma’s voor jong en oud moeten gemaakt worden meent hij. Iedere burger tot in het verre binnenland moet zich terug kunnen vinden bij de nationale zender”. Een belangrijk gegeven is volgens hem, dat meer investeerders en adverteerders aangetrokken moet worden. De regering Santokhi-Brunswijk wenst beide raden het beste toe in het werk dat voor de komende tijd verzet moet worden.

De eerste gesprekken met de directie bij beide bedrijven zullen van de week plaats vinden. Verder nemen zitting in de raad bij STVS; Lloyd Djendje, Glen Truideman, Sandro Alberga en Partab Bissumbhar. Bij de SRS zijn dat Idris Naipal, Oscar Flakkalobi, Naäma Leidsman en Olushola Abena.


7 REACTIES

 1. Ik vraag mij af wanneer het benoemen (vervangen) van de raden binnen de overheidsbedrijven (Parastatale bedrijven) nu eens zullen ophouden.
  Personen die hun werk in de raden normaal en efficient en goed hebben uitgevoerd hoef je toch niet te vervangen?
  Waarom steeds nieuwe mensen benoemen. Zo krijg je dus steeds dat politieke partijen mensen aantrekken om benoemingen


  Maak melding

 2. Bigi Sma 29 september 2020 At 10:21
  Ik vraag mij af wanneer het benoemen (vervangen) van de raden binnen de overheidsbedrijven (Parastatale bedrijven) nu eens zullen ophouden.
  Personen die hun werk in de raden normaal en efficient en goed hebben uitgevoerd hoef je toch niet te vervangen?
  Waarom steeds nieuwe mensen benoemen. Zo krijg je dus steeds dat politieke partijen mensen aantrekken om benoemingen
  ================================================

  Zelf vind ik het herbenoemen van “politieke of politiek gelieerde functies” niet zo erg. Je moet wel niet hele ministeries willen vervangen omdat mensen je niet aanstaan. Ik had wel verwacht dat Santokhi waar mogelijk de aantallen terug zou brengen naar 3 maximaal 5 personen in de raden. Wat ook belangrijk is dat Suriname moet afstappen van het fenomeen spookambtenaar. Mensen zijn in dienst of niet.
  Als dit alles geen fikse bezuiniging oplevert, dan weet ik het ook niet.


  Maak melding

 3. Bigi sma,
  je hebt gelijk, het partij politiseren van de Overheidsbedrijven kan nadelig zijn, het partij belang krijgt straks de overhand.Bijvoorbeeld ,neem Staatsolie, als er winst gemaakt is en de vraag ligt op tafel ,wat te doen met de winsten, stoppen in het bedrijf of afdragen aan de schatkist. Wat zal de rvc doen onderdruk van de regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.