Twee mannen verdronken na kapseizen boot in Tapanahony gebied

5
Twee mannen verdronken na kapseizen boot in Tapanahony gebied
Voorbeeldfoto: Met de boot over de Tapanahony Rivier in Suriname (via Around the World)

In Suriname zijn afgelopen weekend twee mannen verdronken in het Tapanahony gebied. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat dit gebeurde nadat de boot waarin ze zaten kapseisde. Hun lichamen werden zondag geborgen.

Afgelopen zaterdagmiddag vertrokken zes mannen in een boot vanuit het dorp Poketi naar de Tapanahonyrivier. Ter hoogte van het dorp Kiokondre Sula zou hun boot omgeslagen zijn. Vier mannen konden zich direct in veiligheid stellen, twee van hen werden vermist.

Zondag werden beide ontzielde lichamen geborgen door dorpsbewoners. Het gaat om de 24-jarige Gerto Darson en Furjen Willams. Beide lichamen zullen overgebracht worden naar Paramaribo.

Hoe de boot heeft kunnen omslaan is vooralsnog niet duidelijk. De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.


5 REACTIES

 1. Ben zeer br van benieuwd of de heren zwemvesten aan hadden, bij dit soort incidenten en de berichtgeving daarvan is het van eminent belang dat dit gegeven vermeld wordt. Dit in het kader van preventie en professionele journalistiek.


  Maak melding

 2. Zoveelste doden door omgeslagen boten in het binnenland, sranang mang tranga esie nooit gehoord van zwemvesten, wederom nogmaals zwemvesten zwemvesten zwemvesten dragen over een paar maanden hoor je weer doden,


  Maak melding

 3. Jammer dat mensen nog in de bloei van hun leven op zo’n manier het leven hebben gelaten. Preventieve middelen zoals zwemvesten daar hebben neem ik aan deze mensen nooit van gehoord. Blijf jammer. Ik wens de nabestaanden mijn oprechte medeleven met hun onbeschrijfelijke verdriet. Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen staat. RIP. Geest van de overlevenden ga met het licht.


  Maak melding

 4. Blijf dit zo doorgaan hmm wat kost een reddingsvest.
  Red je leven en koop dat ding , voor kinderen moet dit verplicht worden.

  Jeetje zomaar verlies je je leven terwijl je mischien gered had kunnen worden.

  Meeste mensen in su kunnen niet zwemmen of niet op de juiste manier, dan ga je het niet redden met al die draaikolken .
  RIP jongens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.