vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTien patiënten met chartervlucht naar Colombia

Tien patiënten met chartervlucht naar Colombia

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep van 10 patiënten en 8 begeleiders is op zondag 27 september vanuit Suriname richting Colombia vertrokken voor medische behandeling. De groep vertrok omstreeks 11:00 uur met een speciaal door de regering gecharterde air ambulance. De behandelingen die zij zullen ondergaan variëren van operaties voor aangeboren hartafwijkingen tot behandelingen aan diverse kankersoorten. Hoelang de mensen in Colombia zullen verblijven is afhankelijk van de behandeling en het verloop daarvan.

De uitzendingen naar Colombia worden sedert 2005 uitgevoerd. Dit vanwege regionalisering van de medische uitzendingen en de sterk gestegen kosten voor medische behandelingen in Nederland.

Vanwege de COVID-19 pandemie en het gesloten luchtruim wereldwijd was het vrijwel onmogelijk de uitzendingen uit te voeren. Dit bracht met zich mee dat patiënten veel langer dan gebruikelijk moesten wachten om uitgezonden te worden. Op het moment dat een government-to-government aanvraag wel mogelijk was om het luchtruim van Colombia open te stellen op basis van humanitaire redenen, heeft de regering daar meteen werking van gemaakt.

Het was niet mogelijk om de hele groep naar Colombia te vervoeren op de eerder geplande vlucht, die in samenwerking met Seismic Company Group werd uitgevoerd. Vandaar dat de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadin, besloot om een chartervlucht te organiseren zodat de behandeling toch tijdig voortgezet kan worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Nou mooi voor deze mensen, en deze regering doet zijn best, iedereen wil leven zoals het hoort een gezonde leven, oeno lob zieki maar het komt helaas, of het columbia is Nederland deze mensen moeten geholpen worden?? Mooi zo meneer ramadin??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES