Sozavo-minister: Duurzaam sociaal vangnet in aanmaak

4
pakket-covid-19-suriname

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een traject ingezet om te komen tot een duurzaam sociaal vangnet. Hiervoor vindt een screening plaats van het database van hulpbehoevenden in Suriname. Deze mededeling deed minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo in een persconferentie met president Chandrikapersad Santokhi en vice-president Ronnie Brunswijk. De persconferentie heeft plaatsgevonden op donderdag 24 september in de Congreshal.

De bewindsman zei verder dat de screening huis aan huis plaatsvindt en wel conform de Covid-19 maatregelen. “Aan de hand daarvan zullen wij een bepaling doen waarbij wij nagaan of het aangegeven aantal in het bestand van Sozavo daadwerkelijk het aantal is. Er zal dus een matching plaatsvinden”, aldus Ramsaran.

In de huidige economische crisis en vanwege het Covid-19 pandemie hebben zwakke huishoudens het extra zwaar, zegt de minister. “Als we kijken naar de normale huishoudens die het een en ander te werk stellen om aan hun brood te komen, dat die het ook zwaar hebben, laatstaan de zwakke huishoudens”, zei de bewindsman.

In aanloop naar de instelling van een duurzaam sociaal vangnet, heeft het ministerie ervoor gezorgd dat hulpbehoevende groepen in de samenleving zo snel mogelijk worden geholpen. Zo is er een project waarin voedselpakketten worden verstrekt aan zwakke huishoudens, maar ook zijn de bedragen voor sociale bijstand verhoogd.

Deze verhogingen, zoals door de minister van Financiƫn bekendgemaakt, heeft de minister van Sozavo doorgegeven. Zo is de Algemene oudedagsvoorziening (aov) verhoogd van SRD 500 naar SRD 750, bedraagt Kinderbijslag voortaan SRD 75 in plaats van SRD 50 en krijgen mensen met een beperking in plaats van SRD 325 voortaan SRD 500. Aan de zwakke huishoudens wordt niet meer een bedrag tussen de SRD 33 en SRD 41.50 uitgekeerd. Deze is verhoogd naar srd 500. De verhogingen gaan in november in.

4 REACTIES

 1. De gehele database moet opgeschoond worden. Er is veel ruis en er wordt veel misbruik van gemaakt.
  Als er duidelijke kaders en voorwaarden zijn wanneer iemand hulpbehoevend is en wanneer dus niet kan er meer gedaan worden voor de zwakkeren.
  Logistiek en registratie moet veel efficienter !

  En de mensen die misbruik maken mogen best een officiele waarschuwing krijgen.
  Maak geen misbruik van hulp een ander heeft het harder nodig !

  Wij gaan het samen moeten doen, samen door de crises en samen moeten we ons land wederopbouwen.
  Het gaat ons lukken. W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 2. Goed zo regering Santhoki.

  Eindelijk wat orde.
  De wanorde en chaos die heeste onder de criminele en corrupte ndp regering zal eindelijk tot het verleden horen.De pakketten distribueren onder de hulpbehoefenden alleen,het moet afgelopen zijn de surinamers in geheel als hulpbehoefenden te zien en ze blijven verwennen.


  Maak melding

 3. Zosavo doet een poging om de zwakkeren te bereiken. Eerst met geld en dan voedsel.

  Een gezin met twee autos maar met de broodwinner thuis werkloos kan hulp nodig hebben. Speciaal wanneer ze door hun spaargeld heen zijn.


  Maak melding

 4. Suriname beschikt over heel veel domeingronden. Om er rondom groot-Paramaribo en andere plaatsen in de districten zijn er genoeg gronden die het beste kunnen worden gebruikt om in landbouwcultuur kunnen worden gebracht.

  Het ministerie van LVV, het minsiterie van SOZAVO, ministerie OW&V, ministerie van Grondzaken, Handel &Industrie, Onderwijs en wetenschappen, cultuur kunnen allen op hun met hun achtergronden er zorg voor dragen dat er een gezamenlijk plan gemaakt wordt waardoor Surinamers aan landbouw, kippenteelt, enz gaan doen.

  Geef de Surinamers beperkte voedselpakketten, maar laat ze hun handen uit de mouwen steken en hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat alles goed verloopt en ze hierdoor weten dat ze het zelf moeten doen.

  Voedselpakketten aan de Surinamers geven, maakt hen alleen maar afhankelijk lui en schakelt hun verantwoordelijkheidsgevoel uit. Ze worden lui enz en dit is niet goed.

  Overheid komt schakelt u over op een andere opzet, waarbij sterke mannen en vrouwen hun eigen voedsel planten in de landbouw.

  Geeft u ze een hengels, in plaats van vissen, waardoor ze zelf gaan hengelen, ja toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.