KPS: Waargenomen vliegtuig Overbridge niet illegaal

11
KPS: Waargenomen vliegtuig Overbridge niet illegaal
Een soortgelijk watervliegtuig - beeld Timothy Li Fo Sjoe via Facebook

Het Korps Politie Suriname heeft zojuist laten weten dat een watervliegtuig dat op zondagmiddag 27 september door surveillerende politieambtenaren werd waargenomen, legaal in Suriname is. Het vliegtuig vloog laag boven de Surinamerivier op het moment dat de wetsdienaren bezig waren met controle werkzaamheden van vakantieoorden die grenzen aan  de Suriname rivier.

Ter hoogte  van het vakantieoord Overbridge  zagen zij het watervliegtuig laag boven  de rivier vliegen en landen. Kort daarna steeg het vliegtuig  op en vloog weg. De politieambtenaren rapporteerden dit geval aan hun leidinggevende, waarna op basis hiervan in de Ware Tijd een bericht verscheen dat het vliegtuig illegaal zou zijn en dat het mogelijk om een drugstransport kon gaan.

Dit klopt echter niet. Uit het politie onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat het watervliegtuig in kwestie legaal in Suriname is en dat de eigenaar bekend is bij de luchtvaartautoriteiten. Op zondagmiddag was zijn zoon en een vriend bezig na te gaan hoe het vliegtuig reageerde bij het landen op de rivier meldt de politie.

Volgens een bericht van de Surinaamse politie waren de luchtvaartautoriteiten in Suriname op de hoogte van het vliegtuig in het luchtruim en waren ze in contact met de piloten.

Het komt overigens vaker voor dat watervliegtuigen bij Overbridge landen. Dat blijkt uit ook uit onderstaande foto’s op Instagram:

https://www.instagram.com/p/BhFq3zwFn-4/
https://www.instagram.com/p/BfwoTs2Fq2O/


11 REACTIES

 1. Als het luchtruim gesloten is en voor bepaalde luchtvaardt maatschapyen geopend is verklaart
  dan ga ik ervan uit dat er verder geen uitzonderingen worden gemaakt maar dat is dus niet zo
  money talks bulshit walks ,wetten zyn gemaakt voor de arme mensen, de groot grondt bezitters hebben stellig andere regels geen wetten


  Maak melding

 2. ROMMEL INDERDAAD , BEN HET HELEMAAL MET U EENS, WAT VOOR UITZONDERING WORDT ER GEMAAKT. MET ZO EEN BULSHIT VERHAAL. RECHT VR 1 RECHT VOOR ALLEN. MAAR SURINAME ZAL ALTIJD EEN CORRUPT LAND BLÍJVEN, MET DIT SOORT AKKEFIETJES, WAAROM WAS DE POLITIE NIET EERST OP DE HOOGTE GEBRACHT, MAAR BIJ HET ZIEN VAN DE POLITIE HET HAZENPAD KIEZEN. IK ZOU ONDANKS DAT TOCH WEL EEN BOETE GEVEN EN HET TOESTEL IN BESLAG NEMEN. DAN MAAKT HET GEEN ENE MIER UIT VAN WIE DAT TOESTEL IS want geld is macht hebben als het nou ABRAHAMS, BOUTERSE , CHAM , OF DIE OLIEMAGNAAT IS DIT STINKT


  Maak melding

 3. Blijft verdacht! Oefening voor?
  Graag vliegtaks invoeren voor alle pret en watervliegtuigjes en natuurlijk alle helikopters. Kun je vliegveld Nickerie mee herstellen. Alle beetjes helpen.


  Maak melding

 4. Er is erg veel geld verdwenen uit de kas.Met 3 miljard dollars kun je heel veel vliegtuigjes kopen. Ik denk dat je nog veel meer privé vliegtuigjes gaat zien in Suriname. Scheelt weer met de files.

  Ik hoop dat de huidige regering heel snel achter het verdwenen geld gaat voordat je nog meer vliegtuigen en helikopters ziet.


  Maak melding

 5. @ esmerald: mee eens!

  @ ram: precies!

  Ik denk dat deze landing een oefening was om te kijken of het wel of niet opvalt en hoe snel men erachter komt dat er een vliegtuig daar geland is….dingen kunnen verstopt worden in 1 van de huisjes……en áls men wat vindt weet niemand meer van wie het is.


  Maak melding

 6. Als t van een of andere “bigi dagoe””, met een dikke vinger in de poeder of pap ,tsja, dan is t begrijpelijk dat er niks aan de hand . Duhhh, de “big boys” won,t give up that easily.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.