Vliegtuigje probeert landing op water te maken nabij Overbridge

22
vliegtuigje
FOTO TER ILLUSTRATIE - Foto door Nate

Een watervliegtuig heeft zondagmiddag rond 13.00u geprobeerd een landing op het water te maken in de omgeving van Overbridge. Bij het zien van een politieboot steeg het wit gelakte eenmotorig vliegtuig echter weer op. De politie in Suriname heeft het vermoeden dat het gaat het om een drugsvliegtuig.

Volgens de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) zou de politie getipt zijn dat er een vliegtuig met drugs zou landen in het gebied en werden politieagenten daar naartoe gestuurd om een onderzoek in te stellen. Korpschef Roberto Prade bevestigd tegenover de krant dat de piloot is doorgevlogen bij het zien van de politie.

Het incident staat niet op zich. In de maand juli was er ook al een melding van een landingspoging van een vliegtuig. Toen werd een afgebrand vliegtuig langs de weg in het gebied bekend als Kaaimangrasi (Para) aangetroffen. En twee weken geleden werd in buurland Guyana een Cessna-vliegtuig met drugs onderschept, dat onderweg was naar Suriname.

Prade zegt verder tegen dWT dat de Surinaamse politie bezig is met het onderzoek naar de poging tot landing in de omgeving van Overbridge.

UPDATE: Het is allemaal een storm in een glas water gebleken. Het vliegtuigje, een Seamax M22, was bezig aan een routinevlucht die gewoon bij de luchtvaartautoriteiten was gemeld. Het Korps Politie Suriname was niet op de hoogte van de vlucht en dacht met een vermoedelijke drugsoperatie te maken te hebben. De piloot overweegt in het vervolg de vluchten ook bij de politie te melden om problemen te voorkomen.

22 REACTIES

 1. Oei oei waar blijven de vliegtuigen die zijn aangeschaft in India?
  Staan zeker te roesten ergens op Zorg en Hoop 😴😴

  Je wordt getipt dat een vliegtuig zal landen en dan gaat de politie in de auto ernaar tor om te trachten het vliegtuigje aan te houden.

  Zelfde als je te voet iemand probeert aan te houden die op de motorfiets is en of een auto bestuurt.
  Belachelijk toch. KPS en Justitie schamen jullie je niet. Is dit zogenaamd proberen een aanhouding te verrichten wetende dat het vliegtuig toch zal ontsnappen.


  Maak melding

 2. Poging tot landing ? Zo te zien was het vliegtuig al geland ; maar door kennelijk door het niet erg taktisch optreden is het vliegtuigje er weer vandoor gegaan; wordt tijd dat het luchtruim beter beveiligd wordt want die is zo lek als een mandje;

  Ps een watervliegtuig pak je niet met een boot tenzij je een afweergeschut daarop hbt gemonteerd


  Maak melding

 3. Waar zijn de politie- en militaire helikopters van het ministerie van J&P en het leger.

  Waarom heeft Luchthaven Zanderij Justitie en Politie en het leger in kennis gesteld dat er een vreemde watervliegtuig dat zich niet heeft aangemeld op bij hen zich in het luchtruim van Suriname bevindt.

  De CIA van de USA-Ambassade aan de Kristalstraat in Paramaribo – Noord moeten wel op de hoogte zijn van deze UFO, die net als boefie niet meer te traceren zijn in Suriname.


  Maak melding

 4. Als je ergens geen weet van hebt onthou je van commentaar want er zijn nooit vliegtuigen uit india gekocht .Chan had een paar jaar terug 2 helicopters gekocht maar later bleken die toch niet te voldoen als kust beveiliging want ze moesten om de 130km weer bijgetankt worden voor haven controlle en dicht bij de kust voldeden ze goed ook de politie boten toen aangeschaft doen heel goed werk en in dit geval was de boot in de buurt .Dus komen jullie nu niet doen alsof we achterlijk zijn .Jullie vergelijken Suriname met andere landen die een complete lucht en zeemacht hebben


  Maak melding

 5. Een vliegtuig aanhouden 🤣😂🤣😂 Een ontsnapte vliegtuig 🤣😂🤣😂Waarom heeft Luchthaven Zanderij Justitie en Politie en het leger in kennis gesteld dat er een vreemde watervliegtuig dat zich niet heeft aangemeld

  Sinds wanneer melden drugs smokkelaars zich aan 🤣😂🤣😂 moeten ze ook melden waar ze zullen landen 🤣😂🤣😂 wat zijn ze weer slim vandaag ai mie Gado


  Maak melding

 6. Op internationaal luchthaven Zanderij JAP kan worden gezien op de radar dat er een watervliegtuig zich in het lichtruim van Suriname bevond en bezig was met landen en dat deze zich niet had aangemeld.

  Op grond hiervan konden justitie en politie, het leger van Suriname in kennis worden gesteld . Deze moesten dan in actie zijn gekomen met hun helikopters, te water en land op de locatie waar het toestel poging deed om te landen.

  Het blijkt dat de smokkelaars veel slimmer zijn dan j&p, leger, en dat ze wisten te ontkomen. Als er een goede samenwerking was geweest tussen JAP internationaal, j&p/ land, lucht water, leger land, lucht, water had men meer succes gehad.

  Hopelijk dat al deze diensten hier wat van geleerd hebben en dat ze een goede plan/ ook internationaal van aanpak maken hoe om te gaan met drugs smokkelaars en er meer uit kunnen halen in de toekomst.

  Ook internationaal konden ze deze smokkelaars uitschakelen. Guyana, Brazilië ook in kennis stellen van dit toestel. Want dit toestel kon gevolgd worden op de radar en Brazilië kon dit vliegtuig volgen in haar luchtruim, idem Guyana en Frans-Guyana.

  Schande dat de smokkelaars Suriname zo te kijk zetten. Dit toestel moet toch brandstof nodig hebben om weer te vertrekken. J&P Volgen jullie dat ook om te zien waar het barels brandstof naar toe wordt gebracht en ga daar eens een kijkje nemen, ook met jullie helikopters.


  Maak melding

 7. Ik vind bepaalde leiding gevende politie agenten dom. Als ze echt het vliegtuig wilden pakken en de inzittenden wilden arresteren hadden ze zich verdekt moeten opstellen.

  Waarom hebben ze het niet gedaan ? A tori e tiegie.

  Er is niet zomaar een onderzoek bezig bij de politie over onregelmatig heden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 8. Djamoe, de verdachte zat niet in het vliegtuig, al is hij wel tuig
  Hij zou met het vliegtuig gaan vluchten maar hij werd niet gebracht omdat iemand had gewaarschuwt dat skotoe daar zou zijn.
  Ik vraag me af of zo’n vliegtuigje met zo’n gewicht wel zou kunnen opstijgen


  Maak melding

 9. Vraag het aan chan en zijn vrouw die weten alles van deze regering zijn alleen maar drugs baronnen zitten daar we zijn er mooi klaar mee met deze gasten de tijd zal het leren


  Maak melding

 10. Het gaat om de enige Surinaamse watervliegtuig in Suriname.

  Zie – de Ware Tijd
  Verdacht vliegtuigje maakte routinevlucht

  De luchtvaartautoriteiten waren op de hoogte van de vlucht, de politie niet. Het is dus geen drugsvliegtuig.


  Maak melding

 11. Zo snel mogelijk een paar f16 aanschaffen die kunnen de kleine vliegtuigen dwingen tot landen anders destruction
  In India zijn chetak helikopter gekocht en die kunnen maar 300 km per vliegen, er wordt tijd dat er hard opgetreden wordt, Suriname krijg hier door een heel slechte naam en reputatie


  Maak melding

 12. Maripa ko,
  Troost jezelf maar want Suriname heeft al een slechte naam.
  Suriname heeft 10 jaar lang niets gedaan om de witte poeder tegen te houden.
  Desondanks is Suriname zo arm als een kerk rat.
  Zo een klein land en dan nog wordt er niemand aangehouden om deze smokkel waar laatstaan worden opgesloten.
  Kijk maar hoe lang Hoefdraad wordt gezocht en nog steeds geen lucht van Hoefdraad waar te nemen ondanks dat a mang en ka letterlijk wang Jeep🤔🤔🤔🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.