Kabalebo noteert 13 nieuwe coronagevallen

2
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Het bestuursressort Kabalebo in Suriname heeft vrijdag 13 nieuwe coronagevallen genoteerd. In totaal zijn nu 60 bewoners positief getest sinds de uitbraak in het gebied. Van de 60 zijn inmiddels 44 genezen verklaard en 2 overleden.

Om de uitbraak in Kabalebo onder controle te krijgen, was er een total lockdown voor het gebied ingesteld door districtscommissaris (dc) Josta Lewis. Deze was op dinsdag 8 september om 20.00u ingegaan en zou van kracht zijn tot en met woensdag 23 september om 05.00u. Nadat bij evaluatie bleek dat de uitbraak reeds onder controle was, besloot de dc de total lockdown ingaande maandag 21 september 05.00u op te heffen.

Het gebied was van zondag 6 september tot en met zondag 20 september ook op slot geplaatst door dc Lewis. Gedurende de twee weken was het niet toegestaan Kabalebo per land, water of lucht binnen te komen of te verlaten. Het is nog niet bekend wat er besloten zal worden, aangezien het aantal besmettingen in het gebied weer behoorlijk stijgt.

Vrijdag zijn 28 personen in Suriname positief getest op het coronavirus en daartegenover zijn 18 patiënten genezen verklaard. Momenteel zijn er 119 actieve cases.

2 REACTIES

  1. Is het nou zo moeilijk om die 1.5 m afstand te houden. Ik snap mensen niet, waarom ze op elkaars schoot moeten zitten. Wij Surinamers praten al hard genoeg, dus op 1.5 m hoor je duidelijk. Echt misselijk makend die personen die niet aan de regels houden. En die mensen zijn ook uiteindelijk ergens verantwoordelijk voor de Covid-19 doden. Denk maar na en doe niet stoer van ik het krijg dan zie ik wel, maar wat als je doorgeeft aan iemand die daaraan overlijdt? Doe aub die 1.5 m afstand en je handen goed wassen. Ga niet onnodig de weg op, blijf in je hangmat en drink koude kokosnoot. Je hebt immers tijd voor jezelf. Geniet jezelf en help je zelf ook. Tan Boeng.


    Maak melding

  2. LIVE | Virus tast ook de hersenen aan; ouderen wapenen zich tegen tweede golf
    CORONAVIRUSCorona is nog veel schadelijker dan gedacht, het tast ook de hersenen aan blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse UMC. En ouderen vrezen de tweede coronagolf en treffen maatregelen om te voorkomen dat ze besmet raken. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan

    AD.nl, d.d., 25-09-2020


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.