VIDEO: DNA stemt voor wijziging Wet op Staatsschuld en Bankwet

22
DNA stemt voor wijziging Wet op Staatsschuld en Bankwet
De Nationale Assemblée van Suriname

De Nationale Assemblée in Suriname (DNA) heeft vrijdag de wijziging van de Wet op de Staatsschuld en de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand ter afwijking van de Bankwet aangenomen. De wijzingen van de wetten biedt de Surinaamse regering de mogelijkheid om zowel op de internationale kapitaalmarkt als lokaal leningen te sluiten om financiële ademruimte te krijgen.

De wijzigingen werden aangenomen met 32 stemmen, waaronder ook die van de BEP. Er stemde niemand tegen, maar de NDP-fractie verliet wel de zaal en heeft haar stem dus niet uitgebracht. Volgens NDP-fractieleider Rabin Parmessar omdat zaken beter onderbouwd moesten worden.

Door de aanname van de wetten vrijdag, heeft de regering meer ruimte om geld te gaan zoeken. Dit tegen de zin in van Governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij is tegen de leenplannen van de regering, schreef de Ware Tijd vrijdag.

De vergadering is hier terug te zien:

22 REACTIES

 1. Wat wilt Roemer. Niet lenen om de armoede te beperken, terwijl hij zijn mond niet durfde open te doen tegen de vorige regering met de leen bakroe Boefdraad en consorten? Wanneer je leent moet je ook eerlijk zijn om de leningen terug te betalen op de vastgestelde dag en data.
  Al die leningen waarvan ook peperdure auto’s zijn gekocht, waarvan Adhin nog steeds een paar onder zijn hoede heeft door de auto’s voor een appel en een ei te kopen, is toch schandalig.
  Bouta is met een grote delegatie naar China afgereisd en heeft miljarden USD gehad voor het land, waar is dit geld gebleven. Tuurlijk in eigen zakken gestopt. Nog steeds zijn er mensen die nog steeds niet inzien, hoe belabberd en afgedankt de hele NDP het land heeft achtergelaten.Uiteraard heeft Bouta, Chan gewaarschuwd dat wat hij Bouta en consorten hebben achtergelaten niet mals is. Nu schreeuwt Bouta op de achtergrond van wij moeten deze regering de kans geven. Dit bedoelt hij dus, het volk verarmen en flink laten bloeden.
  Nooit meer Bouta of een andere NDP idioot aan de macht.


  Maak melding

 2. NDP is schizofreen….gewoon voorstemmen met de coalitie en dan daarna amnestie aan het parlement vragen voor Hoefdraad hi hi hi ha ha ha ik kijk ernaar….


  Maak melding

 3. Ik heb vertrouwen in santhoki en brunswijk
  Loekoe bouta bakroe woord overgenomen van boeboe hoe een land bestuurd moet worden, bij ndp was het motto, zoek wegen om geld te lenen en zo snel mogelijk over hevelen naar Zwitserland Hong Kong bank Barbados america bank, srot ding dagoe bouta boefdraad adhin abdoel go likkers van bouta


  Maak melding

 4. Ingrid waldering alias motjo niet vergeten zij is de grootste misbruiker van het geleende geld inkopen doen voor plezier terwijl mannetje lief bouta alias misleider dief ging stelen, bouta famirie na soso vloek ji sranang


  Maak melding

 5. Huidige regering kan niet anders dan de oude Oppenheimer lening herfinancieren met geleend geld. Hopelijk tegen marktconforme rentes en voorwaarden. Inkomsten en dividenten moeten gewoon naar de staat gaan. Het is te gek voor woorden dat de staat nu geen inkomsten krijgt van de staatsgelieerde ondernemingen. De NDP hebben de bedrijven volgestopt met schulden. Volgens Hoefdraad en andere NDP adepten hier op WKN was dat niet zo.


  Maak melding

 6. Dit is het enige wat kan.
  Echter de wijze waarop heeft veel weg van hoe de NDP het deed.

  Jogi is nu een probleem aan het worden wat Parmessar heel sterk uit buit.
  Parmessar is sterk in afleiden van de feiten. Echter hij heeft wel gelijk dat bewijs en onderbouwing niet meer is dan heeft gezegd. De zwakte zit in hoe bewijs je en motiveer je dat duidelijk.

  Denk bijvoorbeeld aan de verpanding van de inkomsten uit staatsolie etc. Dat zou wel het eenvoudigste moeten zijn om te bewijzen.
  Denk aan het gehannes van Boefdraad met het herschikken van schulden bij de CBvS in april en mei. Eenvoudiger kan men Adhin niet het zwijgen opleggen met zijn het ging goed tot februari. Ja toen stortte het kaarten huis van Boefdraad in van wat hij de afgelopen jaren verborgen had en liep de schuld bij de CBvS in no time op met SRD 6.000.000.000 dat was niet voor Covid etc. maar om alle rare papiertjes van daar voor weg te moffelen,

  Adhin is echt een grappen maker en Bouva zet zijn broodmollen op automatische piloot en Vreedzaam kan beter om de markt gaan staan en rotte vis aan prijzen.

  Het vertrouwen moet gesteld worden in Santohki want die staat er terwijl Bouterse schitterde door afwezigheid.


  Maak melding

 7. Linksom of rechtsom, er zal geleend moeten worden om de aflossingen te kunnen doen die de nationale boevenpartij heeft afgesloten. Immers, alle inkomsten zijn verpand door Bouta en boefdraad. Het is te hopen dat een deel van het geleend geld gebruikt wordt om inkomsten te genereren. Suriname is een rijk land en heeft veel te beiden o.g.v. Eco-toerisme, landbouw, veeteelt, pluimvee en er zijn nog zat olievelden die nog niet zijn ontdekt. De kunst is dit met het juiste beleid op lange termijn om te zetten in een verdienmodel.


  Maak melding

 8. Voor de ongeduldige mensen het is de regering gelukt om de salarissen van ambtenaren op eigen kracht over te maken deze maand. Steeds werd er gedeeltelijk geld geleend om salarissen, pensioenen en subsidies te kunnen betalen. Je ziet nu al dat het beleid van regering Santhoki/Brunswijk werkt. En dat in 2 maanden tijd.


  Maak melding

 9. Beetje warrig; is de verruiming vh leningenplafond nou bestemd voor covid (andere media) of anders zoals hier beschreven, of beide.
  1.5 miljard srd vh cbvs bestemd voor covid.
  Het is goed dat Roemer zijn poot stijf houd, geeft aan dat de regering gecontroleerd wordt. Voorheen zou Roemer gereshuffeld zijn, das het verschil.

  De president wordt o.a. geadviseerd door de gebroeders Jethu, beide als sr. financial adviseurs vd pres.
  Niet de minste dus…


  Maak melding

 10. Ik begrijp de bezorgdheid van Roemer en anderen.
  Nog meer lenen ? Welke garanties en voorwaarden staan er tegenover ? En hoe wordt het bewaakt zodat kapitaal 100 % wordt besteed aan datgene waar het voor bedoeld is ?
  Want volgens Bullshit Bouta is 20 % bij voorbaat al nietig. Het volk heeft hier een trauma aan over gehouden en is nog steeds in shock.

  De dillema is dat er aan de andere kant geen andere mogelijkheid is. Eer dat eigen productie geld oplevert zijn we weer maanden verder.
  Criminelen kaalplukken zal voor einde van de maand ook niet lukken.

  Het enige wat op korte termijn kan is reorganiseren, saneren en bezuinigen.
  De extra lening is meer op “tijd te kopen” want zodra er weer orde op zaken zijn, eigen productie opgang is, kosten zijn verlaagd, onnodige uitgaves zijn gestopt en de politieke criminelen en de corrupte criminele organisaties zijn aangepakt komt het weer goed met Suriname.

  De enige garantie is dat Z. E. Santokhi de leiding heeft, alle verantwoording en vertrouwen rusten op zijn schouders. Een ding moeten wij toegeven de sherrif is de man met de grootste ballen.

  Wij staan achter onze president, Z. E. Santokhi. Krakti !


  Maak melding

 11. waarom zitten veel mensen hier engels te gebruiken wat ze totaal niet machtig zijn??

  @rbrown: Same shit defferent flies
  @boesskowtoe: the only diverence is that your flys Where getting high from there OWN supplies.

  begin eerst eens normaal je moerstaal te spreken voor je een andere taal gebruikt die je totaal niet machtig bent.

  interessant doen met kennis en kwaliteiten die je niet hebt… overschatting van het eigen kunnen… met zulke eigenschappen kom je NOOIT ver.


  Maak melding

 12. @directeur….
  Wot is Joor problem? Let poeple wrait in theer in choic. Englis is not theer modders lengwits, lief dem aloon.
  Yoe staart Every nieuw zin with little letter, det is not good.. Do iT with headletter. Hef A nais dee verder.


  Maak melding

 13. zelfde stront , maar andere vliegen, voor als myn engels voor jouw onleesbaar was,
  en voor de ander met zn own supplies hier wordt ik niet high van en bedankt voor jouw aantyging vriendt,slaat nergens op


  Maak melding

 14. Bigi fefoer parmisser, legt uit wat met dat geld is gebeurd, omdat hij zijn deel al heeft.
  Hey, parmisser laat mij jou één ding zeggen: ,, en vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken”. Dus bepaalde POLITIEKE partijen verliezen niet hun streken. Luku bouta zelfde mentaliteit van jaren 80. BAAS………., NOH. Coming soon in jail.
  Samsa bouta lowé, Zie Interpol actie.


  Maak melding

 15. Leen niet en anders nooit grote bedragen.
  Lenen is als een strop om je nek. Als je geluk hebt, kan je het verwijderen, zo niet dan wordt het steeds strakker en strakker.
  Waarom aan die ellende beginnen?
  De internationale handel zit tegenwoordig zo in elkaar dat geen enkele arme land meer een eigen onafhankelijke koers kan varen. Bovendien worden de mensen in de arme landen ook heel hebberig en willen ze ook jeans, een smartphone, tv, netflix en wat niet meer, terwijl dit onnodige dingen zijn.
  De mens is aan het vergeten wat het belangrijkste is in het leven en is gestrand in smartphones, eigen auto’s en magnetrons.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.