VIDEO: Gronduitgifte Stafdorp Moengo wordt teruggedraaid zegt vp

2
Protest vanwege recente uitgifte van Moengo Stafdorp en omliggende percelen

Afgelopen maandag organiseerde de Belangengroep Behoud Moengo Stafdorp voor Moengo een protestmanifestatie inzake de recente uitgifte van het Moengo Stafdorp en omliggende percelen. Deze gronduitgifte zal teruggedraaid worden aldus de vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk.

De belangengroep heeft ernstig bezwaar gemaakt tegen deze uitgiften. Naast het uitgeven van gebouwen zijn ook terreinen rondom en in het Stafdorp uitgegeven inclusief het voormalig Suralco ziekenhuis. Hiermee wordt volgens de groep het historisch beeld van Moengo waar de Moengonezen recht op hebben, met de voeten vertrapt.

Brunswijk heeft tijdens de persconferentie van de regering afgelopen donderdag gezegd dat de terreinen die zijn uitgegeven op het Moengo stafdorp ingetrokken zullen worden.

Luister hier bij ABC Online naar de Surinaamse vp:

2 REACTIES

  1. Brunswijk moet aan zijn achterban aangeven dat er geen Rose mensen in Suriname zijn ik hoorde een hout verkoper die op Apintie heel racistisch sprak over Roze mensen en Agrariërs. Deze man klonk als een ndper die deze regering duidelijk niet mag.
    Hij wil de stad overvloeien met werkeloze hout en goud arbeiders uit het achterland die de regering zal moeten verzorgen. Hele negatieve taal sloeg die man uit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.