Ingrid Karta-Bink zegt lidmaatschap Pertjajah Luhur op

27
Ingrid Karta-Bink zegt lidmaatschap Pertjajah Luhur op

Parlementariër Ingrid Alma Karta-Bink heeft haar lidmaatschap bij de Surinaamse politiek partij Pertjajah Luhur (PL) per direct opgezegd. Ze heeft vandaag een brief hierover gestuurd naar de partij.

De 48-jarige Karta-Bink werd in 2010 geïnstalleerd als eerste vrouwelijke districtscommissaris van Commewijne. In 2015 werd ze gekozen tot lid van De Nationale Assemblée (DNA). Sinds juli 2019 is Karta-Bink waarnemend voorzitter van de fractie.

In die brief staat dat ze het besluit heeft genomen na een grondige evaluatie met de familie. De in Commewijne woonachtige politica dankt daarin ook de partij voor het in haar gestelde vertrouwen.

27 REACTIES

 1. Misschien kan ze ons meer vertellen
  bijvoorbeeld waar de voortvluchtige onschuldige hahahaha ex minister van financien is
  Beste mevrouw,
  Sterkte en leer ze allemaal maar dan ook allemaal en lesje, maar zorg er wel voor dat u er behoorlijk goed uit komt


  Maak melding

 2. @Reena Roy
  Blijf dromen, jij gek!
  Mevrouw Karta -Bink heeft uit eigen wil haar post verlaten en uit de PL gestapt.Ze heeft netjes bedankt voor de gelegeheid die haar geboden werd.
  Kom niet met je fantasie complot theories.


  Maak melding

 3. Dit had ik zien aankomen.
  Het is Kromo Somo en alleen hij die de lakens uitdeelt binnen de PL.
  Als minister zou mevrouw Karta-Bink het misschien beter doen dan die Bromtol Somohardjo.


  Maak melding

 4. De wet van Gresham. “Bad money always drives out good money”.

  De wet van Gresham is een empirische stelregel uit de monetaire economie, die stelt dat de omloop van “slecht geld” die van “goed geld” verdringt.
  Voorbeeld: Muntgeld heeft altijd meer waarde dan het papieren geld. Het metaal kan ten alle tijde omgesmolten worden. Het papieren geld niet. Bij hyperinflatie of devaluatie zal men geneigd zijn om het muntgeld, met een hogere intrinsieke waarde, op te potten en het papieren geld uitgeven.
  Toen ik deze wet bestudeerde had ik het niet door dat dit ook op mensen kan worden toegepast. Met name in de politiek. Ja, slechte politici kunnen de goede verdringen. Kijk maar naar mevrouw Karta-Bink. Die heeft zich als DC van Commewijne bewezen dat ze goed is. Los van haar redenen om te vertrekken uit de PL mag wel worden gezegd dat een goede Politicus vertrekt en dat een slechte of minder goede haar plaats zal innemen.
  En al scrijvende kom ik tot de ontdekking dat er wel een verschil is tussen geld en mensen.
  Het goede geld kan je bewaren. De goede mensen niet. Die ben je kwijt.
  Iemand heeft ruim 40 jaar geleden tegen mij gezegd: “ John, weggaan lost niks op”.
  Ik reageerde met: “Maar het lucht wel op”.
  Zeker weten dat op dit moment een hele zware last van de schouders van mevrouwKarta-Bink is afgevallen


  Maak melding

 5. Als deze dame paar maanden geleden het beleidt van de toen regerend coalitie heel vel ageerde is het wel duidelyk dat je een paar maanden later het zelfde beleid by een andere regering niet kan gaan steunen, deze vrouw heefd een geweten,Dat kan ik niet van het hele Assemble zeggen


  Maak melding

 6. Soms is het verstandig om een adem pauze te nemen voor jezelf. Je wilt niet geleefd worden door dag en nacht klaar te staan voor een ander. Burn-out ligt op de loer. Verstandige beslissing voor wat het ook moge zijn.


  Maak melding

 7. Op het eerste gezicht zou je zeggen het gaat om inkomen. Waarom is zij niet als beleidsadviseur bij een PL minister aangetrokken?

  Het moet een ernstige reden zijn want het lidmastschap is ook de deur uit.

  Wat ook de reden mag zijn bedank mevtouw voor uw inzet voor PL. Het gaat u goed.


  Maak melding

 8. Pl is toch net als die oude Pa’e al stervende. Beiden halen het einde van het jaar niet.
  Dikkop van abop heeft er voor gezorgd dat die kip zonder kop op binnenlandse zaken terecht kwam.


  Maak melding

 9. @Roepia
  Brunswijk is een machtspoliticus die heel veel straatwijsheid opgedaan heeft van Bouterse en Somohardjo.
  PL met Bronto als echte opvolger van Pa SOMO gaat de HVB elimineren en verkoopt daarna zijn ziel aan Brunswijk waarmee ABOB/PL een serieus te nemen partij kunnen worden. Ten minste als de ABOB heel blijft.


  Maak melding

 10. Mijne dames/heren,
  Wel verwacht maar niet gehoopt, dat dit zou gebeuren. Ik respecteer mw. Bink haar actie wel. Zij had geen keus. Eigenlijk zat ik er op te wachten, haar kennende in de DNA en buiten in het land als harde strijder. We moeten niet vergeten dat mw. Bink keihard heeft gewerkt voor de partij en om haar idealen te verwezenlijken. Zij is een goede parlementariër en een integer bestuurder met een eerlijk verhaal. Haar bijdragen en tussenkomsten in de DNA waren inhoudelijk relevant en stevig. Daarom moeten wij deze markante persoonlijkheden bekritiseren en koesteren, omdat mw. Bink de kennis en kunde in huis heeft om Suriname mede vooruit te helpen. Dat haar niet eens een directeursfunctie wordt gegund, voelt niet goed en is ook niet goed. Dat zij haar volledige termijn als Dc niet kon vervolmaken, is buiten haar toe doen. Een eigen partij oprichten, gelet op het stembuis resultaat van de HVB, is geen optie? Ik wil niet speculeren, maar denk toch stiekem dat zij last heeft van het vreselijke ‘overloopimago’ van de HVBérs. Mw. Bink moet zich daarmee niet associëren. Gaat u rustig met gezin op vakantie, een goed boek aanschaffen en gaan lezen of zo. In ieder geval, dingen doen waarbij u zich goed bij voelt. Dan komen wellicht de goede ideeën naar boven. En dan weer flink aan de bak. Eens heeft mijn wieg in Commewijne gestaan, vandaar ik met grote belangstelling de ontwikkelingen nauwgezet volg en dat Mw. Bink weet dat zij mentaal wordt gesteund. Ik weet bijna zeker dat zij het niet zo ‘blauwblauw’ laat. Heel veel wijsheid en ‘denkt erom: kop op’.

  Blijf denken/luisteren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.