VIDEO: Handjevol mensen komen naar protestactie op Onafhankelijkheidsplein

36

De soundtruck die Pakittow vanmorgen wilde inzetten voor de protestactie op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname staat er verlaten bij. Om 09.45 toen deze foto gemaakt werd, waren er nog geen 5 mensen op zijn oproep afgekomen.

De andere activist, Siebrano Pique, had iets meer succes. Hij wist 10 demonstranten met zich mee te krijgen. Ze gingen vanaf het Kerkplein naar het Onafhankelijkheidsplein waar ze zich aansloten bij Pakittow.

In totaal dus circa 15 demonstranten, zoals ook in onderstaand filmpje te zien is:

Siebrano Pique
https://www.instagram.com/p/CFkEuB_hqZT/?igshid=1mrgnivfkiukb

36 REACTIES

 1. Surinamers zijn verstandige mensen, die rationeel denken, logisch denken, de logica volgen en juiste beslissingen nemen. Dat blijkt nu weer. Je kan niet van een oproepkraaier verwachten dat zo’n oproep de oplossing is voor de grote uitdagingen waar de huidige regering voor staat.

  Informatie verschaffen tot groenten planten was veel beter geweest. Dagoeblad, Klaroen, Tayerblad, Peper, Bitawiri, Gommawiri, Soepoewiri, enz., zou meer op zijn plaats zijn. Hierdoor zouden de Surinamers over enkele maanden verzekerd zijn dat ze groenten te eten hadden en konden ze naar andere zaken kijken die ook goed is voor hun leven.

  Surinamers moeten naar oplossingen zoeken, individueel en gezamenlijk om te overleven op een eerlijke manier. Er zijn genoeg mogelijkheden, benut die.

  Er breken betere tijden aan.

  Waar anderen stoppen, gaat Chan verder.

  Chan O Set In.

  Samen Werken, Samen Sterker


  Maak melding

 2. Ram Singh

  25 september 2020 At 16:54

  Pakitto = paki dong kaw hoe ga je betalen voor je sound truck?? Je ndplee sponsors hebben het ook laten afweten.

  ==================================

  Ram Singh, ik geloof nooit dat Biervliet die truck gaat terugbrengen. Wendy is als onderpand gegeven. Reken maar ze keihard moet werk om die truck af te betalen šŸ„³šŸ„³


  Maak melding

 3. Pakitow ik had eerder aangegeven niet te stemmen, en meneer pakitow dongkaw mensen zijn nu politiek bewuster geworden, surinamers weten inmiddels bliksem goed wie de veroorzaker is van alle financiƫle ellende en crisis in Suriname, of ben je blind of wil je niet weten, die misleider bouta boefdraad adhin zijn een vloek geweest voor Suriname, na de verkiezingen zijn zelf de ndprs wakker geschud, daarom zijn de mensen telleur gesteld en slaat die protest van jouw nergens op, ga iets zinnigs doen advies


  Maak melding

 4. Ben ik met @Passant eens. bevolking woont in een rijk en vruchtbaar land, dus gewoon beginnen met planten. heel gezond ook. een paar kippen en de rijstboer goed houden. hoewel ik vind dat Chan harder moet worden tegen de dieven en pg meer personeel moet geven.
  verder, altijd leuk live beelden te zien van suriname.


  Maak melding

 5. Gerucht gaat dat Biervliet een bedrag van US 100.000,00 heeft gekregen van niemand minder dan Walther Bouterse. Dit bedrag zou hij gekregen hebben om protesten aan te wakkeren. Uiteraard heeft Biervliet dit gerucht naar het rijk der fabelen gewezen.

  Waar rook is is vuur. Ik heb het vermoeden dat de NDP hierachter zit. Dit kabinet is niet eens 3 mnd bezig. Protesten slaan nergens op.


  Maak melding

 6. hoe dom kunnen mensen zijn je kan toch niet verwachten van een regering die nauwelijks 2
  maanden aan de macht is alles wat vernietig is kan herstellen
  Men is gewoon dom olie dom om te gaan demonstreren , heeft die meneer Pakitow niks te doen
  Hij kan liever rijst gaan planten dan heeft tenminste na 4 maanden eten
  domme koe of op zijn javaans gezegd ASOE KATHE


  Maak melding

 7. OPO KONDRE MANG OENG OPO, SRANANG GRONG EH KARI OENG.
  WANS O PE TA TA KOMOPO, WI MOE SETI KONDRE BOENG.
  STRE DEH STRE WI NO SA FREDE, GADO DEH WI FESI MANG.
  HERI LIBIE TEH NAW DEDE, WI SA FETI GI SRANANG.

  Als je je volkslied begrijpt, dan vecht je niet alleen voor volk, het voornaamste voor je land.
  Het is nu tijd dat het volk offers brengt voor het land en niet het land voor het volk. Zorg goed voor je land, dan zal je land goed zorgen voor jou. TAI BERE GI SRANANG, SRANANG GRON EH KARI OENG! Als Pique bereid is een kogel voor bouta te nemen, dan kan hij ook op brood en water leven om het land te redden.


  Maak melding

 8. Papi Todo šŸ˜€ Pakitowtje,
  Geef maar dat geld terug aan de NDP, want jij had hun verteld dat jij duizenden mensen op de been zou krijgen.
  Jij dacht ook dat jij president van Su zou worden en nu ben je gewoon een teleurgestelde burger, met 15 aanhangers.
  Er is lang gezegd, dat Surinamers dom zijn, maar dat is niet zo. Surinamers zijn jaren voor de gek gehouden en nu zijn ze gelukkig wakker geworden.
  Suriā€™s het komt goed.


  Maak melding

 9. Robles 25 september 2020 At 17:26

  Zoek functie gebruiken en dan zoeken op Biervliet. Vervolgens bij wat oudere artikelen over demonstraties door Biervliet lezen in de reacties. Wat waren jullie toen fan van deze man zeg. En nu hij opnieuw kritisch is maar opeens naar jullie clubje draaien jullie 180 graden. Stelletje grappenmakers. zal ik wat oude reacties van jullie hier neerzetten?
  =====================
  Doe wat je niet laten kan!
  Pakittow moet niet denken dat hij als activist alles kan maken, er is altijd een betere activist als hij. Hij moet niet denken dat hij alleen kritisch kan/mag zijn, dat mogen wij ook en nu is het kritisch naar hem toe. Wie kritiek geeft moet ook kritiek kunnen ontvangen. Eerlijk kritiek is moeilijk te verdragen. Vooral als hij komt van een verwante, een vriend, een vijand, een kennis of een vreemde.


  Maak melding

 10. Dre_1 25 september 2020 At 18:06
  De worong rob less oftwel robg oftewel rbro kruipt als een echte worong uit de stront omhoog
  Wat een walgelijk stuk vreten, de neutrale. me go
  Bah,
  ==============

  Zoek hulp.


  Maak melding

 11. Boskopoemang 25 september 2020 At 18:23
  Pakittow moet niet denken dat hij als activist alles kan maken, er is altijd een betere activist als hij. Hij moet niet denken dat hij alleen kritisch kan/mag zijn, dat mogen wij ook en nu is het kritisch naar hem toe.
  ================

  Hypocriet


  Maak melding

 12. De walgelijke worong robg robless rbrow durft een ander voor hyporcriet uit te maken
  Hoe walgelijk moet je wel niet zijn, om te ontkennen wie je familie is.
  Nee, ik ben geen ndp’er. ik ben neutraal
  TIEN JAAR zijn smoel dicht gehouden, nu iedere dag volop commentaar leveren.
  Walgelijke hond
  Beantwoord eens mijn vraag
  noem mij een vijftal zware fouten van de vorige regering. Een neutrale moet dat toch kunnen.
  Een walgelijke worong geeft geen antwoord, net als robg als het hem te heet onder de poten wort


  Maak melding

 13. Ja noh je bent me zat noh, jij walgelijke worong
  Neem een voorbeeld aan Wendy. Je kan het totaal oneens zijn met hem maar hij is niet zo’n walgelijke worong als jij. Hij zegt en staat waar hij altijd voor heeft gestaan.

  Bah jij walgelijke viezerik
  Noem mij vijf gruwelijke zaken van de ndp noh.
  Nee die waren er niet toch. Jij de neutrale
  Fuck off boy
  kruip terug in de stront, waar je thuis hoort
  Bah, bah bah


  Maak melding

 14. Bij deze mislukte staatsgreep vn pakito is hij tot de laatste vonk uitgeblust.
  A SANI NAI WROKO SO. MI MANG.
  PAKITO JE BNT NOG EEN GROENTJIE N ECHTE POLITIEKE KUIKENTJE.


  Maak melding

 15. Is dat je reactie boy
  Nog steeds geen vijf walgelijke daden van de ndp.
  Ow jij ziet ze niet als walgelijk noh, net als je partij toch.
  Tien jaar lang waren ze als ideale schoonzonen en schoondochters keihard aan het werken voor het land toch.
  Jij walgelijke worong


  Maak melding

 16. @pakiratigri, heb je de jaren 80 meegemaakt? wat we nu in Su hebben stelt niets voor. In de rij staan, CIS, voor zakje rijst, zout en nog wat spullen. Suiker niet te vinden, werd gesmokkeld uit Guyana, sardines was luxe!, Coca cola niet te vinden. En ben je het bonnensysteem vergeten voor benzine? We hebben dat allemaal overleefd en dit gaan we ook overleven voor onze mooie Suriname. Dus ga nou niet dramatisch doen.


  Maak melding

 17. pakiratigri
  Het is zoals overal ter wereld : “het volk die werkt voor een habbekras is ALTIJD het haasje”.
  Ja mensen als Pakitaw zijn nodig om anderen (regering) scherp te houden en aandacht zowel, nationaal als internationaal, te vragen.
  Alleen is de vraag:
  Wat kan Pakitaw veroorzaken? Tijdens het vorig bewind heeft hij heel veel mensen op de been gebracht maar ook toen heeft de vorige regering geroofd en gestolen en dat ging door tot op het laatste moment.

  Pakitaw mijn steun heb je indien je oprecht bezig bent.
  Roep ook heel Suriname op om op zoek te gaan naar Hoefdraad en consorten en hou dit scherp zodat Hoefdraad zijn straf niet kan en mag ontlopen


  Maak melding

 18. Als de protestactie tot doel had de boeven, fraudeurs en criminelen van de vorige regering in het gevang te krijgen hadden ze duizenden mensen kunnen mobiliseren.
  Eigenlijk heel benieuwd hoe deze kersverse regering, die op dat punt nog niet op de proef is gesteld, zou reageren.


  Maak melding

 19. Robles 25 september 2020 At 18:31

  Boskopoemang 25 september 2020 At 18:23
  Pakittow moet niet denken dat hij als activist alles kan maken, er is altijd een betere activist als hij. Hij moet niet denken dat hij alleen kritisch kan/mag zijn, dat mogen wij ook en nu is het kritisch naar hem toe.
  ================

  Hypocriet
  ================
  Ehhh men, die egoĆÆstische hypocriet zegt hypocriet tege mij, thank yah prof rob-les.


  Maak melding

 20. Boskopoemang 25 september 2020 At 20:18
  Ehhh men, die egoĆÆstische hypocriet zegt hypocriet tege mij, thank yah prof rob-les.
  ========

  Ja ik vind het best hypocriet. Dat is geen schelden. EgoĆÆstische hypocriet is dat dan weer wel. Blijkbaar heeft ook u niet veel meer te bieden dan schelden. Mij doet het verder weinig als iemand die anoniem op een forum een beetje loopt te schelden. Het zegt meer over hoe u in elkaar zit. Moet lastig leven zijn met jezelf als je alleen maar kunt schelden. Neem een voorbeeld aan de talloze anderen hier die het vaak niet met mee eens zijn en dat wel op een normale manier kunnen zeggen. Stukje volwassenheid is dat wat u blijkbaar volledig ontbreekt. Doe er wat mee. Of doe er niks mee. Is uw leven verder. Fijne dag verder scheldend anoniempje.


  Maak melding

 21. Activisten als Pakitow, Curtis, Maisha en Xaviera zijn belangrijk. Alleen moeten ze hun politieke telleurstelling niet verwarren met hun beroep. Geen van ze zijn politici. Xaviera Jessurun is de enige die daar eerlijk en realistisch in is.

  Pakitow e.a. hebben in NIS er heel goed aan gedaan om de stem van het volk te beschermen. Echter maakt Pakitow nu de fout om niet meer naar het geheel te kijken maar naar slechts een klein deeltje.
  Mensen die roepen dat het hypocriet is om eerst Pakitow de hemel in te prijzen maar nu niet meer, vergelijken appels met peren. De situatie toen was anders.
  Wat wilt het volk nu ?
  Het gaat niet om de koers en de prijzen, het volk beseft dat zij is belazerd door de vorige regeringen. Het volk wilt nu gerechtigheid !

  Indien Pakitow werkelijk iets voor het volk wilt doen en wilt betekenen kan hij bijv de PG ondersteunen. En als dit om praktische of juridische of formele redenen niet mogelijk is, kan hij bijvoorbeeld het volk helpen om zelfvoorzienend te worden, want de komende aantal maanden wordt het zwaar. In plaats van tegen te werken en alleen maar kritiek te leveren kan hij beter in gesprek gaan met de regering en kijken wat de mogelijkheden zijn voor bijv micro kredieten om small business op gang te krijgen. Of meedenken / meewerken aan aanvullende oplossingen om de crisis dragelijk te maken voor het volk.

  Wij zullen het samen moeten doen, samen door de crises en samen werken aan een beter Suriname.

  Het gaat ons lukken. W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 22. Pakkitow je was fantastisch tijdens de verkiezingen.
  Je oogste globaal bewondering.
  Ik was ook een grote fan van jouw en ik geloof niet dat jij dan ineens een ander mens geworden bent.
  Laat vooral die straathonden van de NDP jou ajb niet brainwashen want ze kunnen met al dat gestolen bloedgeld veel.
  Tenminste dat denken ze mn die hele Bouterse clan.
  Laat je gezond verstand voor jou bepalen wat jouw keuze moet zijn .
  Krachtie mi booi en vooral veel wijsheid.


  Maak melding

 23. Paarse Pino 25 september 2020 At 22:13
  Nou zeg, veel bijval heeft deze demonstratie niet gekregen. 99,9% van de bevolking is het dus eens met de regering.
  ===========

  Nee dat denk ik zelf niet. Het is gewoon te snel. Ik denk dat de meeste Surinamers het even willen aankijken. Logisch ook. Verder kan ook niet iedereen op vrijdagochtend de straat op gaan. Dat is werktijd.


  Maak melding

 24. Bouta, Adhin met zijn aardappelen en uien gezicht, Afonsoenka met japjapie en kiskissie, Yildiz Pollack die ook ons land te grabbel en te grijpen heeft gegooid, Oma Jenny, Abrahams,Misikeba de valse prediker,met zijn oneindige Dubai gezicht en leenbakroe Boefdraad en de aanhangende leeghoofden moeten voor het gerecht verschijnen. Hun buitenlandse bankrekeningen leeg halen, dat geld moet terug in Staatskas. Pakkitow doet er beter aan om bij al deze mensen thuis voor hun deur te gaan protesteren. Pe a monie de.


  Maak melding

 25. Die pakito komt niet echt geloofwaardig over bij mij. Van het geld voor de soundtruck kon hij beter zwakkeren in de samenleving ondersteunen.

  Als je ook nog stapt in een brand new Toyota Hilux dan gaan mensen je ook niet echt serieus nemen. Want ervan uitgaande dat het jouw voertuig is, dan zul je toch genoeg geld hebben. Anders dan moet je het advies van Roy Boedhoe opvolgen en niet rijden als je geen geld hebt. Of ruil in voor een zuinigere auto.

  Dus wat is het werkelijke doel achter zijn mislukte aktie. Dat weten alleen hij en zijn sponsors…


  Maak melding

 26. Robles 25 september 2020 At 20:49

  Boskopoemang 25 september 2020 At 20:18
  Ehhh men, die egoĆÆstische hypocriet zegt hypocriet tege mij, thank yah prof rob-les.
  ========

  Ja ik vind het best hypocriet. Dat is geen schelden. EgoĆÆstische hypocriet is dat dan weer wel. Blijkbaar heeft ook u niet veel meer te bieden dan schelden. Mij doet het verder weinig als iemand die anoniem op een forum een beetje loopt te schelden. Het zegt meer over hoe u in elkaar zit. Moet lastig leven zijn met jezelf als je alleen maar kunt schelden. Neem een voorbeeld aan de talloze anderen hier die het vaak niet met mee eens zijn en dat wel op een normale manier kunnen zeggen. Stukje volwassenheid is dat wat u blijkbaar volledig ontbreekt. Doe er wat mee. Of doe er niks mee. Is uw leven verder. Fijne dag verder scheldend anoniempje.
  ================================
  Oooooh heb je je zegje nou gedaan hersenloze anoniempje, ben je nou gelukkig of nog steeds op je teentjes getrapt. Wat zielig, niet zo emotioneel jaaa, alles komt goed. Misschien niet met grote mensen hier, maar nog met je tollie blijven spelen oke, veeg nu even je traantjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.