Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur

6
Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur
Roseline Daan

Roseline Daan is de nieuwe directeur van het directoraat Cultuur, dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daan zwaait per woensdag 23 september de scepter op dit directoraat. Zij neemt het roer over van Elvira Sandie. Bij dit moment werd het personeel toegesproken door zowel minister Marie Levens als de nieuwbakken directeur. Met de aanstelling van Daan gaat het directoraat Cultuur in Suriname een andere fase in. Het personeel is lange tijd in staking geweest vanwege een conflict met de vorige leiding.

In haar toespraak, benadrukte minister Levens het belang van cultuur. “In tijden van verdriet help cultuur”, zei de bewindsvrouw. “Ik vergeet nooit dat tijdens een paar donkere dagen in de jaren ‘80, het cultuur was die ons op de been heeft geholpen. Het was het gezang, het gebed, de koren en de kunst die ons gedwongen hebben om tot een natie te komen.” Minister Levens heeft een goed gesprek gehad met de scheidende directeur Sandie, die zij bedankte voor het geleverde werk.

“Er wordt gezegd dat dit directoraat een moeilijk directoraat is. Ik geloof dat niet. Er is voor alles een oplossing als we naar elkaar luisteren en met elkaar afstemmen”, hield nieuwbakken directeur Daan het personeel voor. De nieuwe leidinggevende heeft laten weten dat zij altijd een luisterend oor heeft voor het personeel. “Als jullie iets met mij willen bespreken, loop mij tegemoet en wij praten erover. Wij gaan dit beleid uitvoeren in overleg met elkaar. Niemand is elkaars meerdere. Gelijkwaardigheid en respect zijn twee belangrijke zaken. Wil je gerespecteerd worden, dan moet je dat ook eerst hebben voor een ander.”

De boodschap van Daan naar haar personeel toe was duidelijk: “Kom niet aan het werk om die stoel warm te houden, kom aan het werk om te werken. Ga er niet vanuit dat jouw bijdrage te klein is. Elke bijdrage is van belang en wordt van harte verwelkomd.”

Het directoraat beschikt over personeel dat veel weet over cultuur en genoeg ervaring heeft. Met de nieuwe directeur heeft de minister afgesproken dat er naar hen geluisterd moet worden. “Zij kunnen ons helpen richting geven welke kant de cultuur op moet gaan.”

6 REACTIES

 1. Ach ja, directeur cultuur, windowdressing. Zit geen machtscomponent in, zoethoudertje, kruimels. Weet je wat macht is? Matoera op defensie bijgestaan door Bhola bij de marine! En ze zijn nog lang niet klaar. Het net sluit zich!!


  Maak melding

 2. Luisien je heeft gelijk, als ik jou was zou ik gauw het land verlaten
  Venuzuela,Acra Haiti, Ethiopie zijn opties
  Blijf je hou dan je smoelwerk, jij walgelijke worong


  Maak melding

 3. @ lucien
  Die majoor bhola is wel militair maar in de lijn van de zijn werkzaamheden als directeur coastguard ressorteert hij onder de minister van binnenlandse zaken. Minister van defensie Mathoera heeft niets te maken met coastguard. Dus lucien als je niet weet hie de vork in de steel zit, zeg dan niets. Of ga eerst op onderzoek en dan moet je komen met een statement. Schoenmaker hou je bij je leest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.