NDP doet niet mee aan protest; regering moet ruimte krijgen werk te doen

48
NDP vergadering gaat door ondanks samenscholingsverbod
Foto: ter illustratie

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft laten weten dat ze niet zal deelnemen aan de op social media aangekondigde protestmanifestatie op vrijdag 25 september 2020 in Suriname. De partij zegt in een statement dat ze steeds heeft aangegeven dat de nieuwe regering de ruimte moet krijgen om haar werk te doen.

De partij zegt in een statement: “Vooropgesteld dat het een belangrijk democratisch recht van eenieder is om mee te doen aan een vreedzame actie, is het standpunt vanuit de partij om vooralsnog aan geen enkele actie mee te doen.

Vanaf de transitie van de regeermacht heeft de NDP steeds aangegeven dat de regering de ruimte moet krijgen om haar werk te doen, waarbij de NDP dit beleid en de ontwikkelingen kritisch zal volgen.

De recente maatregelen van de regering treffen ons sociaal maatschappelijk incasseringsvermogen als samenleving. De partij zal echter niet deelnemen aan deze protestmanifestatie en doet een dringend beroep op haar leden om de ontwikkelingen vooralsnog af te wachten.

Ondertussen roepen wij van de NDP de Surinaamse regering op om niet voorbij te gaan aan de signalen van ontevredenheid.”

48 REACTIES

 1. smerige politiek vd ndp

  Ze kunnen maar beter stil zijn en ophoepelen.

  Het enige eigen belang/beleid vd ndp vanaf 25 februari 1980, regering jules wijdenbosch, regering ddb 25 mei 2010- 25 mei 2020 is het gevolg van dat Suriname nu skeer is en Surinamers nu in armoede leven en internationaal te schade is gezet.

  De regeringscoalitie CS – Bravo is er om weer orde op zaken te stellen. Dit zal offers vragen van het volk.

  Volk van Suriname geeft u de regering CS – Bravo de gelegenheid om zaken te regelen, ook met de COVID-19 die er bij komt.

  Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en Z.E. VP Ronny Brunswijk hebben geen toverstokken om Suriname vrij te toveren van de schulden, COVID-19-VIRUS en Surinamers in een tweede Dubai te laten veranderen.

  Samen Werken, Samen Sterker.


  Maak melding

 2. Men begrijpt maar niet, dat wat de vorige regering in tien jaar tijd heeft vernield, nooit in één jaar tid, ondanks de beloften van deze regering gemaakt, zal kunnen worden verwezenlijkt. Omdat de omvang van het desastreus beleid, naar vermoed werd wel groot was, maar niet zo giganties groot was. De nieuwe regering moet dus de tering naar de nering zetten. Echter denkt het merendeel van de bevolking dat een ieder kan TOVEREN, zoals de VORIGE machthebbers hadden doen geloven. DUS,,,, geef de regering niet twee, vier of zes maanden de tijd, maar één jaar, alvorens er resultaten te zien kunnen zijn.


  Maak melding

 3. de veroorzakers komen niet…. nogal logisch
  dat is wachten op vechtpartijen voor wat ze het land en haar bewoners hebben aangedaan.
  denk ook niet dat de paarse ratten echt uitgenodigd zijn


  Maak melding

 4. Wacht even, dus 10 jaar lang help je het land naar de klote, en nu je in de oppositie zit wil je de regering de tijd geven, en kritisch volgen. Begin eerst binnen jij eigen gelederen kritisch te kijken. Dan geven we jullie nog even de tijd, maar gaan jullie kritisch volgen. De huichelarij.


  Maak melding

 5. Het maakt niet veel uit nu.

  Aan de gewone burger het advies om goed in kaart te brengen hoe je dit jaar goed en gezond doorkomt. De veranderingen zijn al ingevoerd en daar moet je mee leven.

  Geen enkele politicus is een messias of wonderdokter. Plaats daarom ook niet te veel vertrouwen in die figuren en ga meer uit van je eigen kracht.


  Maak melding

 6. Het zou beter zijn als ze er wel zouden zijn, zodat het verarmd surinaams volk ze een spaanse bok kan geven. Ze weten dondersgoed dat zij, de paarse bende, de oorzaak zijn, dat we nu in de financiële rotzooi zitten. Het is een stelletje lafaards daar op ocer. Kom op met je grote bek bouterse. Waar is boefdraad? Waar is het gestolen geld adhin? Heb je je directeursfunctie van EBS al neergelegd parmessar? De adviseursfunctie bouva, an sadi, hopkinson ? Diki boloe? Alle 400 ndp belijdsadviseurs en salarissen in usdollars? Onderzoek en vervolging nu van die paarse krabita anoes en geen genade met ze.


  Maak melding

 7. REGERING WIL TWEE MILJARD US VOORSCHOT OP OLIERESERVES

  Zie de Ware Tijd, d.d.,d 24-09-2020

  De regeringscoalitie onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi – Z.E. VP Ronny Brunswijk doet hard zijn best om orde op zaken te stellen en de Surinamers een veel beter te leven.

  Surinamers geven jullie deze regeringscoalitie onder Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi de gelegenheid om dit werk te doen.

  Chan O Set In

  Heb vertrouwen en hebt u tijd hiervoor. Een huis kan je in een paar uur branden, maar je hebt jaren lang nodig om het te bouwen, ja toch? Dat geldt dus ook voor alles in Suriname weer in orde te maken,

  Wees geduldig er is hoop, hebt u vertrouwen en het komt wel goed. Chan is goed bezig met uw belangen, uw welvaart en uw welzijn.

  Chan O Set In


  Maak melding

 8. Het volk moet beseffen dat op dit moment de beste deskundigen van Suriname in de regering zitten. Als het hun onmogelijk gemaakt wordt hun werk voort te zetten dan is Suriname afgeschreven, want Suriname is al falliet.
  De beste deskundigen die nog in Suriname zijn proberen te redden wat er te redden valt en zijn nu met man en macht bezig om ons Suriname in leven te houden. Want ons Suriname wordt als het ware kunstmatig beademt.

  Mensen die op dit moment en in deze fase willen protesteren en actie willen voeren beseffen niet in wat voor toestand Suriname verkeert.
  Beste mensen,
  de situatie is erger dan precair. De situatie is zeer ernstig, Suriname ligt in kritieke toestand !

  Het volk en het bedrijfsleven kunnen niks anders dan meewerken.
  En de NDP moet rustig stil blijven zitten en snavel dichthouden.

  W’o set en. Het komt goed.
  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 9. djogoman 24 september 2020 At 12:56
  Men begrijpt maar niet, dat wat de vorige regering in tien jaar tijd heeft vernield, nooit in één jaar tijd, ondanks de beloften van deze regering gemaakt, zal kunnen worden verwezenlijkt

  Ze begrijpen het wel degelijk.
  Maar
  ze willen dat de rotzooi word opgeruimt; het liefst met zo veel mogelijk lastenverzwaringen voor het volk. Wat is er gemakkelijker om een stem te winnen. van een ontevreden mens of van een tevreden mens? Dit is tien jaar geleden ook zo geweest
  Bovendien zijn het niet de exministers en adviseurs ed die een hoop lawaai maken. Dit laten ze over aan de ongeschoolden (ook hier) en figuuren die voor een paar srd te paaienzijn


  Maak melding

 10. De regering kan zoveel willen. Wil de geldschieter dat wel? Wat gaat men met 2 miljard doen, de gaten dichten van het wanbeleid van de vorige? Wij zijn als onbetrouwbaar bestempeld door de vorige machthebbers. Waarom leent men geen 10 miljard, dan zijn alle schuld en afgelost en geeft de regering en de bevolking meer dan genoeg lucht. Het is de vraag, hoeveel de oliefondsen nu waard zijn en wat de uiteindelijke opbrengsten zijn. De olieprijs in de toekomst zal ons dat leren.
  Zullen er voorwaarden verbonden zijn aan de voorschot en wat behelsrn die.


  Maak melding

 11. Het is een goede daad en wijs beleid, zich in deze zware tijden van partijschap bij een vertrouwelijk partij aan te sluiten, hoewel de NDP nooit meer te vertrouwen is. Maak de zelfde fout nooit meer, alles is beter dan paars. een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde paal, maar jullie hebben je al 3 keren gestoten aan de zelfde paars.

  YOU CAN FORGIVE BUT NOT FORGET AND DON’T YOU FORGET THAT!!!


  Maak melding

 12. “Ondertussen roepen wij van de NDP de Surinaamse regering op om niet voorbij te gaan aan de signalen van ontevredenheid”

  Heeft de NDP de afgelopen 10 jaar geluisterd naar de signalen van grote ontevredenheid van het Surinaamse volk?????

  Het is schaamteloos en arrogant om na 10 jaar plunderen en frauderen met zo een statement te komen .

  Het zou de NDP sieren om pas op de plaats te maken en deze regering de tijd te gunnen om de puinhopen van 10 jaar paars op te ruimen.


  Maak melding

 13. Goed besluit van NDP. Maar het zou wel goed zijn om partijleden
  bewust te maken dat onderwijs en gezondheidszorg de basis van
  een samenleving is. KENNIS IS MACHT.

  De wereld is als de zee, wat niet mee stroomt komt op de bodem
  terecht (zinkt) of wordt als schuim aan de kant geduwd (wordt vervangen).


  Maak melding

 14. pakiratigri 24 september 2020 At 12:54
  De NDP is coming in from the cold. Na juiste timing we suku. Een tijger heeft niet altijd succes bij het besluipen van een prooi. Het kan soms misgaan. In dat geval gaat die tijger desnoods urenlang wachten tot de prooi op een acceptabele afstand is. Met zijn snelheid en acceleratievermogen krijgt die kaaiman of kapoea of pakira geen kans om weg te vluchten. De NDP is allang blij dat anderen het ‘werk’ alvast verlichten. Thanks Pakkitto. We will be watching you from a distance. Luku bun te wan tigri wiki. A betre I suku wan dekking. Timing ,timing. Coming in from the cold.
  =====================================================

  Pakiratingi,

  Je zou het ook anders kunnen benaderen en heb er niet zo veel woorden voor nodig.
  Namelijk a tigri sabi pe e krasi ing k@oulo go olo. A betre a tigri e tan sibri a no wiki moro.


  Maak melding

 15. Zie je ze (de Nationale Dieven Personen) al staan naast het bord van de heer Biervliet (Geen verhoging, haal ons gestolen geld terug bij de ndp boeven)?!

  Lachen joh!!!!!

  Logisch hè!!!!! De NOG VIJF BOEVEN en debiele stemmers kunnen zich beter (de eerste 10 jaren) koest houden.


  Maak melding

 16. Deze move van de ndp is hoogst opmerkelijk, welke oppositie partij laat zo’n een uitgelezen kans om de zittende regering in de wielen te rijden onbenut.
  Wat speelt er tussen Bouterse en Santokhi/Brunswijk?


  Maak melding

 17. Pony 24 september 2020 At 16:25
  Wat speelt er tussen Bouterse en Santokhi/Brunswijk?
  ========

  Dat laat zich natuurlijk raden als je niet al te naïef bent 🙂


  Maak melding

 18. Er schuilt een addertje onder het gras, merkbaar aan Pakitow, hij is arrogant geworden en praat met gespleten tong. Zijn intonatie zegt genoeg dat er een ander soort power achter hem zit, zo kenden we Pakitow niet.


  Maak melding

 19. Zo reageert een volkspartij met een volksleider. Het is goed dat er mensen opstaan om een signaal te geven. Als de NDP haar leden had opgeroepen om mee te doen, zou je natuurlijk de beschuldigingen om de oren vliegen van destabilisatie en powerplay. Het zijn dezelfde gasten die toen de regering met protesten probeerden te tarten. Now di dem no kisi pai en dem e k’ka fu tek ing roepen ze moord en brand, bang als ze zijn het verwijt te krijgen dat ze debet zijn aan deze shit!


  Maak melding

 20. Gewoon korte metten maken,, bouta z’n schoonzoon boefdraad en kornuiten opsluiten in een isoleercel droog brood en water geven en ook geen bezoek. Dat moeten brunsie en chan doen. En basta


  Maak melding

 21. Al die paarse ratten weghalen bij de staatsbedrijven met een maandsalaris van 10.000 usdollars per maand en nog toelages. Wat een graaiers. Dus blijf weg. Anders worden jullie gelyncht door het verarmd surinaams volk. Volkspartij? Me bakasee.


  Maak melding

 22. Pakiratigri je bent een luie Surinaamse tijger en een domme. Een tijger wacht niet af maar besluipt langzaam zijn prooi. Lucienne wat probeer jij uit te leggen?NDP different day same shit!


  Maak melding

 23. Het zogenaamde Leonsberg akkoord moeten we nog overboord gooien en de Grondwet ontdoen van paars en revo gelul. Pas dan kunnen we echt verder met het bepalen van de juiste koers om ontwikkeling te bewerkstelligen in ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 24. Wat een gotspe hier van de vhpers. Allen hypocrieten, de afgelopen 10 jaren heb ik ze niet gemerkt, waarom hebben ze niet meegedaan met de protesten tegen de regering Bouterse.
  Vergeet niet , het is mede, dankzij Pakitiw, dat de regering Bouterse is verslagen,
  het is mede , dankzij Pakitow dat jullie een grote bek (broek) mogen opzetten ,
  het is mede dankzij Pakitow, dat Santokhi president is geworden
  het is mede, dankzij Pakitow, dat wij niet meer bang hoeven rond te lopen.
  Moet ik verder gaan !!!!!!
  Het is dezelfde Pakitow, die jullie nu demoniseren, door het slijk proberen te halen, jullie zijn zo schofterig bezig, de honden lusten zelfs geen brood van.

  Waar was Rusland, waar was Somohardjo, waar was Santokhi, waar was Brunswijk.
  Ze lieten hun partijbelangen prevaleren boven de belangen van het volk, waarom hebben ze bouterse zijn gang laten gaan, 10 jaren lang hebben ze geen poot uitgestoken en nu komen ze zeggen, wo set ing.

  Ze waren op de hoogte van de vele leningen, vele corruptie, het stelen van
  onze spaargelden bij de centrale bank, waarom hebben ze het volk niet gemobiliseerd, waarom geen algemene staking uitgeroepen, niks hebben ze gedaan, bange schijters zijn het , nog steeds.
  De criminelen lopen nog lachend rond en het arme volk die eerder slachtoffer, die niet de oorzaak is van de grote ellende wordt gestraft, omdat de regering de echte maatregelen die ze moet nemen niet durft te nemen, ze doen aan symptoombestrijding.


  Maak melding

 25. Bouta heeft Afonsoewa als adviseuze.Deze twee randebielen horen achter slot en grendel. Jap japie en keskesie
  Bouta staat al met 1 been in het graf. Ga nog even genieten voor zover het nog kan met je verzopen kapotte nieren. Bouta heeft het korsakofsyndroom. Heeft de uitstraling van een paarse rat. De hele ndp kliek is een waardeloze kliekje. Dat deze paarse kliek nog steeds niet kan inzien hoe hersenloos ze zijn. Weg is weg en blijft weg. Opdonderen met deze gasten. Boefdraad kom nu tevoorschijn met het geld van het volk. Jenny Geerlings zwijgt ook als het graf. Schaamteloos zijn deze min kukkels.


  Maak melding

 26. Lucien, de Nationale Dieven Personen kunnen maar één geloofwaardige reden hebben om naar het plein te gaan, ze kunnen niet bij de vetpotten om ons te bestelen. Andere motivatie om naar het plein te gaan zou een onderkenning zijn van de volgen van hun wanbeleid, want ze gaan dan protesteren tegen zichzelf. Wie heeft de afgelopen 10 jaren beleid gevoerd. Heb jij nu zoveel van ons gestolen dat je in een constante ontkenning kunt leven? Of zit je hoog en droog in Nederland (het verfoeide Paradijs)?!
  De MOORDENAAR heeft alleen moord en verderf gebracht, vandaar het huidig ongerief. Met dank aan de ndp en de mensen die op die misdadige partij gestemd hebben.


  Maak melding

 27. @Pony: Dat is de aard van het beestje, na so dem kakkalakka disie tang!! Je ziet het toch aan het gedrag van hun leiders? Onbetrouwbaar, vals, listig en verraderlijk….echt VHP!!


  Maak melding

 28. @W,Whome: Ga je hersenspinsel spuien bij de ega van jopu leider die zich schaamteloos heeft gewrongen in de RVC van het rijkste staatsbedrijf van Suriname. Ga dat verhaal van je ophangen bij de VP die familie en stamgenoten heeft geaccomodeerd. Ga jou geleuter vooral brengen aan de deur van de leider van de Verenigde Hindoestaanse Partij die schaamteloos vrouw, familie en partijgenoten accomodeerd! Wat kom je uitleggen??? Als iets wil vertellen, ontkracht dan mijn relaas, jo koe!


  Maak melding

 29. Pony 24 september 2020 At 19:13
  De criminelen lopen nog lachend rond en het arme volk die eerder slachtoffer, die niet de oorzaak is van de grote ellende wordt gestraft, omdat de regering de echte maatregelen die ze moet nemen niet durft te nemen, ze doen aan symptoombestrijding.
  ====================

  De poet en de belangen zijn onderling verdeeld en het volk gaat de rekening betalen.


  Maak melding

 30. Para express en passant komen elkaar tegen in de dominee straat.

  Para ex : Passant, jongoe fa a waka , alla sang bung
  Passant : hé brada fa a waka, je bent duur geworden, longtime no see

  Para ex : mi dé, mi dé, a libi kong tranga, alla sani kong dirie ini a sakka sakka kondre
  disie
  Passant : No taki Baia no taki, bus prijs opo, a kong 5 SRD
  a olie prijs ooktoe opo, ik moet zuinig gaan leven

  Para ex : mi fin ing na wan bung Sanie, pres Chan é soekoe moni, Bouterse nanga ding foe
  foeroeman foeroe alla Moni, soso dong kauw é libi Dja ini a kondre, het land is
  bankroet, daarom ding opo na valuta koers, we moeten toe naar wan bitre Sranan
  Passant : mi srefi fin ing wang bung tori, we moeten de buikriem aanhalen, anders wordt het
  niks met dit land, pres Chan nang wan bung man, mi é bribie ini a man disie

  Parra ex : mi nefoe in Holland, a sinie wang app, a mang taigi mi, dat we weer en meer
  de fiets moeten pakken
  Passant : sang, ini a Faya song disie, a nefoe foe joe lauw Kba, Koroe jang ing hersens, wie
  gaat in deze faya zon de fiets nemen, na fosting tori, unu no dé in Holland

  Parra ex : ma sa joe fini echte echte dat a olie prijs opo, ik zal mijn rij gedrag moeten
  aanpassen, mi moesoe rei zuinig nang a broko Otto
  Passant : mi né spang brada mi né spang, so langa mi kan pai a 25 SRD alla moeng, mi kan
  tanke 25 SRD all moeng, a tori bung, mi no habi last van de prijsverhoging.


  Maak melding

 31. Trouwens, iedereen kent de NDP inmiddels. De NDP zegt iets anders en doet iets anders. De kans zit er gewoon in dat paars morgen in burger tenue gewoon aanwezig is.

  En zo te zien zijn de Bouta-lovers weer uit hun schulp gekropen, want deze protest geeft ze weer hoop.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname, ook voor jou. Krakti !


  Maak melding

 32. Lucien je hebt enkele weggelaten; Drugsdealer jr., momenteel voor onbepaalde tijd met vakantie in NYC, dochter van de drugsdealer/MOORDENAAR op het ka-kabinet van de Plesident de MOORDENAAR.
  Ik lees net dat de MOORDENAAR 10.000.000.000,00 USD heeft achtergelaten en dat deze regering het in 1 á 2 maanden heeft opgemaakt. Je weet toch waarom men nu op het plein wil protesteren. Om duidelijk aan te geven dat het geld voor de bezuinigingen bij jullie teruggehaald moet worden. Ga maar door met alles dat jullie verbogen hebben recht te praten, het gaat niet lukken mi boi.


  Maak melding

 33. Ze wachten rustig af op een kans om later weer te kunnen graaien. Maar eerst moet de staatskas weer gevuld worden. En dat geven ze deze regering alle ruimte voor. En daarna….we zullen het meemaken.


  Maak melding

 34. Volgens mij gaat het beter komen in suriname. En onze sweet sranang blijf bij ons. Life is good. We hebben ebola verslagen. Nu corona nog. Love en god beschermd ons in de wereld.
  😘


  Maak melding

 35. Pony 24 september 2020 At 19:13
  =================================================

  Wat probeer je eigenlijk met je statement van 19:13 uit te leggen? Het slaat kant nog wal.
  Als je maar een hoop nonsens kan neerpennen. Probeer in het vervolg je rug een beetje recht te houden, tenzij je Pakitow zelf bent.


  Maak melding

 36. Sabaku, maak je niet druk, het is / was niet voor jouw bestemd, het is niet door mij verzonnen, ik vertel geen leugens, maar ach, jij bent iemand die in staat is zijn geboorte te ontkennen, zoals de vhpers hier op waterkant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.