VIDEO: Bestuursambtenaar dient klacht in tegen agent na mishandeling

20
VIDEO: Bestuursambtenaar dient klacht in tegen agent na mishandeling
Het slachtoffer raakte gewond aan zijn lip door een vuistslag.

Een bestuursambtenaar van het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost heeft een officiële klacht ingediend bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ). Dit nadat hij afgelopen weekend zou zijn toegetakeld door een agent van het Korps Politie Suriname.

Het slachtoffer Fellayno Elliott reed na het werk in uniform gekleed op de bromfiets naar huis. Hij werd aan de Van Idsingastraat door de politie staande gehouden in verband met de lockdown. Ondanks dat hij een dispensatiebrief bij zich had en gekleed was in uniform, bleef de agent moeilijk doen over Elliott’s aanwezigheid op straat.

De zaak escaleerde en Elliot kreeg een vuistslag van de agent in zijn gezicht. Daarna werd er een vuurwapen op hem gericht en werd hij geboeid in de politieauto geplaatst. Daar kreeg hij nog een klap in zijn gezicht van de agent. Zijn lip was daardoor opengescheurd en zijn gezicht opgezwollen (foto).

Districtscommissaris Ricardo Bhola is niet te spreken over de wijze waarop de medewerker van zijn commissariaat door de politieagent is behandeld. Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd is dc terstond naar het politiebureau gereden, nadat hij vernomen had dat de bestuursambtenaar zich daar bevond.

In onderstaand filmpje doet Elliott zijn verhaal:

20 REACTIES

 1. Racisme en haat is een ziekte voor het geval je het niet wist Raoulletje .
  Corona zal ws niet het enige zijn waar de mensheid mee te maken krijgt .

  Veel mensen zullen niet meer terug keren naar suriname , en ik geef ze geen
  ongelijk.
  Sterkte meneer en ik hoop dat deze agent wordt gestraft voor misbruik maken van zijn
  macht.


  Maak melding

 2. Als het verhaal van deze jongeman klopt, zou de agent op staande voet moeten worden ontslagen. Tijdens het vorige (wan)bewind was er veel corruptie en geregel waardoor er een heleboel dompo’s posities hebben gekregen, ook bij de politie. Ik sluit niet uit dat deze agent uit die gelederen is. Met hardwerkende en eerlijke surinaamse burgers zou anders moeten worden omgegaan. Als je geen empathisch vermogen hebt, ben je als politieagent volkomen ongeschikt.


  Maak melding

 3. Mensen. Daarom is er nu ook in opdracht van pres Chan een onderzoek bezig naar onrechtmatigheden bezig bij de politie.

  Dit heet machtsmisbruik.

  Als deze agent niet wordt ontslagen is dit een zwakte bod.
  Want hij gaat het weer doen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. e, e!, skowtoe bos wan geüniformeerde bestuursambtenaar met dispensatiebrief in lip op weg naar huis in a lockdown. Ye make/mek spotie?, Me Taigi!, Eckte, Eckte!, Lookoe a photo!

  A skowtoe k.!, Me Taigi!, want de politieagent moet met zijn klauwdefitters van (een) burger/s blijven, vooral als daar geen enkele aanleiding voor is en er van de zijde van de burger/s geen verzet is.


  Maak melding

 5. =Een gefrusteerde NDP’er heb ik begrepen van iemand die de agent kent. Durf niet te zeggen of het klopt, omdat de fam zei dat die agent zijn luxe leventje kwijt is geraakt.


  Maak melding

 6. Ik hoor van mensen uit Amerika en Nederland dat ze weer gaan demonsteren/protesteren cq roven winkels plunderen en dat komen ze in suriname doen en dat allemaal onder de mom van every uniform matters.
  Black lives matters hoezo hier.
  Hier is iedereen Black.
  Die uniform drager zal ook wel een grote mond hebben opgezet, een agent gaat niet zomaar een klap geven.
  Vanuit een agent moet gezag uitstralen en anders krijg je nederlandse toestanden dat niemand meer respect heeft voor ome agent. Hee willimpie


  Maak melding

 7. Wat een vuile schoft! Deze hond zet de helle dienst terschande , er is maar 1 goed signaal naar de rest en het volk en dat is onslag , kom op Pres toon dat zulk gedrag niet ge geaccepteerd word en ondslaan 🤔


  Maak melding

 8. Voor een evenwichtige verslaglegging mis ik de foto van de betreffende agent, desnoods met een balk voor zijn ogen, zoals met anderen WEL is gedaan door WK. Ruik je het al??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.