Buitenlanders stelen 2 miljoen SRD met valse creditcards

12
betaalkaart-suriname

Twee buitenlanders zijn in Suriname ingesloten door de Recherche Regio Paramaribo. Het gaat om de 31-jarige Fransman Tyron A. en zijn 39-jarige kompaan, de Roemeen Florin J. Ze hebben in enkele maanden ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatig gepind met valse creditcards.

De twee fraudeurs worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van valse sleutel, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte, meldt het Korps Politie Suriname.

Tyron A. heeft zich hevig verzet bij zijn aanhouding. In zijn bezit is aangetroffen en in beslag genomen een bedrag van SRD 15.000 en valse creditcards. Hij had kort voor zijn aanhouding, met gebruikmaking van de valse creditcards onrechtmatig geld gepind bij de geldautomaat.

Op de verdachte Florin J. heeft de politie ook een geldbedrag, een aantal valse kredietkaarten aangetroffen en in beslag genomen meldt de politie.

Het vermoeden bestaat dat de twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse creditcards en illegaal verkregen toegangscodes.

12 REACTIES

 1. Gelukkig dat ze zijn opgepakt. Dat er in Suriname zulke skimmers rondlopen. Die banken moeten de ATM machines beter beveiligen.
  Dit soort gasten maken veel meer buit dan die doorsnee rovers. Heel vervelende ontwikkeling.


  Maak melding

 2. Suriname is natuurlijk een makkelijke prooi,want in Surianme hebben de bankpassen nog een magneetstrip, en die is eenvoudig te kopieren.
  In Europa hebbn de meeste meeste bankpassen tegenwoordig een Chip


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Buitenlanders stelen 2 miljoen SRD met valse creditcards.

  Het gaat om de 31-jarige Fransman Tyron A. en zijn 39-jarige kompaan, de Roemeen Florin J. Ze hebben in enkele maanden ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatig gepind met valse creditcards.

  Dus beide criminelen verblijven reeds geruime tijd illegaal in Suriname.
  Ze zijn nu aangehouden en ingesloten.
  KPS beide criminelen langdurig verhoren tot dat ze vertellen waar die 2 miljoen SRD’s zijn gebleven.
  Naar en bij welke CAMBIO’s de SRD’s zijn gebracht om in te wisselen voor Dollars of Euro’s.

  Geen enkel bezoek toestaan. Ook geen medewerking verlenen voor een pro deo advocaat.
  En als ze toch hun eigen advocaten willen hebben, geen probleem.
  Maar direct controleren hoe deze door beide criminelen wordt betaald.
  Want dan komt automatisch ook het GESTOLEN geld bovenwater.

  Steeds het voorarrest van beide criminelen door het O.M. laten verlengen.
  Want de Surinaamse Banken willen hun GELD terug hebben.


  Maak melding

 4. Boefdraad en deze bende opsporen en oppakken!Je kan onmogenlijk een zoekactie starten op zoek naar deze fraudeurs en criminelen en boefdraad er buiten houden!!


  Maak melding

 5. Hoe dan 2 miljoen SRD’s uit de ATMS gehaald, zonder dat de banken het merken. Blijkbaar gepind uit rekeningen van mensen die veel geld hebben en merken niet eens dat geld uit hun rekeningen zijn gehaald.
  Dan wordt er geklaagd, dat de ATMs die voldoende zijn bevoorraad. Er wordt geklaagd er is geen SRDS. de boeven wisten wel met 2 miljoen SRDS vandoor te gaan. Roemer Centrale Bank klaagt er is niet genoeg dollars, maar geeft toestemming aan de banken de dollars voor srd14 per us$ te verkopen. Nu slimme mensen de dollars allemaal opkopen en op de zwarte markt voor 17 en 18 srds per us$ verkopen wordt er geklaagd.

  Er worden maatregelen getroffen zonder eerst te kijken wat de gevolgen kunnen zijn. Eerst gedaan en dan bedacht, heeft menigeen in verdriet gebracht. Vooraf nadenken voorkomt achteraf problemen. I Sranang !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.