Prijzen Telesur en Digicel aangepast als gevolg van koersaanpassing

20
SRD geld uit Suriname

Telesur en Digicel hebben de prijzen van hun producten en diensten aangepast. Dit als gevolg van de koersaanpassing die maandagmiddag door werd gevoerd door de Centrale Bank van Suriname. De moederbank bracht de wisselkoersnotering van de Amerikaanse dollar van SRD 7,52 naar SRD 14,29 (verkoopkoers).

Digicel CEO Deonarine Gopaul heeft dinsdagmiddag laten weten dat de aanpassingen een noodzakelijk gevolg zijn van de gestegen kosten van zakendoen en zullen binnen een week van kracht worden.

De CEO verzekert dat het telecombedrijf zich zal blijven inzetten om zijn klanten “een hoogwaardige service” aan te bieden en altijd “nieuwe en innovatieve manieren te vinden om waarde toe te voegen aan de klantervaring die wij bieden”. “Wij stellen uw business en loyaliteit tijdens deze tijd van verandering enorm op prijs.”

De prijzen bij Telesur zijn dinsdag reeds aangepast. “Wij verzekeren u, dat wij onze rol als enabler van digitale services zullen blijven vervullen middels innovaties en klantgerichte oplossingen. In deze tijd van verandering zullen wij samen blijven werken aan het veiligstellen van onze digitale toekomst”, meldt het bedrijf.

20 REACTIES

 1. Zorgvuldig omgaan met je abonnement/databundel/ beltegoed. Het is zakelijk nu. Geen tijd meer voor nonsens en onzinnige gesprekken .
  Wie geen geld heeft die appt of belt dan maar niet zal iemand als Roy Boedhoe zeggen…

  Maak extra gaten in die riem want je gaat het strakker moeten zetten.

  Den profiteur e pier den tifi lafu nomo. Hun boterham is dik belegd. Den man ne spang anga unu.


  Maak melding

 2. Robles

  23 september 2020 At 20:43

  Nadat iedereen van de diaspora verplicht op de fiets moet gaan we nu ook alle internet verbindingen schrappen en telefoons inleveren.

  ===============================

  Suri’s willen allemaal een Iphone of een Samsung Galaxy. Kansloos. Ze moeten maar genoegen nemen met een Nokia 3310 en een beperkte bel min / sms bundel. Minder bellen en sms-en en wat harder werken. Tijd van in de hangmat liggen is voorbij. Land telt achterlijk veel feestdagen. Dat kan ook minder.


  Maak melding

 3. @Robles als het volk wat te zeiken heeft moeten ze naar Ocer gaan. Een zekere Bouterse van de NDP had ze gouden bergen beloofd. Zijn partijgenoot Misikaba had het over een 2e Dubai. Als makke lammetjes liep het apatische volk achter Bouterse aan. Zijn paarse evangelie werd geslikt voor zoete koek. Kijk 10 jaar later waar Suriname is beland. Pinbai of niet soms ? Prik maar wat extra in je riem. Die ga je strakker moeten aantrekken de komende maanden. Meer verhogingen komen eraan.


  Maak melding

 4. Dit is gewoon het proces van actie en reactie. Foute beslissingen moeten hersteld worden. Daar ontkomen wij niet aan.

  Wie wilt staken ga staken en roep:
  Sluit Bouta op !
  Bouta moet naar Boma !
  Sluit Bouta op !
  Bouta moet naar Boma !
  Sluit Bouta op !
  Bouta moet naar Boma !

  Tra fas no de !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 5. @Paarse Pino: Paarse Alatta Motjo haar databundel wordt door het klootjesvolk betaald want als ex hoge ambtenaar heeft ze voordelen en in Suriname gaan ze met 60 al met pensioen. Jaren was het hier 65 nu loopt het steeds op.
  Ze vervelen zich zal die paarse alatta motjo nog steeds 1e klas kip eten? Of is het intussen illingbere boomkip? Op Leonsberg vult de paarse rattenkoning zijn dagen met boomkip stroppen leggen en de beestjes levend te villen want zijn paarse rattenknechtjes moeten tenslotte eten.


  Maak melding

 6. Koos 23 september 2020 At 20:57
  Tijd van in de hangmat liggen is voorbij. Land telt achterlijk veel feestdagen. Dat kan ook minder.
  ========

  Maar daarover zijn we het denk ik wel eens hoor. Vind alleen dat de kleine man nu teveel de dupe is van de maatregelen. Waarom moeten mensen die al niks hebben nu extra hard gepakt worden. Wilt u die straffen ofzo? Laat de zogenaamde toppers die best 6 maanden 10% van hun salaris willen inleveren ook 10% van hun concessies inleveren. En dan niet alleen naar de NDP kijken he. Wees dan eerlijk. Pak ook belastingontduikende VHP-ers aan. En maak een gelijk speelgeld qua invoerrechten. Dus geen kortingen op invoerrechten voor de grote importeurs. Schaf bijvoorbeeld ook gratis brandstof af voor hoge functionarissen. En ik blijf het herhalen. Begin Surinaamse Nederlanders die in Suriname vermogen verbergen eens flink aan te pakken. Want het is makkelijk om vanaf de zijlijn te roepen hoe het in Suriname moet terwijl een groot deel van deze roepers boter op hun hoofd hebben. Ik heb dat laatste nu al een paar keer aangekaart maar heel toevallig wordt op dat laatste door Surineds hier niet ingegaan. Hoe zou dat nou komen.


  Maak melding

 7. Paarse Pino 23 september 2020 At 21:25
  Wendy zal zuiniger met haar databundel om moeten gaan. Dus geen onzin meer hier komen verkondigen. Zo bespaar je. En dat allemaal te danken aan, jawel, bouterse notabene! Hoe krom is dit
  ========

  U snapt dat afgelopen 10 jaar niet 100% van de bevolking op de NDP heeft gestemd en dat ook die dus nu ook allemaal pinaren? Of snapt u dat niet.

  Ik wordt een beetje moe van die houding om alles maar op het bordje van het volk te gooien. Alsof die wat te zeggen hebben. Die hebben voor en na de onafhankelijkheid nauwelijks wat te zeggen gehad. De ene corrupte bende maakt plaats voor de andere corrupte bende. Of denk u werkelijk dat er opeens in 2020 een perfecte regering is ontstaan met uitsluitend vaderlandslievende politici? Hoe naïef. Al in de eerste weken zijn er genoeg signalen te zien dat deze regering er in eerste instantie niet zit voor het volk maar er zit voor vrienden en familie. Nepotisme en eigenbelang. Wat dat betreft pakt dat slim stemmen niet zo goed uit en hadden wat mij betreft de nieuwe kleine partijen meer kans moeten hebben gehad. We zitten met weer 5 jaar oude politiek. Er gaat niks veranderen. Dat is het sombere beeld wat ik heb.


  Maak melding

 8. Deze aanpassing vereist zeker een betere motivatie. Het grootste deel van de kosten bestaat uit afschrijvingen op eerdere investeringen, op afstand gevolg door de personeelskoesten. Beide posten zijn niet veranderd!!!
  Ook vermeld het artikel geen bedragen. Wat waren de oude prijzen en wat zijn de nieuwe??
  Ik denk dat dit een cases is voor de prijscontrole!!


  Maak melding

 9. Foute reatie,s allemaal ,er zit een nieuwe regering en die voerdt een beleidt uit, het heeft geen zin steeds te roepen vorige regering dit of dat, dit is goedkoop excuse.
  Deze regering moet beleidt uitstippelen en uitvoeren ,werkgelegenheidt creeren en de ambtenary afslanken enz en minder terug wyzen op de vorige regeerders


  Maak melding

 10. Nooit heeft Telesur aan afschrijvingskosten gedaan (wel berekend) en komt nu met een prijsverhoging terwijl het internet ovefbeladt is en slechter dan Afrika


  Maak melding

 11. Ik ben het deels met @Robles eens. Je moet vermogensbelasting en onroerendgoedbelasting invoeren zonder aanziens des persoon in Suriname. Dan komt er veel kapitaal in de staatskas en dan hoef je de paarse rekening niet bij het verarmd surinaams volk op hun (leeg) bord neer te leggen. Ook niet bang zijn om eigen partijgenoten aan te pakken. Denk aan de beloftes, die aan het volk beloofd zijn. En stel een Bijzonder Gerechtshof in die alle kruka zaken gaat onderzoeken zonder aanziens des persoon.


  Maak melding

 12. Als de koers naar beneden was bijgesteld, zouden deze organisaties de prijzen ook naar beneden brengen? Men hoeft geen econoom te zijn om te weten dat dit nooit zal gebeuren.
  O ja, iedereen zag dat Bouta en cs de pot leeg vrat. Gelukkig deed ie dat openlijk. Met Santokhi gaat iedere surinamer een goeie bril moeten aanschaffen voordat men door heeft dat de pot leeg wordt gevreten.


  Maak melding

 13. Roland Faith
  Indien Telesur een kostprijs zou moeten bepalen en daarbovenop de de bedrijfswinst voor belastingen dan zou de verkoopprijs per eenheid (per belminuut lokaal / interlokaal bijvoorbeeld) veel hoger zijn dan wat men nu doorberekend aan de gebruiker.
  Het aantal gebruikers is te klein en de afname in minuten veel te laag op het totaal aantal inwoners van Suriname.


  Maak melding

 14. Als het klopt dat met de recente wisselkoers aanpassing de tarieven van Digicel en Telesur met 90% gaan stijgen dan denk ik wel dat veel mensen hun abonnement niet zullen verlengen…

  De winkeliers zijn ook al geconfronteerd met 30% prijsverhogingen van distributeurs en leveranciers terwijl er werd beweerd dat er geen prijsverhogingen plaats zouden vinden…

  So who is lying and who is speaking the truth…


  Maak melding

 15. @brown
  Je begint al fout. De regering voert geen beleid uit. Ze bepalen het beleid. Het uitvoeren gebeurt op departementen door ambtenaren en door iedereen in Suriname (bijv lockdown

  Ambtenary afslanken, daar heb je een punt. Kan je mij uitleggen waarom bouterse beloofd had de bezem door het ambtenarenbestand te halen en vervolgens 10.000 man extra in dienst nam? Je weet vast en zeker nog wat zijn reactie was toen hem hiernaar werd gevraagd.
  Hij zei, om je geheugen wellicht enig sinds op te wakkeren; je weet toch, je beloofdt wat voor de verkiezingen, he je weet toch, hehehe
  robg stelt dat de ndp allerlij maatregelen wilde nemen, maar dit niet kon, omdat de oppositie hier een stokje voor stak.
  snap je dit? kan je mij dit dan uitleggen? de ndp had toch de meerderheid, zij konden toch allerlij wetten in no time uit de mouw schudden, zij konden toch allerlij leningen afsluiten, zij konden toch het schuldenplafond verhogen zonder dat de ppositie ook maar 1 ding kon zeggen.
  Ik snap dit allemaal niet, kan jij mij dit uitleggen?

  of moeten we heel anders redeneren? heeft de ndp bewezen dat ze niet konden regeren?
  waardoor is dan niet van belang, desnoods wel van belang het is de schuld van de anderen geweest.
  dan is het toch UITSTEKEND dat anderen regeren.
  dan zou het toch netjes zijn als de enkeling respect opbrengt voor wat het volk wil


  Maak melding

 16. Technologie jaagt de mensen alleen maar op kosten.
  We hadden vroeger geen telefoonkosten, geen Internetkosten, geen bankkosten, nada.
  Mensen beseffen niet dat al die technologie gefinancierd moet worden. Door wie? Door henzelf!
  Dus wil je meer technologie, dan zul je helemaal kaalgeplukt worden door de technologiebedrijven.
  De dikke winsten gaan allemaal naar de Kaaimaneilanden, waar de rekeninghouders al bezig zijn met de volgende stappen van uitbuiting.


  Maak melding

 17. Een paar maanden geleden stelde iemand hier dat 1 persoon vele namen had
  rob g, rob less, en r bro
  Ik begin het te geloven
  Triple r geeft nooit antwoord op gestelde vragen
  ze hebben wel een grote smoelwerk, maar het dokken kunnen ze als de beste,
  bah wat een walgelijke wormen. Junkstatus


  Maak melding

 18. Ik ben het helemaal eens met Robles.
  Dre-1, de pot verwijt de ketel, doe je al een tijdje hier op waterkant, je gaat jezelf nog geloven ook. En aub geen scheldkanonades­čśé­čśé


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.