Man betaalde 16 personen met valse Amerikaanse dollars

5
Banken mogen houders valutarekening niet weigeren vreemde valuta op te nemen

De politie van Wageningen heeft op 19 september de 36-jarige Orpheo B. aangehouden vanwege het feit dat hij vals geld gebruikte om betalingen te doen. In dit geval gaat het om valse Amerikaanse dollars die hij gebruikte om onder andere winkeliers te betalen voor gekochte goederen.

Het Korps Politie Suriname meldt dat Orpheo een bekende van de politie en van justitie is. In de jaren 2011,2016 en 2019 is hij al in de gevangenis belandt voor het gebruiken van valse muntspeciën als betaalmiddel.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Orpheo in verzekering gesteld. Uit het politie onderzoek tot nu toe blijkt dat Orpheo 16 personen betaalt heeft met valse Amerikaanse dollars.

Deze strafzaak is voor nader onderzoek overgedragen aan de afdeling Recherche Regio Midden meldt de Surinaamse politie.

5 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Man betaalde 16 personen met valse Amerikaanse dollars.
  Deze CRIMINEEL is reeds jaren bekend bij de politie en justitie in Suriname voor het in omloop brengen van vals geld.

  In de jaren 2011,2016 en 2019 is hij al in de gevangenis belandt voor het gebruiken van valse muntspeciën als betaalmiddel.
  Deze 36-jarige Orpheo B. heeft 16 personen betaalt met valse Amerikaanse dollars.

  Om voorlopig van deze Orpheo B. verlost te zijn, zou hij nu voor 16 jaren achter slot en grendel moeten worden gegooid.


  Maak melding

 2. 22 September 2020 by Public Relations in Politieberichten.
  Buitenlanders aangehouden voor onder andere pinpasfraude en deelname criminele organisatie. Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat deze verdachten al maanden bezig zijn in ons land en dat zij ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatige gepind hebben met de valse kredietkaarten. Verder bestaat het vermoeden dat deze twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen toegangscodes (passwords).

  Ik kan me niet voorstellen dat zij ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatig gepind hebben met de valse kredietkaarten. Dat de banken geen alarm slaan? Geven schuld aan Surinamers dat ze te veel pinnen vandaar de pin automaten leeg lopen. Antwoord op; waar zijn de SRD’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.