Commewijne eerste in rij districtsbezoeken regering Santokhi-Brunswijk

11
Commewijne eerste in rij districtsbezoeken regering Santokhi-Brunswijk

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben op maandag 21 september een bezoek gebracht aan het district Commewijne. Het district is hiermee de eerste in de reeks van bezoeken die de regering zal afleggen aan de verschillende bestuursregio’s in Suriname. Het doel van deze ontmoetingen is om de noden en grieven van de districtsbevolking zelf aan te horen. De regeringsdelegatie werd ceremonieel verwelkomd in het district.

Tijdens het bezoek zijn door het staatshoofd enkele vraagstukken aangekaart, waar het district mee te kampen heeft. In de Raad van Ministers is het instellen van een Project Management Team goedgekeurd. Dit team moet alle projecten deze week identificeren en adviezen uitbrengen aan de regering welke projecten onmiddellijk voortgang moeten vinden en welke nader geëvalueerd moeten worden. Ook op de verschillende ministeries zijn de bewindslieden bezig met projecten listen en evalueren en ook daarnaar zal gekeken worden.

Santokhi heeft reeds een inventarisatie gehad van verschillende ministeries voor wat betreft de projecten in Commewijne. Het ministerie van Openbare Werken heeft al groen licht gegeven om de rehabilitatie van de Pandit Tilakdharieweg volledig af te ronden. Ook de drinkwatervoorziening in het district wordt aangepakt en van de president heeft de gemeenschap de garantie gekregen dat dit vraagstuk opgelost wordt.

Hiernaast heeft het fileprobleem ook de aandacht van de regering. Met verschillende instanties wordt nagegaan hoe de verkeersregulering, met name nabij de Wijdenboschbrug, beter aangepakt kan worden. Hiermee kan een deel van het probleem aangepakt worden. Het staatshoofd liet weten dat de regering niet alleen bezig is met de crisisbeheersing, maar dat de bevolking zich ook gereed moet maken voor het uitvoeren van projecten om ontwikkeling te brengen. Dit draagt volgens hem bij tot werkgelegenheid.

11 REACTIES

 1. President Chan en z’n team regeren niet van achter hun bureau, maar komen persoonlijk langs in de districten om de te kijken hoe het volk uit de nood geholpen kan worden. Na Boskamp,nu ook in Commewijne. Anno 2020 is het een schande dat er met regelmaat tankwagens naar delen van Commewijne moeten om mensen van schoon drinkwater te voorzien. Het is tijd dat er een waterzuiveringsinstallatie komt in dit district.


  Maak melding

 2. Er was al een begin gemaakt (sinds 2016/17) om een waterzuiveringsinstallatie te bouwen i.s.m. met België langs de Surinamerivier. De productie van schoon drinkwater gaat wel duurder zijn dan in Paramaribo.


  Maak melding

 3. weg met die statige houding,weg ermee!!
  niet meer voor-van deze tijd!!
  landgenoten-sranangmangs gewoon respect hebben voor de president
  dat is het allerbelangrijkste.


  Maak melding

 4. @Boesskowtoe 22 september 2020 At 09:28
  Goed idee bro. RWZI en Drinkwater zuiveringsinstallatie`s, helaas is er voorlopig geen geld voor, op langetermijn noodzakelijk.


  Maak melding

 5. President en vice president, zo hoort het.
  Een land met zoveel rijkdom.
  En toch profiteert het gemeenschap niet!
  We weten inmiddels, waarom!
  Ik sta achter u, het kan lukken om een land met trauma te genezen.


  Maak melding

 6. Kijk hoe statig onze president Zijne Excellentie Chan Santokhi voorop staat. Er straalt zoveel power af van deze Grote Roerganger die binnen twee maanden meer heeft bereikt dan dictator Bouterse in 10 jaar tijd.


  Maak melding

 7. ZO JAMMER VAN AL DIE POPPENKAST EROMHEEN, TEVEEL DURE AUTO”S EN BEVEILIGERS, ALLEMAAL SHOW, KOM OP DE FIETS MET 2 SECURITY BOY”S, JE HEBT TOCH EEN VOORBEELD AAN NEDERLAND


  Maak melding

 8. Peter😉wij mogen en kunnen heeeeel veel van Nederland hebben en leren.gewoon eenvoudig en ook geen poespas.
  doe maar gewoon dan doet men al gek genoeg.
  voorbeeld:als president van Holland,Marc Rutte.
  YES WE CAN.


  Maak melding

 9. Hahaha als Wendy hier al dreigementen plaats dat zij samen met haar soort de President wil gaan oppakken, dan kan ik mij met de beveiliging wel iets bij voorstellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.