Nieuwe jeugdrechercheurs moeten goede bewakers van jeugdbeleid worden

1
Nieuwe jeugdrechercheurs moeten goede bewakers van jeugdbeleid worden

Dit zijn de pas afgestudeerde rekruten van de politieopleiding, die door de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname zijn getraind tot nieuwe jeugdrechercheurs. Om zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de diensten van de afdeling Jeugdzaken verder te verbeteren zijn jonge, gedreven rekruten aangetrokken meldt het KPS.

Volgens de Surinaamse politie heeft de selectie van deze groep na een screening plaatsgevonden. Er is gekozen voor deze groep aangezien deze jonge politiemensen een hele belangrijke rol kunnen vervullen in het jeugdbeleid. Zij worden opgeleid en begeleid met als verwachte resultaat dat zij goede bewakers worden van het jeugdbeleid.

De training is gestart met oriëntatie op het werkveld, daarbij zijn er bezoeken gebracht aan verschillende kindertehuizen. Het theoretische deel bestond uit een basis training, waarbij verhoortechnieken algemeen en in zedenzaken aan de orde zijn gekomen.

Daarna zijn de skills en inzichten bijgebracht van onderzoeken (voornamelijk in zedenzaken) en dossiervorming.
Naast de training zijn er verschillende presentaties gehouden door actoren die onlosmakelijk verbonden zijn met Jeugdzaken vanwege de beharteging van de belangen van het kind, zowel op het strafrechtelijke- als het sociaal maatschappelijk gebied.

Het praktische deel van de training wordt afgewerkt door middel van nabootsing van praktijksituaties, waardoor tegelijkertijd een toetsing van de theoretische kennis plaatsvindt. De eerste fase van deze training is afgesloten middels een certificaatuitreiking.

De jonge jeugdrechercheurs zullen zich onder begeleiding verder specialiseren meldt het KPS.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.