Voortgezette prijscontrole werpt vruchten af

17
prijs-controle-winkel-suriname
Archieffoto controle

De landelijke winkelcontroles die door het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (min EZ) in samenwerking met de bestuursdiensten worden gevoerd, werpen nu reeds vruchten af. Naast de controle op winkels worden ook bouwmaterialenzaken aangedaan.

Zo is tijdens de controle onder andere geconstateerd, dat bepaalde bouwmaterialenzaken bestrijdingsmiddelen (chemicaliën) verkopen, terwijl ze daartoe geen vergunning kunnen overleggen. De ambtenaren zijn vervolgens ook gevallen tegengekomen, waarbij vergunningen reeds vervallen zijn. In dergelijke gevallen wordt de vergunninghouder in de gelegenheid gesteld om de nieuwe aanvraag te doen c.q. te doen verlengen.

Een ander voorkomende situatie is dat aanwezige werknemers niet beschikken over een keuringscertificaat. De werkgevers zijn in de gelegenheid gesteld om voor een ieder de keuringscertificaten in orde te maken. In beide voornoemde gevallen zal er nacontrole worden uitgevoerd.

Tijdens de controlewerkzaamheden is voorts opgemerkt dat in een bepaalde winkel er blikken Nutrilon babyvoeding van de schappen waren gehaald en in een boodschappenwagen in de winkelruimte waren geplaatst. Dit in afwachting om deze oude partij ook mede te nemen in een eventuele hogere prijsaanpassing. De vergunninghouder is erop gewezen dat hij zich hier aan een ernstig strafbaar feit schuldig heeft gemaakt namelijk hamsteren. Terstond moest hij de blikken babyvoeding terugplaatsen op de schappen om deze tegen de reeds berekende verkoopprijs te verkopen.

Winkeliers in Suriname worden erop gewezen dat alle goederen in de winkels voorzien moeten zijn van een prijs de zogeheten prijsaanduiding. Het niet hebben van een prijsaanduiding levert een economisch delict op. Verder wordt benadrukt dat goederen die tegen een bepaalde prijs zijn ingekocht, niet mogen worden gehamsterd om het daarna tegen een hogere prijs te verkopen. Dit is prijsopdrijving en ook hiertegen zal de ECD hard optreden.

De samenleving kan eventuele klachten doorgeven via het klachten app telefoonnummer 853-0915 of via het verkort nummer 1940.

17 REACTIES

 1. Goedzo pres ga zo door!!! Maak korte metten met alles wat illegaal is zonder aanziens des persoon!!
  Mensen m’e begi unu, heb geduld en geloof in deze regering!!
  Deze president is echt menens om alle mogelijke verdachte corruptieve handelinge te laten onderzoeken door zowel nationaal als internationaal deskundigen te laten doen.
  Dit is echt kruistocht tegen corruptie.
  Na schoolse opvang, carifesta, spsb en cbvs schandaal en zeer recentelijk het bagger project, zij die met deze zaken belast waren maken jullie je borst maar nat. Geen wonder dat meneer de boefie zich tot nu toe schuil houdt voor de buiten wereld!!!


  Maak melding

 2. Get ready.
  Het echte regeren gaat beginnen !
  Strakke regels en orde op zaken.

  Slim-Suriname heeft een goede keuze gemaakt.
  De regering Santokhi heeft in 2 maanden al heel veel gedaan en bereikt.

  Tja go. Set kong.

  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 3. Mensen die graag met duistere praktijken bezig houden als bepaalde figuren hier in dit forum kunnen de handelingen en voortvarendheid van deze regering niet aanzien.
  Want weet een ding, onze president is menens om met iedereen samen te werken, maar niet met corruptelingen laat dat duidelijk zijn!!!
  Want dat is wat het volk naar snakt! De boeven moeten achter slot en grendel geplaatst worden en alle gestolen goederen in beslag worden genomen!!!!
  Tjeh sali toli yee!!


  Maak melding

 4. Dit komt net optijd want de ghettos werden al woest van de hoge prijzen van die chinezen en hadden uitgesproken chinezen te lijf te gaan als ze ons blijven bestelen…ben het mee eens anders verrijken ze zich maar👍👍🤜🤜🤜


  Maak melding

 5. Obia Man

  20 september 2020 At 15:28

  Dit komt net optijd want de ghettos werden al woest van de hoge prijzen van die chinezen en hadden uitgesproken chinezen te lijf te gaan als ze ons blijven bestelen…ben het mee eens anders verrijken ze zich maar👍👍🤜🤜🤜

  ============================

  Die ghetto volk moeten ze deporteren naar Afrika. Wat mij betreft ga jij ook mee paarse dorpsidioot 🥳🥳🥳👊🏿👊🏿👊🏿


  Maak melding

 6. Ma hoe kang de regeering bepaale wat is die wins die die wingkelmang op die prooduk mag maake. Wand die eene wingkelmang koope die prooduk duurder dang die ander mang. Dang natuurlik die preis ga fersgille per wingkel.


  Maak melding

 7. In Europa hebben de fabrikanten het anders aangepakt. Ze hebben de prijs hetzelfde gelaten, maar de hoeveelheid die je krijgt is minder.
  Kreeg je bijv. iets van 500 g voor 2 euro dan krijg je het product ook nu voor 2 euro, maar slechts 400 g en de zelfde verpakking.


  Maak melding

 8. De directeur van Staatsolie zegt dat hij overvallen was door de benoemingen in de RVC, hij kende de namen niet.
  De regering was ook op de hoogte van de statuten/ voorwaarden


  Maak melding

 9. Want met beleid kun je een volk redden en onder bouta was er geen beleid en ging het volk verloren. Onder bouta is er nooit een controle uitgevoerd. Chinezen hadden vrijspel in het hanteren van prijzen. Zou me niks verbazen als tsjang en zijn kornuiten tjoekoes hebben gekregen voor het niet uitvoeren van die controles, die corrupte bende!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.