‘Projecten waren naar schijn af voor de verkiezingen’

55
'Projecten waren naar schijn af voor de verkiezingen'
Archieffoto - het Wanica Ziekenhuis tijdens de bouw.

De Surinaamse minister van Openbare Werken Riad Nurmohamed heeft laten weten dat er projecten van de vorige regering zijn, die naar schijn af waren voor de verkiezingen van 25 mei in Suriname. Niets is echter minder waar zegt hij.

“De officiĆ«le oplevering van het commissariaat gebouw in Nickerie moet nog plaatsvinden, het Wanica Ziekenhuis is niet volledig af en zo zijn er vele infrastructurele projecten die niet correct en volledig zijn uitgevoerd” aldus de minister.

“Belangrijker nog: de rekeningen en de schulden moeten nog betaald worden! Wij zijn in overleg met zowel lokale en internationale aannemers. De gesprekken gaan de goede kant op. Zaken zullen worden gecorrigeerd. In goed overleg en met nieuwe financieringsmogelijkheden zullen de projecten hun voortgang vinden” zegt Nurmohamed.

Leningen hiervoor zal de regering niet nemen: leningen nemen om weer andere leningen en rekeningen te betalen, dat is precies wat er gedaan werd voorheen zegt de bewindsman.

55 REACTIES

 1. De pseudo-econoom RobG heeft hier wel een verklaring en oplossing voor.

  Kom er maar in Robje, en laat je analyse er maar op los.
  Maar vergeet een ding niet.
  Wij geloven niet in jouw sprookjes.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 2. En waar is het geld gebleven, deze projecten waren begroot, dus waar is het geld?šŸ¤”
  Is de grote graaier Boefdraad al gespotšŸ™„, of is hij aan het rentenieren met al dat verdwenen geld.šŸ˜‰


  Maak melding

 3. @Wendy
  De NDP heeft echt een grote rotzooi van het land gemaakt en achtergelaten.Ik geloof echt dat zij hun hersenen mits ze daarover beschikken niet onder hun hersenpan hebben zitten maar gewoon tussen hun benen.En dat zal w.s voor veel NDP aanhangers gelden.


  Maak melding

 4. Robles

  20 september 2020 At 18:12

  Wordt zo langzamerhand een beetje zielig al die beschuldigingen zonder een A4 met bewijs hoe het exact zit.

  ===========================

  Robbles, als een aannemer stopt met werken omdat er niet betaald wordt dan is dat voldoende bewijs. Ik begrijp dat je als Ndp aanhanger hier moeite mee hebt. Feit is dat Ndp een kolerezooitje heeft achtergelaten.


  Maak melding

 5. De minister moet blij zijn met de ziekenhuis. Waar zouden we dan al die covid patienten hebben gezet. Niet thuis bij de minister. Dus betaal de rekeningen. Komt ervan als jullie de zaal gingen verlaten bij stemming. Vieze denkwijze van jouw minister


  Maak melding

 6. Beste mensen; geen wonder dat de meeste van de projekten mislukt zijn, omdat er simpleweg mensen als wendy, robG, ea als een van de best betaalde raads/beleids adviseur van de vorige regering was. En zie daar het produkt!!
  Of gaan ze straks blijven gillen van; het zijn die bakrabasi’s zijn schuldšŸ˜†šŸ˜†šŸ˜†


  Maak melding

 7. Ik had willen zien hoe zonder corruptie, list en bedrog, het kopen van stemmen, het inzetten van overheidsmiddelen en resources (geld, toekennen van banen, toekennen van gronden), als ze deze bronnen niet hadden als ze de tweede partij zouden zijn in SU.
  Land echt naar de filistijnen geholpen. Dan heb je nog van die idioten met een IQ grenzend aan debiel zijn, nog het beleid van verschroeide aarde van de NDP aan het verdedigen zijn. Ben blij dat de president buitenlandse hulp gaan inroepen om al de smerige corrupte gevallen te onderzoeken. Hoop op een repatriƫring van het geroofde geld richting SU.


  Maak melding

 8. @sampa one thing is for sure, no body is perfect, also no government is perfect.
  Maar als je al die dingen die de vorige regering onder leiding van bouta in een weegschaal zou plaatsen, dan zult u zien en merken dat ze meer fout hebben gedaan dan iets goeds voor het land.
  Bouta deed niets anders dan alleen zelfverijking dan landsverheffening!!
  En daarom baaaaaallennn ze verschrikkelijk wanneer deze nieuwe regering ondereiding van Z.E. Santokhi Ch. onzuivere zaken openbaar maken voor het volk. Z.E. Santokhi doet niets anders dan het volk bewust maken van zaken, hij maakt de ogen van het volk open en geen zand erover en/of tralala beleidt.


  Maak melding

 9. ddb is de grootste en zwaarste en gevaarlijkste crimineel die Suriname kent sinds het statuut, 25 november 1975, een redi moesoe, die de Nederlandse nationaliteit had toen hij op 25 februari 1980 het plan van de Nederlandse kolonel Valk uitvoerde en Suriname sindsdien in verval bracht.

  Hij moet zo snel mogelijk worden opgepakt, desnoods met internationale steun van de CIA, ea buitenlandse specialisten en voorgoed worden opgesloten voor de misdaden tegen de menselijkheid.

  Deze man mag nooit meer vrij komen als hij eenmaal is opgesloten.


  Maak melding

 10. Robles 20 september 2020 At 18:12

  Wordt zo langzamerhand een beetje zielig al die beschuldigingen zonder een A4 met bewijs hoe het exact zit.
  ===================
  Nou dan zullen we zieligbeleid en wanbeleid even op de weegschaal zetten, kijken wat zwaarder weegt. Want volgens de paarsen is het zieligbeleid erger dan hun wanbeleid toch. Er is geen dief die de waarheid verteld nog wilt horen, het speelt dan op hun geweten.


  Maak melding

 11. —Ik kan NOOIT respect hebben voor Bouterse en co. Mensen dit staat geschreven. Een stukje tekst. Zie waar dat geld van de hardwerkende mensen naar toe gaat/ging:::::

  President Chan Santokhi heeft tijdens de presentatie van de financiƫle stand van zaken vrijdag gezegd, dat er financieel behoorlijk is huisgehouden tijdens de regering-Bouterse. Na de verkiezingen en voor de regeringstransitie is er veel personeel in dienst genomen, soms tegen wurgcontracten. Volgens de president zijn er arbeidscontracten aangetroffen waarbij personen, die aan de vorige regering gelieerd waren, ruim US$ 10.000 per maand verdienen.

  Ook hebben deze personen recht op onbeperkt businessclass vliegreizen en daggelden van US$ 400 per dag op reis, met een looptijd van tien jaar en een opzegtermijn van twee jaar, zei president Santokhi.


  Maak melding

 12. Hahaha
  Investering en fundering en ontwikkeling
  Bouta heeft dit en dat opgericht
  Hahaha

  Bouta heeft 40 jaar Suriname voor de gek gehouden, opgelicht en bestolen. Zijn eigen volk, zijn eigen land heeft hij verraden en verpand.
  Honderden miljoenen US $ heeft deze oplichter gestolen van het volk.

  Pe a moni de !

  Wij willen gerechtigheid ! No mercy !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. Dit is allemaal mosterd na de maaltijd.

  Pak de mensen aan die hebben geprofiteerd van al deze malversaties door hun tegoeden te bevriezen in Suriname en het buitenland. Confisceer eigendommen die op een niet correcte manier zijn verkregen.

  Met alleen vingerwijzen en verwijten verandert er niks. Zorg voor goede wetgeving en handhaving zodat mensen aangepakt, zonodig opgepakt, kunnen worden.
  Want de meeste profiteurs lopen gewoon vrij rond en lachen iedereen uit, zonder enkele consequenties.


  Maak melding

 14. ddb waar is het presidentieel ambtsketting van de president van de republiek Suriname gebleven?

  Heb je dat aan Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi meegegeven? Je hing een sjerp om zijn schouders toen hij president werd van de republiek Suriname, maar het moest het presidentieel ambtsketting zijn.

  Het Surinaams Volk heeft het recht te weten waar het presidentieel ambtsketting van de president gebleven is.

  A presidentieel ambtsketting foe sranankondre lasie, a tak a ddb tik in.
  Ja banasi a mi tik in, yes banansi yes!

  Verder

  Let op!
  De ndp van Commewijne had een auto verloot voor de kiezers van Commewijne.

  Wie heeft de auto gewonnen?

  Kiezers zie hoe de ndp, de paarse kakkerlakken in elkaar zitten en zie dit bericht hoe ze u bedonderd hebben.


  Maak melding

 15. Koos 20 september 2020 At 18:43

  Robbles, als een aannemer stopt met werken omdat er niet betaald wordt dan is dat voldoende bewijs. Ik begrijp dat je als Ndp aanhanger hier moeite mee hebt. Feit is dat Ndp een kolerezooitje heeft achtergelaten.
  ============

  Ik ben geen NDP aanhanger maar het is voor mensen zoals u blijkbaar lastig te begrijpen dat niet iedereen met kritiek gelijk een NDP aanhanger is. U denkt veel te simpel. En als we het dan toch hebben over projecten die niet af zijn. Er zijn nogal wat mensen die wonen op verkavelingsprojecten van de Front regering die tot op de dag van vandaag in de troep wonen omdat deze nooit af zijn gemaakt.


  Maak melding

 16. Het partij politiseren van goed draaiende staatsbedrijven zoals Staatsolie is niet gewenst, zal ons meer ellende brengen dan voorspoed.
  Het partij belang gaat prevaleren boven het bedrijfsbelang. De bedrijven gaan failliet en de gemeenschap zit met een grote werkloosheid.
  Regering neem geen ondoordachte maatregelen verlaat deze weg en maak een wet dat dit in de toekomst absoluut onmogelijk maakt. Denk aan Suralco, denk aan Bruynzeel, kersten en Biliton.


  Maak melding

 17. Boskopoemang 20 september 2020 At 19:24
  Nou dan zullen we zieligbeleid en wanbeleid even op de weegschaal zetten, kijken wat zwaarder weegt.
  ================

  Zet gelijk een lijst met namen online. Ook zo’n mooie streek. Naming en shaming van een aantal ten koste van een groter aantal die gewoon al jaren normaal naar het werk gaat.


  Maak melding

 18. Even ter aanvulling op mijn eerdere bericht. Ik doel dan op wanprojecten van wijlen VHP-er Surindre Mungra die meedogenloos waardeloze percelen verkocht op Danny Villapark. En dat is maar een simpel voorbeeld. Zo zijn er talloze projecten uit die tijd waar mensen opgelicht zijn en malafide verkavelaars hun zakken hebben kunnen vullen. Ik neem aan dat de huidige regering die wandaden ook in beeld brengt en de mensen die slachtoffer zijn geworden alsnog zal faciliteren. Of is dat niet interessant genoeg voor ze.


  Maak melding

 19. Lees zo mooi nieuws. Nederlanders spelen hoofdrol bij witwassen van miljoenen nee biljoenen.
  Maar jullie stelen 19,5 miljoen van Suriname. Jullie eigen stinke zaken kunnen jullie niet oplossen.
  Spiegelhandel?? De boel gelekt.
  Hypocrieten zijn ze in nederland


  Maak melding

 20. wendy 20 september 2020 At 18:15
  Waar ben jij mee begonnen??
  Brugleuning schilderen en betaald parkeren.
  ============================
  Jij stelt altijd vragen en ik moet ze beantwoorden voor je, ’t is een beetje vervelend, ma goed:
  Brugleuning geschilderd zodat jij kan beginnen met tippelen daar, want je beroep is toch HOER!!! En betaald parkeren, jah preekt van zich zelf toch, als ze tussen je benen parkeren, moeten ze betalen, ma dat wist je toch al, met je retorische vragen, tjoerie!


  Maak melding

 21. A4 tje graag met bewijs waar die 200 miljoen dollars is gegaan. Ook met alle leningen an wat is betaald ermee. Als het niet lukt dan 2 a4 tje. NDP geeft antwoordt graag


  Maak melding

 22. @Paarse Pino,

  Bouterse loopt sinds jaar en dag met een schone bilnaad rond en Wendy heeft daar een groot aandeel in. Land is helemaal naar de klote geholpen en nog zijn er Surinamers die slaafs achter die bejaarde moordenaar rennen.


  Maak melding

 23. Laat al die media berichten je niet op een dwaalspoor brengen. Er wordt nog heus geld gemaakt, al is het nu op een lager pitje.

  Volgens onderzoeken is er ook nog plaats voor zeker 16 of 17 goudmijnconcessies ter grootte van Iamgold.

  Dus er valt nog heel wat geld te verdienen.
  De regering en de politiek moeten gewoon de kleine man ook wat welvaart gunnen, dan komt het goed. Met niet egoĆÆstisch zijn kom je een heel eind.
  Zolang ze aan zichzelf denken dan gaat er echt niks veranderen.
  Onze huidige VP heeft 13 concessies in de goudmijnen, hij had eerst 17…


  Maak melding

 24. Boskopoemang 20 september 2020 At 21:51
  Jij stelt altijd vragen en ik moet ze beantwoorden voor je, ā€™t is een beetje vervelend, ma goed:
  Brugleuning geschilderd zodat jij kan beginnen met tippelen daar, want je beroep is toch HOER!!
  ==============

  Hoe voelt dat nou als volwassen persoon om anoniem iemand uit te schelden voor hoer. Flink hoor.


  Maak melding

 25. Mofokoranti 20 september 2020 At 22:10
  A4 tje graag met bewijs waar die 200 miljoen dollars is gegaan.
  ===============

  Die zaak ligt toch bij de PG zoals het hoort? Mogen we dan nu weten waar de constante beschuldigingen van de huidige regering op zijn berust? Wel zo eerlijk toch?


  Maak melding

 26. Wederom mijn vraag nogmaals wat heeft ndp iets goed gedaan voor Suriname. Nothing! Sranang mang jullie willen het al te graag goed hebben, geloof mij het kom goed met Suriname, geef deze regering de kans er komen betere tijden
  Even geduld


  Maak melding

 27. @Robles

  De minister van OenW heeft een enorme stapel drukwerk ingeleverd om de betalingsachterstanden aan te tonen.

  De minister van Financiƫn kwam met een aardige samenvatting van inkomsten/ uitgaven en te kort. Dat was aardig consistent in mijn ogen.
  Ik denk op basis daarvan dat er nog wel eens een aardig stuwmeer van niet getrokken leningen kan zijn omdat er vrijwel niets van de giga begrotingen gerealiseerd is.
  tot 2016 ging het eigenlijk niet zo extreem fout. Tot dat Boefdraad monetair moest financieren gezien de kasten vol met onbetaalde rekeningen,
  De gevolgen van de devaluaties hebben de schulden doen exploderen. en dan vooral vanaf 2018 toen oppenheimer hele maal bij de staat terecht kwam toen staatsolie hergefinancieerd werd.

  Boefdraad heeft steeds gehopt op het kunnen belenen van enorme olie en goud inkomsten. Dat is uiteindelijk heel fout gegaan.


  Maak melding

 28. Maripa ko, 21 september 2020 At 00:06
  Suriname, geef deze regering de kans er komen betere tijden
  ==========

  Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het niet een kans willen geven. Maar een regering kritisch volgen is niks mis mee.


  Maak melding

 29. JoJo 21 september 2020 At 00:33

  Deze regering gaat ook moeten lenen uiteindelijk. Adhin maakt terecht de opmerking dat er vanaf 2014 een Bauxiet Gap is ontstaan en sedert 2016 een keldering van goud en olieprijzen. Wat de huidige regering nu doet is het volk nog zwaarder belasten. Echter van een kale kip kun je niet plukken.
  Nu weet ik dat je hier snel uitgescholden wordt en weggezet wordt als paarse rioolrat maar het is toch wel de moeite waard om de inbreng van Adhin te lezen of te bekijken op Facebook. Is het alleen al om de zaak ook vanuit hun kant te bekijken.
  Verder geef ik de VHP een eerlijke kans hoor. Maar ik ben nog niet overtuigd.


  Maak melding

 30. Robles, waarom kan hoefdraad het niet zelf vertellen. Hij was toch de verantwoordelijk man. Nog steeds niet aangemeld bij de pg. Dat is pas landverraad. Want het is het volk geld. En btw bouta zei ze geven altijd antwoord. Hij moet mij antwoorden. Niet jij of wendy, want jullie weten het ook niet


  Maak melding

 31. Mofokoranti 21 september 2020 At 03:51

  Nee natuurlijk gaat hij zich niet gelijk melden. Hij is bij voorbaat al schuldig bevonden dus speelt het via zijn advocaten. Heel verstandig. Kijk hoe lang van Trikt al vast zit zonder proces.
  En hang verder niet de wijsneus uit alsof u alles zo goed weet. En niemand hoeft u te antwoorden. Wie denkt u dat u bent.


  Maak melding

 32. Hoefdraad werd betaald met belasting geld. Waarom wil hij niet MEEWERKEN met het onderzoek door zich te laten ondervragen. Het betekent niet dat hij schuldig is. Als hij wegblijft en weigert verantwoording te nemen van zijn regeerbeleid is dat een belediging naar het surinaamse volk toe. Dat zijn wij dus jij ook. Of ben je alleen ndp en geen surinamer. En voor de rechter wordt beslist of een verdachte schuldig is of niet. Met hoefdraad verklaring via zijn advocaat(en), hoeft hij niks te vrezen. Want hij beweert hij is onschuldig. Waarom is hij bang om zich te melden? Vertrouwt hij de rechtstaat niet?


  Maak melding

 33. O ja ik ben een surinamer die het recht heeft om te vragen waar belastinggeld naar toe gaan. Dus vragen mag ik. Misschien wil jij niet weten maar er zijn anderen die het wel willen


  Maak melding

 34. @Robles 21 september 2020 At 02:29

  “Deze regering gaat ook moeten lenen uiteindelijk. Adhin maakt terecht de opmerking dat er vanaf 2014 een Bauxiet Gap is ontstaan en sedert 2016 een keldering van goud en olieprijzen. Wat de huidige regering nu doet is het volk nog zwaarder belasten.”

  Beste Robles:
  Het Bauxietgap was er al en is nadrukkelijk veroorzaakt door Bouterse Amerali.
  1>>Het verwijt van de NDP dat Vene III Biliton BHP weg gejaagd zou hebben klopt niet. Het was een DNA brede afronding door niet in te gaan op de Chantage van BHP Biliton
  2>>Gregory Rusland heeft overgedragen aan Hok met een degelijk onderbouwd dossier zowel qua goud en bauxiet. Hok heeft dat bevestigd.
  3>> In 2011 heeft Alcoa de regering de keuze gelaten wij mijnen door zoals we nu doen (5 mio ton per jaar) en zijn over 4 jaar uitgemijnd en moeten dan sluiten. Er is onvoldoende tijd om alternatieven te vinden en te ontsluiten of wij halveren de productie en hebben nog 8 jaar voor een oplossing.
  4>> 3 jaar lang was er geen openbare actie. alle focus was op de gouden eieren van newmont en the area’s of interests.
  5>> In 2014 werd men waker en maakte Bouterse en voor de vorm een nationale zaak van. De oppositie heeft mee gewerkt en kreeg stank voor dank.
  6>> De commissie van Sardjoe kwam met een DNA breed afgewezen MOU die meer dan nadelig was voor Suriname.
  7>> De DNA was unaniem dat per 01.01.2016 Brokopondo van Suriname was.
  8>> Door de Wijdenbosch power agreement was er al een negatieve kasstroom richting Suralco voor de Brokopondo stroom en die is versterkt door Sardjoe te volgen in plaats van de DNA
  9>> Tot overmaat van ramp betaalde Hoefdraad of EBS niet voor de geleverd stroom en moest men $ 125.000.000 (incl lening fee en verzekering) op tafel brengen om een feestje met 4 jaar vertraging te vieren.

  Beste Robles de Oppenheimer leningen van totaal $ 675.000.000 (volgens de oude koers) ongeveer SRD 5.000.000.000 zijn consumptief besteed. Dat is wel een bedrag met de omvang van 1 jaar staatsinkomsten.

  De nieuwe regering zal niet ontkomen aan lenen en verzwaren van de lasten omdat zij moet Achter af met rente moet betalen voor het wanbeleid en het gegeven dat Bouterse in 2013 niet durfde bij te sturen en na het gejubel over IMF vast stelde dat na komen van de IMF eisen herverkiezing onmogelijk zou maken.
  Bouterse is voor persoonlijk belang gegaan voor damage control in de hoop dat hij genoeg zetels zou krijgen om een rol te spelen bij de presidentsverkiezingen, Hij hoopte op de stoel van Brunswijk te zitten met een splitting vote. Hij hoopte dat Santohki bij hem moest aan kloppen.

  Het diepte punt komt in zicht. De PG zal met buitenlandse hulp zijn werk kunnen doen. Mathoera mest defensie uit.
  De eerste giga stap uitmesten EBS komt op gang. Besparing ongeveer SRD 900.000.000.
  De tweede stap regelen buitenlandse schuld komt op gang. Bedenk wat Argentiniƫ en Equator hebben weten te regelen bij hun schuldeisers (-50%??? en rente cut)
  De derde stap saneren boekhouding regering is opgestart. bevriezen alle salarissen van de overheid met een luchtje zo nu en dan lijkluchtje krijgt een forse omvang.
  De vierde stap is verhogen inkomsten uit de mijnbouw door ordenen kleine mijnbouw, vrij krijgen van de verpande inkomsten (illegale deals), verhoogde inkomsten door hogere prijzen naar voren halen.
  De vijfde stap komt zodra justitie de steun heeft en capaciteit om de corruptie aan te pakken met pluk ze zal de economie uit het dal trekken.

  Het oproepen van alle beleidsadviseurs en de beperkte opkomst spaart alleen op BIZA minimaal SRD 2.500.000 per maand. met de andere ministeries er bij een veelvoud.
  Op jaar basis kunnen hier de AOV en AKB etc van betaald worden.

  Het deel van het volk dat de situatie inziet zal aanvaarden dat de buikriem nog een gaatje extra vereist.

  De Boutisten wier stem gekocht zijn met beschikkingen etc. zullen zich op Ocer kunnen melden voor hun bijstand of openkaart spelen bij Justitie. Wie weet kan een strafrechtelijk onderzoek de uitslag in Coronie ter voorbeeld stelling doen herstellen.
  De NPS zou dat eens kunnen uit zoeken.


  Maak melding

 35. Robles 20 september 2020 At 23:48
  Hoe voelt dat nou als volwassen persoon om anoniem iemand uit te schelden voor hoer. Flink hoor.
  =================
  Dank je wel Robles, ja ik ben altijd flink.
  Als het gaat om jaloerse Wendy dan krijg ik er voldoening aan als volwassen persoon om haar voor hoer uit te maken, ik kom zelfs klaar als ik haar aan het schelden ben. Kijk uit wat je zegt, zo krijg ik geen stijve meer voor Wendy, dan zal ik maar op jou gaan aftrekken, zo volwassen ben ik wel. Loop tegenwoordig met een kurk, want ik blijf je nu achtervolgen.

  Je doet je best hier om op alles antwoord te geven, want je moet het laatste woord hebben toch en dat is dom, hiermee bewijs je ook hoe geweldig jij het wanbeleid van de vorige regering toejuicht. Make it idiot proof and someone will make a better idiot, zoals jij.

  En hang verder niet de wijsneus uit alsof u alles zo goed weet. En niemand hoeft u te antwoorden. Wie denkt u dat u bent.
  ========================
  Who the hell denk jij niet dat jij bent, je voelt je zeker geweldig intellectueel. You can have a bachelor’s degree and still be an idiot, kijk maar naar Adhin en je zelf in de spiegel. Lekker volwassen van je.

  Je geeft deze regering een eerlijke kans maar je bent nog niet overtuigd.
  ========
  In alles spreek je je zelf tegen, je geeft ze de kans en wil nu al overtuiging, duh!!!

  En dan zeg je ze zijn de 2e grootste partij na de VHP. Dus praat geen poep.
  ==========
  Dus jij mag stront praten en een ander geen poep, geweldig volwassen van je.

  Maar dan zeg je weer, ik ben geen NDP aanhanger maar het is voor mensen zoals u blijkbaar lastig te begrijpen dat niet iedereen met kritiek gelijk een NDP aanhanger is. U denkt veel te simpel.
  =====
  Het is wel erger met je, geen NDP aanhanger maar wel een boutist, gezien al je kritiek. En WAAAUW, wat denk jij toch geweldig, voor een simpel iemand uit Holland.

  Met een Nederlands paspoort in een land met uitkeringen en andere voorzieningen is het altijd makkelijk om kritiek te hebben op anderen. Zelf durven of kunnen ze hier niet te komen om het land te helpen opbouwen. Alleen vanaf de veilige zijlijn hebben ze een grote mond.
  ==============
  Je hangt wel de Surinamer uit, maar heb je de ballen om hier te tonen dat je dat ook bent, misschien lull je uit je nek daar uit Holland met een uitkering. Als jij Suriname als Surinamer wil opbouwen, dan moet je toch eens eerst uit je ontkenningsfase komen, voor wat voor ravage de NDP regering afgelopen 10 jaren heeft aangericht i.p.v. alles geloven wat de grootste leugenaar Adhin uitkraamt. En niet schuilen achter dat deze regering alleen maar aan het klagen/beschuldigen is.

  Die zaak ligt toch bij de PG zoals het hoort? Mogen we dan nu weten waar de constante beschuldigingen van de huidige regering op zijn berust? Wel zo eerlijk toch?
  ===================
  Het is nooit goed met het volk he, ze geven je mandaat verwachten transparantie en als ze dat krijgen word het gegooid op beschuldigingen, tenminste zo denken de NDPĆ©rs zoals jij, want dan heb je iets te verbergen en te verdedigen.

  Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het niet een kans willen geven. Maar een regering kritisch volgen is niks mis mee.
  =====================
  Jij bent lekker kritisch geweest de afgelopen 10 jaren, je zou een medaille moeten krijgen en in guinness book of record komen te staan.

  Nu weet ik dat je hier snel uitgescholden wordt en weggezet wordt als paarse rioolrat maar het is toch wel de moeite waard om de inbreng van Adhin te lezen of te bekijken op Facebook.
  ==============
  Kwartje valt wel laat he bij je, paarse rioolrat. Echt!?? Is het de moeite waard om de inbreng van een oplichter/leugenaar te lezen, misschien wel, kunnen we zien hoe die te werk gaan.

  Nee natuurlijk gaat hij zich niet gelijk melden. Hij is bij voorbaat al schuldig bevonden dus speelt het via zijn advocaten. Heel verstandig. Kijk hoe lang van Trikt al vast zit zonder proces.
  =============
  Schuldig bevonden!??? Hij wordt verdacht op een aantal punten, hoef ik jou niet voor te schotelen, want het is bekend. Hij speelt schuiltje en laat zijn advocaten het werk doen, omdat hij weet dat hij het tegenbewijs niet heeft voor een rechtszaak, want daar wordt hij schuldig bevonden anders hoeft hij niet te schuilen toch. Tijd rekken, is niks nieuws.

  Even ter aanvulling op mijn eerdere bericht. Ik doel dan op wanprojecten van wijlen VHP-er Surindre Mungra die meedogenloos waardeloze percelen verkocht op Danny Villapark. En dat is maar een simpel voorbeeld. Zo zijn er talloze projecten uit die tijd waar mensen opgelicht zijn en malafide verkavelaars hun zakken hebben kunnen vullen.
  ===============
  Wordt zo langzamerhand een beetje zielig al die beschuldigingen zonder een A4 met bewijs hoe het exact zit toch, jobles robles, ben je niet veranderd van robgay naar robles, je bent een kameleon mang.


  Maak melding

 36. Haha, de aap komt hoe dan ook altijd uit de mouw
  Hier komt de gotro uit de man
  Hij vindt het -heel verstandig- dat boefdraad zich onttrekt aan de rechtspraak.
  Hoe durf je vuil stuk stront. Daarom zit hij nu in Suriname en is hij hier weggevlucht. Denk niet dat we dit niet weten. Hij kan z’n poten niet meer hier zetten en datweet hij dondersgoed!
  Een diehard ndp’er die zich als een walgelijke worm probeert te nestelen in een schone omgeving.
  Mofokoranti u heeft volkomen gelijk.
  Boskopoemang
  U drukt het heel netjes uit- een kameleon-. Ik snap uw gedachtegang, maar vind dit te veel eer
  Een kameleon verandert van kleur ter bescherming.
  Wat deze walgelijke worm is toch iets heel anders.


  Maak melding

 37. Boskopoemang 21 september 2020 At 10:41

  In tegenstelling tot Jojo ga je nergens op in. Schelden is wat je kunt. Je doet maar. Mensen zoals u zonder behoorlijke argumenten die alleen hoer kunnen roepen ga ik verder niet mee in debat. Ik gebruik de Maak Melding knop wel elke keer als u leegloopt. Fijne dag verder droeftoeter.

  JoJo 21 september 2020 At 10:34

  Indrukwekkende lijst van argumenten. Het is echter wel bekeken vanuit de stoel van de toenmalige oppositie. Ook geeft u geen antwoord op de belangrijkste vraag hoe de huidige regering denkt alle kosten te betalen met nagenoeg geen inkomsten. Of gaan ze net als Boefdraad gokken op de olie inkomsten en op basis daarvan toch weer lenen? Ik denk namelijk het laatste.


  Maak melding

 38. Dre_1 21 september 2020 At 11:24
  Wat deze walgelijke worm is toch iets heel anders.
  ===========

  I rest my case. Alleen maar schelden is wat eruit kan komen. Ook u doet maar. Ik ben u niets verschuldigd.

  Verder voor een ieder die woont in Nederland met een Nederlands paspoort. U mag blij zijn dat er nog mensen zijn die met u in debat willen want u heeft namelijk niets te zoeken in Suriname. U bent een Nederlander. Geen Surinamer. U hebt recht op uw mening maar zolang u niets bijdraagt aan dit land is het maar een mening die er uiteindelijk niets toe doet. Dus als dat domme gescheld doorgaat stop ik met reageren en lees ik alleen mee. Druk af en toe op de Maak Melding knop en ben er klaar mee. Ik heb er namelijk jaren geleden wel voor gekozen om in Suriname mezelf nuttig te maken. Ik heb dus wel recht van spreken. Fijne dag verder allemaal daar aan de Noordzee.


  Maak melding

 39. En voor diegene die wat tegen de suri-nederlander, suri-amerikaan, etc heeft. Let goed op. Zonder onze dwaze idioten die in Suriname geboren zijn en wat voor reden dan ook in het buitenland zijn beland, zou Suriname als land waarschijnlijk allang niet meer bestaan. WANT wij zijn de reden dat de wereld weet dat jullie Ć¼berhaupt bestaan.

  De enigste reden waarom het buitenland interesse heeft? Grondstoffen. Of dacht je dat mensen komen omdat ze het zo leuk vinden om naar ongelukjes te kijken of voor de zoveelste keer een overvaller tegen komen laat staan vermoord worden.

  De enigsten die buiten Suriname aan Suriname denkt zijn wij. De rest wil geld aan je verdienen. Maar als je vind dat we hier moeten blijven prima, ga maar naar je vriendje in China of Guyana of Amerika. Kijken hoe ver het land komt.

  Het feit dat wij, ja wij, met jullie meedenken en leven zou je al heel wat moeten zeggen, maar blijkbaar is dat niveau iets te hoog gegrepen.

  Zo dat is er uit, zie je nu wel dat het kan zonder schelden.


  Maak melding

 40. Robles,
  De goeie JoJo, die geeft nooit antwoord op normale vragen, geeft altijd keurig opsommingen van wat fout is gegaan bij de vorige regering en voor de fouten van deze regering toont hij alle begrip. zie de rode draad in zijn reacties.

  Mensen,
  De spook van Hoefdraad en Abdoel is terugšŸ˜œšŸ˜œ, het parlement wil de leningenplafonds via een initiatiefwet gaan verhogen, anders komt de min van financiĆ«n wettelijk in de problemen. Bij Abdoel die hetzelfde deed om Hoefdraad ook een wettelijk basis te geven vond de oppositie dat het corruptie was. Beide regeringen, de oude en de nieuwe, hadden geld nodig, en als je het niet hebt dan wordt het geld lenen.
  Waar ik een hekel aan heb bij deze aanhangers van deze regering, is dat zij flink afgeven op de vorige regering terwijl ze nu hetzelfde doen maar dan op een subtielere wijze, maar het blijf de pot verwijt de ketel, dat vind ik ƫƫn zo laag bij de grondse mentaliteit. Ze veranderen alles naar hun hand, doen alsof, zij alleen weten welke oplossingen nodig zijn, ze kopieƫren gewoon de vorige regering, ze maken ook misbruik, net als de vorige regering, van hun absolute meerderheid in het parlement.
  Niemand heeft de politieke moed om te corrigeren/controleren, allemaal ja knikkers, bah bah
  Zie ook de Staatsolie statuten, strakjes gaan ze de Grondwet ook nog veranderen.


  Maak melding

 41. Marlon 21 september 2020 At 14:28
  Zo dat is er uit, zie je nu wel dat het kan zonder schelden.
  =========

  Dan zijn we het toch met elkaar eens in grote lijnen? Ik vind het prima dat mensen buiten Suriname een mening hebben. Ik mag ook een mening hebben over de politiek in de VS zonder dat ik er woon. Het ging mij uitsluitend om de grote groep mensen die overduidelijk niet in Suriname wonen en zich alleen kunnen bedienen van scheldwoorden. Die mogen wat mij betreft aan het gas.

  Pony 21 september 2020 At 15:41
  Robles,
  De goeie JoJo, die geeft nooit antwoord op normale vragen, geeft altijd keurig opsommingen van wat fout is gegaan bij de vorige regering en voor de fouten van deze regering toont hij alle begrip. zie de rode draad in zijn reacties.
  ==============

  Eens maar Jojo gebruikt verder geen scheldwoorden. Dus dan is het wat mij betreft verder prima. We hoeven het niet altijd eens te zijn. Een debat is gezond. Het gaat mij uitsluitend om het niveau. Ik snap ook niet dat moderators niet veel sneller ingrijpen.


  Maak melding

 42. Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 43. @ Robles

  “Indrukwekkende lijst van argumenten. Het is echter wel bekeken vanuit de stoel van de toenmalige oppositie. Ook geeft u geen antwoord op de belangrijkste vraag hoe de huidige regering denkt alle kosten te betalen met nagenoeg geen inkomsten. Of gaan ze net als Boefdraad gokken op de olie inkomsten en op basis daarvan toch weer lenen? Ik denk namelijk het laatste.”

  De argumenten heb ik verzamelt/gelezen zonder aanziens des persoons.

  De vraag hoe kom je uit shit heb ik al een paar keer beantwoord en ik zie dat een aantal van die denk richtingen ook in de plannen verwerk zitten.

  1>> Saneer de schulden zodat er geen extreem crisissen meer ontstaan rondom rente en aflossing. Je hoort dat men bezig is met de schuld eisers te onderhandelen. De argumenten liggen op tafel. Suriname moet volgend jaar al haar staatsinkomsten inleveren bij haar schuldeisers. De leners hebben ook een verantwoordelijkheid, veel leningen zijn verzekerd tegen forse premies, ofwel met stevige ondersteuning is de kans op een haircut en uitstel en lagere rente niet ondenkbeeldig.
  2>> De Suriname bond van $ 400.000.000 tegen 5% zal heel wat stress kunnen vervangen zeker als er een vertraagde betaling gaat ontstaan omdat NL garanties kan verstrekken of de Griekenland oplossing toepast. tegen een forse haircut betaalt NL alle leningen en leent de overblijvende schuld tegen een sterk verlaagde rente rente aan SU. Kost NL niets en zet SU op de been.
  3>> Saneren van de Subsidies. De geld verwijn machine EBS is het voorbeeld. Door alleen de kleine man te subsidiƫren qua stroom valt 75% van de Subsidie weg SRD 900.000.000 / jaar valt vrij. Op een begroting van SRD 6.000.000.000 gerealiseerd is dat substantieel.
  Het merendeel van dat geld gaat aan de onderkant van de economie weer terug komen omdat AOV, AKB etc verhoogd worden.
  Bij de groot gebruikers zal de stroomprijs verhoging leiden tot gedragsverandering en of investering in zuiniger apparaten. Ofwel de vraag zal wel eens substantieel kunnen verminderen nu de groot verbruikers moeten betalen wat het kost.
  4>> De kleine goudindustrie (samen groter dan de officiƫle mijnen) gaat ook meer betalen. Dat is met de huidige goudprijzen best interessant aan het worden. Voor de staat zal dit tegen de huidige koers een extra opleveren van SRD 1.000.000.000
  5>> Gelukje door alle gedoe in de wereld is sinds begin 2019 zijn de goudprijs fors gestegen ofwel nu al zullen de royalty’s wat van de nood lenigen en begin 2021 zal daaruit forse winstbelasting en dividend kunnen binnen vloeien.
  6>> Het saneren van de overheid is begonnen en Bronto Somohardjo gaat er met gestrekt been in. Ik kan mij niet voorstellen dat de dubbele en 3 dubbele staatsinkomens onaangetast blijven, de spoorloze ambtenaren gehandhaafd kunnen worden en corrupte ambtenaren niet geplukt gaan worden.

  Dat is de saneringskant die al ingezet is.

  Het plan was ook aangegeven dat men dacht eerst door alle overbodige kosten te snijden er een balans gevonden kon worden. Echter de verpanding van goud en olie inkomsten en de enorme achterstanden etc. hebben dat een idee fix gemaakt.

  U heeft kunnen horen dat er een bedelactie begonnen is bij de goud maatschappijen. Een poging om echte dollar inkomsten wat naar voren te halen omdat het beleid wel was om niet meer consumptie te lenen.

  Ik ben er van overtuigd dat iedereen die een scheve schaats gereden heeft met forse transacties een strafblad zal kunnen voorkomen. Niet goed maar wel om de economie weer wat op gang te krijgen.
  Mijn dochter is veel in Tanzania en moet vast stellen na dat de nieuwste president echt een kruistocht tegen corruptie is begonnen alles vastloopt en vergunningen weken kosten terwijl ze boven op de stapel liggen. Ofwel er zal wel wat gedeald moeten worden echter men kan niet zonder mensen als Sardjoe.


  Maak melding

 44. Herhaald verzoek aan robles,
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 45. Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.