Kathryn Wijnaldum nieuwe commander op Amerikaans marine schip

13
Het schip de USS Oak Hill (c) US Navy - en de foto die werd rondgestuurd

Via social media ging de afgelopen dagen een foto en bericht rond dat een Surinaamse vrouw de nieuwe commander op het Amerikaanse marine schip USS Oak Hill (LSD-51) zou zijn. Het bericht klopt echter niet helemaal: Kathryn Sampson Wijnaldum nam het commando wel over, maar is zelf niet Surinaams.

Sampson Wijnaldum is een Amerikaanse die gehuwd is met een man van Surinaamse afkomst. Vandaar de Surinaamse achternaam Wijnaldum. Het bericht heeft dus wel een ‘Surinaams randje’.

Het schip, de USS Oak Hill (LSD-51) is een Harpers Ferry-klasse doklandingsschip van de Amerikaanse marine. Ze is vernoemd naar Oak Hill, de residentie van James Monroe die de vijfde president van de Verenigde Staten is.

Het bericht dat massaal gedeeld werd:

De overdracht was live te volgen via Facebook en is hier te zien:

13 REACTIES

 1. Is dit discriminatie door de blanke Amerikanen?
  Deze vrouw gaat waarschijnlijk en hopelijk op (zwarte) zeerovers laten schieten. Black Robbers Matter?


  Maak melding

 2. OBIA Man@@ Koos is geen Hollander hoor!!! Koos is zijn fake naam. Snap je nog steeds niet dat alle namen hier fake zijn?

  IbaH HalluB @@ Ga je smoel wassen in een beerput .


  Maak melding

 3. Je moet wel heel goed zijn, om als vrouw het commando over te nemen van zo´n schip, gelukkig zijn er wel al gekleurde mannen in het Amerikaans leger die zulke posities bekleden of hebben bekleed, het leger is trouwens het enige beroep waar zwarten het konden brengen tot hoge posities, zelfs de andere rassen die maatschappelijk hoger staan konden dit niet bereiken. Als Amerika de zwarte vrouwen meer kansen had gegeven, dan hadden we in de jaren 60 reeds de eerste zwarte vrouwelijke astronaut gekend.
  Mae Carol Jemison is een Amerikaans voormalig ruimtevaarder. Ze was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw in de ruimte. In 1993 verliet zij NASA en ging zij als astronaut met pensioen.


  Maak melding

 4. Sommigen op dit forum leren die kaollo vooroordelen ook nooit af …meestal zijn dat ook degenen die achterin de rij stonden toen onze lieve heer verstand uitdeelde.
  Of restand achteraf via de post ontvangen zoals Obia shit.


  Maak melding

 5. In de U S is het niet mogelijk om als buitenlander zo een positie te bekleden, alleen in su is dat mogelijk dat men als Nederlander hoge positie on kan nemen, vb brunswijck, HOEFDRAAD en misschien is bouta ook nog Nederlander wie weet


  Maak melding

 6. @koos ik geef je gelijk hoor, ik hoop ook dat ze de kanonnen richt op didibri en consorten. Bouta en NDP opdoeken die roversnest.
  Die hele kliek is door en door verrot, het is net een kankergezwel voor su.
  But dont worry the sherrif wil make surinam great again!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.