Dalende trend COVID-19 besmettingen in Suriname

5
Frankrijk en Suriname werken nauw samen in strijd tegen coronavirus
Archieffoto: Een vrouw loopt met een mondkapje tegen het coronavirus te Albina.

Uit de evaluatie van de regering met het Outbreak Managementteam zaterdag is gebleken dat het aantal COVID-19 besmette personen een dalende trend vertoond. Het aantal genoteerde positief geteste burgers is op dagbasis gedaald naar 10-13%. Voorheen noteerde Suriname nog een positivity rate van rond de 40%. Dat is een goed beeld, laat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid weten via de Communicatie Dienst Suriname. Deze ontwikkeling typeert Ramadhin als positief omdat in de medische zorg er ruimte en minder druk ontstaat. 

In de isolatiefaciliteiten werd vorige week nog een bezetting van 33% genoteerd. Deze week is het aantal gedaald naar 21%. In de ziekenhuizen waar er een bezetting was van 62% is dat nu afgenomen naar 28%. Op de Intensive Care Unit is het aantal personen dat aldaar verpleegd wordt gedaald van 43% naar 27%. Het aantal sterfgevallen per week neemt ook af.

Het besef onder de burgers neemt steeds toe om de gezondheidsmaatregelen in acht te nemen, merkt minister Ramadhin op. De bewindsman deelt mee dat er goede coöperatie is vanuit onder meer het bedrijfsleven als het gaat om het uitvoeren van de protocollen. Waar nodig is vanuit de overheid de nodige ondersteuning gegeven.

De besluiten zoals eerder door president Santokhi zijn aangekondigd blijven van kracht. Op zaterdag 26 september komt de regering weer bijeen met de actoren voor de volgende evaluatie. Daags daarna zal het staatshoofd zich wederom richten tot het Surinaamse volk. 

5 REACTIES

 1. Dus kortom de regering Santokhi werkt en heeft alles onder controle !
  Al die paniekzaaiers zorgen bewust alleen maar voor onrust, haat en racisme.

  Het volk heeft een goede keus gemaakt !

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 2. Belachelijk. De bevolking gaan jullie bedonderen maar niet de WHO/PAHO.
  Of ze maakten zelf het verhaal dat er zoveel besmettingen waren omdat ze dachten geld te krijgen of nu liegen ze. Vandaar dat ze 1 of soms geen persconferentie geven. Hoeveel leugens ga je onthouden???
  Waarom is er een avondklok om 20.00 u als de bussen gaan rijden en overal open is????


  Maak melding

 3. Waahhhaaahhaaaa wendy heeft zichzelve verraad door aan te geven wat voor type persoon ze daadwerkelijk is. Geen enkele awaries, motjo ma’s en motjo pa’s vindt het leuk om savonds thuis te blijven. Van mij part kan die avond klok tot eind van dit jaar van kracht blijven, hoor.

  Goedzo chan, you can do the job
  W’o set’ en!!!!!


  Maak melding

 4. Prima werk regering Santokhi.
  Als het volk van Suriname meewerkt met de regering Santokhi kunnen de coravirus maatregelen opgeheven worden en lockdowns zullen niet meer bestaan,ze zijn dan niet meer nodig.
  Werk samen ,volk en regering Santohki.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.