Projectbouw studentenhuisvesting stopgezet vanwege betalingsachterstand

36
De Student Housing Campus Village in Suriname
De Student Housing Campus Village in Suriname.

Het project voor de bouw van de studentenhuisvesting aan de Leysweg, in Paramaribo, is stopgezet vanwege een betalingsachterstand. Het gaat in deze om een betalingsachterstand van USD 120 duizend, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. De minister geeft te kennen dat hij in een zoom-meeting met de directeur van het uitvoerend bedrijf (LR-Group) te kennen heeft gegeven dat hij het zelfs zou betalen als dat kon.

“Ik vind het jammer wat gebeurt. Als we twee Ford Rangers minder hadden gekocht, was het project vandaag af, maar dat heeft men niet gedaan”, zegt de OW-minister doelend op de vorige regering van Suriname.

Het gaat bij dit project om het opzetten van 5 gebouwen met slaapruimtes voor de accommodatie van 1504 studenten en personeel. De totale kosten voor dit project zijn geraamd op USD 60 miljoen. Ook dit project is in gevaar, maar de minister geeft de garantie dat de regering een aanvang zal maken met de herstart in het belang van de studenten.

36 REACTIES

 1. Dit contract is absurd.
  Bouterse had appartementen belooft en bouwt een beddenhuis (dormatory).
  Niemand rekent terug.
  Dit bedden huis gebouwd door LR group (israel) met geld van een Italiaanse bank kost per bed $ 40.000.
  per bed wel zeggen dat er slaapkamers met 2 bedden, kasten en bureautje, gedeelt sanitair en keuken geleverd worden. Dit is veel duurder dan zo iets in NL kost.

  Het is natuurlijk helemaal banaal dat dit vastloopt op het niet betalen van de bank van $ 120.000 waardoor de financiering in elkaar gestort is en er betaalt moet gaan worden voor allerlei contractuele boetes etc. terwijl het werk niet af is.


  Maak melding

 2. De pseudo-econoom RobG heeft hier wel een verklaring en oplossing voor.

  Kom er maar in Robje, en laat je analyse er maar op los.
  Maar vergeet een ding niet.
  Wij geloven niet in jouw sprookjes.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 3. =Dit is nog niet alles. Vanuit alle ministeries komt een grote vieze beleid naar voren.

  Bij het ministerie van Socialezaken heeft Bouterse 400 beleidsadviseurs aangenomen. De huidige minister heeft ze opgeroepen zich te melden en nog geen 50 hebben dit gedaan.
  Mevrouw x die schoonmaskster was bij Ocer en geen goede opleiding heeft is ook een van hen. Zij stond naast Misiekaba.

  Er volgt nog meer. Belachelijk en triest. Ik vraag mij af hoe de echte NDP’ers hiernaar kijken. Sommige Surinamers hebben geen principes en denken alleen aan macht en geld, maar een keer val je letterlijk op je bek.


  Maak melding

 4. Stond dit ook vermeld in dat paarse “sprookjesboek met 500 verworvenheden” ??

  Er komen steeds meer paarse lijken uit de kast van de corrupte, criminele maffia-bende NDP.


  Maak melding

 5. Of Prado’s huren voor duizende $$ per dag.
  In buitenland huren de studenten een kleine ruimte Deze racist Nurmohamed wilt zich uitsloven. Hij heeft nog niets gedaan. Kijk naar de bermen?? Kijk naar de goten.
  Straks met regentijd horen we : is vorige regering. Is Bouterse. Begin te werken. Brugleuning schilderen en betaald parkeren.op OW terrein is geen werk. Niemand stelt vragen. Hoe zit het met de bermen?? Het gras is te hoog. En de goten.


  Maak melding

 6. wendy 19 september 2020 At 13:38
  Of Prado’s huren voor duizende $$ per dag.
  In buitenland huren de studenten een kleine ruimte Deze racist Nurmohamed wilt zich uitsloven. Hij heeft nog niets gedaan. Kijk naar de bermen?? Kijk naar de goten.
  Straks met regentijd horen we : is vorige regering. Is Bouterse. Begin te werken. Brugleuning schilderen en betaald parkeren.op OW terrein is geen werk. Niemand stelt vragen. Hoe zit het met de bermen?? Het gras is te hoog. En de goten.
  ======
  Helemaal mee eens Wendy!


  Maak melding

 7. Al die gammele bruggen die ndp heeft opgeleverd zullen ook wel niet betaald zijn.

  Was die bouta niet demonstratief bij dit project aanwezig met die Brinta etende student.

  Schaamteloze bende, gelukkig weggestemd. Nooit meer paars.


  Maak melding

 8. Wendy en Chandin?wendy had het erover dat ndp scholen had gebouwd en de infrastructuur heeft aangeoakr. Welke idioot huurt een auto voor een paar duizend per dag😁en wat voor een vergelijking wil je maken met nl studenten ? Ja studenten wonen meestal in een kamer. In nl betaal je 300/550 EURO voor een kamer. Een student met kamer krijgt 7/800 EURO per maand en voor de rest werken ze erbij om het leuk en beter te hebben. Je moet wel erg dom zijn om su met nl te vergelijken. Wendy droomt van een ticket naar Holland Chandini jij woont vast naast Wendy in een boom. Julie kunnen allleen met paarse stront gooien. Mischien kunnen jullie samenwonen onder die brug die Wendy dwars zit. Om je druk te maken over gras en een brug die geverft is,zegt genoeg over hoe dom jullie zijn. Na 2 maanden deze regering,en men klaagt dat men niet snel genoeg het paarse ratten erfenis opruimen. Hebben jullie twee ratten wel een benul hoe Suriname is vernietigt door de ndp?


  Maak melding

 9. Minister Bronto kan ook die omgekochte ambtenaren de bermen en goten laten opruimen. Vind dit een uitstekend idee van mezelf.

  Sommigen durven nog eisen te stellen, 10jr lang zaten ze duimen te draaien. Belachelijk!


  Maak melding

 10. Hahaha

  Bouterse heeft dit gedaan en dat gedaan, ontwikkeling en funderingen, oprichten, en nog meer blabla en tralala.

  Nu komt de aap uit de mouw. Showprojecten om zieltjes te winnen en onverantwoord personeel aannemen in ruil voor een politieke stem.

  Het is heel goed en noodzakelijk om alle feiten te delen met het volk, want het volk heeft recht op de waarheid.
  De oorzaak ligt altijd in het verleden en daarom is terug kijken / onderzoeken / probleemanalyse / evalueren / dus het verleden belangrijk !

  De regeringen olv Bouterse zijn schuldig aan oplichting, fraude, corruptie, valsheid in geschrifte en diefstal.

  Het volk is belazerd, opgelicht, bestolen en opgezadeld met miljarden US $ aan schulden.
  Het volk verdient gerechtigheid ! De daders moeten veroordeeld worden !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. Ric 19 september 2020 At 14:23
  Als je als nieuw regering aantreed dan moet je gewoon door gaan met al die projecten en niet klagen
  ======
  Van mij mag de nieuwe regering best wel een keertje klagen, maar twee maanden is echt te teveel! Ze lijken wel zeurpieten allemaal! DNA is een klaaghuis van de regering geworden! Kijk vooruit en kom met je regeerprogramma zonder geklaag!


  Maak melding

 12. Alweer dat vuile vingertje naar de vorige regering. Wie rijdt er in die auto’s? Wie zitten er nieuw in raden, commissies en projectgroepen? Wie van jullie heeft meerdere banen? Met al dat geld had de aannemer betald kunnen worden en er zelfs nog enkele ruimtes bij bouwen. Dat afleiden van jullie incompetentie door vingertje wijzen naar de vorige regering heeft het hele volk al door! Kom met een nieuw ding, want daar zijn jullie meester in. Houdt de dief roepen terwijl je zelf aan het stelen bent van het volk!!


  Maak melding

 13. Wie zat de afgelopen tien jr in de regering?

  Deze gasten hebben al computers en documenten meegenomen cq vervalst.
  Nou je moet wel super slim zijn om binnen 3 weken achter de werkelijke ravage te komen, zonder materiaal. Te midden ve covid pandemie, geen enkele ambtenaar aanwezig.

  Hoe de ministers het doen weet ik niet, petje af, héél goed gedaan.
  Gewoon doorgaan totdat de onderste steen naar boven is gehaald.
  Neem alsjeblief alle tijd die benodigd is.

  De mensen die klagen sporen niet; het dringt nog niet door dat stelen niet mag.
  Het is ongehoord wat deze gasten hebben uitgevreten. BAH!


  Maak melding

 14. @@Wendy, ken de geschiedenis::::: voor 1980 waren de bermen, wegen en goten altijd netjes onderhouden. Ook alle instellingen deden hun werk, zonder dat de president tussenin kwam. Rapporteren moesten zij allemaal wel. Er was ook Respect!!
  Maar:::::
  Vanaf Bouterse aan de macht is gekomen is alles kapot geslagen en daar begon die ellende. Waar zijn al due rapporten dan???

  Er is geen geld en Bouterse heeft een grote puinhoop achterlaten voor die nieuwe president.

  Ik vraag mij af of jij en velen werkelijk van het land houden en naar de toekomst kijken van de jongeren. Succes met jullie eigen toekomst.


  Maak melding

 15. Chandini en ricelientje,10 jaar ndp ellende,dat is lang. Jullie willen in een jaar tijd ook een trambaan,flyover,olie uit de grond,covid onder controle. Dit alles is de droom van jullie paarse ratten. Door ndp in jullie hersenloze kop vol stront heeft gezet.


  Maak melding

 16. Lucienne😁kom jij eens met iets nieuws dan jou domme opmerkingen. De waarheid is en blijft dat NDP kapot heeft gemaakt. En weet jij en de rest van de ratten dat Suriname een 3e wereld land is verworden?Na de ndp tijdperk van stelen en roven is Suriname naar de klote domme debiel.


  Maak melding

 17. Voor degenen die het gemist hebben :
  ” …
  Terugblik (1980-2018)
  – Eerste inflatie (geldontwaarding) tijdens de militaire dictatuur onder leiding van Dési Bouterse. $1 was SF 1,80. De koers ging van SF 1,80 naar SF 406,=. Inflatie 22455 procent.

  SF = Surinaamse Florin (tegenover NF – Nederlandse Florin/Florijn)

  – Tweede inflatie tijdens de regering Wijdenbosch 1996-2000 met als staatsadviseur D. Bouterse. De koers voor $1 ging van SF 406,= naar SF 3.600,=; inflatie 787 procent.

  De Nieuw Front-regering bracht de koers van SF 3.600,= naar SF 2.800,=.

  Door de invoering van de SRD (Surinaamse dollar) werd SF 2.800,=, SRD 0,28; een waardevermindering van 900 procent.

  – Derde inflatie tijdens de regering Bouterse (mei 2010 tot 2018). De koers voor $1 ging van SRD 2,80 naar SRD 8,20 per 6/9/2016; inflatie 193 procent.
  … ”

  De criminele bende olv Bouterse die Suriname al 40 jaar bedriegt en besteelt moeten worden veroordeeld !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. Door sommige opmerkingen, krijg je gewoon medelijden met al die Paarse Ratten, dat ze nog steeds niet inzien dat door Bouta het land naar de klote is geholpen. Ze gunnen deze regering geen millimeter ruimte en blijven met hun domme opmerkingen. Heeft Bouta jullie allemaal betoverd😵 misschien moeten jullie een wassie gaan nemen🙄.
  Ik schaam mij dat 1 enkele man instaat is geweest, een hele generatie van ons volk zo dom heeft kunnen achterlaten..Hij heeft zelfs nauwelijks een opleiding en niemand mocht boven hem uitstijgen, dus geen of nauwelijks scholing stimuleren. Zo Jammer😔
  ons volk is teruggezet op het niveau van de slavernij.


  Maak melding

 19. Ik hecht veel meer waarde aan oplossingsmodellen en de aanpak van deze nieuwe regering dan aan het aankaarten van de problemen die we al weten.
  Samenvatting van 10 jaren geleden: Het land is in grote financiële problemen gebracht door de vorige leiders. Kom op! Laten we gaan aanpakken, nieuwe leiders! Jullie zijn dichtbij op de goede weg .


  Maak melding

 20. Para Express
  Wat een mooi en overzichtelijk plaatje.
  1 Para Express weet meer dan 1000 ndp economen

  Je moet wel een behoorlijke lading stront in je kop hebben als je nu nog ook maar een heel klein positief dingetje probeert te verzinnen voor de sekte ndp
  Van rbrown begrijp ik het nog; hij heeft het excuus dat hij geen scholing heeft gehad, maar hoe zit het met die anderen,

  Als er een probleem is als er een ramp is zoekt men een oplossing maar het onderzoeken wat de OORZAAK is dat is minstens even belangrijk anders gebeurt het weer.
  De oorzaak van alle shit waarin mijn geliefde land nu zit hebben we te danken aan de ndp
  Zij mogen NOOIT meer aan de macht komen hun eigen topmannen hebben dit gezegd
  Misiekeba maar ook bouterse
  Ik zal geen nacht slechter slapen wat er ook met jullie gebeurd, dat was het toch?


  Maak melding

 21. Als je geen kennis van zaken hebt en 10 jaar lang bewust een sport van hebt gemaakt om zoveel mogelijk te lenen en te stelen van het land en volk, dan krijg je dit soort taferelen. Er is helemaal niets van die luchtkastelen terecht gekomen.
  De NDP is niets anders dan een criminele organisatie die simpel weg verboden moet worden.
  Zelf die Miselijkkba die met modder zit te gooien naar de NDP heeft er ook zelf aan meegedaan.


  Maak melding

 22. Heel simpel gezegd … als je een Boutist bent of NDP lover … dan ben je iemand die wilt dat Suriname naar de afgrond gaat en vernietigd wordt. Je bent dan iemand die zijn land verraad … een landverrader want je gaat voor eigen gewin en de rest kan je niets schelen.

  De grootste vijand van Suriname is de leider van de NDP en zijn aanhang, deze zorgen vanzelf voor een totale vernietiging van het land.

  Vraag aan elke NDP’er waarom hij voor de NDP is … en het antwoord zal zijn … “Ja, dan krijg ik ook wat”.


  Maak melding

 23. Bron: starnieuws

  Tal van projecten zijn stopgezet door betalingsachterstanden. Zo ook het baggerproject waarvoor de vorige regering had getekend. De buitenlandse aannemer China Harbor Engineering is daardoor gestopt met de werkzaamheden voor het baggeren van de Surinamerivier. Het project startte in maart dit jaar. De kosten zijn geraamd op US$ 56 miljoen.

  “Er is niet betaald,” heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken het parlement vrijdag voorgehouden. De regering heeft vanwege het belang besloten om door te gaan met dit project. “We gaan nieuwe financieringsmogelijkheden bekijken,” zei de bewindsman die eraan toevoegde dat er geprobeerd zal worden de originele strekking van het project te behouden. Het project is op 31 december 2019 getekend en tot januari 2020 zouden aan voorschotten zo’n US$ 7 miljoen zijn betaald.

  Woningbouwproject
  Ook het woningbouwproject waarbij 350 laaggeprijsde woningen zouden worden opgezet, heeft geen voortgang gehad. Het project zou grotendeels via een schenking van China worden opgezet. De voormalige regering is er niet in geslaagd een geschikte locatie te vinden voor dit project. Nurmohamed informeerde het parlement dat de uitvoeringsovereenkomst drie jaar geleden is getekend, in mei 2017. Twee jaar later, in augustus 2019, zijn de nodige bouwmaterialen geïmporteerd.

  De bouwmaterialen voor het project van zo’n US4 26, 4 miljoen, liggen opgeslagen in een ruimte waarvoor maandelijks vanaf augustus 2019 US$ 2.000 aan huur moet worden betaald. Deze woningen moesten binnen 2 jaar worden betaald. Nurmohamed benadrukte dat de vorige regering in gebreke is gebleven, waardoor ook dit project in gevarenzone is. De regering zal ook dit project herstarten.

  Studentenhuisvesting
  Behalve het baggerproject en het woningbouwproject is ook de bouw van de studentenhuisvesting aan de Leysweg stopgezet vanwege betalingsachterstanden. Het gaat om een betalingsachterstand van US$ 120.000. “Ik vind het jammer wat is gebeurd. Als we twee Ford Rangers minder hadden gekocht, was het project vandaag af…maar dat heeft men niet gedaan,” stelde de OW-minister in het parlement.

  Het gaat om het opzetten van vijf gebouwen met slaapaccommodaties voor 1.504 studenten en personeelsleden. De totale kosten van dit project zijn geraamd op US$ 60 miljoen. Nurmohamed gaf de garantie dat in het belang van de studenten de regering dit project weer ter hand zal nemen.

  Tijdens zijn spreekbeurt heeft de OW-minister het parlement meegegeven dat vanaf 2013 heel veel declaraties niet zijn betaald. Er is een achterstand tussen de US$ 300 en 400 miljoen opgebouwd. Nurmohamed nam aanstoot aan het verwijt dat de regering projecten heeft stopgezet. Hij heeft benadrukt dat uitvoerders door betalingsachterstanden die de vorige regering heeft gecreëerd, de projecten hebben gestaakt.

  Ja, ik heb het al vaker gezegd: zonder financiele planning loopt de boel vroeg of laat vast.

  Een goede rekenmeester is gelijk smeerolie voor je machinerie. En dat had Bouterse Niet.


  Maak melding

 24. Op 25 februari 1980 heeft ddb, die de Nederlandse nationaliteit had het plan/draaiboek van kolonel Hans Valk ook een Nederlander uitgevoerd in Suriname om de regering van Henk Aron (NPS) ten val te brengen.
  Nederland riep direct na 25 feb 1980 kolonel Valk terug uit SME.

  Tot op 8 december 1982 keek Nederland toe hoe dit verliep en gaf tussen 25 feb 1980 – 8 dec 1982 400 miljoen uit de verdragsmiddelen aan de militairen onder ddb om
  doelen voor SME en de Surinamers te realiseren. Dat konden de militairen niet doen, omdat ze daarvoir niet zijn opgeleid.

  Ze hebben met dit geld ook niets van ontwikkeling voor SME kunnen brengen.

  Vanaf de periode dat ddb in Su aan de touwtjes trok is Su in verval geraakt, het werd een dictatuur.

  De grondwet en Internationale Verdragen werden vertrapt, geen mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, niet vergaderen, mensen werden bedreigd, gevangen genomen, mishandeld, opgesloten, vermoord, de armoede deed zijn intrede want de verdragsmiddelen uit Ned werden stop gezet, het ging niet goed met Suralco, enz, werkloosheid, ontwaarding su- gulden, Su trokken weg, vluchten naar Nederland, Frans – Guyana, USA, Guyana, Antillen, enz. omdat ze bedreigd en dood gemaakt werden.

  De periode 25 feb1980 -25 mei 2020 afgezien van de periode 25 mei 2000- 25 mei 2010, regering Venetiaan, was Suriname onder het beheer van ddb en bende.

  ddb is de grootste crimineel van Suriname sinds 25 november 1975. Voor zijn misdaden tegen de menselijkheid moet hij voorgoed achter slot en grendel. Let op! Ook internationaal moet hij achter slit en grendel voor criminele daden.

  Deze man heeft Suriname vernietigd, veel leed bij alle schade aan Suriname gebracht en leed aan alle Surinamers, zie de families van 8 december 1982, Moiwana86, de inheemsen die niet weten waar hun broers, vaders, kinderen gebleven zijn, er zijn vele slachtoffers en families die slachtoffers van de dictator ddb zijn geworden. De schade, verdriet, leed, armoede enz. is enorm groot, ook internationaal voor Suriname.

  De situatie, grote armoede, werkloosheid, Surinamers die gevlucht zijn voor een veilig heen komen naar het buitenland, Suralco weg uit Suriname, bedrijven die sluiten, grote werkloosheid, grote buitenlandse leningen met hoge renten bij buitenlandse banken, boefdraad op de vlucht, marrons die eigendom percelen van derden occuperen, vele inbraken, grote criminaliteit,neks no fout, waar Suriname nu in zit, is aan ddb te danken.

  Deze man moet zo snel mogelijk worden opgepakt en worden opgesloten.

  De kiezers hebben dit al laten zien bij de uitslag van 25 mei 2020, Preisent Trump van USA en zijn minister van Buitenlandse Zaken het dit ook duidelijk laten weten.

  Hopelijk dat die paarse kakkerlakken die het nog niet begrepen hebben nu met het bezoek van Mike Pompeo wel begrijpen.

  ddb hoort in de gevangenis te worden opgesloten met nov vele anderen. De gestolen miljarden US-$ van het Surinaamse volk moeten bij hem en zijn boevenbende terug gehaald worden.


  Maak melding

 25. Onderwijs en huisvesting voor studenten zo ook medische zorg en
  ziekenhuizen, zijn de basis van een samenleving.

  Surinamers u moet zelf in actie komen om vernietiging en verpaupering
  van het noodzakelijke te voorkomen.


  Maak melding

 26. Iedereen die de regering van klagen beschuldigd het volgende.

  Het meer en deel van de projecten ligt stil omdat er enorme / of kritische betalingsachterstanden zijn ontstaan. De oorzaak ligt bij de vorige regering die schulden met nieuwe schulden betaalde en zo de staatsschuld onbeheersbaar gemaakt heeft.
  Het overzicht van de minister van Financiën was gelukkig duidelijk . De problemen hebben duidelijk niets te maken met de gedaalde grondstoffen prijzen aan gezien de explosie van de schulden pas ruim na die tijd ontstaan is.

  Het gevolg is wel dat bij ongewijzigd beleid voor 2021 alle staatsinkomsten net de kosten van de staatsschuld zouden kunnen dekken.
  De afgelopen jaren is er dus direct en indirect geleend om salarissen, pensioenen, ziektekosten, subsidies etc te betalen.

  De huidige regering moet dus niet alleen het heden betalen maar ook voor de afgelopen jaren en dan met rente, veel rente.

  Vergeet verder niet dat veel van de ambtenaren die men aantrof deel genoot zijn geweest van het verbrassen van de regering Bouterse. Denk eens wat er met hun gebeurd als er serieus onderzoek gedaan wordt. Wie hebben hun handtekeningen gezet onder de lage taxaties van de auto’s of het door betalen van overleden ambtenaren of het betalen van Roche Hopkinson als beleidsadviseur bij BIZA geleend aan het kabinet van de president.

  Hoe groot zijn de woorden van meneer Hopkinson als opperspreekstalmeester van Bouterse tijdens de NDP preekt sessies.


  Maak melding

 27. Iemand schreef:
  De regeringen olv Bouterse zijn schuldig aan oplichting, fraude, corruptie, valsheid in geschrifte en diefstal.
  Het volk is belazerd, opgelicht, bestolen en opgezadeld met miljarden US $ aan schulden.
  Het volk verdient gerechtigheid ! De daders moeten veroordeeld worden !

  Zoveel feiten, bewijs en toch wordt deze man niet opgehaald/opgepakt door de politie.

  Een arme man die een eend steelt, omdat hij niets te eten heeft, wordt onmiddellijk
  door de politie opgepakt.

  In Suriname heerst duidelijk klassenjustitie.
  Zijn de mensen in Suriname nog steeds bang voor Bouterse?

  Jammer van zo’n mooi land!


  Maak melding

 28. @Rome

  U heeft volledig gelijk. Alleen docks stelen kan makkelijker bewezen worden dan het structureel plunderen van het land. Immers
  1>> De regering is bevoegd uitgaven te doen en overeenkomsten aan te gaan.
  2>> De fraude zit verstopt in heel veel niet algemeen toegankelijke kasten, servers en vooral de hoofden van mensen allemaal een reden hebben zich zelf niet aan te wijzen als fraudeur.
  3>> Santohki is in dit opzicht (helaas) een man van recht en orde die geen onzorgvuldigheid wenst.
  4>> Santohki is in dit opzicht (gelukkig) een man van recht en orde omdat hij daardoor het morele overwicht krijgt te handelen.


  Maak melding

 29. Wendy,
  Windt je niet op met de gasten hier, zijn alleen bezig met de VHP, kijk maar naar hun overdreven reacties op hun onbevallige meningen. Sommigen gaan zover om andere hun mening te ontzeggen. Krijgen dictatoriale neigingen.
  Enkelen geven constructieve meningen, de rest is van het niveau, likt mijn reet.
  Gelukkig wonen zij niet in Sranan, ze zijn eigenlijk een sta in de weg.


  Maak melding

 30. Allemaal ferme en duidelijke taal maar de “daders” lopen nog lekker vrij rond.
  Slechts een handvol is opgepakt en wacht een veroordeling af.

  Pak alles af en bevries alle tegoeden in Suriname en in het buitenland van de schuldigen.
  Tot nu toe hoor en lees ik niks over zulke maatregelen…


  Maak melding

 31. Passant,
  Een goede samenvatting van iemand die veel weet, kun je van velen hier niet zeggen, ze hebben te weinig info en produceren alleen maar blablablabla. Je stuk is prettig leesbaar en een mooie terugblik op de geschiedenis vanaf 1980.
  Voor de december moorden verdient Bouterse zijn straf uit te zitten, zonder pardon, daarmee ben grondig eens.

  Over de projecten die niet zijn opgeleverd en vanwege betalingsachterstanden zijn stop gezet.
  Je mag hierover van alles vinden.
  In 2015heeft het volk gekozen in meerderheid voor een regering onderleiding van de NDP, dit resulteerde in een absolute meerderheid in het parlement. Met steun van de oppositie werd Bouterse gekozen tot president.
  Wat doet een gekozen regering, die maakt beleidsplannen en voert die dan uit. Dat is politieke plicht.
  De bovengenoemde projecten maakten onderdeel uit van het beleid, in de basis goede projecten, alleen ging het fout met de oplevering door wanbetaling.
  Er moet een diepgaande onderzoek komen. Maar om de projecten te stoppen zou juist verlies opleveren. We moeten onze verlies nemen, dit moet ook gelden voor alle goede projecten, zoals het uitbaggeren van de Suriname rivier. De minister heeft een goede beslissing genomen om de projecten hoe dan ook te herstarten en af toemaken, ik hoop dat het hem gaat lukken.
  En als het onderzoek naar de malversaties strafbare feiten aan het licht brengt, dan moet men de Pg inschakelen. Zo werkt het in een democratie en niet wat ik allemaal hier lees van mensen met weinig info en niet wonend in Sranan.

  De mensen hier kunnen kletsen wat ze willen, zij maken niet mee wat wij dagelijks moeten meemaken, dus een beetje meer compassie.


  Maak melding

 32. Directeur Elias van Staatsolie zegt dat hij was overvallen door de benoemingen in de RVC, de namen kende hij niet.

  De regering was ook op de hoogte van de statuten/ voorwaarden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.