Prijsopdrijving basisgoederen geconstateerd in Welgelegen

12
De controle op de prijzen zal streng zijn.

Het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (min EZ) is op maandag 14 september in samenwerking met de bestuursdiensten gestart met het opvoeren van de landelijke winkel controles.

Op de eerste dag zijn de ressorten Flora, Nieuwweer/Leiding en Welgelegen aangedaan. Enkele van de overtredingen, die de controle ambtenaren hebben geconstateerd zijn: Geen prijsaanduiding (GPA) op bepaalde basisgoederen zoals zout, suiker, blom, aardappel, knoflook en eieren. Bepaalde voorverpakte goederen hadden ook niet het juiste gewicht en de weegschalen waren niet geijkt. De winkelier is ernstig berispt om de voorverpakte goederen op nieuw te wegen en ze met het juiste gewicht te verkopen. Ook is de vergunninghouder aangezegd om de weegschaal te laten ijken.

Verder zijn de onderzoek ambtenaren ook enkele vervallen producten tegengekomen. Deze zijn meteen van de schappen gehaald. Vermeldenswaard is, dat met name in het ressort Welgelegen er prijsopdrijving is waargenomen op bepaalde basisgoederen. Zo werd bijvoorbeeld uien voor Srd 10,- en Srd 15,- verkocht in plaats van voor Srd 6,25. Ook voor knoflook werd er een hogere prijs (Srd 30,-) aangeduid in plaats van Srd 25,-. Ook is prijsopdrijving geconstateerd op zout, aardappel, suiker, blom en Morjon tomaten sardien. De vergunninghouders in Suriname hebben terstond in bijzijn van de ambtenaren de prijzen correct aangepast.

Deze landelijke controle wordt voortgezet en het ministerie van EZ doet een beroep op de Surinaamse samenleving om bij geconstateerde misstanden haar klachten door te geven via de klachten app telefoonnummer 8530915 of via het verkort nummer 1940.

12 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Prijsopdrijving basisgoederen geconstateerd in Welgelegen.
  Ook vervallen producten, niet het juiste gewicht en ook nog defecte weegschalen die niet geijkt waren.

  Deze constatering gebeurt reeds jaren.
  Dus was er geen waarschuwing meer nodig aan de WINKELIERS maar direct een FLINKE BOETE opleggen.
  En dat dienen ze binnen 2 weken te voldoen aan de STAAT.

  Het is nog steeds schering en inslag met al deze WINKELIERS.
  Regelmatige controle door de 7 even ambtenaren van het ministerie van Economische zaken en de bestuursdiensten, dienen nu frequent te geschieden.

  Deze landelijke controle wordt voortgezet en het ministerie van EZ doet een beroep op de Surinaamse samenleving om bij geconstateerde misstanden haar klachten door te geven.

  Het ministerie van EZ en de bestuursdiensten, moeten niet in deze zitten wachten, voordat de Surinaamse samenleving deze misstanden hebben geconstateerd.
  Jullie worden elke maand betaald om beter en ook goed te presteren.

  Stelletje LUIE VLEGELS.


  Maak melding

 2. Unificatie zal voor nog meer chaos zorgen.
  De handel en de koers moeten gecontroleerd in balans worden gebracht. Het zal dan wat langer duren maar beter te verdragen.

  Min v EZ kan ook een groep samenstellen dat boekhoudingen gaat controleren en achterstallige belastingen gaat innen.

  Justitia Pietas Fides. Krakt !


  Maak melding

 3. Deze dingen zijn standaard.
  Dat hele ding zit hem in het zelf verpakken van de produkten. Als winkeliers gedwongen worden om door bedrijven voorverpakte spullen te verkopen dan kunnen ze niet meer sjoemelen.

  Maar moni de fu meki en niemand die er echt werk van maakt. De consument betaald het gelach.


  Maak melding

 4. Frequent prijscontrole uitvoeren is goed maar niet genoeg.
  Ze moeten werken naar bewustwording proces, geef workshops aan de winkeliers dat het geen willekeur moet zijn met prijzen in de winkel steeds te verhogen. Ze hebben ook een maatschappelijke functie.


  Maak melding

 5. Is niets nieuws. Prijsopdrijving gebeurt bijna bij alle winkels. Er zitten zoveel ambtenaren thuis. Laat ze allemaal een paar winkels controleren en waar nodig gelijk boetes uitdelen. Zaak sluiten tot alles is opgelost en opnieuw geinspecteerd. Bij volgende overtreding sluiten.


  Maak melding

 6. =Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zojuist aangekondigd in De Nationale Assemblee dat de waardevermindering van de SRD onvermijdelijk is.
  De koers van SRD 7.52 voor de US-dollar is achterhaald. De subsidie aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal worden afgeschaft, zonder de minst draagkrachtigen te treffen. Overgegaan zal worden naar subsidie aan personen. De AOV wordt van SRD 550 verhoogd naar SRD 750. Kinderbijslag gaat van SRD 50 naar SRD 75 per maand. Ook andere uitkeringen worden aangepast.


  Maak melding

 7. Sommige bedrijven zoals Kirpalanie hebben nooit prijzen bij de items. Er is elke dag een andere prijs bij het scannen. Is dit ook een vorm van prijs opdrijving?
  Want nu de handelaren het presenteren van het Sociaal vangnet door de minister van Financiën heeft kunnen volgen, zullen ze weer aan de prijzen gaan sleutelen. Is een normaal proces geworden in dit land. Ik hoop dat dit tot het verleden mag horen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.