Vicepresident schenkt USD 15.000 uit eigen zak aan studenten in Servië

38
Vicepresident schenkt U$ 15000 uit eigen zak aan medische studenten Servië

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft uit eigen middelen een bedrag van USD 15.000 aan medische studenten in Servië overgemaakt. Het bedrag is bedoeld voor het betalen van de inschrijfgelden en het aanschaffen van schoolboeken voor de studenten. De vp heeft deze donatie gedaan nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via het online platform Zoom (foto).

Het gesprek is geïnitieerd door niet-residerende ambassadeur in Servië, Gardelito Hew A kee. De ambassadeur zegt dat er momenteel 30 medische Surinaamse studenten studeren in Servië. Het gaat om 2 groepen waarvan de tweede groep pas is gestart met het 2ecollege jaar. Volgens de Ambassadeur doen de studenten het heel goed. Hij is nu bezig te onderhandelen voor het vertrek van nog eens 15 studenten.

De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter kan vanwege de precaire financiële situatie de overheid de studenten niet tegemoet komen. 

Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons zijn 3 van de studenten die in Servië studeren en hebben namens de groep de zoom meeting met de VP bijgewoond. Svensen Benny zegt heel trots te zijn op zichzelf vooral omdat hij uit het binnenland komt. Hij zegt dat zijn studie succesvol verloopt. De studie wordt niet in het Engels verzorgd maar in het Servisch. De studenten moesten daarom allemaal een taaltoets doen, welke zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar zegt Siviano Alfons, maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd. 

Vp Brunswijk is trots op de studenten die al 18 maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten een doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten. Hij ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terug komen naar Suriname en hun krachten aan ons land leveren.

De bewindsman is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid. De vp hoopt op een goede samenwerking en verstandhouding met de studenten. Brunswijk heeft het bedrag op woensdag 16 september overgemaakt naar Servië ten behoeve van de Surinaamse medische studenten aldaar.

38 REACTIES

 1. Dat is heel gentle van de VP: hoop echter dat dit de waarheid is. 15:000$ is niet veel uitgedrukt in ”wit poeirie” een half pond misschien !!!!

  boen tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Donatie moet kunnen door deze zelfzuchtige bende die hun rijkdom vergaard hebben door duistere praktijken.
  Het is een klein deel vn ht geroofde geld vn d surinaamse bank op moengo.
  STEMMINGMAKKERIJ.


  Maak melding

 3. Ik heb vaak kritiek geleverd op Surinaamse politici en met name op Brunswijk, maar in dit geval kan ik alleen maar bewondering hebben voor Bravo. De meeste Surinaamse politici doen niets anders dan zoveel mogelijk hun eigen zakken vullen en het maakt niets uit hoeveel ze al op hun geheime rekening hebben staan. Nu geeft Brunswijk zonder onderscheid te maken een deel van zijn fortuin aan de Surinaamse studenten die in Servië studeren. Hij had het geld, net als andere zakkenvullers, kunnen besteden aan een nieuwe buitenvrouw. Dat hij dat niet gedaan heeft, maar aan de studenten in nood gedacht heeft, daar kun je alleen maar bewondering voor hebben.


  Maak melding

 4. Klasse VP Ronnie Brunswijk.
  Dit gebaar toont wederom aan dat je een goed mens bent…wat anderen ook over jou lullen.
  Ga zo door brada en laat hun zien dat je een topper was,bent en zult blijven.
  Nu nog ff die vervloekte NDP ers naar Santo Boma slepen.


  Maak melding

 5. Goed zo Bruns, ga zo door.
  Werk aan je Karma, door te geven, altijd geven en door blijven geven waar het hard nodig is.
  Om zulke dingen kun je je zelf altijd afvragen, heb ik hiermee een bijdrage geleverd in belang van land en volk?


  Maak melding

 6. Dit is om vele redenen zo fout.
  Het onderwijs in Suriname ligt op z’n gat en wat doet men? Studenten sturen naar het buitenland om in een vreemde taal geneeskunde te gaan studeren.
  Ook het feit dat de VP uit eigen middelen dit bedrag heeft vrijgemaakt is on kan.
  Suriname is toch wel een zielig landje geworden, men kan zich niet meer onderscheiden in prioriteiten.
  Zo fout.


  Maak melding

 7. Studenten moet je zoveel mogelijk helpen.
  Trouwens, de vorige regering heeft ook ervoor gezorgd dat studenten in het buitenland kunnen studeren. Ze zorgden ook voor dat ze met kerst 2 weken bij hun familie mochten zijn.


  Maak melding

 8. Het is wel kortzichtig om deze daad de hemel in te prijzen.

  En de andere studenten / scholieren dan ?
  Er zijn nog meer hulpbehoefenden.

  Selectief kadootjes strooien is populistisch gedrag alleen om de publiciteit te trekken. En dat lukt hem aardig, want blijkbaar heeft een deel van het volk het nog niet geleerd.
  Ik hoop dat slim-Suriname inmiddels wel beter weet en ziet wie keihard bezig zijn het land uit het slob te trekken en wie constructief en voor de lange termijn beleid uitstippelen om Suriname weer leefbaar te maken voor alle Surinamers terwijl zij zoveel kritiek moeten verdragen.

  Brunswijk is gewoon selectief bezig. Hoe lang wilt hij met “zijn eigen” geld strooien. Hij bewijst alleen dat hij niet capabel is om een constructief beleid te ontwikkelen. En hij heeft ook niet het lef om de impopulaire maatregelen te nemen die nodig zijn om de achterstanden in te halen.

  Een Vice President helpt mee met het ontwikkelen van een constructief en consistent beleid om het land consequent te blijven ontwikkelen.
  Maar een VeePee speelt eerder voor Sinterklaas.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 9. Als VP kan Brunswijk geen geld geven uit eigen privé middelen ook al is het goed bedoelt.
  Als VP moet hij het regeringsbeleid uitvoeren en niet zijn privé beleid, dit kan leiden tot belangenverstrengeling. Morgen sta ik op de stoep van de VP, zal hij mij ook geld geven en overmorgen staat er weer een ander op de stoep, snappen jullie het. Jip en Janneke

  Normen en waarden jongens normen en waarden!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Samen met didiebrie is hij geheel verantwoordelijk voor alles wat het land kapot heeft gemaakt. Alles wat ze vernietigd hebben, zullen ze nooit meer kunnen herstellen, ook niet met kleingeld strooien en de popie Jopie willen uithangen.


  Maak melding

 11. @ Sabaku
  Vertel het maar aan regering Bout.
  Als je studenten stuurt om te studeren in het buitenland, moet je vooraf al betaald hebben voor de studenten. Aangezien bout geen bemoeienis heeft gewild van de slechte landen zoals usa en nederland, dan krijg je dit ja. Terwijl eigen kinderen wel in deze landen onderwijs heeft mogen genieten van ons belasting gelden nog wel, krin-taki.


  Maak melding

 12. AAN DE HEER RONNIE BRUNSWIJK; KUNT U ZIJNE EXCELLENTIE: DE HEER BORDO MONEY HOND VAN THE CARIBBEAN IN ERE HERSTELLEN. MISSCHIEN MET WAT CORRECTIES. MAAR A MANG NO TAKROE. HIJ BEDOELT HET NIET SLECHT.
  LEES DAT HIJ OP NON ACTIEF IS. DUS DIT ONGEDAAN MAKEN.


  Maak melding

 13. Dank u wel VP Brunswijk. Delen met anderen voorkomt hebzucht, zelfzucht,
  discriminatie/racisme en ARMOEDE.

  Het grootste probleem wereldwijd is geen armoede maar HEBZUCHT
  want de aarde heeft genoeg voedsel en levensmogelijkheden voor een ieder.


  Maak melding

 14. Waarom fonds oprichten voor goede doelen, daar kon het bedrag ook heen om van daaruit hun studie te bekostigen, het moet allemaal weer met naam en toenaam worden genoemd.

  Dat brengt verlegenheid binnen de regering, is toch weer het zelfde als strooien met geld.
  iemand in zo’n positie hoort dat niet op deze manier te doen.

  Een ‘by name’ schenking is meer iets voor normale burger die het breed hebben.


  Maak melding

 15. Hoed zo Ronnie Brunseijk. Dit is beter dan je vrouw sturen naar nederland (in het geheim) om te gaan shoppen en gewichtig te gaan doen. Laat ze mooi in quarantaine gaan als ze terug is of alleen haar man besmetten.
  Goed zo dat ze beledigd is.
  Big up Ronnie


  Maak melding

 16. Dit is een mooi gebaar van dhr Brunswijk. Goed dat hij het openbaar heeft gemaakt, misschien zullen anderen ook zijn voorbeeld volgen. Wij moeten eens ophouden met negativiteit en schelden, ieder keer weer dingen van het verleden herhalen. Mensen we moeten ook eens ons mentaliteit veranderen. Wat dat betreft hebben wij surinamers een lange weg te gaan!!


  Maak melding

 17. Beste Ali bagwanat hou op om te generaliseren en haten.
  Hier is weeer iemand die haat zaait.
  Als jullie na Nl gaan, worden jullie niet gehaat door de surinamers daar toch.
  Aan alle haters STOP MET HATEN EN RANCUNE EN JALOEZIE.

  Goed gedaan Ronnie.


  Maak melding

 18. Het is weer showtime met Ronnie Brunswijk ; als je jaren lang kilo’s goud uit het binnenland heb zitten halen ten behoeve aan jezelf kun je inderdaad de stoere jongen uithalen en weer geld uitdelen.

  Dit dient door de regering gearrangeerd te worden . Brunswijk doet dit ten ere van zich zelf. Als hij echt de held had willen , had deze donatie in alle stilte kunnen plaatsvinden.


  Maak melding

 19. Diep respect voor de studenten dat zij hun in een vreemd land als Servië volgen en dan ook nog in het Servisch, net als Nederlands een niet makkelijke taal.

  Maar dat VP Brunswijk een donatie uit eigen zak doet van $ 15.000 doet velen wenbrauwen weer fronzen. Sowieso is de herkomst van zijn inkomsten zeer dubieus en zou alleen daarom de donatie niet geaccepteerd moeten worden omdat hij vanuit een overheidsfunctie handelt en daarmee uit naam van de republiek Suriname.

  Deze ontstane situatie is gewoonweg niet wenselijk en dan niet kijkend naar de situatie van de studenten die feitelijk nu gebruikt worden als politieke middel om de rest van Su te laten zien hoe gul de huidige VP is voor Surinamers in nood. Terwijl de VP een veroordeeld persoon is in Nederland en Frankrijk.

  Wanneer ontwaakt men in Suriname!!


  Maak melding

 20. @ Stella, het oogt misschien als een heel mooi gebaar maar is gezien de positie en persoon in kwestie totaal niet wenselijk. Ronnie Brunswijk hoort niet in een functie als VP maar achter tralies, punt uit! Dat hij in die functie zit geeft alleen maar aan hoe slecht het met Suriname nog altijd gesteld is na 10 jaar een ander veroordeeld persoon in een hoge functie te hebben gehad. Bovendien is hij absoluut 1 vd leidende figuren van de gigantische wild west taferelen die in het binnenland plaatsvinden waar totale wetteloosheid heerst en anarchie de boventoon voert.

  Niemand moet iets aannemen van zo’n dubieus persoon.


  Maak melding

 21. De suri’s worden in de watten gelegd. Brunsi sponsort studenten en diverse politici en burgers doneren pakketten. Bordo doneert voedsel en gevulde schooltassen waarde srd 225.000.
  Ndp ook schooltassen en minister Bronto pakketten en diverse DNA leden ook pakketten etc. Daarnaast covid-pakketten van de overheid en RedSu organisatie.

  Tsja, mooi gebaar, maar waar blijft de regulering/verspreiding. Als de burgers en politici op eigen conto doneren, dan hoeft de overheid dit niet meer te doen, lijkt mij.


  Maak melding

 22. Sabaku, jij bent een koe. Wat is er fout aan dat Surinaamse studenten in het buitenland, in een vreemde taal, medicijnen gaan studeren? Sinds jaar en dag gaan Surinaamse studenten in Brazilie, Mexico, China, Cuba en Belgie studeren, denk je dat ze dat doen in Sranan Tongo, Sarnami of Surinaams Javaans (om maar enkele Surinaamse moedertalen te noemen)?


  Maak melding

 23. “De studie wordt niet in het Engels verzorgd maar in het Servisch.”

  Laat deze groep afronden en niet meer voortzetten dit soort zaken. Dit is toch gestoord. Er moet gewoon meer ruimte zijn voor de studenten in Suriname of banden aangaan met Nederlandse opleidingsinstituten.
  Er zijn heus wel leerkrachten bereid vanuit Nederland om studenten verder te onderwijzen.
  Ga desnoods ook samenwerkingen aan met Amerikaanse universiteiten en opleidingsinstituten. Maar die kinderen sturen naar landen waar ze de taal niet eens van kennen. Laat deze regering daar een einde aan maken.

  Met de covid is de noodzaak voor online leren ook gegroeid, daar kan ook ingesprongen worden.
  Een laptop en internet is toch veel goedkoper dan zo’n student naar het buitenland sturen.


  Maak melding

 24. Wendy Wendy Wendy,

  Ik zal je niet aanvallen in deze, omdat we gelukkig op één lijn zitten betreft Bruns.
  Weet wel dat je een jaloerse geile hoerige bitch blijft in de rest, ter info, jo kakkerlak.

  Ik hou van je!


  Maak melding

 25. @ HongKongFree 17 september 2020 At 14:18

  Helemaal mee eens.
  Suriname moet investeren in eigen kunnen ! Eigen opleidingsinstituten waar ook studenten uit de regio of elders kunnen komen om te studeren.
  Suriname moet investeren om eigen onderwijs op internationaal niveau te brengen. Samenwerken met Amerika en Europa. Dit is veel praktischer en het levert continue een toegevoegde waarde aan Suriname en geen eenmalige populistische actie.

  Wij willen een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 26. Waarom.wordt het als een probleem ervaren dat Surinamers in het Servisch onderwijs gaan genieten in Servië? Het is wereldwijd gebruikelijk dat studenten beurzen krijgen om in de meest vreemde landen te gaan studeren, nadat ze een taalcursus van een jaar hebben gevolgd is het meestal geen probleem om de lessen te kunnen volgen in de vreemdste talen als Portugees, Chinees, Russisch en Japans. Servisch zal daarom voor een Surinamer met een normaal IQ ook geen probleem moeten zijn. En al was Suriname rijk genoeg (wat niet het geval is) om alle universitaire opleidingen in Suriname zelf te verzorgen, dan nog was het een goede zaak als een deel van onze jonge mensen in het buitenland ging studeren.


  Maak melding

 27. Houd toch op man. Met een simpele zoektocht op google kun je meerdere universiteiten vinden in de regio en het Caraïbisch gebied waar studenten ook een goede medische studie kunnen volgen.

  Er moeten gewoon banden en samenwerkingen aangehaald worden zodat de studenten er terecht kunnen. Het zijn allemaal internationale universiteiten en instituten met allerlei buitenlandse studenten. De kosten zijn ook redelijk en er zijn mogelijkheden voor scholarships. Het is ook een stuk dichter bij huis.

  Helemaal naar Servië, India of China vind ik niet handig en niet praktisch.
  Houd ze dichter bij huis en hun familie. Wanneer ze klaar zijn kunnen ze ook snel terug om te werken voor het land.


  Maak melding

 28. Sabaku en Para Express.@ @ Wat zijn jullie probleem? Kunnen jullie het niet hebben? Is het jullie geld? Ik vermoed waarom jullie zo reageren. Huilen jullie maar lekker Stelletjes verdriet.


  Maak melding

 29. Glenn en Henkes,

  Dat jullie vieze vuile paarse rioolratten het niet kunnen bevatten waarom het een foute handeling is, kan ik niets aan doen. Het zegt toch iets meer over jullie eigen ontwikkeling.
  Het is tekenend voor het moreel verval in Suriname. Het heeft dus geen zin om hier verder op in te gaan, hé strontvliegen?
  Kom pas terug wanneer jullie denken het te snappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.